BALIK AVI Cengiz Balıkçılık Av İstanbul
SPOT BALIK, Hayata olta at! SPOT BALIK, Hayata olta at!







































Go Back   BALIK AVI > Paylaşalım > Balık Yemekleri
Şifremi Unuttum
Kayıt Ol


En kılçıksız Balıklar(yemek için)hangileri???yardımcı olurmusunuz.

Cevapla
26-11-2006, 14:40   #1
headhuntergs
 
Mesajlar: 4
Post En kılçıksız Balıklar(yemek için)hangileri???yardımcı olurmusunuz.

arkdaşlar ben fazla balıklardan anlamadığım için sizden yardım bekliyorum.arkadaşlar hamsiden başka en kılçıksız balıklar hangileri.yani pişirmeden
önce hamsinin içindeki kılçığı alıyoruz sonra direk yiyoruz.bu çeşit piştikten sonra direk yiyebileceğimiz yada pişince en az kılçıklı veya kılçığı en kolay ayıklanan balıklar hangileri.biz birde palmut alıyoruz arada bir ama o çok kılçıklı balığı yiyene kadar soğuyor;hemde acaba ayıklamadığım kılçık varmıdır diye korkarak yiyoruz.
headhuntergs çevrimdışı  
26-11-2006, 14:48   #2
mcaglar
Mehmet ÇAĞLAR / Ankara, (Samsun)
 
mcaglar - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Mesajlar: 330
Favori Kamışı: Olta, Kaşık, Meps, Rapala
En İyi Avı: Turna, 6 kg
Arkadaşım mı desem abim mi desem bilmiyorum (imza ayarlarını yaparsan daha iyi anlaşabiliriz ) ama eğer balık yemek istiyorsan o kadar incelemeyeceksin bir de palamuta kılçıklı demişsin. Valla benim bildiğim palamutun ortasında kalım bir kılçık vardır başka da kılçığı yoktur, yemesi en kolay balıktır, acaba farklı balıklardan mı bahsediyoruz
mcaglar çevrimdışı   Alıntı ile Cevapla
26-11-2006, 14:57   #3
headhuntergs
 
Mesajlar: 4
valla kılçıklar boğazımda kalır diye korktuğumdan dolayı seçiciyim.şimdi siz bana hamsi gibi bir balık öneremezmisiniz???yani pişirmeden önce kılçığı çıkartıp tavada pişirip direk yenilen hamsi gibi veya büyük boyutlu başka balık yokmu sizce?ben hiç bilmediğim için size soruyorum.
headhuntergs çevrimdışı   Alıntı ile Cevapla
26-11-2006, 15:33   #4
ulas
 
Mesajlar: n/a
o kadar korkmayın, yiyin gitsin
  Alıntı ile Cevapla
26-11-2006, 15:34   #5
bektasm
 
bektasm - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Mesajlar: 76
Favori Kamışı: olta
En İyi Avı: Abant alası 1.100 Gr (40 cm) (daha büyük sazanlar var ama ben artık bundan bahsedeceğim)
headhuntergs
valla kılçıklar boğazımda kalır diye korktuğumdan dolayı seçiciyim.şimdi siz bana hamsi gibi bir balık öneremezmisiniz???yani pişirmeden önce kılçığı çıkartıp tavada pişirip direk yenilen hamsi gibi veya büyük boyutlu başka balık yokmu sizce?ben hiç bilmediğim için size soruyorum.
Sayın KAFAAVCISI,
siteyi biraz inceledi iseniz, sitede buluna herkesin yıllaca uğraşarak, sabrederek edindikleri bilgileri ne kadar da açıkyüreklilikle paylaştıklarını görürsünüz. Kaldı ki hepimiz tuttuğumuz balıkları pişirmekten de bunları paylaşmaktan da keyif duyarız. Ancak Mehmet'in de belirttiği gibi imza ayarlarının yapılmış olması da bizler için çok önemli, kimlerle arkadaşlık kurduğumuzu, abi mi, kardeş mi diyeceğimizi bilmek isteriz.

