Kural 1 : Ekipmanın kaliteli değilse trofe kovalamıyacaksın.

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında kayral tarafından paylaşıldı.

1. kayral

kayral Önder

Favori Kamış:
    awa-shima
    Favori Makine:
    ryobi
    En İyi Avı:
    çupra 2,10kg/Levrek 4 Küsür
    Herkese merhabalar :)

Aslında işyerinden perşembe ve cuma gününü izin alıp 4 günümü Balıkesirde geçirmeyi planlamıştım.Çarşamba akşamı yola çıktım Balıkesire vardım (buraya kadar herşey normal seyrinde gidiyordu:) ) . Ne olduysa hava raporlarına baktıktan sonra oldu :) ''Cumartesi sabah fırtına kısa süreliğine duracak''
    Lodos başı ve sonu tam trofe zamanı olur genelde, hele aylardanda ocak veya şubatsa tadından yenmez:)

Tabi öncelikle hanımdan izin koparmak gerekiyordu :)
    Eşim geçen hafta sonunudan beri Balıkesirdeydi, Kendiside sıkılmış olacak ki
    Dönsek nasıl olur dememle aynı anda olur cevabını almam bir oldu.Meğerse Onunda cumartesi günü varmış :D Herşey tıkırında gidiyordu :)

''Cuma öğleden sonra hemen Edremite dönüş''

Geçen hafta cumartesi lodos başlangıcıydı ve güzel bir trofe vuruş almıştım böyle havalarda genelde başka avlaklara gitsemde geçen haftanın hatrına yine aynı mekana gitmeye karar verdim.Cuma akşamdan takımları ayarladım, makinelerin bakımlarını yaptım yedek takımlar,yedek köstekler vs.vs. Ekipmanı vakit kaybetmemek için kapının önüne koyup, saati kurup yattım.

Saat 05 civarı avlaktayım.Hava sağanak yağmurlu, arada bir yıldırım çakıyor ve kesik kesik rüzgarlı.

Yem sadece sardalya (kısa kamış için taze, sörfler için tuzlanış)

İğneler :

kısa kamış owner 5114 1 ve 2 No. 150 gr armut kurşun
    Sörflerde Mustad 505-1/0 ve 2/0 125 gr armut kurşun

Bu sene meralar genel olarak ne tan vakti, nede sabah günün ağırdığı vakit geçen senelerdeki kadar av vermiyor. Sebebini tam bilmemekle birlikte bunu bu kışın yumuşak geçmesine bağlıyorum. Bu günde öyle oldu ;tan vakti 1 mığrı,1 küçükçe sargoz, sabah suyunda 2 trakonya ve1 ahtapot... Tabiki hepsi suya iade edildi..

İlk vuruş 8 civarı geldi.Gelen güzel bir çupra..

15-20 dk içinde 2. vuruş geldi ; kaldırdım kıyıya getirirken yolda kurtuldu.Napalım kısmet değilmiş :)

30 dk. daha sonra beklenen vuruş geldi :thumb:

'' tek hatırladığım balığa tasma attığım, peşinede balığın bana tasma atması '' hooked :D ''
    Kalama kapalıydı herşey 1-2 saniyede oldu. Balık asıldı ben asıldım bir çatırtı; kamış 2. parçasından yarıldı. Geriye doğru sendeledim önce ben kitlendim , peşine makine kitlendi ve çat!. Misina koptu, game over :)

Balonu patlamış çocuk gibi bir süre baka kaldım. Paltonun sigara gözünden yeni bir vivident sakız çıkarıp (1 tanecik sigara olsaydı iyiydi) bir süre uzaklara baktım :)

Aldığımın 15-20. gününde 2 yüzüğünü, daha ilk ayı çıkmadanda uç parçası kırıldı '' 10 kg çekerli! '' kamışımın.Zaten kamış 2-3 aydır şimdi kırılan yerden hafiften şişme yapmış alarm veriyordu.3-4 haftaya balık sezonunu kapatıyordum dayanacağını düşünmüştüm ama yanılmışım.Senesi çıkmadan ''çöp'' oldu.

