Ekim ayında Cengiz Balkçılıkdan aldığım Okuma Power Liner 865 model makinemin, Kasım ayında bait feeder ı arızaya geçmesi ile başlayan servise git gel, olmadı bidaha git gel, gene olmadı başka yeri bozuldu haydaa bir daha git götür 3 gün bekle oldu git al daha kullanmadan başka bir yeri bozuldu şeklindeki şanssızlıklar ve sorunlar abidesi üzerine Cengiz Balıkcılık yetkililerine bu makine adam olmayacak galiba değiştirelim artık banada sizede yazık taleplerim olumsuz kalmış ve tamir işlemleri süre gelmekteydi. (arada bir de evi yakında olduğundan devreye Ahtapot2 nikli Deniz abim devreye girip o ilgilenmiştir saolsun) Daha doğru dürüst kullanamadan bu kadar arızaya geçmesi, neredeyse tüm iç aksamının tamamen değişmesi, genede randımanlı çalışmamasından artık makineden de soğuduğumdan cihaza kalıcı bir çözüm getirilmesini istiyordum, balık akını sırasında makinesiz de kaldığım için ayrıca üzülüyordum.. Bu gün de makinemi akşam iş çıkışı tekrar tamire götürecektim ki, aklıma Okuma Kanada merkeze mail atmak geldi ve sorunlarımı harfiyen (abartmadan ne yaşadıysam onu) dilimin döndüğünce yazıp mail ortamında hazırlayıp fatura ve cihaz fotosu çekip gönderdim.. Forumda yazıştığım arkadaşlarım ve özellikle adalı balıkçı nikli Berkan abim, Vedat amcayı ısrarla ara demesi, daha önce forumda bir çok arkadaşımıza yardımcı olması ve her fırsatta sorun yaşadığınız da beni aramaktan çekinmeyiniz demesinden dolayı cesaretlenerek son şansımı denemek adına akşama doğru kendisini rahatsız edip arayarak durumu anlattım. Saolsun 35 dakika beni dinlemiş derdimi birebir anlattım ve ilgileneceğini iletip Cengiz balıkcılık ile görüştü sonrasında tekrar beni arayıp git seni bekliyorlar dedi Bu arada hızlıca, okuma kanada ya gönderdiğim maile henüz cevap gelmeden Vedat amcamın uyarısı ve araya girmesi üzerine daha Cengiz balıkcılığa gitmeden tekrar mail gönderip önceki mail için herhangi bir işlem yapmayın yanlış bir mail oldu Cengiz balıkcılık sorunumu bugün çözecek gibi bir mail hazırlayıp gönderdim. Cengiz balıkcılığa gittiğimde kendimi tanıttım, yine tamir etmek için giriştiler ama yaşadıklarımı tekrar anlatınca, hatta buraya gelmek için kurtköyden 3 vesait geliyorum yağmurda birde ıslandım yani tam acıtasyon oldu ama gerçek yani, banada hak verip Vedat amcamızında hatırı diyerek çok şükür cihazı değiştirmeyi kabul ettiler. Yaklaşık 1 aydır git gel çözemediğim bir makinenin sorununu teee Asosdan 1 telefon ile çözen, üşenmeden derdimizi dinleyen çözüm üreten ve hiçbir çıkar gözetmeden uğraşan Vedat Amcama çok çok teşekkür eder ellerinden öperim.. Başımızdan hiç eksik olma Vedat amcacım.. Saygılarımla..
Sevgili Fatih, öncelikle sorununun çözülmesinin beni çok mutlu ettiğini söylemeliyim. Vedat Abayoğlu üstadımızın bu duruma kayıtsız kalmayacağına olan inancım beni yanıltmadı. Büyük üstadımız iyi ki var, Allah Vedat abimizi hiçbir zaman başımızdan eksik etmesin.. Bu arada Fatih, power liner yerine tercih ettiğin yeni makine bence çok daha iyi bir seçim, güle güle kullan kardeşim, trofeler çekersin inşallah..
Teşekkürler Berkan abi diğer makine yanında bu ufak tefek kaldı ama ne demişler.. Önemli olan boyu değil işlevi İyi ki Vedat amcayı arama konusunda ısrar etmişsin abi yoksa bugün de sinirimden uyuyamayacaktım
Fatih işin çözüldüğüne çok sevindim Yoksa ben kıracaktım o makinayı Vedat Amca'ya da yakın ilgisinden dolayı çok teşekkür ederim..
Sevgili Fatih Cengiz Balıkcılık sahipleri kardeşlerimi çok uzun seneler evvelinden tanırım. Keza aynı iş kolunda bulunan tanınmış tüm satıcı ve ithalatcılarlada,aynı abi,kardeş ilişkisini halende sürdürmekteyim. Sağolsunlar bugüne kadar nerdeyse aramızda hiç sorun olmamış,gerek bizzat temaslarımda ve gerekse dolaylı yollardan aramızdaki irtibat ve diyalog devam etmektedir. Bu durumu, yeri geldiğinde her zaman forum ortamında yada karşılıklı görüşmelerimizde hep belirttim. Bir daha tekrar etmek istiyorumki,tüm balıkcılık geçmişimle ve halihazırdaki faaliyetlerimle edindiğim tecrübe ve birikimimle sizlere faydalı olabilmek için varım ve bu durumdan hoşnut olmanın yanısıra,keyf alarak ve asla üşenmeden elimden geldiğince bu çabalarımı sürdüreceğim. Ancak bilinmelidirki,ben herşeyi bilirim ve hallederim iddiasında değilim. Sadece elimden geleni ardıma koymam,o kadar. Birçok kere iyi bir amatör avcının,bu hobisini layıkıyla yerine getirmesindeki bazı kıstasları sizlere anlattım ve önerdim. Dedimki,günümüzün kıt balığında karşınıza çıkan fırsatları iyi değerlendirmelisiniz.Bu sizin keyfinizdir.Keyf için para harcanır. Elbette aranızda maddi durumu daha iyi olanlar vardır ve bu kesim bu keyf için olayı neredeyse koleksiyon raddesine kadar götürmektedirler. Ancak yerinde ve doğru bir seçimle edinilecek teçhizatın gereğini, herzaman vurgulayarak,ancak böyle davranıldığında hemen her türlü balık avından keyf alınabilmesinin mümkün olduğunu sizlere defaatle anlattım. Boğaz emsali zor görülen bir avlaktır. Mallarını Türkiyeye satan bazı önemli imalatcı ve ihracatcı firma yetkilileri yurdumuza iş için geldiklerinde,durumu gördüklerinde,bizzat şahit olduğum üzere,biz bu mallarımızı bu şartlar için düşünmedik,burada balık avı olgusunun her ürünü randıman sağlayamaz diyerek hayretlerini ifade etmişlerdir. Yani basitce ifade etmem gerekirse,Boğaz gibi zor bir avlakta kullanılacak takım buraya uygun nitelikte olmalıdır. Kamışınız güçlü,makaralarınız dayanıklı,seçimleriniz en azından daha uygun olmalıdır. Sıklıkla okuduğum bazı mesajlarda,bana öylesine bir takım önerinki,hem boğazda,hem gölde hem akarsuda,velhasıl işlevi çok bir takım olsun denmektedir. Bu pratik ve mümkünatı pek olmayan bir durumdur. Böylesine tek bir teçhizat yoktur. Nitekim bu örnektede görüldüğü gibi,boğaz avına uygun olup,olamayacağı pek net olmayan bir makara,bir tatlısu sazan makarası daha yolun başında teklemiştir. Bu bir maddi arızadır ve hemen hertürlü markadada başa gelebilecek bir durumdur. En meşhur markalardada,örneğin bir Shimano yada Daiwadada başa gelebilir bir durumdur. Zarif bir Shimano yada Daiwa dahi,böylesinde bir avlakta her tipiyle randımanlı olamaz. İlkönce bu durum değerlendirilmeli,sonrasında seçime gidilmelidir. Kamışlardada durum aynıdır. Tam 39 sene bu sularda olta salladım.Kimi eski avcılar ve satıcılar bilirlerki,Surf kamış,Surf makara,ip misina,Flourocarbon misina,gibi teçhizatlarla,üstelik altta olabildiğince ince bir misina sarıp,önüne,şimdilerde Şemşipaşa şok düğümü kavramları benim uygulayıp kendilerine bizzat gösterip önerdiğim durumlardır. Halende iddialı bir atıcı ve avcı olabilmemdeki en önemli kıstasım,takımımın uygunluğundaki titiz seçimlerimdir. Shimanonun,Daiwanın yada herhangibir markanın uygun olmayan tipleriyle bu zor merada,üstelik,aşırı ağırlık kullanarak,bazenatış tekniğinizinde yeterli olmamasıyla desteklenerek avlanırsanız,heran yarı yolda kalırsınız. Jig takımları eskiden yoktu,şimdi var.Çoğu bu gayeye uygundur. Hernekadar hepsi uygun olmasada,kimi sazan ve yayın takımlarıda uygundur. Hepsi uygun olmasada kimi surf kamış ve makaralarıda uygundur. Ancak asla aklınızdan çıkarmayınızki,İstanbul Boğazı kıyı avcılığı zor,meşakkatli bir avlaktır,uygun olmayan bir takım illaki sizi birgün yarı yolda bırakır. Bakınız asla şu durumu kastetmiyorum. Bir marka yada satıcı ürünü için Ömür Boyu garanti sloganıyla yola çıktıysa,elbette bu şartı yerine getirme çabasında olmalı,ancak herönüne geleninde,kullanım süresine,kullanım şekline,hatanın nerede, maldamı,kendindemi olmasına bakmaksızın,sırf bu sloganın peşine düşüpte satıcıya başvurmamalıdır. Sadece yardım isteyebilir elbet.Firmada alır makul bir sürede maddi bir gelir gözetmeksizin durumu halletmeye çalışır. Kimsenin bu hali suistimal etmemesi gerekmektedir. Beni doğru anladığınızı sanıyorum. Sevgimle kalınız
Vedat amca ilgi alaka bilgi ve tecrubelerinizi bizden esirgemediğiniz için tekrar tekrar tesekkur ederim.. Ellerinizden opuyorum..
