biraz antreman yaptım :)

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında bilge kağan tarafından paylaşıldı.

1. bilge kağan

bilge kağan bilge kağan tomas

Favori Kamış:
    lineaeffe rapid cx spin 2.05, DAM 2.40, okuma V system 2,40 spin
    Favori Makine:
    okuma trio 30s, okuma avenger 30a, Okuma Raw 65, daiwa sweepfire E 4000
    En İyi Avı:
    alabalık 3 kg, turna 2 kg, levrek 3 kg, çipura 1,2 kg, zargana 95 cm ( 990 gr. )
    yaklaşık iki haftadır rahatsız olmama ve soğuk havaya çıkmam yasak olmasına rağmen balık avı hastalığı daha ağır bastı ve sabah yine balığa gittik.

öğlene kadar kıyılarda levrek aradık ama bol bol deniz havası aldık. öğlen dörtyol barınağına geçtik. niyetimde yemli takımla kofanaları yoklamak vardı, o işten de pek anlamam aslında. yazdan ayırdığım bir yaprak zargana fletoyla yemlediğim mantarlı lüfer takımını suya yolladım, o arada da popper, rover, kaşık maşık ufaktan at çek yapıyorum.

sonunda bacanak da ben de sıkılıp arabaya oturduk ve birer nescafe içtik. ama ben hırsımı alamadığımdan kalan zargana parçasıyla yemli takılmaya karar verdim. tek iğneli bir takım yapıp attım. bazen küçük, bazen büyük vuruşlar olsada balıklar yemi alıp gidiyordu.

balıkların ne olduğunu görmek için 0,25 misina, 8 numara gamakatsu worm hook ile bir takım yapıp salladım. daha atar atmaz küçük bir mırmır yakalayıp geri saldım. ikinci atışta hafif hafif oltamı gıdıklayan bir balığa tasmayı çaktım ama o ne ? olta taşa takıldı sanki.

hemen vaziyeti anladım tabi :) bacanağı çağırdım, abi ya vatoz ya kemane dedim. mübarek nasıl asılıyor, uzun bir süre taşlardan seke seke, balığı takip ederek mücadele ettim, hem o yoruldu hem de ben.

sonunda pes etti ve kıyıya geldi. biraz çekim yaptıktan sonra misinayı koparıp saldım, aslında iğneyi de çıkarmak isterdim ama kuyruğundan çekindiğimden böyle oldu mecburen.

etrafta 10 cm.lik çarpanları yakalayan barınak müdavimi amcalar hayretle, ince yapılı spin kamışın bükülmesini, incecik misinanın nasıl olup da kırılmadığını sorup durdular. mücadele boyunca onlara da izahat vermek durumunda kaldım. mücadeleyi en başından itibaren kameraya aldık ama çok uzun olduğundan son kısmını ekliyorum.

işin doğrusu 8 numara iğnenin ve 0, 25 kösteğin nasıl dayandığına ben de şaşırdım. demek ki acele etmeden sabırla uğraşınca çok küçük bir takımla bie büyük balık alınabiliyor.

bu arada arkadaki amca arada argo söz söylemiş, bir türlü sansürleyemedim, olmaz derseniz videoyu kaldırırım.

http://www.youtube.com/watch?v=szsI4oAH3Ks

2. ozkan79

ozkan79 özkan

merhaba;bence video çok güzel bir anı olmuş.

inşallah başka sefere hedef balığınızı bulursunuz reeling

3. werus59

werus59 Murat

Favori Kamış:
    Shimano Catana CX spinning
    Favori Makine:
    D.A.M QUICK SLR SPIN 530 FD
    En İyi Avı:
    42 cm*Lüfer
    Tebrikler.Güzel bir av olmuş.
    Okuduğuma göre avınız güzelmis.Okuduğuma göre diyorum çünkü mobilden girmekteyim.Tuttuğunuz balık kemane mi vatoz mu?okurken ya ben kaçırdım yada balık sadece videoda :)
    İnşallah daha iyileri sizin olur.. :)
    RASTGELE

4. İnan01

İnan01 İnan Köse

Favori Kamış:
    Daiwa Crosscast 2.59 28-84 / Major Craft Skyroad 2.44 7-23
    Favori Makine:
    Shimano Twinpower HG 4000 / Shimano Stradic Ci4 3000
    En İyi Avı:
    Balık
    Balık olsun, vatoz olsun :) O'nu çekmenin keyfini de bilirim :D Yenebilecek balıklara rastgelsin Bilge :D

