makul fiyata surf makina lütfen

Konu, 'Makineler' kısmında Sebastian tarafından paylaşıldı.

1. Sebastian

Sebastian Murat Yıldız

Favori Kamış:
    Okuma V System 2.40
    Favori Makine:
    Okuma Trio 40
    En İyi Avı:
    2.750 gram yazılı orkinos 3 kilo şeytan gridasi sayısız zargana turna sinavrit ve niceleri
    kamışı aldık abı sıkntı olucagını hissediyorum kamışıda koyayımda ona göre önerin bir zahmet , sonra onuda ayarlayıp satın alayım birde 0,28 lik powerline misina var elimde 2000 metre 1 bobinini arkadasa aldım , istemedi bu misina ile avlanıcam

suan bitirince bakarız , surf makina uygun fiyata olursa sevinirim 100 120 lira felan düşüğü iyi olmaz sanırım , shimano alivio var suan at cek de kullandıgım

başka makaram yok oda misina az alıyor bilyesi az kolum koptu zaten dün biraz kullandım bilye sayısı biraz daha yüksek bir makara istiyorum misinası daha cok sarabilecegim.

http://www.avmarketi.com/asp/product/152003/Lineaeffe-Aquarex-Slim-Surf-420cm-Kamis

aldıgım surf kamış budur saygılar....

2. Sebastian

Sebastian Murat Yıldız

Favori Kamış:
    Okuma V System 2.40
    Favori Makine:
    Okuma Trio 40
    En İyi Avı:
    2.750 gram yazılı orkinos 3 kilo şeytan gridasi sayısız zargana turna sinavrit ve niceleri
  3. besto17

besto17 Ufuk

Favori Kamış:
    420 lineaeffe spider,okuma cedros pro jig okuma v sistem 10-40 240cm. dam pyton 20-50 270cm spin.
    Favori Makine:
    Shimano Exage 4000 FC, spro Incognito 975, salina 2 16000
    En İyi Avı:
    Ton balığı,43 kg.
    Murat bular sörf makina deyil beyaaaa:D
    sen şu aşağıdakilere bak biraz daha bütçeni ayarlada acele etme.
    http://www.spotbalik.com.tr/Bluehawk-BH-765-61BB,PR-32914.html

http://www.spotbalik.com.tr/Incognito-975-71-BB-Tuzlu-Su-Korumasi,PR-38213.html

bende bu ikisi arasında kalmıştım,sonunda sproda karar kıldım.Ağırlığıda makül yani.ama okumanında yedek kafası var.
    aslına bakarsan bende 3 tane okuma var,bitanede spro olsun dedim:D
    gayette memnunum.

4. Ersin1903

Ersin1903 Ersin

Favori Kamış:
    Okuma Salina Surf 4.20 / Okuma Salina Sea Spin 2.85mt
    Favori Makine:
    Ryobi TT Power 8000 / Tubertini Plus 6000 / Okuma Inspira 40
    Murat okuma avenger istanbul boğazında da birçok kişinin kullandığı bir makine hem fiyatı makul hem de iş gören tarzda ve ömür boyu parça garantili ;) ancak surf kamışla kombin edeceksen 40lık - 45lik makineleri kafandan sil kardeşim, Okuma avenger 65 falan alabilirsin... Yalnız bahsedildiği üzere bu makina surf makina değil ama uygun bir misinayla uzak atış sağlar, dediğim gibi boğazda çok kullanan var ağır kurşunla ve yoğun akıntıda...
    Zaten bütçe kısıtlıysa kalitesiz nitelikte surf makina almak yerine avenger gibi iyi nitelikte genel kullanım makineleri almak daha mantıklı olur...

Bende Ryobi makineleri tavsiye edebilirim, oasys 8000 veya ecusima8000 modellerini belirttiğin fiyat aralığında.. Bende oasys 8000 var bugün yine yoğun akıntıda 185 gr kurşun ile boğazda kullandım gayet memnunum :thumb:

5. Sebastian

Sebastian Murat Yıldız

Favori Kamış:
    Okuma V System 2.40
    Favori Makine:
    Okuma Trio 40
    En İyi Avı:
    :D :D :D abi onları alırsam bende bilek kalmaz söleyeyim zor o suan :D daha düşük biraz lütfen agırlıgı daha kibar olan lütfen :D

:D :D: :D antalya bogaz değilki :D

6. Ersin1903

Ersin1903 Ersin

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Antalyanın boğaz olmadığı biliyorum, ama senin verdiğin linkteki makinaya istinaden İstanbul boğazı gibi zorlu koşulları olan meralarda bile kullanılabilen bir makinanın (Okuma Avenger ) Antalya da rahatlıkla iş yapabileceğini belirtmek istedim, o yüzden boğazdan örnek verdim...
    Ayrıca Surf kamışla kombin edeceğim diye belirtmişsin, Surf kamışta amaç ağır kurşunlarla uzak atış sağlamak olduğundan kamışa uygun büyüklükte bir makina almak mantıklı geliyor bana... 40 lık bir makinayla - 60lık veya 65lik bir makinanın misina salınımı birbirinden farklıdır diye düşünüyorum, büyük makianın misina kafasıda büyük olacağı için atışta misina salınımı ve uzağa erişim daha rahat olur...
    Neyse makina ile ilgili daha bilgili üstadlar yardımcı olacaktır... İyi alışverişler..

