Öncelikle nerdeyse her alışverişte yaşadığım bir problemden bahsetmek istiyorum. Siparişimde problem yaşadığım ürünler Savagear Adrenaline HD 0,19 örgü ip (Gri), Strike pro EG-065, Fladen portland EEL 20cm 20gr, Savagear Soft 4 Play, Captain jighead (5li), DAM 6413 200 kurşunlu silikon iğnesi. Telefon ile iletişim kurularak çözülen problemler. 1. Savagear Adrenaline HD 0,19 örgü ip (Gri) ellerinde bulunmadığı için 0,22 fluo sarı göndermelerini istedim. 2. Savagear soft 4 play silikon sahtenin istediğim rengi olmadığını hatta ülkede olmadığını söylediler farklı bir renk istedim gönderdiler. 3. Strike Pro EG-065 uzun zamandır merak ettiğim bir sahte fakat bu ürününde ellerinde olmadığını belirttiler ve bana bu ürünün yerine bir yo-zuri cyristal minnow 11cm gönderdiler. Ürünler elime ulaştı ve ürünleri incelemeye başladım fakat bişeyler istediğim gibi değildi. İlk 3 maddede belirttiklerimi aynen göndermişler; fakat Fladen portland EEL 20cm 20gr yerine 9cm’liği ve Captain jighead 15 gr’dan 1 adet (paket içeriği 5li diyordu) gelmişti. DAM 6413 200 kurşunlu silikon iğnesinden ise eser yok göndermemişler. Hemen iletişim formuna durumu belirttim ve saat 18.30 civarı gönderdim. Ertesi sabah aradılar ve özür dileyerek eksik ürünlerin kargolandığını belirttiler. Eksik ürünler elime ulaştı ve fotoğrafları eklendi. Neyse lafı uzatmadan sahtelere geçelim. İşte yeni sahtelerim Toplu fotoğraflarhihi Spro powercatch flex Yo-Zuri crystal minnow Kendo zero arise 95f Discovery Rapala Protackle Tycoon Alcor Savagear soft 4 play Fladenin muhtelif silikon sahteleri Fladenin silikon kurt sahteleri, çeşitli silikon iğneleri ve jigheadler Fladen Portland EEL 20cm 20gr ve DAM kurşınlu silikon iğnesi Uploaded with ImageShack.us Hava kar yağışlı, soğuk ve son birkaç gündür misafirlerim olduğu için oltayı elime alamıyorum. İlk fırsatta denemeler başlayacak:thumb: Savagear Adrenaline HD incelemesini misinalar bölümünde açacağım.
Gerçekten çok güzel sahteler, hayırlı olsun, güle güle kullanın.Umarım bu sahtelerle keyifli ve bereketli avlar yaparsınız Bizim boğazda kullanmaya kıyamacağımız sahteler bunlar, ancak sözkonusu balıksa gerisi teferruat oluyor.
Hayırlı olsun Gürkan. İnşallah en kısa sürede sehteleri dener, faydasını görürsün. Bu arada bende Spro powercatch flex almayı düşünüyordum. Ağırlığı hoşuma gitti ama aksiyonu nasıldır, almaya değer mi senin tecrübelerine göre karar vermeyi düşünüyorum
çok teşekkür ederim İsa abi. Levreğin o mücadelesini yaşayabileyim de sahteler yine alınır bir şekilde Teşekkürler ayhan abi. Muhtemelen yarın sabah denerim ama hava çok soğuk olacağı için fazla oynayabileceğimi sanmıyorum oyuncaklarla PC flex'in 6cm 10grlık sahtesini daha önce kullandım. Erimi çok iyi rahat 50m atılıyor zaten reklamını uzak atış sahtesi olarak yapmışlar. Aksiyonu da şöyle: hemen dibe batıyor ve senin çekiş hızına göre belirli derinliklerde dengesiz aksiyonlar yaparak geliyor. Dengesizi kötü anlamda söylemiyorum yani sabit bir aksiyon yapmıyor. hani kefaller levrek saldırısına uğradığında oraya buraya sıçrayarak kaçarlar ya aynen öyle tavsiye ederim.
teşekkürler.. bende son anda powerpro'dan vazgeçip adrenaline aldım.. Hangi rengini kullanıyorsunuz? Bir de kalınlığı nedir? bana değerlerinin biraz üstündeymiş gibi geldi kalınlığı..
Gürkan hayırlı olsun Bu tip problemleri yaşayabiliyor insan. Bende kamış siparişi verdiydim bir ara ama farklı geldi atar değeri olarak. O olaydan sonra sürekli sipariş geçmeden hemen önce arar teyit ederim alacağım yerden Bu balıkları ve örgüyü ıslatalım bir ara
Eyvallah çağrı anlatmıştın hatırladım kamış olayını. bende buna karar kıldım artık almadan önce arayıp bir sorucam. Eğer uyanabilirsem (hiç sanmıyorum son 4 gündür acayip uykusuzum) sabah test edicemhihi ıslatalım çağrı bi ara çıkalım spine yine:thumb:
Güle güle kullan, fotografları çok özenerek çekmişsin, suya nasıl atacaksın bunları? Çok güzel çıkmış resimler. Balık eşliğinde fotografları olsun sahtelerin. Rastgelsin...
Çok teşekkür ederim az biraz amatör fotoğrafçılık da yapıyorum volkan abi makine de güzel olunca güzel fotoğraflar çıkıyor balıkla birlikte daha da güzel olacaktır sanırım:thumb: bende nasıl suya atacağımı düşünüyorum aldığımdan beri acaba önce bi epoksi ya da vernik mi çeksem üzerlerine
hayırlı olsun güle güle kullan..kırk ayak solucan..onu dipte sürüklemelisin iş yapmasını istiyorsan..yerle teması kesmiyecek..dipte 5 10cm yükselse kafidir.ve sık sık yükseltme..aradabir çok hafif zıplat.. kendinden kurşunlu silikon..altdaki kankasını çıkart..bunlada balığın ilgisini çekmesini istiyorsan..böyle inişli çıkışlı zig zag çizdireceksin...W_W_3 4 tur sarıyorsun sonra duruyorsun.durunca o aşağı iner kuyruk sallıyarak... savagear örgü bayisinde yok sanırım..bayiler stok bekliyor şuanda...ben örgüyü aldığımda söylemişlerdi..
eyvallah kadir abi teşekkür ederim.. silikonlarla ilgili araştırmalarım devam ediyor verdiğin bilgileride kullanıcam.. sadece sert sahteye takılıp kalmak olmaz silikon sahte de denemek gerekiyor.. bu arada bir sorum olacak sana ben kırkayak solucan için ownerın twistlock jighead'ini kullanmayı düşünüyorum önerebileceğin yada bunu kullansan daha iyi olur diyebileceğin başka iğne varmı?
Ben olsam o kırkayak silikonu neko rigle denerdim, ama Kadir abi en uygun kullanılacak iğneyi önerecektir birazdan. Siparişlerin hayırlı olsun, her biri çalışsın inşallah Gürkan. Adrenaline ipi ben de aldım, daha cuma günü elime geçti, ama 0.40 aldım ve jigde kullanacağım, mevcut ipleri eskittik. 0.37 sipariş vermiştim, yokmuş, 0.40 gönderdiler, oluyor böyle şeyler. İlk intibası güzel, hoşuma gitti gibi, merakla bekliyorum performansını.
teşekkürler aykut iyi avlar çıkaracaklarını umuyorum:thumb: Niko rig tekniği benim de aklımda aslında yavaş yavaş bütün teknikleri denemek niyetindeyim. Sadece okuyarak, izleyerek değil uygulayarak öğrenmek istiyorum. jig olayını nasıl etkiler bilmiyorum ama spinde bilirsin nekadar ince ve dayanıklı olursa bizim için okadar iyidir. 0.15'in gücü az kalır diye düşünüp 0,19 istedim ama 0,22 gönderdileridk 0.20den 200m sarabilen makinama 0.22 120m biraz fazla bile geldi.. yani ip aslında 0.28mm kalınlığında.. değerler pek gerçeği yansıtmıyor.. neyse çok olumlu yorum okudum adrenaline iple ilgili birkaç kullanımdan sonra bende incelememi yazarım misinalar bölümüne.
Jigde zaten 5 mt kadar fc leader kullandığımız için ipin kalınlığı o konuda önem arzetmiyor. Önemli konu en az fc leader kadar çekeri olması ve dibe hızlı inmek için olabilecek en incesi olması. Yani yeterli çekere sahip en ince ipi seçmek lazım. Görünürlük kıstas değil. Spinde 0.15 spiderwire kullanıyorum. Sen de aslında 0.15 alabilirmişsin, çekeri 9-10 kg civarında, gayet yeterli. Ama gece avı yapıyorsan ve bulanık suları tercih ediyorsan çok sıkıntı olmayacaktır heralde. Gönlündekiler rastgelsin inşallah.
genelde alacakaranlık havalar ve bulanık suda av yapıyorum umarım işimi görür çok teşekkür ederim dileklerin için:thumb: eyvallah saolasın selcuk..yozuriyi bende sevdim ama protackle daha bi hoş sahteye bakınca hipnotize oluyorsun sanki hihi kurtlarla acayip seyler deniycem dur bakalımhihi
Hayırlı olsun, gülegüle kullanın. Usta bir büyüğüm elinizdeki yozuriyle sabah suyunda dere ağızlarında baya bir levrek alıyordu, değiştirirsede maxrap fayu kullanıyordu. İnşallah sizde gönlünüzdeki balıkları yakalarsınız Bu arada branşlar farklı olsada meslektaşmışız (mikrobiyolog). Keyifli avlar dilerim
teşekkürler dilekleriniz için bende umutluyum yozuriden ama bu aralar levreklerden pek umutlu değilim ilgileri yok yemehooked Forumda bir meslektaşla karşılaşmak çok güzel bende lisans son sınıfa kadar mikrobiyoloji düşünüyordum hatta şuanki bilgilerim bile gayet iyidir ama son sınıfta fikirler molekülere biyolojiye kaydı.. Master'ı bitirdim şimdide moleküler filogenetiğe merak sardım bakalım sonumuz ne olacakhihi
Gürkan abi yeni sahtelerin hayırlı olsun.İnşallah güzel bir levrek raporun daha olacak yakında Sayende sahteler hakkında benimde aklımda fikirler oluştu.. Yeni askerlerinin hakkını ver Gürkan abi