40 cm inat ve zafer

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında mehmet0625 tarafından paylaşıldı.

1. mehmet0625

mehmet0625 Mehmet

Favori Kamış:
    okuma v system 240cm 10-40
    Favori Makine:
    shımano exage 4000 fd
    En İyi Avı:
    Lambuka 63 CM
    selamlar bugün işten erken çıktım eve gelirken yağmur yağıyordu eve geldim bilgisayarı açtım yine bu siteye baktım millet paylaşmış bol bol balıkları bende biraz nette gezindim ve yine bu site üyesi olan bilge kağan abimizle kısa bir yazışmadan sonra bilge abi deniz beni çağırıyor dedim ve baktım yağmurda durmuş yallah balığa gittim ama daha yolda iken yağmur bastırdı avlak yerine vardım yağmurluğu giydim ama çok geçti üstelik yağmurluk dizlerime kadar olduğu için dizlerimden aşağısı ve ayakkabılarım tam suya batıp çıkmış gibi ıslanmış ayakkabılarımın içi vıcık vıcık olmuştu deniz dalgaları üzerime geliyor ve su sıçratıyordu ben ises geri bile kaçmıyordum zaten ıslandıkça ıslanmışım diyerekten ava devam ediyordum zaten ıslanmışım diyerek çıkardım kamışı başladım at-çek yapmaya 10-15 dk tık yok sonra bir asılma ve bırakma yine kamış boş sonra bir 20 dk daha at-çek yaptım tam eve gelmeye niyetlendimki yine bir balık asıldı ama onuda alamadım ve yer değiştirdim 5-6 metre mendireğin gerisine geçtim yine at-çek at-çek bomboş bir şey yok kamışı topladım çantayı açtım baktım önümde saldırı başladı hemen kamışı tekrardan açtım zargana topu ucuna üçlü ragot olan sikilon yemleri at-çek yapmaya başladım bir gurup avcı balık yavrulara saldıra saldıra daireler çiziyor ve ilerliyorlardı ve avcıların tam üstüne attım çektim bir şey yok sonra bir daha tam üstlerine attım çekerken birde baktım zannnnnnkkkk bindi angut:) sarmaya başladım kendime yanaştırırken biara bi öyle bir gerdiki makinam sarmaz oldu kamışı yere bıraktım misinayı elle tuttum ve balığı elle çekmeye başladım o kadar heyecanlıydıki anlatamam çektim birde baktım koca bir palamut sandım meğerse yazılı orkinos muş. işte fotolar....

ayrıca şu misina at-çek olayı için nasıldır kullanan varmı? bilge abi bu senin için fotoladığım misina

2. achilleus52

achilleus52 Erkin

Favori Kamış:
    Bauer Baitcasting 2.10 / 5-25 medium
    Favori Makine:
    Daiwa Megaforce 100TSHL Baitcasting
    En İyi Avı:
    Turna 108 cm / 8.6 kg
    Anlatımınız için teşekkürler, benim gibi tatlı su avcılarına bu mevsimde ilaç gibi geliyor böyle paylaşımlar.
    Tebrikler.

3. kayral

kayral Önder

Favori Kamış:
    awa-shima
    Favori Makine:
    ryobi
    En İyi Avı:
    çupra 2,10kg/Levrek 4 Küsür
    Tebrik ederim güzel av olmuş.Afiyet olsun :)

4. bilge kağan

bilge kağan bilge kağan tomas

Favori Kamış:
    lineaeffe rapid cx spin 2.05, DAM 2.40, okuma V system 2,40 spin
    Favori Makine:
    okuma trio 30s, okuma avenger 30a, Okuma Raw 65, daiwa sweepfire E 4000
    En İyi Avı:
    alabalık 3 kg, turna 2 kg, levrek 3 kg, çipura 1,2 kg, zargana 95 cm ( 990 gr. )
    tebrikler, azimle mermer bile deliniyor, balık neden olmasın :) ben demedim mi balığın havası diye birader, hayırlı olsun.

yalnız o palamut değil yazılı orkinos. yanlış hatırlamıyorsam limiti 45 cm ama senin alıkoymanı atçekteki ilk avlarından biri olmasına ve tür hakkında fazla bilgin olmamasına veriyorum ;)

5. bilge kağan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    alabalık 3 kg, turna 2 kg, levrek 3 kg, çipura 1,2 kg, zargana 95 cm ( 990 gr. )
    unutmadan, o misina sağlam ve güzel bir misina ama makinaya sarmak için sert gelir, sadece takım yaparken güzel.

6. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Okuma V System 2.40 Lineaeffe Spirit Surf 3.90 (fiyat performans 9/10)
    Favori Makine:
    Spro Red Arc 20'lik (Fiyat/Performans : 8/10)
    En İyi Avı:
    Levrek (57 cm - 2.100 gr ) Sargoz (700 GR kadar) Palamut (40 cm üzeri), Lüfer 40 cm, Çipura 950 gr
    Kocaman palamut değil, küçük bir yazılı orkinos palazı.

Eti palamuttan çok daha kötüdür.

7. sabriyazici

sabriyazici sabri

tebrikler eline sağlık daha iyileri rast gelsin

8. barakuda33

barakuda33 Serkan USTUNDAG

En İyi Avı:
    turna 2.35 kg-eymir
    Mehmet tebrik ederim,sonunda bilgi paylaşım derken azmin zaferi..Bilgeninde dediği gibi yazılı orkinos,ama olsun at-çekte yenisin,İşallah daha iyileri rast gelir

9. mehmet0625

mehmet0625 Mehmet

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    shımano exage 4000 fd
    En İyi Avı:
    Lambuka 63 CM
    evet abi balık havası vardı yağmur olmasa idi biraz daha kalabilirdim ama bakalım hayırlısı milletin kafasını sorularla şişirdik ama meyvesini vermeye başlıyor at-çek olayı sıra trofe bir levrekte bakalım hayırlısı.

10. md_2705

md_2705 Mustafa

Favori Kamış:
    Okuma Alumina Spin Kamış 210cm 5-25GR
    Favori Makine:
    Spro Passion 710 6+1 BB Alu Spoel, Shimano Exage 4000 FC 4XSSS+1
    En İyi Avı:
    Alabalık 30 cm.
    Tebrikler...Nice avlara inşallah...

11. Kadir Levrek Peşinde

Kadir Levrek Peşinde SİDEPRENSİ eski nick im

Favori Kamış:
    OKUMA ALUMİNA SPİN KAMIŞ 240cm
    Favori Makine:
    süper passion 740m ve küçük kardeşleri
    En İyi Avı:
    süper maxim misina :9
    mekanı çıkaracak gibiyim:) burası o eski kesim hane tarafında bir yer galiba:)
    avın için tebrik ederim:) devamına rasgelesin..

12. metallurgist

metallurgist Gültekin Güler

Favori Kamış:
    Lineaeffe spirit 3,90
    En İyi Avı:
    Lüfer 2,1 kg
    tebrikler mehmet. avların daim olsun. geçen başka bir yerdede konusu açılmıştı iddia ediyorum bizim denizimizde palamut yok diye. alınan, yanlış bilinen ve zannedilen palamut değil yazılı orkinos. çok şahit oluyorum palamut yakaladım diye. ama malesef hepsi yazılı orkinos.

herşeye rağmen bukadar azmin meyvesini almışsınya tebrikler. yedikten sonra birdaha yakalamam diyeceğini düşünüyorum

13. serif1961

serif1961 şerif

Tebrikler Mehmet kardeş, Afiyet olsun.

14. mehmet0625

mehmet0625 Mehmet

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    shımano exage 4000 fd
    En İyi Avı:
    Lambuka 63 CM
    teşekkür ederim
    iskenderunun geçmişini eski halini bilmem ama şimdiki hali ile askeriyenin yanındaki barınak içi

15. mehmet0625

mehmet0625 Mehmet

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    shımano exage 4000 fd
    En İyi Avı:
    Lambuka 63 CM
    bilgi ve paylaşımlarla avcılıkta tam bilgilendikçe balıkları tanıdıktan sonra ve limit sınırlarını bildikten sonra limitlere uyacam tabiki ben bu balığı yakaladım çevremdekiler palamut dedi bende limit üstümü değilmi bilmediğim için aldım geldim eve ordakilerin hiç biri limit mimit demeden parmak kadar balığı bile atıyorlar çantaya

ayrıca balık limitlerine uymak için önce balıkları eve getirmeden tanımak lazım ki denize geri iade edilsin yoksa eve getirip nette paylaşım limit altı olduğunu öğrendikten sonrada denize idae edemeyiz çünkü balık ölmüştür.

16. bilge kağan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    evet bizim buralarda karadeniz ve marmarada yakalanan gerçek palamut yok, genelde orkinos türleri var. bir de baraküda gibi uzunca ve sivri dişli ceylan palamutu ( Scomberomorus commerson ) var. orkinos türlerinin eti kanlı ve ekşi, ama ceylan palamutunu hiç yemedim.

17. alişan

alişan Alişan

En İyi Avı:
    eh işte Allah ne verdiyse
    ==-Ne zevkli olmuştur, ne heyecanlı, ıslandığına değmiştir. Tebrikler birader.
    Demek ki bizim yörede silikon şampiyon. Bunu bir kere daha müşahede ediyoruz.

==-Hiç utanmadın di mi Memet, minnacık yarım metre balığı alıkoymaya ? Adın insanlık tarihine
    İnşallah 1 metreliğini de tutarsın

==-Gültekin dostum bu da bize kapak. Av mav bu ara ?
    ==-Y.Orkinos==Palamut==Ceylan
    Akya==Çıplak==Kuzu
    bu trioları oldum olası ayırt edemiyorum.
    Aaamaaan! Boşver ayırt etme zaten. Bana göre hepsi aynı. Balık yemeyi sevmediğim için. Duyduğun heyecana bak.

18. bilge kağan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    aynı yerde mini jiglerden atsa daha çok av yapar, balık yakalamanın zevkine varırdı, sonrasında istersen geri bırak. o balığın oltaya bindirmesi, yan yan parlayarak gelmesi yeter :) ilerde işi biraz daha geliştirirse silikonu bırakıp sahtelere, jiglere geçer, o şekilde avlanmanın daha zevkli olduğunu görür.

gerçekten balıkla mücadele etmek, taktik ve strateji yarıştırmak istiyorsan akya, sarıkuyruk gibi balıkların irilerinden yakalamak gerek, tabi denk gelirse idk . turna, levrek, oltaya kısa süre direnir,sonra kaderine razı olur. ama akya alıp gitmek ister reeling .

19. mehmet0625

mehmet0625 Mehmet

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    shımano exage 4000 fd
    En İyi Avı:
    Lambuka 63 CM
    onu bunu bilmem de bilgilerinizi utanmadan istiyorum bildiklerini benimle paylaşmayan beni yönlendirmeyen yazılı orkinos olsun:D şaka bir yanada bilge abi o dediğin mini jigler nasıldır özellikleri nedir nasıl kullanılır vsss biraz açarsan sevinirim seninde dediğin gibi balığın yan yan gelişi yay çizerek gelişi misinayı gevşek bırakınca geri geri kaçışı anlatılmaz milyarları verseydim dünkü yaşadığım heyecanı yaşayamazdım başka bir şeyde o kadar diyorum anlatamam ayrıca hedefim 21kğ lık bir balık balık cinsi önemli değil ama inşallah 21kğ lık hedefime ulaşacağıma inanıyorum gerek tekneden gerek kıyıdan ama bakalım hayatımız yetecekmi bu hedefe ve ulaşabilecekmiyim 21kğlık balığa. hedef büyük olsunki hedef sapsa bile kayda değer şeyler yapabileyim saygılarımla.

20. bilge kağan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    inşaallah hedefine ulaşırsın. merak ettiğin mini jigler, light jigler ve bunların yatay ( kıyıdan ) kullanımları ile ilgili vedat abinin bir konusu var

http://www.balikavi.net/forum/showthread.php?t=50985