Deniz abi bu trio65a model makine içime çok sindi gerçekten güzel bir makine uretmisler.. Yardimlarin icin cok tesekkur ederim
Fatih sorununun çözülmüş olmasına sevindim. Yeni trio makinen de hayırlı olsun. Çok güzel bir makinedir, iyi avların olsun. Vedat amcaya da teşekkürler, ilgi ve alakası için.
Fatih kardeşim makine sorunun çözüldüğüne çok sevindim yeni makineni de gülü güle kullan inşallah bu pazar günü test edersin Vedat amca bizler için yapmış olduğun yardımlar ve Amatör Balıkçılığa gönül verenlere yardımlarından dolayı çok teşekkür ederim.
Fatih bey sorununuzun çözülmesine sevindim. Peki ya Vedat Amca olmasaydı? Peki ya aynı yada benzer sorunu yaşayan ve Vedat amcayı tanımayan bir amatör balıkçı ne yapsın? Cengiz Balıkçılıkta iş yaptırabilmek için demekki illa ki bir tanıdık gerekiyormuş bunuda öğrenmiş olduk.
Değerli üstadımız Vedat amcaya biz takipçilerine herzaman içtenlikle göstermiş olduğu ilgiden, yardımlarından, öğütlerinden, önerilerinden dolayı bende kendi adıma çok teşekkür ederim.. Vedat amca iyiki varsın, senin gibi gerçek bir üstadı tanıdığımız için ve konularla ilgili elinden geldiğince yardımlarını esirgemediğin için şanslıyız... Sayıgılar...
Hüseyin Bey, Cengiz Balıkçılık'ın sattığı ürünün arkasında durmadığını bugüne kadar görmedim.. Bu makinada istisna bir durum yaşandığı doğru ancak sonunda ürünün hatalı olduğu anlaşıldı ve geri alındı.. Vedat Amca'nın firma ile diyaloğunun ve samimiyetinin farklı olması sebebiyle ''acaba ille tanıdık olması mı lazım?'' sorusu akla gelse de ben aynı kanıda değilim.. Fatih kardeşimiz, Vedat Abayoğlu gibi bir üstadın samimiyetine ve yakın ilgisine teşekkür etmek istemiştir, durum bundan ibarettir..
Cengiz balıkçılık belki çok iyi bir firmadır hiç alışverişim olmadı. Ama insanların akıllarında hep kötü örnekler kalır bilirsiniz. Ama Vedat bey iyi niyetiyle yakın ilgisiyle konuya el atmasa bu iş ne zaman sonuçlanırdı allah bilir. Fatih arkadaşımız 1 aydır gidip geliyorum diye yazmış. Benim aklımın ermediği konu şu, madem değiştirebiliyorsun neden illa tanıdık birileri araya girmek zorunda ki. O zaman müşteri odaklı firma olmaktan çıkıp, tanıdık odaklı firma olmuyormuyuz.
Hüseyin Bey dediğim gibi istisna bir durum gerçekten.. Konudaki 'İlgiye teşekkür', 'işi halletmeye teşekkür' gibi algılandı bir an.. Bu yüzden özellikle açıklama gereği duydum..
gözünüz aydın en kısa zamanda makineniz hakkını verir inşallah, bu arada vedat abimizde (amca demiyorum çünkü ruhu amca dememe engel) elinden geleni yapmış, Allah onu başımızdan eksik etmesin,
Yanlış anlaşılma olmasından korkuyordum ki öyle de oldu Ben firmayı, Vedat amcaya şikayet etmedim, yanlış anlaşılmasın.
Yok yok ben öyle algılamadım zaten, Benim ne Vedat amcaya ne size bir lafım var. Haddimede değil. Sadece keşke araya biri girmeden firma sorunu halletse demeye çalışmıştım. Önemli olan sorunun çözülmüş olması.