ve sonunda deniz bulandı :) 2

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında bilge kağan tarafından paylaşıldı.

1. bilge kağan

bilge kağan bilge kağan tomas

Favori Kamış:
    lineaeffe rapid cx spin 2.05, DAM 2.40, okuma V system 2,40 spin
    Favori Makine:
    okuma trio 30s, okuma avenger 30a, Okuma Raw 65, daiwa sweepfire E 4000
    En İyi Avı:
    alabalık 3 kg, turna 2 kg, levrek 3 kg, çipura 1,2 kg, zargana 95 cm ( 990 gr. )
    cumartesi günkü gazın üzerine bu deniz durulmadan mutlaka bir av daha yapmalıydım. bu fırsat bir daha ya gelir ya gelmez, zaten 3-5 gün sonra balıkçılar kıyıya 50 m. mesafeye, 1m. derinlikteki sahile ağları sermeye başlar :mad:

ben de bu gün sabah fırsatını bulup yine balığa gittim. denize vardığımda ne yalan söyleyeyim denizin hışmından korktum. yine de oraya kadar gidip olta atmamak olmazdı. tulumu giyip suyun kenarına yaklaştım. deniz çekildi mi 7 - 8 m. çekiliyor, sonra bir anda koca koca dalgalar geliveriyor. su bildiğiniz çamur, çünkü 2-3 gündür hem deniz kenarına, hem de dağlara yağmur yağdığından dereler çamur akıyor.

ben yine de Ya Allah deyip saat 07 :45'te sahteyi kabarık dalgaların arkasına göndermeye ve ümitsizce sarmaya başladım. ama bu sefer oldukça yavaş sarıyorum, tıpkı gece avı gibi. çünkü suyun içinde görüş mesafesi çok az. bir süre sonra şevkim kırılmaya başladı ve Allahım en azından bir vuruş olsun, balık olduğunu bileyim derkeeeen, dilek kapısı mı açıkmış nedir, zınk diye misina gerildi. hooked

bir anda kabarıp sonra bir anda çekilen dalganın içinde ara ara balığı su üstünde görüyorum, güzel bir balık. yine kaçırma korkusu var ama akşamdan sahtenin halkalarını Okuma halkalarla, iğnesini de açık ağızlı WMC iğnelerle değiştirdiğimden biraz daha rahatım.reeling

sonunda balığı kıyıya yanaştırdım ve dalganın gelmesini bekleyip, gelen dalga ile beraber balığı çektim, dalga gidince de kumun üzerinde kaldı kerata :thumb: 13 cm.lik sahteyi orta iğneye kadar yutmuş :eek: yalnız bu balığı çekerken bir kez daha anladım ki cumartesi günkü kaçırdığım gerçek bir canavarmış :(

güzelce kuma yatırıp vesikalığını aldım, poşete koyup geride sağlam bir yere koydum. şimdi yapacak bir iş vardı, mesaiye yeni başlamış olan ustamı arayıp azıcık motivasyon vermek :D ustayla telefonda konuşup rapor veriyordum, '' daha saat erken, inşaallah bir iki tane daha alırım '' derken ayağım kaydı ve yere oturuverdim :eek: tam o anda da dalga gelmez mi ? oturur vaziyette olduğumdan tulumdan içeri doluverdi :) hemen ayağa kalktım ama yanımda taşıdığım iki telefonda ıslanmıştı :( , fotoğraf makinasına baktım onda bir şey yok :eek:

üzerimdeki 3 kat kazak ve pantolon deniz suyunu sünger gibi çekmişti, arabada yedek çorap, kaban, ayakkabı falan vardı ama durum idare edilecek gibi değildi.

buna da şükür, tutan var tutamayan var deyip hastalanmamak için avı kestim. 08:34'te balığı aldım, 08:35 de av mecburen bitti. hemen telefonların bataryalarını çıkarıp yanımdaki içme suyu ile yıkadım, arabadaki yağmurluğu koltuğa serip eve geldim. gelir gelmez de, konuşmamız yarım kaldığı için endişelenen ve bana ulaşamadığı için neredeyse işten izin alıp beni aramaya gelecek olan bacanağı ( ustamı ) bilgilendirdim :eek:

bu avdan çıkardığım sonuçlar :

- bizim burada deniz suyu hala soğumamış :D
    - ne olursa olsun telefonlardan birini tedbir için arabada bırakmak gerekiyormuş
    - arabada bir tane tam takım kıyafet olmalıymış.
    - kısmetten öte yol gitmez

bu da kısa günün karı, boyu resimde görülüyor, ağırlığı da 1150 gr.

