eveeeetttt, bu sene daiwa kataloguna girip piyasaya sürülen procaster A makinam bugün elime ulasti. aslinda makinelerine iyi bakan biri degilim. av dönüsü koydugum yerden anca bir sonraki ava gidecegim zaman alirim. ancak 2-3 senede bir kez geri dönüs rulmani ve kalomasi dahil olmk üzere son vidasina kadar söküp temizlerim. kullanilan materyel olarak kompozit bir makina. 7+1 açik rulman, yedek alümünyum abs kafa, katlanabilir one-touch kol, 5.3:1 devir ( 94cm/tur ), 6kg mikrometrik drag, 404gr. çapraz sarimli bir makine. ilk is olarak makinaya 0.25 daiwa samurai monoflament sardim. ikinci kafaya da bilahare 0.10 örgü düsünüyorum. daha sonra makineyi dagitip bir güzel gresledim. cidden hangi marka olursa olsun son derece yetersiz yaglayip piyasaya sürüyorlar. satin aldiginiz yeni makineyi mutlaka ama mutlaka bir bakimdan geçirin. kendi elinizden gelmeyen bir durumsa en azindan bir av markete götürüp gresletin. önce makinanin çark mekanizmasini gresledim. Uploaded with ImageShack.us akabinde rotoru söküp dagitmadan geri dönüs rulmanini gresliyorum. Uploaded with ImageShack.us rotoru da toparladiktan sonra sarim rulmanini söküp gresledim. Uploaded with ImageShack.us ve makinemiz kullanima hazir. Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us kullandigim gres assagidaki fotograftaki gres. neme ve paslanmaya karsi çok hassas ve sürüldü yere yapisan endüstriyel beyaz bir grestir. stoll marka örgü makinalarinin kendi özel gresidir. istanbulda bu gresi bulmak isteyen arkadaslar bayrampasa dalteks tektils hanin en üst katindaki dalteksten temin edebilirler. fiyati normal greslerin 3-4 katidir. Uploaded with ImageShack.us en son olarak kalomasini ''tamamen'' gevsetiyorum. bu hususa pek dikkat eden olmaz lakin kalomayi her daim ayni performansta kullanabilmek adina sadece av esnasinda ayarlayip baski altinda tutmak gerekir. aksi durumda disklerde yapisma ve performans düsüklügü gibi durumlarla karsilasilir.
Hayırlı olsun Roy, güzel paylaşım için teşekkürler Bende kaliteli gres yağları neden yok diyordum, ayrıca bu bilgi içinde teşekkür ederim.
sagol Murat abi. ayni özellikte gresler mutlaka vardir piyasada lakin bu gresin ihtiva ettigi kimyasallar üzerinde yazmiyor. benimkisi tamamen kalitesine güvenden. 20 senedir kullanirim. plastik üzerinde kurutma, kavuçukda sertlestirme falan yapmaz.
:thumb: :thumb: :thumb: Bu işin güzel ve zevkli kısmını keşfetmişsin. 2. Sefere eminim ki geri dönüş rulmanı da bu işten nasibini alacaktır. Kolay gelsin.:thumb: :thumb:
geri dönüs rulmani ve kalomayi dagitmaya üseniyorum Tevfik abi anca belli bir süre kullandiktan sonra mecburiyetten dagitip temizliyorum. tabi gündüz vakti atölyede bu islemi yapmis olmamin da bu tembellikte rolü büyük.
Makinen hayırlı olsun Roy, bereketli ve trofeli avların olsun.. çok faydalı güzel bir paylaşım olmuş, ellerine sağlık :thumb:
Güzel makina Roy, hayırlı olsun. Güzel avlar yapmak nasip olsun. Daiwa makinalarda sevmediğim tek nokta ağırlık. 40'lık makina 404 gr. Atçek tarzında kullanmak için mi aldın merak ettim? Rastgelsin.
Sagolun Bunu feeder kamisa yemli için aldim Volkan. Ama spinde de kullanicam. Sürekli at-çek için agir bir makine ama biliyorsun benim spin avlarim 1-2 saat oluyor. Simdi 150gr için 2 kati para vermiyim dedim. 6 kg kaloma ve çift kafa cezbetti beni bu makinede.
Hayırlı olsun Roy,makinayıda bakımdan geçirmişsin Hani bakım gerekmezdi Daiwa makinelerine aman Serdar duymasın ha
Sagol Selim abi Allah kismet ederse 3-4 sene sonra bir temizler yaglarim. Foto ortada iste. Çok minimum yaglamislar, öyleki çarkin %20si anca yag görmüs. Safta biraz daha muntazam sürülmüs (veya iyi dagilmis) Belki bakim gerekmiyordur Serdar abinin söyledigi gibi, ama ilk bakim mühim bence. fuzuli is yapmayi severim
Ben bu konuyu kacirmisim, simdi tesadufen gordum. Kiymetli dostum Roy, yeni makineni gule gule, keyifli avlarda kullanmani dilerim. Cok gosterisli bir model. :thumb: Kaliteyi buluyorsun her zaman...
sagol Ibrahim abi 2-3 avdir kullaniyorum. oldukca tatmin edici bir makine. tabi su an hafif yemli avlarda kullanmaktayim fakat eminim ki ilerde spin kamislara taktigimda agir gelecek. eh sweepfire ile spine devam ederiz onun da akari kokari yok
Konuyu nasılsa bende kaçırmışım... Aman üstadım naptın sen; Serdar Köylü görmesin Daiwa makinalar bakım falan istemez; sökmeye hiç gelmez; bakımsız kullanacan sen onu...
Sökmeye niye gelmesin Haluk abi ben söktüm iste. Içi gördügün gibi kuru gibiydi. Serdar abi öyle kullaniversin onun yogurt yiyisi de öyle deriz
Hakikatten Serdar nerde ya,uzun zamandır görmüyorum sitede,bu konuya illaki yazardı bir kaç kelime...
Serdar abi bir ara yine kayiplardaydi Selim abi. lüfer sezonunun yaklasmasina dogru geri döner diye düsünekteyim muhtemelen söyle yazardi ' madem daiwa kullanmasini bilmiyorsun bosuna almasaydin, söküp takarak, yaglayarak gresleyerek vakit kaybedeceksen en iyisi sen bir shimano al ' :laughing: :laughing: :laughing: