Arkadaşlar birçok avcı kullandığı sahte veya kaşıklardaki iğne neyse değiştirmek aklına bile gelmeden orjinal haliyle kullanmakta. Oysa bazı 13 cm lik büyük maket balıklarda bile neredeyse 7/8 numara üçlü çok küçük iğnelerle satılmakta. Tabii bu küçük iğneler sarıkanat lüfer familyasına eh denilebilecek kadar iyi kötü uysa da büyük ağızlı levrek sinağrit gibi balıklarda ağza oturmadığından sorun çıkarabilmekte. Bir diğer konu da hafif olmasından dolağı sahtenin aksiyonunu bozmayan galvaniz iğneler. Keskinlikleri ve sağlamlıkları şüpheli bu alüminyum görüntülü üçlüleri gördüğüm yerde değiştirmeden duramıyorum. Bu kapsamda kaşık ve maket balıklarda param varsa gamakatsu çelik ve bronz renkliler,param daha azsa vmc çelikleri tercih ediyorum. Bu konuda ustaların tavsiye ve görüşlerini bekliyorum.
geçen yozuri tobimaru nun 13cm liğini aldım iğneler bana da çok büyük geldi. bende biraz ufakları ile değiştirmeyi düşünüyorum.
Yo-zuri crystal minnow'larda diğer sahtelerden daha büyük boy üçlü kanca kullanılıyor. Keza tersi olan bazı model-markalar da var. Bunlar araştırılmış ve denenmiş ürünler ve hedeflendiği balık harici başka balıkta kullanılmayacaksa modifikasyona çok sıcak bakmıyorum.
Levrekle lüfere ağız boyu farkı gözetmeksizin aynı iğneleri kullanmıyorum. Aklınızın bir köşesinde dursun;birçok firma keskin olmayan hafif galvaniz üçlü iğne kullanıyor. Kıyıya az mesafe kala kaçan çoğu iri balık ya bu iğnelerin boyu ağza uymadığından ya da yeterince keskin olmadığından-yani ağızlarına tam saplanmadığından- kaçmakta.
Güzel soru.Muhtemelen üçlü iğneyi büküp şekil veremeyeceklerinden iğneyi taktıkları tel henüz maketin ana gövdesine monte edilmeden iğneler takılıyor. Hiç böyle halkasız iğne değiştirmedim.Ama değiştirmeye karar versem o iğneyi kerpeten veya penseyle keser,oraya bir halka takıp yeni üçlü iğneyi eklerdim.
iğneler paslandığında veya üzerindeki iğneyi kafam sarmadığında hemen değiştiriyorum. bu hafta sahtedeki iğnelerin küçüklüğü yüzünden epeyce levrek kaçırdım. aslında ava gitmeden iğneleri büyütmüştüm ama, iğneyi büyütünce de aksiyon bozuldu, sahte dümdüz gelmeye başladı. aynı ağırlıkta WMC ile değiştirdim o da balığın ağzında kırıldı. hatta az önce de balık malzemesi satan bir dükkandaydım, kafama göre 3'lü iğne bulamadığımdan almadım. iğne çok önemli, genelde owner iğne kullanıyorum, onlardan memnunum.
Sahtelerde özellikle ucuz sahtelerdeki iğneler çok kalitesizdir . Her hangi bir hesaba göre özel iğne kullanmazlar tek hesapları maliyettir. Bir çoğu , iri balıkların çiğneyip tükürecekleri kadar kötü, Ben değiştiriyormuyum , hayır (tembellikten) değiştirilmeli mi ? , evet.