2. fztyasin

fztyasin yasin özkan

Abi tebrikler, düşme olayı kötü olmuş ama dediğin gibi tutan var tutamayan (mesela ben) var :) avlarının devamını dilerim

3. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Okuma V System 2.40 Lineaeffe Spirit Surf 3.90 (fiyat performans 9/10)
    Favori Makine:
    Spro Red Arc 20'lik (Fiyat/Performans : 8/10)
    En İyi Avı:
    Levrek (57 cm - 2.100 gr ) Sargoz (700 GR kadar) Palamut (40 cm üzeri), Lüfer 40 cm, Çipura 950 gr
    Süper Bilge Süper....

Ne kadar gaz aldım anlatamam. "Tutan var tutamayan var" :D:D:D HAKLISIN :D

Levrekte muhteşem görülüyor. 4 kiloluk levreğe değişmem, gerçekten. :)

Bazıları şekilsiz ve çirkin oluyor, senin levrek tam hayallerimdeki gibi. Yüzgeçler gerik, vücut formu ne çok şişman ne zayıf, kuyruk yüzgeci vücutla uyumlu, düzgün.
    Renk beyaza yakın, süt gibi maaşallah. :)

Süper yakışıklı bir levrek.
    Babamda kurbanlık koç seçerken irisini değil, yakışıklısını seçerdi. :D
    Niceleri rastgelsin, telefonlara zarar gelmemiştir umarım.

4. bilge kağan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    alabalık 3 kg, turna 2 kg, levrek 3 kg, çipura 1,2 kg, zargana 95 cm ( 990 gr. )
    teşekkür ederim, arkadaşlar kimseye takılma maksatlı yazmadım ha :) daha bir hafta öncesine kadar ben de sizin gibiydim. benimki hızımı alamadığım için polyannacılık oynamak :) inşaallah daha iyilerini sen tutarsın, sizin oralar bizim burdan daha erken başladı

5. bilge kağan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    inşaallah sen de muradına erersin, sana tavsiyem fırsatın olursa ve denk getirebilirsen yağmurlardan bir iki gün sonra dezin kabarık ve bulanık olduğu günde git. levrek olduğunu bildiğin merada ısrarcı ol.

levrek daha az önceye kadar canlıydı, o yüzden karnını açmadım ama tahminim erkek, o yüzden şekli ve duruşu güzel. ben de böyle beyaz levreği severim, bazı yerlerden yakalıyoruz, sarımsı, hatta kahverengi oluyor, sazan gibi :)

telefonları sökebildiğim en ücra yerine kadar söküp tekrar yıkadım ve kağıt havluyla kurulayıp kurumaya bıraktım. daha önce bulaşık makinasında yıkanan ( bizim oğlanın marifeti :) ) iki telefonu, tatlısuya ve denize düşen epeyce telefonu kurtardım. inşaallah bunları da kurtarırım, telefonlarım eski telefon ama farklı sim kartlarla kullandığımdan bütün numaralarım telefon hafızasına kayıtlıydı :(

6. umutemin

umutemin MEHMET EMİN GÖKALP

Bilge abi zaten ilk raporunla gaza gelmiştim şimdi iyice gazladın beni ocak sonunda oradayım inşallah. yine her sabah ve her akşam mekan aynı :) Hatta bugün hazırlıklara başladım. Misina ve bir kaç sahte daha sipariş ettim. Aslında Tulum çizmede lazım ama senede 1 kere geliyorum onda da ıslanıvereyim bişey olmaz :) Umarım yine seninle avlanma şansı buluruz :)

7. sabriyazici

sabriyazici sabri

çok güzel bir rapor çok güzel bir balık daha iyileri ve daha irileri rast gelmesini dilerim özellikle buralarda su daha soğumamış kelimesi çok hoşuma gitti :D

