3 agustos cumartesi günü bayram tatili münasebeti ile memleketim düzceye geldim. 4 ağustosta deniz havası almak üzere akçakocaya ufak bir balık kaçamağı yaptık, amacımız balık tutmaktan ziyada bir kaç gün içerisinde hedeflediğim avlarım hakkında istihbarat toplamaktı. palamut sezonun açılmaya başladığını öğrenmek sevindirici idi. tekneler akşam üzeri limandan çaparilerini açıp açığa doğru sonuç olarak ufak bir trakonya ile avımızı sonlandırdık, trakonya ufak birde imza atıp öyle gitti. iftar vaktinin yaklaşması ve yolumuzun olması sebebiyle akşam suyuna kalamadık. 5 ağustos artık eski ekipmanları kurcalayıp toparlayıp güzel bir takım çantası yapıp bayrama kadar takım çantasını arabada gezdirmelidyim. surf kamış, spin kamış, ve dere kamışınında araçta gezdirmeye başladım. belkide 5/6 yıldır el atmadığım malzemelerim gün yüzüne çıktı. sabah suyuna doğru karadenizde ufak bir levrek denemesinin yaptım. yosunlar rahat vermedi ama hava, deniz ve dalgalar muazzamdım. 3 gündür esen sert rüzgarlar plajlara girilmez hale getirmiş. birde tahmin ediyorum ki yunus iskeleti gördüm. akabinde hızımı alamıyarak doğru yükseklere çıkıp büyük melenin en ucra köşelerine yol aldım. spin takımları ile birazda kasna avı yaptım. bu bana iyi gelmişti. shimano vengeance 1,80 3-15 kamış shimano aernos 2500 fa makina bijon 0,14 misina üzerine 0,20 şok makara kafasına ince misina sarmaya uğraşmadım sadece şok yapıp devam ettim. kullanılan sahteler strike pro 4,5cm/2,7cm meps marka 1/2 numara AGLİA, XD TRI FLUO BROWN serisi iade http://www.youtube.com/watch?v=ZYv0t76oSHg&feature=youtu.be Bayramınız Kutlu olsun..
tebrikler usta, şahane resimler emeğine sağlık. akıllı adamsın vesselam, benim gibi mal değilsin. hayırlı bayramlar tekrar.
Mekan ıssız ya da ufaklık baya arsız Boyu kadar yeme saldırmış yine! Bu balıkların geninde var aç gözlülük. Zaman mekan farketmiyor onlar için Tebrik ederim çok güzel av olmuş.
Dün yola çıkmadan evvel ben de denedim Dokuzlar'ın aşağısında... Gösterişli oynaklar yapmalarına rağmen benim sahtelere kanmadılar. Raftingcilerin olumsuz etkisi de avuntumuz oldu. Görüşmek dileğiyle...
kefal avlağınız çok güzelmiş.huzur bulacağınız doğayla başbaşa kalacağınız keyif alacağınız bir yer.böyle yerler az kalsada ara sıra uğramak lazım.tebrik ederim.
reis senin kafaya yine oruç vurmuş, sende haklısın son günlerde sıcaklar epey artmıştı. teşekkürler roy abi iyi dileklerin için teşekkürler vedat amca sağol emre, daha güzel avlar senin olsun inşallah
sağol ismail abi, şükür çok uzak değiliz. yaklaşık 2 saat de evime ulaşıyorum. erhan bey merhba, gerçektende istediği zaman neler yapabildiğine inanamazsınız, turna gibi saldırgan, sazan gibi usul, ama kendine has çakallıkları var, soluk aldırırsan ot yada kayalığa doğru gider ve orada kendini saklar, ufak olan akbalık cinsi, oda ne bulursa tıttıklamadan rahat etmez, soluk aldırmıyor nasip yavuz abi, umarım bir dahakine şansınız yaver gider, belkide birlikte gitmek nasip olur. dokuzda bir çok merayı iyi bilirim. ciğer ile hiç boş döndüğümü bilmem, ama spin olayı biraz farklı, iki kez gittim ikisindede hatrı sayılır balıklar aldım. sağol isa abi, tatil uzun olunca herkezin gönlü oldu, ahmet bey, mera esasında çok bilindik bir yer, benim avlanma stilime öğle saatleri uygun olduğu için mekan sessiz. gece buralar avcı kaynıyor , balık cinsine gelecek olursak forumda kefalde diyorlar, kasnada, esasında ben bu balığı 23 yıldır otbalığı olarak biliyorum.
Tebrikler, bazıları beğenmese de, avını en çok sevdiğim balıktır tatlı-su kefali. Daha irileri denk gelir inşallah. Sağlıcakla kalman dileklerimle. Rastgele.
teşekkürler armağan, yakalaması keyifli bir balık, lezzet olarak 10 üzerinden3/4 alır sağol oğuz, daha güzel avlar sizlerin olsun