Turna / perch / kefal sahtelerim

Konu, 'Sahte Yemler' kısmında zucchero tarafından paylaşıldı.

1. zucchero

zucchero Bora

Favori Kamış:
    Cormoran Bull Fighter 2,10mt 10-40gr, Shimano Alivio CX 2,10 7-21gr
    Favori Makine:
    Shimano Exage 3000SFC, Daiwa Sweepfire 2500
    Turna ve aralara karışmış 1-2 deniz sahtesi. Protackle M21 M05, Kendo LV-Minnow, Yo-zuri Crystal Minnow, Procatch 4 play fighter, Strike pro

Perch ve kefal sahtelerim. Strike Pro JG-005c EG-097a MG-002f, Spro mini trout crank, Kendo Zero Arise 50s, Mepps, Remixon

Doğal renkli olan hariç(2. sıra soldan 2.) en başarısız serim ... Silikonlar Savagear, Fiish

Hepsi kutularında ve bir de kurbağa Spro bronzeye king daddy

Turna kaşıkları da satın aldım ama neredeyse hiç kullanmadığımdan onları eklemedim.

Yorumlarınızı bekliyorum...

2. achilleus52

achilleus52 Erkin

Favori Kamış:
    Bauer Baitcasting 2.10 / 5-25 medium
    Favori Makine:
    Daiwa Megaforce 100TSHL Baitcasting
    En İyi Avı:
    Turna 108 cm / 8.6 kg
    Merhabalar Bora bey çok güzel bir set., 2. resimde, 2. sıranın sağdan 2. sahte sanırım strike pro, kefal veya perch için onu da başarısız serinize koyabilirsiniz :).. Kurbağa iş yapıyormu acaba bende bir aynı renk ve bir de farklı renk olmak üzere iki tane sipariş verdim (lütfen işe yarıyor deyin)

Son düzenleme: 7 Aralık 2012
  3. ercan1977

ercan1977 Ercan

Favori Kamış:
    DAM ON-LINEAR tele spin 30
    Favori Makine:
    SHIMANO jhx 4000F
    En İyi Avı:
    Palamut 2 kg
    Bora kardeş merhaba.Sahtelerinizi içtimaya almışsınız maşaallah.Biz balıkavınet üyeleri için güzel bir çalışma hazırlamışsınız.Mutlu , huzurlu , bereketli , başarılarla ve extra trofe balıklarla dolu , sağlıklı bir hayat dilerim.Herşey gönlünüzce olsun inşaallah.En kısa zamanda trofe avlarla dolu yazılarınızı bekliyoruz inşaallah.Bursa'dan kucak dolusu selamlar.ERCAN 1977 BURSA

4. Vedat Abayoğlu

Vedat Abayoğlu Vedat Abayoglu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    O sahte benim favori sahtemdir.En büyük kasnalar hep ona gelmiştir.

5. achilleus52

achilleus52 Erkin

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Turna 108 cm / 8.6 kg
    Vedat Abi, Strike pro'mu yoksa kurbağa mı ? hangisi favorin acaba

6. stanlyy

stanlyy Fatih BAŞAR

Favori Kamış:
    Shakespeare ® Ugly Stik Lite 180, SHIMANO Nexave CX 210 M, D.A.M REVOLUTION TELE-X 270
    Favori Makine:
    SHIMANO RARENİUM CI4 3000 SFA, SHIMANO TECHNİUM 1000 FD
    En İyi Avı:
    Hamsi... :)
    İlk fotoğrafda en üs sağdan üçüncü favori sahtem esra :p :p
    Şaka bir yana benim görmediklerim de varmış, hepsi çok güzeller abi güzel avlarında kullan... :)

7. ersinfb

ersinfb ERSİN

En İyi Avı:
    32 cm Lüfer
    ortalarında ki iğneyi koparmayınca çok dolanıyor,sizlerde de oluyormu ?

8. en baştaki gri kurbağa olsa gerek. Zira başka bir yerde Vedat abinin övgülü yazısını okumuştum. Yanlız çenesinde kırmızı leke olacak ve gagası yazısız olacak.

9. zucchero

zucchero Bora

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Erkin avlaktan avlağa değişir ama Strike Pro MG2 Mustang Minnow Renk 032A şu ana kadar en fazla perch alan sahtem. Raporlardan gördüğüm kadarıyla da kefalde de başarılı bir sahte... Kurbağayı deneme şansım olmadı ama Vedat Amcanın sahte setinin içinde gördüğümden ve çok methedildiğinden satın aldım. Kullandıktan sonra fikrimi belirtirim...

Ercan Hocam güzel dileklerin için teşekkürler. Bilmukabele. Çok güzel yıllar geçirdiğim Bursa'ya selamlar saygılar...

Fatih isim babası sen oldun o sahtenin... Bundan böyle o strike pro "Esra" diye biline.... :D

Ersin hangi marka modelde bunu yaşadığını söylersen ona göre fikir beyan edebilirim....

Bu arada belirtmiş olayım turnada en başarılı sahtelerim Protackle M21, perch'de ise Strike Pro MG2 ve Kendo Zero Arise 50s.

10. achilleus52

achilleus52 Erkin

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Turna 108 cm / 8.6 kg
    Bora hocam, kurbağa konusunda güzel haberlerinizi bekliyorum. ayrıca Strike Pro, bütün kefalleri suyun kenarına kadar sürü halinde toplayıp çekiyor ama , bir türlü yakalatma olayını başaramadım. onun aynı modelinin kırmızısı var, onunla bir iki iş yaptım kefalde

11. zucchero

zucchero Bora

Favori Kamış:
    Favori Makine:
  12. achilleus52

achilleus52 Erkin

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Turna 108 cm / 8.6 kg
    anladım paşam, ben her taktiği denedimde, gölcükte iskelede sahtenin arkasından gelen kefalleri gördükçe hüzünlendim :) perch konusuna gelirsekte, zaten kendini kanıtladı ama az yakalamamın sebebide mevsim şartları...

13. erdemutuk

erdemutuk Armağan

Favori Kamış:
    Penn regiment,ShakespeareUglyStikCustom
    Favori Makine:
    Penn Conflict,DAMQickRetro,SproZALTARCXS
    İlk defa bu sahte hakkında olumsuz bir yorum görüyorum. Çoooook şaşırdım. :confused: Türkiye'deki at-çekle uğraşan kasnacıların büyük bölümünün ortak görüşü bu sahtenin bir katil olduğudur. Hemen hemen her hafta sahte ile kasna avlayan biri olarak bu sahte kesinlikle favoridir diyebilirim. Bora kasna setini tamalamana çok az kalmış üstad. Yaz döneminde birlikte gideceğimiz avlar için, çekirge, arı ve Mustafa abini bana önerdiği Ağustos böceğini eklemeyi unutma. Şimdilik acelesi yok, bu dönemde ortamda, adı geçen böceklerin aktivitesi olmadığı için balık bunun farkında sanırım, atlamıyor böceklere. Bahara doğru birlikte alalım, böceklerde renk seçimi, akarsu kenarında ağaç üstünden ya çevreden suya düşen böceklerin renkleri ile uyumlu olmalı diye düşünüyorum. Bölgede dominant böcek rengi ne ise ona yönelmeli. Yani böcek rengi avlanacağımız meraya'da bağlı biraz. Turna sahtelerini birlikte denedik zaten onların içinde senin 2-3 favorin var hooked üstad, bana yorum yapmak düşmez:) Nacizane fikrim perch ve kasna için setini büyük oranda tamamladığın. Tabi burada Vedat abi, Mustafa abi ve daha nice deneyimli abilerim varken, yorum yapmak kendi adıma biraz zor geliyor, ama dediğim gibi yazdıklarım sadece nacizane fikirlerimdir. Fikir alışverişine devam edelim. Bir akşam üstü kafe sahibi bizi kovana kadar konuşuruz bu konuyu:) Bu arada faydalı paylaşımın için teşekkürler.

Forumdaki herkese sevgi, muhabbet ve sağlık dolu günler dilerim.

14. erdemutuk

erdemutuk Armağan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Bora bu arada beim favorimi biliyorsun:)
    O yüzden yazmadım.
    Sağlıcakla kal.

15. setko

setko sedat abay

Favori Kamış:
    Shimano Biomaster 3.00 15-50
    Favori Makine:
    Shimano Technium 2500 FG
    En İyi Avı:
    67 cm Turna
    3.RESİM-ÜST-SAĞDAN 1.
    turna için tek geçer ve tavsiye ederim...

16. sazancıı

sazancıı gökhan batu

Favori Kamış:
    Daiwa mini spin 180
    Favori Makine:
    Shimano catana 2500 FB (Fener Bahçe:)))
    En İyi Avı:
    55 CM. TURNA, 52 CM. SUDAK, 6,5 KG. AYNALI,5 KG YAYIN
    Turna ve kafal için seçtiğiniz sahteler çok iyi ve bence bunu avlarda görürsünz.
    Bende bir ankaralı turnacı olarak size SASİ leri es geçmemeniz öneriyorum hemen hemen tüm avlaklarda beyaz sasi iş yapıyor. Birde bende Strike pro Eg 063 f modeli var memnunum bence bir görüp karar verin.
    Strike pro jg 05 (ikinci resim 1. sıra sağdan 3.) dün onu inceledim levrek için ideal bence trna olan avlaklarda turna bile gelebilir.
    T.Levreği için mepsler 3 numara galiba bence 2 numara alırsanız daha verimli olur.

17. zucchero

zucchero Bora

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Armağan eksikleri peyderpey halledicez inşallah. Şu senin favorin aklımdan çıkmış... Hangisiydi? Bir de geçen sefer yanımda getirdiğim ve kendi yaptığım bir ateş yakma aletini sana göstermeyi unuttum. Bir dahakine unutturma olur mu ;)

Sedat Hocam,
    Maalesef benim silikon serisi müthiş verimsiz. Bırakın balığı takip dahi almadılar...

Gökhan,
    O bahsettiğin ile turna alanı duydum ve internette de gördüm. Ama çok fazla deneme imkanım da olmadı.
    Bahsettiğin strike pro sahtede renk kodu olarak ne önerirsin?
    Meppsler de marka olanlar 3 no ama diğerleri 2 numara. Aklımda 1-2 tane daha mepps var (düz fosfor renk, alabalık renkleri) ve onları tavsiyen üzerine 2 no alacağım.

18. Turnada ben de silikondan yanayım.
    Balığın saldırgan olduğu zamanlar kaşık, balıkla inatlaştığım zamanlarda silikon kullanırım.
    Sert maket balıklardan yıldım.

19. sazancıı

sazancıı gökhan batu

Favori Kamış:
    Daiwa mini spin 180
    Favori Makine:
    Shimano catana 2500 FB (Fener Bahçe:)))
    En İyi Avı:
    55 CM. TURNA, 52 CM. SUDAK, 6,5 KG. AYNALI,5 KG YAYIN
    Renk kodu 010 çok güzel maket balık.
    Meps te 2 nımuara tam levrek ve kasnalık 3 numara olunca levrek 2 numara kadar avverniyor.Bazı abilerimiz 3 numara meps alıyor iğnesini kesp yerine 2 numara iğneside takıyorlar.

20. erdemutuk

erdemutuk Armağan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    favorim

Kasna'da şu benim küçük ispariyi andıran spro marka sahte (akşam gelirken getirmiştin ya), Turna'da kodunu hatırlamadığım gümüşi canavar:) Bizim turna raporunda resmi var.