5. seikott

seikott MEHMET

Favori Kamış:
    Shımano beastmaster cx 2,40 14-40 gr-V Systeam 2.4 10-40 gr- silstar 1.8 6-25 lb
    Favori Makine:
    SHIMANO RARENIUM CI4 30 - AVENGER AV 55B
    En İyi Avı:
    yazılı orkinos 4.9 kg
    Bilge bey bir değişiklik olmuş en azından:)

6. clarkim

clarkim ergin

Favori Kamış:
    Extreme Compezitione 4.11 / Okuma Salina 3 parça
    Favori Makine:
    Okuma Safina Pro 65
    Gerçekten değişik bir tecrübe ve anı olmuş sizin için .
    Balığı görene kadar heyecan olmuş sanırım.

7. suats

suats Suat

Favori Kamış:
    Lınefeeve okuma Dam
    Favori Makine:
    DAM okuma Ryobi Mitchel
    En İyi Avı:
    Kırlangıç 3 kg
    Tebrikler :) güzel av olmuş...Eğer vatozu salmasaydınız,çok üzülürdüm:( Doğru olanı yapmışsınız.........:thumb:

8. umutemin

umutemin MEHMET EMİN GÖKALP

bilge abi video süper olmş o vatoz bana den gelse oltayı atar kaçarım herhalde...
    Bu arada çırpandan canlı yem olur mu?

9. barakuda33

barakuda33 Serkan USTUNDAG

En İyi Avı:
    turna 2.35 kg-eymir
    Arkadas ben bisey demiyorum kudurttun aksam aksam

10. metallurgist

metallurgist Gültekin Güler

Favori Kamış:
    Lineaeffe spirit 3,90
    En İyi Avı:
    Lüfer 2,1 kg
    kışın bu soğuğunda vatozu nerden buldun şaşırdım doğrusuidk balıklı avlara rasgelsin dostum

11. bilge kağan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    alabalık 3 kg, turna 2 kg, levrek 3 kg, çipura 1,2 kg, zargana 95 cm ( 990 gr. )
    inşaallah, bu günlerde güzel bir kofana yakalasam çok güzel olacak :)

kardeşim balık vatoz, hem de epeyce büyük. levrek ya da lüfer olsa ağırlığını tahmin edebilirim ama bunu tam kestiremiyorum. yine de 6-7 kg. var diye tahmin ediyorum.

aynen öyle kardeş, öğlen sonuna kadar hiç aksiyon olmayınca ben de senin gibi düşünüp en azından yakalar salarım diye yemli atmıştım. epeyce de zevk aldım.

arada değişiklik iyidir.

aslında daha tasmayı ilk attığımda balığın vatoz ya da kemane olduğunu anlamıştım ama boyutlarını kestiremediğimden balığı görmeden misinanın kopmaması için çok dua ettim :)

teşekkür ederim. baştan beri niyetim salmaktı ama kuyruğundan çekindiğimden iğneyi çıkarmaya cesaret edemedim. en azından üzerinde kurşunla göndermemek için uğraştım.

büyük balıkta hiç acele etmemek lazım, balık nereye sen oraya. boşluk bulduğunda sarıp bastığında misina vererek tabi. çarpandan yem olur mu ben de tam bilmiyorum idk

kardeşim sen de geçenki yakaladığında uğraşsaydın hevesini alacaktın ;)

işin doğrusu o beni buldu :D inşaallah bir dahaki sefere bu boyda bir lagos gelir :)

12. bilge kağan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    bu avda balığı sağ salim kıyıya yanaştırmak benim için kafama takılan bir kaç sorunun ortadan kalkmasını sağladı.

- öncelikle kullandığım makina daiwanın en alt sınıfı olan sweepfire E4000. bu makina tek bilyalı ve güç olarak düşük bir makina. mecburiyet dolayısıyla kullandığım bu alet hep kafamı kurcalıyordu. '' ya büyük bir balık düşerse ne kadar dayanır ? '' gerçi birkaç kg.lık balıklarda performansı iyiydi ama gerçek manada test edememiştim. makina 40 TL. lik makina. BG yada GS olmasa da kesinlikle bir daiwa :thumb:

- kullandığım örgüye zaten güvenim vardı, gerçi makinaya cuma günü sardım ve ilk avıydı ama daha önce yine aynı markanın başka modelini kullanıyordum. ancak takım yapmakta kullandığım 0,25 asso ds florokarbon kaplı misinanın da üzerinde yazan çeker değerinin doğruluğunu bir kez daha görmüş oldum.:thumb:

-iğne olarak genelde owner kullanırım ama gamakatsunun bazı modelleri stoğumda mevcut. bu avda da gamakatsu LS-3120N iğnenin 8 numarasını kullandım. oldukça küçük bir iğne. karşılaştığı güç karşısında açılma ya da kırılma olmadı ve benden tam not aldı. üstelik bir kurt iğnesi olduğundan sırtında çentik var ve burası pek çok iğnenin en zayıf noktasıdır. hooked

ben yemli avı çok yapmam, ama yanımda no'ları 26'dan 5/0'a kadar çok çeşitli model ve numaralardan geniş bir iğne stoğum var. bu iğneyi de bizim buralarda sivriburun gümüş olarak bilinen ( silver sillago ) ve ağzı çok küçük olan balıkları yakalamakta kullanıyordum, yoksa küçük balıkla pek uğraşasım gelmez.

-kullandığım kamış, bir marketin, yaptığım alışveriş karşılığında hediye ettiği Captain princess, 2,40, iki parça fiber spin kamışı. o günkü fiyatı 13 TL. idi bu gün hala piyasada var mı bilmiyorum. Cengiz balıkçılık V systemi tamir edip gönderene kadar bir süre daha bu kamışı kullanacağım ve artık kafam daha rahat.reeling

-tabi balığın tepkilerine uygun şekilde cevap verebilmek, ince bir misina, zayıf bir makina, güvensiz bir kamış, küçük bir iğneyle balığı yanaştırabilmek de benim için zevkli ve faydalı bir çalışma oldu. :thumb:

13. Kadir Levrek Peşinde

Kadir Levrek Peşinde SİDEPRENSİ eski nick im

Favori Kamış:
    OKUMA ALUMİNA SPİN KAMIŞ 240cm
    Favori Makine:
    süper passion 740m ve küçük kardeşleri
    En İyi Avı:
    süper maxim misina :9
    benimde başıma 3 kez geldi böyle olat:D balığı görmeden ne hayeller kurmuştum oysa:D ama oltaya binmesi kamışı büküp cır cır öttürmesi..oldukca keyifli olmuştu:)
    tebrikler aga,en azından heyecan yaşamışsın ilk saniyeler:D
    bu arada mekanın kıyı şediri bayağı bizim mekana benziyor,,levrek gördüm sanki orada mekanın şeklini görünce :D

14. bilge kağan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    evet, sadece kalama sesi bile insana yetiyor. senin vatozlardan birinin fotosunu görmüştüm, sahte ile mi almıştın onu ?

15. Kadir Levrek Peşinde

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    hepsini sahte ile yakaladım:) ben yemli takılmıyorum uzun zamandır :)

16. bilge kağan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    çok ilginç ya, halbuki çok ağırkanlı bir balık gibi duruyor. demek ki at çekte bile böylesi denk gelebilir :rolleyes:

17. mehmetar79

mehmetar79 Mehmet

Kamışın bükülüp makinenin cırlaması bile yeter Bilge :) Kimi zaman onuda arıyoruz idk
    O koca vatozu da mevcut ekipmanla kıyılatman takdire şayan, tebrikler.

Hedeflediğin kofanalar rastgelsin.

18. Kadir Levrek Peşinde

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    su üstüne bir takibi vardı kocaman vatozun..adamın kalbini durduracak cinsdendi:D arkadan suyu kaldırarak gelmişti balina gibi:)
    2 kere gagalı rapala ile birkerede kefal benzeri silikon ile yakaladım..3 üde gece atladı..vatoz avcı bir balıktır;)

bir keresinde kovaladığı kefal ayak bastğım taşın aldına girdi oda peşinden ama gövdesi sığmadı..o gün acayip ilkinmiştim....su sığdı..bir anda ayağımın ucunda bir şapurtu oldu ödüm sıtmıştı:D

19. bilge kağan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    teşekkürler, daha iyileri size rastgelsin

20. bilge kağan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    daha önce dibe yatırılmış ölü balıkla ve canlı yemle avlandığını gördüm ama misinaya bağlı balık kaçamadığı için yakalamıştır diyordum idk demek ki her an her şey olabilir.