Yer: BOLU Tarih: 15.06.2013 Hani derler ya "baharı bekleyen kumrular" gibi diye aynı o şekilde aylardır bu 15 haziranı bekliyordum bende, bütün tesisatı ayarlamışım spin takımı, misina, yeni makine ve sahte derken gün geldi çattı... Sanki hayatımda ilkkez balığa gidiyorum yada ilk kez balık tutuyorum Saat 13:30 gibi hazırlıkları yaptım ve tek başıma yola koyuldum. 14:00 gibi göldeydim ve yeni makinem ile ilk atışımı büyük bir heyecan ile yaptım sonuç 1'de 1 güzel bir kasna aldık ve aynı hızda ölçüp biçip geri saldık. 40-45 dakikada 16 tane irili ufaklı kasna aldım ve fotoğraf çekmeye pekte zamanım olmadı, sizlerle hepsini tek tek paylaşmak isterdim lakin 1-2 saatlik bir zamanım vardı ve bu zevkten mahrum kalmak istemedim güya her attığıma neredeyse balık geliyordu. Malum avlak turistik biryer olduğu için yurd dışından gelen turistlere ülkemizi iyi temsil ettim Temsil belli : AT-ÇEK, YAKALA-BIRAK reeling Birşey çok dikkatimi çekti ve üzdü. Balıkları alıkoymuyorum diye 1-2 fikiri kıt kişiden tepki gördüm, "madem almayacaksın niye hayvanların canını yakıyorsun" diye. Yabancılar beni büyük bir zevkle izlerken kendi halkım tarafından böyle tepki ile karşılanmak benim canımı az biraz sıkmadı değil. Bunlara cevabım gayet net fakat burada söylemem yanlış olur Herneyse bu güzel, bereketli ve hayatımda en çok zevk aldığım av gününü geride bırakırken sizlerle o günün ve geçtimşe yaptığım kasna avlarımdan 1-2 tanesinin fotoğraflarınıda paylaşmak istedim: Kullanılan; Kamış: D.A.M spezi composite 2.40 5-25 Makina: Daiwa Crossfire 2500x (yine anadolu av marketi kalitesi ile anında kapıma teslim abs kafalı makina) Misina: Balza Carbon 0.16 Sahte: Malum söylemeye gerek varmı ESKİ AVLARIMDAN Kasnaya gittik Turna geldi.. Turna dediğin kancayı yamultup kaçacak üstadım
Maşallah. Tebrik ediyorum. Çok güzel balık almışsınız. Mekanda on numara suyun temizliğinden öyle anlaşılıyor.
öncelikle av için tebrikler. çok eğlenceli geçtiği görünüyor. size bir sorum olacak. bu tür "crankbait" türü sahteleri tuzlu suda denediniz mi ?
mazara harika, oradabalık tutmakta ayrı bir keyif, sportif balıkçılığa ülkemiz pek hazır değil. bu nedenle bu tür tepkiler almanız normal, vatandaşın haklı payıda var ama onunda bilmediği şeyler var. kamış ve makinayada değinmek istiyorum 5-25 gram atarlı kamışla 3 -5 gramlık sahteleri uzun erim yapılabiliyormu yoksa, makina sayesindemi böyle bir avantaj sağlıyor merak ettim. paylaşım için teşkkürler, avlarınız daim ve bereketli olsun.
Teşekkürler, temizliğini koruyan nadir avlaklardan biri. Denizde hiç avlanmadım bile desem yeridir . Güzel dilekleriniz için teşekkürler 3-5 gr'lik bir sahteyi atacağınız mesafe zaten bellidir. 5-25 kamışın yanında ince misinalar kullanınca zaten atabileceğiniz azami mesafeye atabiliyorsunuz. Benim için mesafeyi etkileyen en büyük etken sahtenin aerodynamic yapısı ve misinadır. Güzel dilekleriniz için teşekkür ederim
Hocam tebrikler. Sanırım sahtenin hafifliğinden dolayı baitcasting i tercih etmedin. Ama böyle verimli avlarda baitcasting ile bir av videosu çok süper olurdu hani. Bir boş zamanınızda bunu yapacağınızı ümit ediyorum. Rastgelsin.
dediğiniz gibi Bc'yi sahtenin hafifliğinden dolayı tercih etmedim fakat alabama rig yada carolina rig ile atacağım birdahaki sefere. Dediğiniz gibi bir av videosunu yapmayı isterim fakat gönüllü kameraman yada kamera bulmam lazım Tavsiye için teşekkürler Beğenmenize sevindim sizede rastgele