Sorunuza gelince eğer tatlısu balığı istiyorsanız Yayından şaşmayın derim, yok deniz balığı derseniz dil balığı derim. Keza palamut, çinekop, hatta levrek dahi bence kılçıklı balık sınıfına girmez. Eğer küçük sazan, tatlısu kefali, israil sazanı yerseniz kılçık nasıl olurmuş anlarsınız. Ancak kılçık konusunu çok abartmamak lazım. Bu söyleyeceğim büyük çoğunluk için gerçirli olup balığın en kılçıklı bölgesi ön-karın bölgesi yani kaburgaları dır. Balık yerken balığın sırt bölgesi ve belden aşağı kısmını güvenle yiyebilirsiniz.

Afiyet olsun
bektasm çevrimdışı   Alıntı ile Cevapla
26-11-2006, 15:42   #6
karacabeyli
Lütfi ALAGÖZ / ADANA
 
karacabeyli - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Mesajlar: 53
En İyi Avı: turna-2,5 kg.
headhuntergs
arkdaşlar ben fazla balıklardan anlamadığım için sizden yardım bekliyorum.arkadaşlar hamsiden başka en kılçıksız balıklar hangileri.yani pişirmeden
önce hamsinin içindeki kılçığı alıyoruz sonra direk yiyoruz.bu çeşit piştikten sonra direk yiyebileceğimiz yada pişince en az kılçıklı veya kılçığı en kolay ayıklanan balıklar hangileri.biz birde palmut alıyoruz arada bir ama o çok kılçıklı balığı yiyene kadar soğuyor;hemde acaba ayıklamadığım kılçık varmıdır diye korkarak yiyoruz.
eğer bulabiliyorsan ve damak zevkine uyarsa mezgitten şaşma ,bebeklere bile güvenle yedirebilirsiniz. tavada kızartabileceğin gibi köftesini de yapabilirsin. Ankarada bu balığa tavuk balığı diye etiket koymuşlardı bayağı uymuş doğrusu. rastgele
karacabeyli çevrimdışı   Alıntı ile Cevapla
26-11-2006, 15:57   #7
headhuntergs
 
Mesajlar: 4
ben bu imza ayarlarımı yapmaya çalışayım bir.yaşı yazdım görünmedi.imza ayarları yazan yere tıkladım ve bazı bilgiler yazdım ve kaydet e tıkladım.....ama görünmedi herhalde.
headhuntergs çevrimdışı   Alıntı ile Cevapla
26-11-2006, 16:01   #8
headhuntergs
 
Mesajlar: 4
Post imza ayarları.

herhalde görünüyor artık tabi yapabildiysem.
headhuntergs çevrimdışı   Alıntı ile Cevapla
26-11-2006, 17:01   #9
Iskarmoz
 
Mesajlar: 727
Favori Kamışı: Her cins Olta
En İyi Avı: 1988 Dalyanköy Levrek 4.7 kg
headhuntergs
herhalde görünüyor artık tabi yapabildiysem.
Adınız" Türküler Sevdamız " değil ise eksik olmuş demektir Lütfen onu silip, ayni yere gerçek adınızı yazınız..
Iskarmoz çevrimdışı   Alıntı ile Cevapla
28-11-2006, 13:01   #10
karayel
Yakup ERDEM / Sinop
 
karayel - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Mesajlar: 2.102
Favori Kamışı: şeytan otası
En İyi Avı: kaya balığı (1.5 gram) :)
Sayın Türküler Sevdamız;
Bence asıl sorunuz "balık yerken kılçıklar nasıl ayıklanır?" olmalıydı.
Aksi taktirde önerebileceğim tek balık konserve ton balığıdır.
Pul ve kılçık oranı standardı sizin farkedebileceğinizin çok altında bir değerde olmak zorunda aksi taktide satılmasına izin verilmiyor.
karayel çevrimdışı   Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Bu Konuyu Paylaş!
Bu Konuyu Facebook'ta Paylaş!
Facebook
Bu Konuyu Friendfeed'de Paylaş!
Friendfeed
Bu Konuyu Twitter'da Paylaş!
Twitter
Bu Konuyu Google Buzz'da Paylaş!
Google Buzz

Konu Araçları

Yetkileriniz
Yeni Mesaj yazma yetkiniz aktif değil dir.
Mesajlara Cevap verme yetkiniz aktif değil dir.
Eklenti ekleme yetkiniz aktif değil dir.
Kendi Mesajınızı değiştirme yetkiniz aktif değil dir.

Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-KodlarıKapalı
Forum navigasyonu




Bütün Zaman Ayarları WEZ +2 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 18:04 .


Powered by: vBulletin
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Her hakkı saklıdır. Copyright ©2004 - 2014, Balikavi.net