7. aknysfsrn

aknysfsrn AKINYUSUF

Favori Kamış:
    D.A.M SPEZIPOWER TELE SURF 420
    Favori Makine:
    Shimano aero
    En İyi Avı:
    Yumurtalık Pistaş mevkii LAGOS 5 kg
  8. king_barracuda

king_barracuda

antalya boğaz gibi akıntılı değil yük binmez gibi gelebilirde. boğazdaki gibi istavrit ağırlıklı avlar dışında antalyada oltaya ne geliceğide belli olmaz.

o nedenle avenger 65 olabilir ancak ryobi ecusima 8000 ni avenger dan bi adım önde görüyorum.
    hayırlı alışverişler iyi avlar.

9. Sebastian

Sebastian Murat Yıldız

Favori Kamış:
    Okuma V System 2.40
    Favori Makine:
    Okuma Trio 40
    En İyi Avı:
    :D :D :D saüol ersinim kızma hemen :D bakalım bir ilanım var o satılırsa okumayı kaparım direk :D

10. Sebastian

Sebastian Murat Yıldız

Favori Kamış:
    Okuma V System 2.40
    Favori Makine:
    Okuma Trio 40
    En İyi Avı:
  11. Sebastian

Sebastian Murat Yıldız

Favori Kamış:
    Okuma V System 2.40
    Favori Makine:
    Okuma Trio 40
    En İyi Avı:
    Ryobi ECUSIMA 8000Vi makine , fena değil ama neden rulmanı az onu anlamadım 4 rulman koymuş adamlar .

12. king_barracuda

king_barracuda

he ille surf istiyor ve uygun fiyat diyorsan silstar ürünlerini alabilirsin. silstar dan ağzı yanan kimseyi pek duymadım

13. Ersin1903

Ersin1903 Ersin

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Bencede ryobi ecusima veya oasys 8000 Okuma Avengere göre bir adım önde, ryobi makinalarda kullanılan malzemeler daha kaliteli benim düşünceme göre... Sararken falanda Avengere göre daha az sürtünmeyle daha rahat sarıyor.. Ama tabi tercih meselesi nihateyinde :)

Murat makinaların kalitesi rulman sayısıyla belli olmaz... Önemli olan rulman sayısıyla birlikte makinede kullanılan malzemelerin ve rulmanların ne kadar kaliteli olduğudur... Mesela bazı makinalar vardır içinde 10 rulman vardır, fiyatı uygundur, ama bir başka makinede sadece 3 rulman vardır malzemeleri kalitelidir ve 10 rulmanlı o makineden daha yüksektir fiyatı ... Sadece rulman sayısına bakıp 10 rulmanlı makina daha iyidir demek yanlış olur, çünkü malzemeleri kaliteli olmayan bol rulmanlı makine kısa sürede avda zorluk çıkartacakken, diğer 3 rulmanlı daha kaliteli olan makine evladiyelik olabilir :thumb: Bu nedenle makineyi iyi analiz etmek lazım almadan önce.... Mesela bende 1 rulmanlı Okuma boxter bulunuyor daha önce kullandığım 5 rulmanlı bir çok dandik makineden daha başarılı performansı var, daha az yoruyor ve sorun çıkartmıyor ;)

14. Sebastian

Sebastian Murat Yıldız

Favori Kamış:
    Okuma V System 2.40
    Favori Makine:
    Okuma Trio 40
    En İyi Avı:

öyle 10 rulmanlı olanda var 2 1 rulman olanda işte kalitesini bilemiyorsun bazen , araştırman görmen lazım gerçi hepsi kendini belli ediyor ,ryobi yada okuma alırım heralde bi kendimi doğrultayımda... :) ryobilerde fena değil hani ...

15. Sebastian

Sebastian Murat Yıldız

Favori Kamış:
    Okuma V System 2.40
    Favori Makine:
    Okuma Trio 40
    En İyi Avı:
    yok be silstar felan ne abi ryobi okuma varken... veya diğerleri... hepsi sonuçta makina ama saglam olanı herzaman iyidir...

16. aknysfsrn

aknysfsrn AKINYUSUF

Favori Kamış:
    D.A.M SPEZIPOWER TELE SURF 420
    Favori Makine:
    Shimano aero
    En İyi Avı:
    Yumurtalık Pistaş mevkii LAGOS 5 kg
    remixonu halen kullanıyorum benim favorimdir diyebilirim hem surf için hemde derin tekne avları için ideal sarımı çok iyi hiç yormuyor seni remixonun yaptığı şuana kadar en iyi makine diyebilirim diğer örnekteki silverstarda fena değil tek bilgisayarlı balans sistemi denilen bir sistem var her ikisindede

17. Sebastian

Sebastian Murat Yıldız

Favori Kamış:
    Okuma V System 2.40
    Favori Makine:
    Okuma Trio 40
    En İyi Avı:
    hımm bakalım abi önerileri bekliyorum , ona göre karar vericem zamanı gelince satın alıcam , çok teşekkür ederim.... :thumb:

18. king_barracuda

king_barracuda

silstar nemi ?:) benim elimde 4 yıllık ryobi yine 4 yıllık okuma longbow ve 18 yıllık bir silstar var.

elbette bi daiwa bi shimano deil . ama silstar yani .hem ucuz hem sağlamdır. hatta silstarın 100 liralık makinesi okumanın 100 liralık makinesinden kat kat sağlamdır.

bence bi araştır.. istersen alma .

19. Sebastian

Sebastian Murat Yıldız

Favori Kamış:
    Okuma V System 2.40
    Favori Makine:
    Okuma Trio 40
    En İyi Avı:
    link atarmısın

20. Sebastian

Sebastian Murat Yıldız

Favori Kamış:
    Okuma V System 2.40
    Favori Makine:
    Okuma Trio 40
    En İyi Avı: