son günlerin en zevkli at çek avı 2 ( 02.02.2013 )

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında bilge kağan tarafından paylaşıldı.

1. bilge kağan

bilge kağan bilge kağan tomas

Favori Kamış:
    lineaeffe rapid cx spin 2.05, DAM 2.40, okuma V system 2,40 spin
    Favori Makine:
    okuma trio 30s, okuma avenger 30a, Okuma Raw 65, daiwa sweepfire E 4000
    En İyi Avı:
    alabalık 3 kg, turna 2 kg, levrek 3 kg, çipura 1,2 kg, zargana 95 cm ( 990 gr. )
    forumdan emin ( umutemin ), mahmut ( UZM-36) ve serkan ( barakuda33 ) arkadaşlarımızla görüşüp bu gün için aynı avlakta buluştuk. tabi bacanakla ben kalkıp kahvaltı yapıp, hazırlanana kadar diğer arkadaşlar sabah suyunda 2 saat kadar avlanmışlar.

biz saat 8:45'te avlağa vardık, arkadaşlarla ayaküstü iki laflaştık ve sabah bazı avcıların 2 - 3 levrek alıp gittiklerini öğrendik. biz gelince sabahtan beri avlanan arkadaşlar mola verdi, emin de arka tarafımda yüksekçe bir taşa çıkıp ben de seni izleyeceğim dedi. ilk atışı yaptım, sonra ikinci atışı yaptım ve bir iki metre çekince şapırt diye sahte gözden kayboldu ve tasmayı çaktım reeling işlem tamam hooked

emin oturduğu taştan fırlayıp yanıma geldi ve kepçeyi hazırladı, beraberce balığı aldık. 35 cm. bir levrek. yine arkasında kendi boyunda iki levrek daha sahtenin arkasından geliyor :eek: o ara balığa bakmak için serkan da yanıma geldi ve sağ tarafımda olta atmaya başladı. ben sahteyi atıyorum, ama çekerken bakmıyorum, serkanla konuşuyorum. serkan'la konuşurken emin, '' abi saldırdı '' dedi. kafamı çevirdim benim sahte dibe inmiş, tasmayı çaktım ama geç kaldım cyrr hemen suçu serkan'a yıkıverdim:D

sonrasında bir iki saldırı olduysa da onlar ıska geçti. ilerleyen saatle birlikte havanın bahar havası gibi güzel olmasının da etkisi ile ortalık kalabalıklaşınca balıklar atlamaz oldu. zaten ben ve bacanakla birlikte toplam 5 kişiyiz, suya resmen sahte yağıyor :) bir de kefalciler, çarpancılar :p

biraz yer değişikliği yaptım ama bir şey bulamadım. derken öğlen üzeri serkan, emin ve mahmut arkadaşımız sıra ile yemeğe gidince ortalık sakinleşti ve ben de 10 dakika mola verip ilk atışı yaptım. ilk atışta atladı alamadı. sonra ikinci atışta yine atladı iğne geçmedi. üçüncü atışta okkalı bir saldırı yaptı ve tasmayı yedi hooked yakınımda kimse olmadığından balığı yaklaştırıp diğer elimle kepçeleyip çıkardım. bu da 33 cm. bir levrek. 5 dakika sonra emin geri geldi.

eminle birlikte bacanak da yanıma geldi. yine sohbete başladık ve güzel bir saldırıyı kaçırdım, arkasına aynı balık ikinci kez atladı alamadı, üçüncü atlayışında tasmaladım ama geri kurtuldu. sonrasında mekanın nüfusu arttı ve balıklar yine kayboldu.

biz de akşam saatinde lüfer - kofana beklemeye karar verdik. akşam üzeri ben, bacanak, emin, mahmut ve kardeşi, tanımadığım iki avcı daha avcı kolunda dizilip atmaya başladık. ilk balık benim 28 gr. jige takıldı ama 2-3 kafa atıştan sonra kurtuldu. hemen arkasından bacanak kepçeyi getirin dedi. emin yine kepçeyi alıp koştu :) 35 cm bir lüfer :thumb: daha biz balığın ağzındaki iğneyi çıkarmadan yanımızdaki diğer arkadaş da bir lüfer aldı. arkasında bacanak bir vuruş aldı ama kaçırdı.

sonra baktık ki suyun üzerinde zıplaya zıplaya gelen bir lüfer var, mahmut uzmanım almış, ama kepçelemeye fırsat kalmadan kıyıda geri kaçırdı banghead aslında balık yapıyor olmasına rağmen işimiz olduğundan arkadaşlarla vedalaşıp eve döndük.

bu gün hem av yaptık, hem de sohbet ettik. sohbetler esnasında çok sağlam birkaç saldırıyı kaçırsam da ayda yılda bir görüştüğümüz arkadaşların sohbetinden daha önemli değil tabi ki.

not : fotoğraf makinasının ayarlarını kurcalarken yaz saatini seçmişim, fotoğrafların üzerinde görülen saatleri bir saat daha erken olarak düşünün.

2. Ege Demirağ

Ege Demirağ Ege Demirağ

Favori Kamış:
    Okuma Lure Mania 2.13 5-20 7''1
    Favori Makine:
    Daiwa megaforce 1000 A
    En İyi Avı:
    Önemli olan balığın büyüklüğü değil yaşadığın heyecandır.Heyecan ince misinayla tutulan balıktır-LRF
    Öff bu kadar atraksiyon yaşasam bilşe yeter ya :( Balık almasamda olur :) Sahtenin arkasından balığın takip ettiğini görmem yeterli :D :D

3. barakuda33

barakuda33 Serkan USTUNDAG

En İyi Avı:
    turna 2.35 kg-eymir
    Bir arada olmak güzeldi ama seni izlerken de lafa çok tuttuk galiba,neyse kaçan balık büyük olur diyelimhihi ,valla atraksiyon iyiydi,bizler daha acemiyiz seniizlemek de zevk kardeşim,canlı ve bedava belgese daha ne olsun.Lüferi gördüğüme sevindim İstanbul geldi aklıma:eek:

4. bilge kağan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    alabalık 3 kg, turna 2 kg, levrek 3 kg, çipura 1,2 kg, zargana 95 cm ( 990 gr. )
    bütün mesele orda zaten, saldırdı, saldıracak derken vazgeçmesi, sonra kurşun gibi geri dönüp şap diye sahteye bindirmesi var ya adamı kalpten götürür.

inşaallah bu manzaraları canlı olarak oltanın ucunda izlersin

5. bilge kağan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    laf ne demek :) amaç hoş vakit geçirmekti, öyle de oldu. kaçan balık bizim balık, bu gün gider yarın yine gelir. ama arkadaşlar olarak bir toplu foto çekmemişiz, bu raporu açarken aklıma geldi :( balık heyecanı bazı şeyleri unutturuyor.

bir ara bir arkadaşla av yapıyoruz. oltayı atıyorum, ama gözüm onun sahtesinde. yavaş sar, dur, kamışı daha yavaş vur falan diye taktik veriyorum. arkadaş dedi ki '' yahu sen balık avlarken sürekli konuşuyorsun, halbuki ben başkalarıyla da gittim, sessizlik olsun diye sorduğum soruya cevap bile vermediler '' dedi. o zaman niye arkadaşlarımla avlanayım ki, tek başıma uzak bir yere gider, sessiz sessiz avlanırım dedim :)

yalnız bizim lüferler istanbul'daki yapraklara çinekoplara benzemez ;) bunlardan bir iki tane yakaladın mı onları unutuverirsin.

6. Kadir Levrek Peşinde

Kadir Levrek Peşinde SİDEPRENSİ eski nick im

Favori Kamış:
    OKUMA ALUMİNA SPİN KAMIŞ 240cm
    Favori Makine:
    süper passion 740m ve küçük kardeşleri
    En İyi Avı:
    süper maxim misina :9
    vay vay bizimki fırtına gibi esmeye başlamış oralarda:D oralarda iri zargana varsa,çok sever o skımmer onlarıhihi bu arada kepçeyide tanıyorum biryerlerden..benimkinin aynısıymış:)
    tebrik ederim devamına rasgelesin:) bu arada meradan fazla detaylı açık verme..hani şu grida meselemesi..zıpkıncılar biter orda..o gün orda boşa atçek yapmış olursun..o tipler orda zıpkınla balık ararken..şu kadarcık beyinleri var..onca insan orda olta sallıyor..onlarda gelip oralarda insan içinde oltacıların balık tutmasına mani oluyorlar..

barındırmayın o tipleri oralarda..gitsinler insanların olmadığı yerde dalsınlar..gebereceklermi ne halt yiyeceklerse..onu yapsınlar..hihi

7. metallurgist

metallurgist Gültekin Güler

Favori Kamış:
    Lineaeffe spirit 3,90
    En İyi Avı:
    Lüfer 2,1 kg
    bu ne hız maşallah bir yıllık aksiyon vede gaz olur bu avlar adamareeling :hungry: bilge. çok zehmet çektin bu aylara kadar ama değdi emeğine doğrusu

8. drasty41

drasty41 Recep

Favori Kamış:
    lineaeffe unicast, spro spin2,70 ve 2,40
    Favori Makine:
    shimano exage ryobi ekusima4000
    Sevgili Bilge, tam gaz gidiyorsun, harika raporlar sunuyorsun bizlere, tebrik ederim, tüm ekibi kutlarım, devamlarını dilerim bereketli olsun.

9. bilge kağan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    teşekkürler, inşaallah daha güzelleri sana rastgelir. ama bu aralar anaç dişiler hareketsiz herhalde saldıran balıklar genelde 33-40 cm arası genç ve erkek balıklar.

bizim balıklar skimmere alışana kadar aldığımız zevk, yaşadığımız heyecan bize kar kalacak :D neyse ki bu ara zarganalar ortada gözükmüyor, yoksa sahtenin her yerini dişlerdi. bütün sahtelerim, jiglerim hep çizik çizik diş izi dolu.

senin kepçe ile aynı olan eminin kepçesi, diğeri benim kepçe. zaman zaman yalnız olarak ve yüksek kayalarda avlandığım için benimki katlanır ve sapı teleskobik, 2m. kadar uzuyor.

malesef avladığımız yer evlerin hemen kenarında, yılın 12 ayı, günün her saati avcı dolu bir yer. dolayısıyla önümüzde açıkca yaşanan kovalamacaları herkes görüyor. ama buranın bekçisi telefonunu verdi ve zıpkıncı görürseniz beni arayın dedi. zaten bacanak oaraya bir kez suya düşürdüğümüz bir şeyi almak için dalmıştı, suyun altında dev gibi kovuklar var insan girmeye cesaret edemez diyo.

10. egunay

egunay emin

hepinizi tebrik ederim. su üstüyle henüz levrek yakalayamamış bir acemi olarak okudukça hayalini kurdum. inşallah tatilden dönünce ilk iş atçek olayına başlamak.

11. bilge kağan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    ya değil mi :) artık benim de mükafaat alma zamanım gelmişti. senin raporları da özledik ama bu günlerde işler sıkı herhalde. hatta dün epeyce kulağını çınlattık :p

12. bilge kağan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    teşekkür ederim, motor hararet yapana kadar gidelim bakalım :) bizimkiler 500 - 700 gr. arası balıklar, inşaallah size trofeler rastgelir.

13. UZM-36

UZM-36 Mahmut Ç.

Favori Kamış:
    Okuma Alümina 240 cm spin kamış - energy carbon 3 m -lineaeffe 2.10 m spin kamış
    Favori Makine:
    Okuma Octana OT-40 8 bilyeli
    En İyi Avı:
    (CEYLAN PALAMUTU 1.250 KG) (LÜFER 1 KG) (LEVREK 1.KG ) (SAZAN 53 cm)
    Bilge tekrardan tebrik ediyorum, beraberce avlanma fırsatı bulduk, güzel bir gün de sahtelere dans ettirerek emeğinin karşılığını aldın, gördüğün gibi kıyıya yaklaştırdığım güzel bir lüfer son anda kurtuldu biraz üzülsek te yine bize gelecek diye kendimizi avutmuş olduk tekrar görüşmek üzere, kardeşle beraber 5 dk sonra tekrar avlağa hareket edeceğiz şansımızı tekrar deneyeceğiz. herkese rastgelsin.

14. bilge kağan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    nazar etme ne olur, çalış, senin de olur. şaka şaka :D inşaallah hedeflediğin avları yaparsın. daha önce de dediğim gibi dalan sahtelerle ve yemlerle çok daha büyük avlar yakalasam da su üstündeki heyecanı yaşayamıyorum.

15. bilge kağan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    avlağa yakınsınız, çoook şanslısınız :) inşaallah bu gün o lüferlerin, kofanaların raporunu bekliyoruz, rastgele :thumb:

16. Ege Demirağ

Ege Demirağ Ege Demirağ

Favori Kamış:
    Okuma Lure Mania 2.13 5-20 7''1
    Favori Makine:
    Daiwa megaforce 1000 A
    En İyi Avı:
    Önemli olan balığın büyüklüğü değil yaşadığın heyecandır.Heyecan ince misinayla tutulan balıktır-LRF
    Umarım izlerim izlemeyeli çok oluyo . . . :( Ama yarından itibaren başlıyorum avlara :)

17. befalcon

befalcon Sinan

Favori Kamış:
    Okuma V-System 2.70 10-40
    Favori Makine:
    Daiwa Megaforce 2500
    En İyi Avı:
    Dağ Alası 26 cm.,, Torik 3 kg
    Avlak böyle davranmaya devam ettikçe sen daha çok en güzel avlarını yaparsın. Devamı rasgelsin.

18. bilge kağan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    inşaallah bir süre daha böyle gider, ama çok uzun süreceğini sanmıyorum. yıllardır aynı yerlerde avlanıyorum, daha önce oradan bir kez levrek alabilmiştim. ama sadece bu hafta, kaçan, saldıran, takip eden hariç 5 tanesi yakalandı idk

19. Bahadır Sarıca

Bahadır Sarıca Bahadır Sarıca

En İyi Avı:
    Levrek, bir sonraki
    Sevgili Bilge,
    Her zaman böyle av olmaz gerçekten. Pek keyifli ve bol aksiyonlu olmuş.
    Tüm ekibe tebrikler.
    Herdaim keyifli avlara...
    Sevgi ve selamlar.

20. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Okuma V System 2.40 Lineaeffe Spirit Surf 3.90 (fiyat performans 9/10)
    Favori Makine:
    Spro Red Arc 20'lik (Fiyat/Performans : 8/10)
    En İyi Avı:
    Levrek (57 cm - 2.100 gr ) Sargoz (700 GR kadar) Palamut (40 cm üzeri), Lüfer 40 cm, Çipura 950 gr
    Balığı boşver de bu ne aksiyon Bilge? Böyle avlak burda yok. :)
    Böyle aksiyon yaşasam neyleyim balığı? Ne skimmermış beya?
    Aldırtacak bize de ama ben biliyorum fos çıkacak. :D

Kadir abinin eli değmeden iş yapmayacak. :D
    Kadir abi, levrek seven bi sahte de şu kardeşine gönder:D:D:D
    Veya ben sana benimkinlerden birini yollayayım, levrekle tanıştır. Bak bunu yakalayacan falan de. Ne bileyim, sen bilirsin işte :D:D:D:D

Neyse Emin de kepçecilik yapmış sanırsam :D
    Bi tane yakalasaydı bari. :D

Ekip olarak hepinize rastgelsin. :)