Asist Benden Gol Aykuttan :)

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında volex21 tarafından paylaşıldı.

1. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Okuma V System 2.40 Lineaeffe Spirit Surf 3.90 (fiyat performans 9/10)
    Favori Makine:
    Spro Red Arc 20'lik (Fiyat/Performans : 8/10)
    En İyi Avı:
    Levrek (57 cm - 2.100 gr ) Sargoz (700 GR kadar) Palamut (40 cm üzeri), Lüfer 40 cm, Çipura 950 gr
    Asist derken: avlak benden, levrek Aykut'tan (nicholai hel) :):):)

Tarih : 15-16/12/2012

Bu hafta ava gitmeye hiç niyetim yoktu. Geçen hafta full izini balıkta geçirmiş, doğru düzgün oynak bile görmemiştim. Moral yerlerde, biraz dinleneyim, haftaya Serhat abiyle yoklarız nede olsa diye düşünüyordum.

Hafta içi birgün “nicholai hel” nickli Aykut'tan özel mesaj geldi.
    Volkan ben bu hafta Foça'dayım, hadi ava gidelim diyordu özetle. (tam böyle değil tabi orjinali :))

Yazın da Foça'ya gelmiş ama buluşamamıştık. Ancak bu fırsat görüşebilmek için kaçmazdı.
    Forumdan samimiyet kurulan biriyle tanışmak ta değişik ve güzel bir duyguydu.

Aykut hem yemli av hem atçek yapmayı düşünüyordu. Lakin rüzgar durumu her ikisini de yapabileceğimiz avlağın durumuna uygun değildi. 2 mırmır için levrek ihtimalini kaçırmak ta istemiyordum açıkçası. Aykut'la yalnız atçek avı yapmayı kararlaştırmak uzun sürmedi.

Aykut'a ve bana yakın levrek ihtimalimizin yüksek olduğu en uygun avlağa gitmeye karar verdik.
    Daha doğrusu ben karar verdim. :)

Cumartesi gecesi en uygun zamandı benim için, o yüzden c.tesi gece 24:00'te buluşuruz dedik.

Saat 23:00'ü zor ettim. C.tesi olduğundan avlaklar kalabalık olurdu, onun için en sakin zaman dilimi 24:00'ten sabaha kadardı. Aykut'la tanışacağım için de heyecanlıydım. Ancak korkularım da vardı.
    Buralara kadar gelen Aykut'a en iyi av günlerinden birini yaşatmak istiyordum ama benim yoktu öyle bir av günüm, ona nasıl yaşatacaktım. :D:D:D Geçen hafta da rezil geçmişti. İnşallah levrek av vermeye başlamıştır diyordum, hele buralara kadar gelen Aykut yakalayabilirse bu beni kendimin tutmuş olmasından daha fazla mutlu edecekti.

Saat 23:30'da buluşma noktasındayım, Foça'dan Çanakkale yoluna çıkılan ışıklarda.
    Saat 23:50'de de Aykut geldi. Sorumluluk sahibiydi, geç kalmamıştı. Bu beni mutlu etti.
    Uzaktan birbirimize el salladık, olta malzemeleri sırtında yüklü olduğundan tanımakta zorluk çekmedim. :)

Avlağa doğru yola çıktık, avlak yarım saatlik uzaklıktaydı. Biraz muhitte gezdirdim avlandığım yerleri. Sonra avlanacağımız noktaya gittik. (Sahte düşmanı sete)
    Gittiğimiz tarafta bir grup var, ateş yakmışlar. 2 kişi ateşin yanında, 3 kişi de olt atıyor. İkisi atçek yapıyor, biri şamandıralı. Ateşin başındakilerden biri telefonla durum sunumu yapıyor.
    -Bişey yok bilader henüz. (kulak misafiri oluyoruz)

Biraz canım sıkılıyor açıkçası, yoksa yine mi o bitap, rezil günlerden biri. Misafirim olmasa ben alışkınım ama misafir keyif alaydı bari diye aklımdan geçiriyorum.

Burada atmak mümkün değil. Karşıda 2 kişi var ve karşısı daha müsait olta atmaya. Setin karşısına geçiyoruz. Saat 01:15 oldu daha anca avlakta yerleşebildik.