8. gacal

gacal Deniz Uzun

Favori Kamış:
    Okuma Alumina 2.40 5/25
    Favori Makine:
    Shimano Exage 3000 SFD
    En İyi Avı:
    Levrek 4,5 kg
    bileğine sağlık. güzel av. tebrikler

9. bilge kağan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    inşaallah kardeşim, yakup'ta izindeydi bu gün gidecekmiş. dün yakup'a yer söyledim. gitti, beni aradı, abi deniz kudurmuş, çamur olmuş, bildiğin gibi değil, bana taş atıyor dedi :) tam fırsatı yakup ısrarcı ol dedim ama olmadı. hatta bana dedi ki abi deniz çok fena adam boyu dalga var sakın boşuna gelip de kendini yorma :)

10. bilge kağan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    teşekkürler, daha irileri size rastgelir inşaallah.

arada kendimizle de dalga geçebilmemiz lazım :)

11. bilge kağan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    teşekkürler, sana da rastgelsin. yine malum sahtenin işi, sen onu biliyorsun zaten ;)

12. umutemin

umutemin MEHMET EMİN GÖKALP

Hadi ya! desene bu sene izinleri çakıştıramadık onunla gerçi benim şu anda kullanabileceğim iznim yok onun için yeni yılı bekliyorum :) Ama geldiğimde sende müsait olursan birlikte av yapmayı çok isterim abi. Hatta Bakarsın Alişan abi ve Gültekin Abiler de gelir :)

13. bilge kağan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    inşaallah, geldiğinde haberleşelim, müsait zamanlarımız uyuşursa avlanırız.

14. alişan

alişan Alişan

En İyi Avı:
    eh işte Allah ne verdiyse
    iç geçirmemek elde değil biliyo musun helal olsun kardeşim ne güzel balık öyle Allah memleketimizin denizine, balığına, bilinçli avcısına zeval vermesin

15. bilge kağan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    amin, geçen yıl da böyle gazı aldık gidiyorduk, sonra bir baktık ki ağcılar oralara dadanmış :( bu yıl da olacağı o, kaç gün avlanırsak o kar.

16. ceranımoo_ist

ceranımoo_ist Yakup BULUT

Favori Kamış:
    okuma,linelife,remixon
    Favori Makine:
    Favorim Shimano Sahara 3000FD , Okuma İmpact 65,Okuma Eclipz ez 65
    En İyi Avı:
    levrek,çupra,yazılı orkinos, ceylan .....
    bilge abi yapıştırmışsın paşayı helal olsun ,, seni aradığımda deniz çok fenaydı takımlar sahteler bir kısmı izmirde kaldı istediğim avı yapamadım bu sene elimizin şişiği inmedi seneye artık... bugün abbas yolcu....

17. bilge kağan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    güle güle git, hayırlı yolculuklar. inşaallah izmirde yaparsın avı. deniz bu gün de çok fenaydı, hem bana sadece taş atmadı su da attı :)

18. Bahadır Sarıca

Bahadır Sarıca Bahadır Sarıca

En İyi Avı:
    Levrek, bir sonraki
    Sevgili Bilge Kağan,
    Çok yakışıklı bir levrek kandırmışsın. Tebrik ederim.
    Sudan çıkar çıkmazda fotoğraflamışsın belli.
    Dersler çıkarılacak ki, tecrübe kazanılsın. Allah'tan büyük hasar yok.
    Her daim keyifli avlara.
    Sevgi ve selamlarımla...

19. seikott

seikott MEHMET

Favori Kamış:
    Shımano beastmaster cx 2,40 14-40 gr-V Systeam 2.4 10-40 gr- silstar 1.8 6-25 lb
    Favori Makine:
    SHIMANO RARENIUM CI4 30 - AVENGER AV 55B
    En İyi Avı:
    yazılı orkinos 4.9 kg
    Tebrikler bende kısmetse sabah suyu yapacağım hayırlısı bakalım.
    Ama hatırlatmalrın iyi olmuş yedek kıyafet alalım bari:)
    tekrar tebrik ederim..

20. mustafa kaya

mustafa kaya MUSTAFA KAYA

Favori Kamış:
    dam green cross
    Favori Makine:
    dam slrspin 850 fd- okuma avanger 40
    En İyi Avı:
    3,600 kg. levrek
    Tebrikler. Kapmışsınız paşayı.