Napalım buda kısmet değilmiş.

''yağmur bir yağıyor bir duruyor''

olayı kabullenip tek sörf ve kısa kamışla ava devam.. Olayın üstünden yarım saat civarı geçmiştiki tekrarda vuruş ve gelen çupra.

Balığın üstüne bir yarım saat daha bekledim başka vuruş olmadı. Küçük aileme yetecek kadar balığı yakalamıştım, birazda moralim bozulmuştu dönmeye karar verdim.
    Dönmeden önce yakaladığım 2 balığın resmini çekerken resimde yer almak isteyen 3. çupranında kamışı ziyaret etmesiyle günün fotoğrafını çekip evin yolunu tuttum.
    Farklı deneyimler yaşadığım ama yinede keyifli bir gündü.Vaktim boldu uzunca bir yazı yazdım.Son olarak avcı işi olmasın; balıkları gerçek 80-90 mt.lerden aldım.

Herkese rastgelsin :)

2. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Ron Thompson heavy telecoast, daiwa crossfire,lineaeffe extreme,Pezon&Michel Rafale pro pike
    Favori Makine:
    Daiwa tournement entoh 5500, Mitchell compact gold 7000 , Okuma Razor 65, Daiwa procaster A 4000
    Yazik olmus, kimbilir neydi balik.
    Ama anlatilana göre hata kamista degil kullananda. Madem iri balik kovalaniyor kaloma maksimuma alinmayip orta sert bir ayara alinmaliydi. Bir dahakine insallah :)

3. fatihh

fatihh Fatih

Favori Kamış:
    Fury Caster ,L.Effe SeaMaster 4,20 Surf,ProCatch CS Ultra-2.40;Protackle FW-TS 3.60
    Favori Makine:
    Penn Affinty 7000, Okuma Avanger 30b
    """Balonu patlamış çocuk gibi bir süre baka kaldım. Paltonun sigara gözünden yeni bir vivident sakız çıkarıp (1 tanecik sigara olsaydı iyiydi) bir süre uzaklara baktım""

Abicim harikasın :)

4. werus59

werus59 Murat

Favori Kamış:
    Shimano Catana CX spinning
    Favori Makine:
    D.A.M QUICK SLR SPIN 530 FD
    En İyi Avı:
    42 cm*Lüfer
    Güzel balıklar misafir etmişsiniz.Tebrikler..
    Olta için geçmiş olsun demekten başka bir şey gelmez elden ama aslında kamışınız ben rahatsızlandım demiş ama kısmet.Ne diyelim..Daha güzelleri sizin olsun.

5. kayral

kayral Önder

Favori Kamış:
    awa-shima
    Favori Makine:
    ryobi
    En İyi Avı:
    Aslında hata öncelikle kamışta, sonrada bende. Makinaları temizledikten sonra kalamayı gevşetmeyi unutmuşum. Normalde taşa yosuna dolandığında çok daha sert, balığın çekişinin 1-2 katı güç uyguladığım zamanlarda oldu.Dediğim gibi kalamayı gevşetmeyi unuttum ama her halikarda kalamayı serte ayarlardım.Balık yolda kırmasa bile kıyı suyunda mutlaka kırardı.
    Bu sezon birdaha böyle hava denk gelmez İnşallah seneye :)

6. Cgrtn

Cgrtn Çağrı

Favori Kamış:
    Speedmaster Game Type 2.70 10-50
    Favori Makine:
    Shimano Exsence 4000S
    En İyi Avı:
    Ya sabır...
    Aslına bakarsanız tamamen kısmet:) keşke kamışı arkaya atıp el ile asılsaymışsınız:(

Yine de balık alınmış tebrikler:)

7. kayral

kayral Önder

Favori Kamış:
    awa-shima
    Favori Makine:
    ryobi
    En İyi Avı:
    Napalım yapacak birşey yok, işi geyiğe vuruyoruz :)

8. kayral

kayral Önder

Favori Kamış:
    awa-shima
    Favori Makine:
    ryobi
    En İyi Avı:
    Alel acele kamış almak istemedim açıkçası. Bütçeyi biraz daha ayarlayıp, biraz daha araştırıp sağlam bir şey almak için zamana yaymıştım :)
    Keyifli avlar dilerim :)

9. kayral

kayral Önder

Favori Kamış:
    awa-shima
    Favori Makine:
    ryobi
    En İyi Avı:
    Dediğiniz gibi kısmet değilmiş. Mevzu 2 saniyeyi geçmedi, noluyoruz demeye kalmadan kırıldı. Sonraki aksiyon 2-3 sn. sürdü ve game over :)

10. Cgrtn

Cgrtn Çağrı

Favori Kamış:
    Speedmaster Game Type 2.70 10-50
    Favori Makine:
    Shimano Exsence 4000S
    En İyi Avı:
    Ya sabır...
    O konuda da haklısınız insan ne yapacağını şaşırıyor:) benimde başıma geldi,

Kamış sağlam,

Makine sağlam,

İp sağlam,

Sahte yeni ama iğneyi aldı gitti. Sahte kuyruksuz istavrit gibi kaldı öyle:p

11. kayral

kayral Önder

Favori Kamış:
    awa-shima
    Favori Makine:
    ryobi
    En İyi Avı:
    Sizede geçmiş olsun ozaman, İnşallah bir dahaki sefere kaçırdığınız balığı yakalarsınız :)

12. 4443

4443

Keyfle okudum Önder abi harika olmuş rapor detaylarıyla bence bol vaktin olduğunda rapor hazırlamalısın gerçekten tadı tuzu başka an ve an yansıtmışsın...

Kaçan balık ve kırılan kamış için üzüldüm geçmiş olsun bir dahaki sefere artık kısmet olur inşallah gönlünce avlar dilerim abim sevgiler :p

13. GanGBoi

GanGBoi Gürkan

Favori Kamış:
    APIA Foojin'X Grove Stream 93ML, MajorCraft Cross Ride XRS-1002H
    Favori Makine:
    DAIWA Morethan Branzino 2508SH LBD, DAIWA Catalina 4020PE-H
    En İyi Avı:
    48cm 1170 gr Levrek, 45,5 cm 790gr Kofana
    Can sıkıcı olmuş biraz önder abi ama yinede güzel balıklar.. Bu arada eğer kırılan kamış lineaeffenin s-curve kamışlarından ise ilginç bir durum.. Adamlar okadar reklamını yaptılar bunların.. İhracatçı firmayla konuşsan yeni bir kamış verirler ya da kırılan parçasını değiştirirler sanırım..

Rastgele inşallah birdaha böyle can sıkıcı bir durumla karşılaşmazsın:)

14. Bahadır Sarıca

Bahadır Sarıca Bahadır Sarıca

En İyi Avı:
    Levrek, bir sonraki
    Sevgili Önder,
    Balığı kaçırmana üzüldüm. Ama deneyimle geçen bir av. Kazanım kazanımdır.
    Bu arada şunu sormadan da geçemeyeceğim; kalama ayarın yapılmamış mıydı? Kalamanın açması lazım...
    Gene de evin nevalesini çıkarmışsın. Herdaim rastgele.
    Sevgi ve selamlarımla...

15. vayacon

vayacon Gürel

Önder kamışa üzüldüm ama o balık seni oralarda bekliyor bilesin.
    Bu iki oldu sanırım.

16. sazancıı

sazancıı gökhan batu

Favori Kamış:
    Daiwa mini spin 180
    Favori Makine:
    Shimano catana 2500 FB (Fener Bahçe:)))
    En İyi Avı:
    55 CM. TURNA, 52 CM. SUDAK, 6,5 KG. AYNALI,5 KG YAYIN
    Öncelikle geçmiş olsun diyeyim.
    Ben şunu anladım çok malzeme yerine az ve kaliteli malzeme almak lazım binde bir gelecek trofeyi kaçırmamak için.

17. exape

exape alirıza

Favori Kamış:
    Vega Potenza , Italcanna Futura ,FF Fury Caster,Okuma V-System 2,40 10-30
    Favori Makine:
    Shimono Bullseye 9050 XT ,Daiwa Tournament z45 , Shimano Engetsu C3000HGMS
    En İyi Avı:
    Lüfer,palamut 1,8 kg.
    Tebrik ederim Önder Bey güzel av yapmışsınız ancak kamışın kırılmasına üzüldüm birde o oltanın ucundaki balığı merak ettim. Hayırlısı olsun diğer avlarınızda kamışın öcünü alırsınız. Bol trofeli avlar dilerim.

18. Şimal

Şimal İsa Sivri

Favori Kamış:
    Lineaeffe Surf Mill 4.20
    Favori Makine:
    Daiwa Emcast Plus 5000
    En İyi Avı:
    Balık Avı Dostlarım...
    Merhaba Önder, öncelikle güzel balıklar ve avınız için tebrikler:)

Kırılan kamıştan ziyade muhtemelen hayatının trofesini kaçırdığın için üzüldüm, geçmiş olsun, kısmet değilmişhooked

Ana fikiri başlık olarakta yazmışsın zaten, bir musibet bin nasihatten evladır bazen:thumb:

19. befalcon

befalcon Sinan

Favori Kamış:
    Okuma V-System 2.70 10-40
    Favori Makine:
    Daiwa Megaforce 2500
    En İyi Avı:
    Dağ Alası 26 cm.,, Torik 3 kg
    Çupralar için tebrikler. Kaçan balığa gelince bence Vatos dur diyeyim de moralin düzelsin. Sardalyeyle yaptığımız avda 3 tane yakaladık ve iade ettik. Kamış için üzülme, zaten kendin ömrünü kısa biçmişsin.

20. kayral

kayral Önder

Favori Kamış:
    awa-shima
    Favori Makine:
    ryobi
    En İyi Avı:
    İnşallah kardeşim :), bu sene denk gelmesin, seneye daha sağlam ekipmanlarla karşısına çıkarsam daha adil olur.Kamış kırmayanları sanada rast gelsin kardeşim :)

Markasını yazmıyayım zaten az çok belli oluyor ama lineaffe değil açıkçası.20-25 liraya kırılan parçadan satıyorlar,2-3 hafta daha idare edebilirim sanırım. Sonra zaten ekim kasıma kadar olta atmıyorum.İlgin için teşekkür ederim meslektaşım :) Rastgelsin.
    Abi işin özü makina kalamasında sıkıntı yok sadece kalama ayarına sıra gelecek kadar kamış dayanmadı.yazdığım gibi kalamada en sıkıdaydı 1-2 tık açmayı unutmuşum.Ayrıca bedende düğüm kullanmıyorum 2şer veya 3 sıralı stoper arasına fırdöndülü köstekle avlanıyorum.Buda bana kalama kapalı bile olsa stoperler sayesinde balığın ilk darbesine karşı darbeleri emerek hem kösteği hem bedeni koruyor.hemde bana ekstra kalama gücü sağlıyor.Sadece kısmet değilmiş :) diyecek başka birşey yok. Keyifli avlar dilerim:)
    Yok bu sene bir daha gitmem oralara :)
    Tabiki aynen dediğiniz gibi :) ama kalite anlayışı kişiden kişiye, avlanılan yere ve balığa göre değişiyor.Ülkemizde sörf kamışlar gerçek kullanım tekniğinden daha farklı kullanılıyor.Mesela ben ... kamış nasıldır diye bir konu açsam kimi çaparide hissiz kimi rapalada şöyle, kimide 200 gr attım bir şey olmadı diyecek gerçek kullanım alanıyla ilgili sağlıklı yorumlara ulaşmak zor olabiliyor.Yani kısacası kalite anlayışıda değişken olabilir, bu benim için deneme yanılma kamışı gibi oldu.
    Teşekkür ederim :) neyin vurduğunu azçok tahmin etsemde bende kalsın, görmediğim şeyede şu vurdu demek istemem,keyifli avlar dilerim :)
    Sağlık olsun İsa Abi, Allah ömür ve sağlık versin balıklar kaçarda, gelirde..
    Kamış kırmayanlardan sizede gelsin :)