Başlıyoruz atmaya ve yarım saat sonra avlaktaki bir avcı ayrılıyor. Kaldık avlakta 3 kişi. (setin tek tarafı)
    Aykut strike pro 108F atıyor. (9 cm sanırım)
    Ben Maxrap fb ile başlıyorum.
    Diğer avcıda parçalı 9 – 10 cm'lik bir sahte var. (nedir bilmiyorum)

2 saat kadar atıyoruz henüz tık yok. Sonra tanımadığım avcı 50 cm'lik bi tane alıyor. (Nerden biliyorsun 50 cm olduğunu derseniz : metreyle ölçtüm :D)

15 dakika sonra Aykut'ta yakaladım diyor. Bakıyorum ki çok zorlanıyor. Çekemiyor misinayı, Makina çekmiyor, basbayağı.

-Aykut bi yere takmış olmayasın
    -Yok yok kalama alıyor arada (Dediği an gerçekten kaloma almaya başlıyor).
    -Ooooo Aykut bu çok iyiiiiii

Aykut 3 metre kadar çekebiliyor zorla, balık su üstü yapıyor, su üstü yapmasıyla bir silkeleniyor ve .....

-Ahhhhh diye bir ses, kaçtı Volkan
    -Yapma yaaaa, nasıl olur ya........
    -Valla kaçtı, sahte de gitti galiba....

Karşı kıyı laf atıyor kaçtı mı?
    Moral bozuk, - Kaçtı, kaçtı.... :(:(:(

Neyse ki sahte gitmemiş.

-Ah be Aykut bi alsaydın onu forumda şov yapacaktık. (Balık kaçmış, ben forum düşünüyorum. :D:D:D)
    -Doğru valla, çok iyi olacaktı.

Neyse, sağlık olsun falan deyip, geçiştiriyoruz ama 10 cümleden 8'i kaçan balık üzerine.
    Sahtenin iğnesinde balığın pulu kalmış, Aykut onun fotografını çekiyor. :D:D:D

Bir saat kadar başka bir gelişme yaşanmıyor. Akıntı bazen çok güçleniyor ve tam istenildiği gibi bir içeri bir dışarı yapıyor. Anlıyorum ki bugün tam yakalanacak gün, Aykut'un şansına. İzindeyken birgün böyle yakalayamamıştım avlağı. Her zaman akıntı öyle güzel olmuyor.

Kenarda köşede ısınmak için ateş yakıyorum. Zaten soğuk olur diyerek ateş yakmayı kafama koymuştum. Arabada mangal kömürü vardı. Birde eşimin doğumundan kalan bebeğin kordon bağını temizlemek için alkol vardı evde, onu da ateşi kolay yakmak için yanıma almıştım.

Levrek çıkmazsa, ateş yakmasam bile fondip yaparım, diyordum. :D:D:D

Saf alkol 80 derece. :D:D:D

Gittim ateşi yaktım, alkolde güzel yanıyor hani. Diğer avcıda da odun varmış bagajda.
    O da getirdi odunları attı ateşe, bir saat iliğimiz kemiğimiz ısındı bu sayede.

Akım yeniden hızlanmaya başlayınca yeniden olta başına geçtik. Kamışımı elime alıp bir salladım, kamışın bir parçası yerinden fırladı. Gene çıktı orta yerinden dedim ama sanki çıkan parça küçük gibiydi. Oltamı çekmemle birde ne göreyim, ben ateşle uğraşırken muhtemelen biri kamışımın üzerine basmış ve kırmıştı.
    Başladım gülmeye. Ya bu kadar olmaz artık. Ben levrek tutamayayım diye sanki tüm kainat işbirliği yapıyordu. :D:D:D Neyse ki Aykut'un yedek spin kamışı varmış, onunla atıp çekmeye devam ettim.

Umutlarım biterken diğer avcı tam avlaktan ayrılırken, Aykut oltanın ucunda sallanan levreğiyle çıktı geldi. O manzarayı görünce gerçekten çok sevindim. Aykut da, belki de yaşayabileceği en güzel av zamanına denk gelmişti. Bir kaçırmış, bir almıştı.
    Ben gene standardımı bozmayarak, kemikleşmiş av performansımla avı noktalıyordum. Kamışta gitmiş, huzura ermiştim. :)

Neyseki çok güzel bir kardeşimle keyifli zevkli bir av yapabilmiştik, hiçbir şey keyfimi kaçıramazdı. :) Gayet mutlu ve huzurlu şekilde saat 08:30 gibi avlaktan ayrıldık. Sabah suyunda Aykut su üstü çalışsa da ne oynak vardı, nede levrek. Herşey 3 saat içinde olmuş, gene en şanslılar balığı alırken, en kısmetsizler de ellerindeki kamıştan olmuşlardı. :)

Kardeşim Aykut, her zaman beklerim. Seninle avlanmak çok keyifliydi. Aynı zihniyette olduğumuzdan ayrıca çok ta huzurluydu. :) Sevgilerimle.

Sendeki fotografları eklemeyi unutma sevgili dostum. :) (Hatta ekleme, kendi gözlemlerinle aynı avın raporunu yaz :D)

Herkese rastgelsin, vicdanlı avlar dilerim. :)

Son düzenleme: 17 Aralık 2012
  2. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Ron Thompson heavy telecoast, daiwa crossfire,lineaeffe extreme,Pezon&Michel Rafale pro pike
    Favori Makine:
    Daiwa tournement entoh 5500, Mitchell compact gold 7000 , Okuma Razor 65, Daiwa procaster A 4000
    Harika bir Volkan anlatimi.. ( klasik bir volkan avi mi deseydim acaba )
    Balik gitti pulu kaldi elimde kötü olmus :)
    5-6kg birsey canlandi zihnimde :D
    O balik orda seni bekliyor Volkan :)

3. bilge kağan

bilge kağan bilge kağan tomas

Favori Kamış:
    lineaeffe rapid cx spin 2.05, DAM 2.40, okuma V system 2,40 spin
    Favori Makine:
    okuma trio 30s, okuma avenger 30a, Okuma Raw 65, daiwa sweepfire E 4000
    En İyi Avı:
    alabalık 3 kg, turna 2 kg, levrek 3 kg, çipura 1,2 kg, zargana 95 cm ( 990 gr. )
    ikinizi de tebrik ederim, inşaallah sen de levreğine en kısa sürede kavuşursun. demek ki merada levrek var, yakalayan da var. bu durumda senin yapman gereken avlanma şeklini gözden geçirmen bence. bir yerde gözünden kaçan küçük bir ayrıntı çok şey değiştirebilir.

kamış için geçmiş olsun. 10 gün önce ben de V systemin uç porselenini çatlattım. cengiz balıkçılık ''senin takman zor, gönder biz ücretsiz değiştirelim '' deyince daha önce bana spin kamış gelen silindirik kutu ile sağlam bir ambalaj yapıp kargoya verdim. iki gün sonra aradılar, benim ambalaj da, içindeki kamış da paramparça olmuş banghead cengiz balıkçılık tutanak tutturmuş ve konuyu takip ettiklerini, ama kargo firmasının onay sürecinin biraz uzayacağını söyledi, bekliyoruz bakalım idk şimdilik elimdeki diğer kamışlarla idare ediyorum.

4. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Levrek (57 cm - 2.100 gr ) Sargoz (700 GR kadar) Palamut (40 cm üzeri), Lüfer 40 cm, Çipura 950 gr
    Teşekkür ederim Roy. Zihninde canlanan 3 aşağı 5 yukarı doğrudur sanıyorum da tutmazlar o levreği orada. Hergün yoklayanlardan birine denk gelir. Bakir bir yer değil nede olsa. :) Sana da rastgelsin. :)

Teşekkürler Bilge. Merada levrek var tabi ama hergün yoklamak lazım. Avlağın şartları çok değişik. Hani dalga durumu rüzgar falan gibi etmenlere bakmıyor pek. Akım şiddeti çok önemli bir yer. Güçlü akımda sessiz bir zamanını denk getirmek lazım, şansı arttırmak için.
    Kamış için yapacak bişey yok, sağlık olsun. Alacaz yenisini. Kamışlar konusunda tecrübem artacak işte. :)
    Sana da geçmiş olsun, V sistem kötü olmuş. :)
    Yeni kamış almışken bide yeni makina düşünüyorum. Makinada mı bi uğursuzluk var anlamadım. Eksik yaptığım bişey olacağını sanmıyorum ama neyse. Teknik olarak fazlam bile vardır hatta birçok kişiye göre.
    Line dancer bile deniyorum daha ne yapayım. :)
    Tamamen şans işi gibi, sık yoklamam lazım bu sıralar. :)

5. 4443

4443

Süper anlatım keyf aldım okurken VOLKAN abi herzaman ki gibi :)

Kamışın için üzüldüm neyseki yedeği mevcutmuş hali hazırda olmasaydı morel tamamen alt üst olacaktı orası kesin ...

Arada küçük espirilerine çok gülüyorum varol abim ...

Tebrik ederim ikinizide keyfli geçmiş birdahi avında senin kucağında bir paşa düşlüyorum yakındır bereketli avlar dilerim sevgiler ...

6. tarikbgg10

tarikbgg10 Tarık Bican

Favori Kamış:
    Lineaffe Sea Master 3.9
    Favori Makine:
    Okuma Avenger 40b
    En İyi Avı:
    Siftah yapacagız inşallah
    levrekte sınırlar nedir arkadaşlar ben 35 santim diye biliyorum acaba yanlıs mı biliyorum?

7. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Estagfurullah Deniz, ne yaşandıysa çevre tasfirleriyle avı yaşatmaya gayret gösteriyorum, o kadar. :) Beğendiğine sevindim. Teşekkür ederim. :)

Küçük aksilikler yaşasamda keyifli bir avdı benim için. Yedek kamış olmasaydı daha bir kötü olurdu dediğin gibi ama ben hep bu çevredeyim. Her zaman avlanabilirim ve heran levrek çıkartabilirim. Ancak Aykut'un zamanı kısıtlıydı ve onun yakalamasını çok istiyordum. Neyse ki istediğim oldu.
    Sana da güzel keyifli avlar dilerim kardeşim. Gönlündeki rastgelsin. :)

8. Kadir Levrek Peşinde

Kadir Levrek Peşinde SİDEPRENSİ eski nick im

Favori Kamış:
    OKUMA ALUMİNA SPİN KAMIŞ 240cm
    Favori Makine:
    süper passion 740m ve küçük kardeşleri
    En İyi Avı:
    süper maxim misina :9
    uleyn Volkan ne talihsiz adammışsın sen yaff:D Aykut a tebrikler sana yok:pound: şaka bir yana yinede bir kaç levrek görmüşsün işte Volkan:) azimle devam et bulursun onu:)
    banada muskamı yaptılar ne:D kısmetim kesildi birden arkadaş:rolleyes:her av dönüşü sinir tavan yapıyor..denk getiremiyorum dürzüyü:(

9. adminselo

adminselo selçuk

Favori Kamış:
    Lineaeffe s-flex 4206 4.20--SHIMANO YASEI SEA BASS 2,70 -MH- 10-50 GR, Shimano Scimitar 300 cm
    Favori Makine:
    Penn Affinity 8000, Ryobi NAXO 8000
    En İyi Avı:
    4 kg Levrek ---1.800 gr Kofana
    Volkan abi yapılan ev ve tutulan levrek için sevindim kaçan balıksa kısmet değilmiş. Kamışın içinde üzüldüm ama demek ki yenileme vakti gelmiş hele ki levreğe bukadar yaklaşmışken sen. En yakın zamanda trofeyle bahsettihin şovu yapacağına inancım tam :)

10. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    :laughing: :laughing: :laughing: Aynı senin yazdığın gibi abi. Avlakta Uleeeeyyyyn diye bağırmak geldi içimden. Kırılan kamıştan değil, bu kadar da olmaz, nedir bu ya diyerek. :eek: :p
    Avlakta, giderken, gelirken çok kulaklarını çınlattık Aykut'la. Bi de Kadir abi olsaydı falan dedik. :):D
    Dönem dönem insanın şanssız dönemleri olur da bu kadar uzun sürer mi ya :D
    Şanssız dönemim kadar şanslı dönemlerimin de uzun sürmesini dilerim. :)
    Senin de şanssız dönemein kısa sürer inşaallah abi. Rastgelsin... :)

Teşekkürler Selçuk hocam. Kamışı yenileyeceğiz artık. Yarın açarım ne kamış alayım diye bir konu :laughing:
    Bu sefer okuma düşünüyorum bakalım hazırlısı. Makinaya da bi güzellik yapacam. :) Sana da güzel levrekler rastgelsin. :)

11. Bahadır Sarıca

Bahadır Sarıca Bahadır Sarıca

En İyi Avı:
    Levrek, bir sonraki
    Sevgili Volkan,
    Ânı yaşatan ve nüktedan anlatımınla ben çok keyif aldım.
    Ufak tefek olumsuzluklar olmuş olsa da gene güzel bir dostluk avı olmuş.
    Her ikinize de tebrikler. Kamış için geçmiş olsun.
    Sevgi ve selamlarımla...

12. zait41

zait41 zait adar

Favori Kamış:
    4 m alman balzer kamış
    Favori Makine:
    ekosima riyobi 6000 banax 3000 4000 makara
    En İyi Avı:
    1.5 kgeşkina 1980 gr çaylama
    tebrik ederim kardeşim avlarının devamını dilerim daha büyükleri rastgelir inşallah

13. bilge kağan

bilge kağan bilge kağan tomas

Favori Kamış:
    lineaeffe rapid cx spin 2.05, DAM 2.40, okuma V system 2,40 spin
    Favori Makine:
    okuma trio 30s, okuma avenger 30a, Okuma Raw 65, daiwa sweepfire E 4000
    En İyi Avı:
    alabalık 3 kg, turna 2 kg, levrek 3 kg, çipura 1,2 kg, zargana 95 cm ( 990 gr. )
    yanlış anlama ha, benim söylemek istediğim de o zaten. bazan biz gerekenden fazlasını yapıyoruz, pahalı sahteler, çeşitli aksiyonlar falan.

son üç raporda, 50 - 60 TL.lik sahteler çantamızda yatarken, gördüğün balıkların tamamı 7 - 8 liralık sahtelerle ve dümdüz çekimle alındı :)

14. fztyasin

fztyasin yasin özkan

Abi hem geçmiş olsun hem tebrikler :) Sanırım tahmin ettiğim meradaydınız, oradan levrek yakalayamayan bi sen bi de ben kaldık farkında mısın :D Teknik detaya bence çok "takılma" abi, :D:D baksana Özkan bile yakaladı levreği, yakındır biz de yakalayacaz inşallah :)

Kamış için ne düşünüyosun abi, eğer masrafa girmek istemem dersen bendeki aluminalardan birini verebilirim sana. Ben yeni aldığım kamışı kullanıyorum, Özkan da aluminalardan birini kullanıyor diğeri boşta, eğer istersen bi düşün.

15. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    D.A.M Telespin 3 mt. 10/30gr.
    Favori Makine:
    Shimano Hyperloop 4000 RB
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan
    :eek:
    Yine mi? Ne talihli adammışsın sen abim.

Ben de gelsem bana da yakalatır mısın?:D

Tebrik ederim gurban, harikasınız.

Aykut'un da maşallahı var, boy, yakışık on numara. Seni zaten saymıyoruz, tek eksiğin bir levrek, o da olursa...;)

16. Zıpkıncı İbo

Zıpkıncı İbo İbrahim Can

Favori Kamış:
    Cressi, Mares, Tusa
    En İyi Avı:
    18 kg Akya
    Yine enfes, tadina doyulmaz bir Volkan anlatimi. :) Bu sefer levrek de var ustelik. :thumb: Gerci Volkan yine tutamamis :p ama olsun, Aykut gunu kurtarmis. :)

Ikinizi de bu harika av raporu icin kutluyorum ve tesekkur ediyorum. :)

17. seikott

seikott MEHMET

Favori Kamış:
    Shımano beastmaster cx 2,40 14-40 gr-V Systeam 2.4 10-40 gr- silstar 1.8 6-25 lb
    Favori Makine:
    SHIMANO RARENIUM CI4 30 - AVENGER AV 55B
    En İyi Avı:
    yazılı orkinos 4.9 kg
    Aykut keyifli bir anlatım ile güzel bir atraksiyonlu bir gece olmuş..:))

18. isottevfik

isottevfik Tevfik

Favori Kamış:
    SHIMANO Catana BX 240 Tele
    Favori Makine:
    SHIMANO BIOMASTER 5000 CFB
    Ben tadına baktım, 1-2 taşım kalmış pişmeye.:D :D

Ya yarın, ya da yarından bile yakın. Aha da buraya yazdım. Hemde, tam '' FORMLUK '' diyeceğin evsafta.:D :D

Yalnız ölçüm yaparken, metreyi 1 cm. kaçırıyorsun gibime geldi.:D :D hihi

Aslında, birbirinizi tanıyarak en büyük trofeyi patlatmışsınız da, haberiniz yok.:thumb: :thumb:

Artık, iade-i ziyareti geciktirmemeye bak.:D :D

Her ikinizde tüm güzelliklerinizle kalın.:thumb: :thumb:

19. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Teşekkürler Bahadır abi, keyif aldığına sevindim.
    Rastgelsin .... :)

20. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Teşekkürler Zait abi, niceleri sana rastgelsin. :)

Estagfurullah Bilge, yanlış anlamam söz konusu değil. :)

Dediklerinde haklılık payın da var. Gece boyu avlakta çalıştığını bildiğim sahtelerle çalıştım. Onlarca sahtem varken 2 sahte kullanarak avı bitirdim.
    Genelde Strike pro 063F kullandım. Gecenin %90'ında düz yavaş çekim yaptım.
    Line dancer'ı yarım saat kadar denedim yalnızca. Kamışın ucuna bakarsak sahte oryantel dancer yaptı, aksiyon olarak. Tabi gündüz gözüyle berrak suda görmeli ne yaptığını line dancerın. (Aksiyonu görmediğimden çok denemedim açıkçası)
    Dediğim gibi genelde düz yavaş sarım yaptım. Sabaha karşı dur kalk aksiyonu yaptım. Zaten levrek sürekli değil, 3 saat aralığında yaptı.
    Hassasiyetin için ayrıca teşekkür ederim. :)