Baraj kapağı agzında avlancam yardım ?

Konu, 'Tatlı SU Balık Avcılığı' kısmında gençbalıkçı tarafından paylaşıldı.

1. gençbalıkçı

gençbalıkçı Erdogan

Cümleten hayırlı günler.

Ben daha önceden actıgım Konuda göllerde nasıl avlanmalıyım demiştim . fakat bir arkadaş bana av yasağı takvımını attı , takvime göre benım göllerde balık tutma imkanım kalmıyor. askere gidecegım çünkü. Ancak Akarsular 12 Ayda serbest kılınmiş.

NE BALIGI VAR ORDA DIYE SORACAK OLURSANIZ DERE KEFALI , DERE SAZANI BIRDE SON DÖNEMLERDE YAYIN VE BIYIKLI BALIK (BEKİR BALIGI) MEVCUT :D

Bizim orda Baraj var Barajin dereye Akan kısmı Yani Baraj kapaklarının önü yaklaşık 2 2.5 metre derinligi olduguna eminim , geçen sene boyum kadar gösterge ayarlıyodum halen şamandıra yamulmuyodu, 1.85 boyum var :D .

Ben orda ve ordan aşa denize kadar 10 15 tane derinlıgı 1 veya en fazla 1.5 metreye uzanan gölcukler dıyım öle yerlerde tutma imkanım olacak .

YILLAR GEÇTIKCE BISEYI FARKETTIMKI BU BALIK AVCILIGINDA, BIZIM BURALARIN DERELERINDE TABI BU BUYUK IHTIMAL TURKIYE GENELINDEDE ÖLEDIR, BUYUK BALIKLAR HEP EN DIPTE YUZUYOR FAKAT OLTAYA TENEZÜL ETMIYOR, ANCAK 25 30 SANTIMLIK SULARDA OLAN BUYUK BALIKLAR BUYUK DERKEN 20 SANTIM HA VAR HA YOK ( DERE BALIGI SONUCTA NE KADAR OLACAKKI :D ), OLTAYI SUYA ATAR ATMAZ PAT DIYE VURUYOR VE GELIYOR :D ANCAK 5 6 ATISTA ALDIN ALDIN ALAMADIYSAN DAHA ONDAN UMUDU KES BALIK HAFIZASI 6 SANIYE ICINDE HERŞEYI UNUTUYO FALAN DIYOLAR AMA YALAN BENCE :D

FAZLA UZATMADAN BEN BU BUYUKLERE NE YAPARSAM ULASIRIM SIZDEN BEKLENTIM O . FAKAT BUYUK DERKEN 1 KILOLUK VE ÜSTÜ BALIK MÜMKÜNATI YOK YOKTUR ORDA BARAJ AGZI OLSA BILE OLMAZ DIYE TAHMIN EDIYORUM . FAKAT NORMAL DERE BALIGININ EN AZ 3 MISLI BUYUKLUGUNDE OLMASI LAZIM SONUCTA HEM DERIN HEM SAZLIKLARDA VAR + KAYALIKLAR MEVCUT BIR BALIK MEKANI ICIN COK IDEAL BIR MEKAN .

SORULARIM SUNLAR

1- YEMLEME YAPMALIMIYIM ORAYA MESELA 1 KILO HAŞLANMIS MISIRI AVUC AVUC ATIM ILTEN SUYA SONRA TAKAM OLTAMA YA SULUCAN YADA GENE MISIR ? MISIR ATMISIZ SUYA SOLUCAN TAKSAN TENEZÜL ETMEZ BANA KALIRSA :D MISIRLARI TOPLAR BALIKLARI DOYURDUGUMUZLA KALIRIZ VEYA TÜL ÇORABIN ICINEMI KOYULARAK SOYA ATILIYOR MISIRLAR ???

2- NASIL BİR DÜZENEK TAKIM DIZMELIYIM ?
    KAÇ KANCALI OLSA FAYDALI OLUR ?
    NASIL BIR İSKANDIL (KURSUN ) ?
    VB VB. FAKAT KÖSTEKLER 15 SANTIM FALAN DIYE YAZMAYIN RESIMLI OLURSA VALLA ÇOK MAKBULE GEÇER :( ?

3-VE BUNUDA SÖLEMEM GEREK GEÇEN SENE ILTEN GÜN BITENE KADAR NERDEYSE BARAJDAYDIK DAHA SONRA DEDIM DAHA ZAMAN VAR GIDIM SU BOGAZDA BARAJ AGZINDADA ŞANŞIMI DENIYIM , YARIM SAAT VEYA 45 DAKIKA BOYUNCA TIK YOK HIC VURMADI BALIK OLMAMA ŞANŞI YOK ORDADA OLMAZSA YUH DENIR, FAKAT TAM KIYIYA YANI KARSI TARAFA BI SALLADIM KAMISLA OLTAYI PAT DIYE GOSTERGE DIBE ÇÖKTU :D ANCAK BIRDAHA ÖLE ATIS YAPAMADIM CUNKU SAZLIK SONUCTA TAKILACAK OLTADAN OLCAZ KUCUK BALIK ICIN DIYE ATMADIM . BURDA DEMEK ISTEDIGIM O KIYI GENE 20 SANTIMI GECMEZ GENE ORAYA ATTIGIM GIBI VURDU , YUKARDADA BELIRTTIM BUNU SATEN , ACABA DERE BALIKLARI DERINDE OLMUYOMU ?

4- SON OLARAK BEN ACELECI OLDUGUM ICIN ATIYORUM 2 DAKIKA TIK YOKSA CEKIP BIRDAHA BASKA YERE ATIYORUM , BU BARAJ AGZINDA ATIP GELENE KADAR BEKLEMELIYIMMI ? YOKSA BENIM YAPTIGIM YÖNTEM IYIMIDIR?

2. gençbalıkçı

gençbalıkçı Erdogan

Yorumlarınızı beklıyorum . bılıyorum burda herkez yaşını başını almıs olgun paralı ınsanlar , derelere artık olta atmayan ınsanlarsınız . herkez barajlara göllere denızlere gıdıyor . ama genede benım sordugum soruları bılecegınızı dusunuyorum .

3. zucchero

zucchero Bora

Favori Kamış:
    Cormoran Bull Fighter 2,10mt 10-40gr, Shimano Alivio CX 2,10 7-21gr
    Favori Makine:
    Shimano Exage 3000SFC, Daiwa Sweepfire 2500
    3/2 No'lu Tebliğ

DÖRDÜNCÜ BÖLÜM
    Yöntem ve Sınırlamalar
    İçsularda amatör avcılık
    MADDE 13
    ...
    (12)Baraj göllerinde yapılan avcılıkta DSİ tarafından belirtilen güvenlik sahasında avlanmak tehlikeli ve yasaktır.

4. gençbalıkçı

gençbalıkçı Erdogan

abi öle değil ya . ben barajın tam kapagının agzına gelıp olta atmıyorum . böle yukseklık var betonla cevrılmiş kapak saten acık ama 15 20 belkıde 30 cm sular çekik . yanı 30 santım su yukselmesı lazımki derelere su gitsin o derece . Yani su yükselse bile bana en ufak bı tehlıkesı olmaz. saten ben öle risklere gırmem .
    Levhalar var hep barajın 4 bir tarafında ama takan yok . + bakanda yok saten nezaketten dıkmısler levhaları kontrol etseler ah bi .
    benı görseler bıle bağırmazlar . cunku ben derede tutuyorum dere sınıfına gırer orası :D

Uyarı ıcın teşekkurler.

5. Saydığın balıkların her biri için ayrı avlanma şekli uygulamalısın.
    Ama sen en büyük yanlışı son maddede yapıyorsun.
    Büyük balık için çok sabırlı ve sessiz olmalısın.

Ayrıca Bora abinin hacı olmadığını sanıyorum. :)

6. gençbalıkçı

gençbalıkçı Erdogan

abi sabırlı olmak falan tmmda avlanma şeklını soruyorum sıze ne yapmalıyım dıye.

ve hacı yazmısım orda hakket bu forumda 25 den aşa kısı yok :( düzelttım

7. zucchero

zucchero Bora

Favori Kamış:
    Cormoran Bull Fighter 2,10mt 10-40gr, Shimano Alivio CX 2,10 7-21gr
    Favori Makine:
    Shimano Exage 3000SFC, Daiwa Sweepfire 2500
    Teşekkürler Yavuz Abi...

Uğur,
    "Ne denk gelirse" diye bir av yöntemi olamaz. Bir balık türünü seçip ona göre avlanmalısın.
    Yayın için 4-5 solucan takılmış gezer kurşunlu dip oltası(kasnak) Bekir içinse şamandıralı takım ve tuzlanmış balık kullanılabilir. Sazan şu dönem yasak.

8. gençbalıkçı

gençbalıkçı Erdogan

teşekkurler. yasaklara uyan bır balıkcı olma yolunda hızlı ılerlıyorum :D . Yasak takvımıne baktım akarsular 12 ay serbest bende akarsuda tutacagım . baraj kapagı önu derken baraj algılamayın orası yanlıs anlasılmasın derenın başlangıcı orası öle algılıyalım . :)

9. gençbalıkçı

gençbalıkçı Erdogan

güncel yorum beklıyorum

10. sever

sever ONUR

Favori Kamış:
    Daiwa Crossfire
    Favori Makine:
    Shimano Hyperloop Rb
    Sana tavsiyem tavuk ciğeriyle avlanman.Ciğerin zarlı kısımlarını ince olan yerlerinden avlağa gitmeden önce kes.Orda kancaya kestiğin ciğeri batırırken katlaya katlaya birkaç defa batır ki oltada sağlam dursun.Ciğer kefal bıyıklı balık ve yayın için çok ideal bir yemdir.Yüzde seksen boş dönmezsin eğer dediğin türler varsa.Önceden yemleme önermem.Oltanız el oltası mı kamışlı olta mı?

11. gençbalıkçı

gençbalıkçı Erdogan

El oltamda Var Kamişimda var ama marka falan sorma din kardeşım anlamam ben çünkü markasından 55 TL'lik bir Bütçeyle girdim Magazaya 40 TL'lık bir kamiş yanında Çapari,Sazan takımı(Küspeli), kurşun igne vb ucuz şeyler verdıler benım ılk alısverısımdı kazıkmı yedım yemedımmı tam bılmıyorum :D ancak Olta baya bir sağlam neden dersen , U tarfıne geldi olta bildigin U oldu gölde ama kırılmadı :D
    2.5 metre veya 3 metre uzunlugu var.

Tavuk ciğeri alacaz artık kasaptan napalım herkez tavuk cıgerı dıyo eyvallah .