Kofanalar çıldırmış olmalı

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında Aret tarafından paylaşıldı.

1. Aret

Aret Aret

En İyi Avı:
    Kalkan 4,5 kg. (Boğaz'da)
    Dün gün doğumundan gün batımına kadar Can ve Uygar ile birlikte gerçekleştirdiğimiz uzunolta avı bizim için unutulmazlar arasında yerini çoktan aldı. Bazen "anlatılmaz, yaşanır" şeklinde ifade edilen durumlar vardır. Bu yüzden ben de bu avı klasik rapor formatı yerine sadece resimlerle paylaşmayı daha uygun gördüm.

Kısaca bilgi vermek gerekirse, TFT organizasyonunda dostlarla geçirilen keyifli bir gecenin ardından, niyeti bozduk ve rotayı doğrudan balık haline çevirdik. Aliço ve ekibi ile içilen sabah çorbasının ardından bir kasa zarganayı paylaşıp attık kendimizi denize. Öğleye kadar vasat geçen av, öğleden sonra mera değiştirmemizle verimli bir hale döndü. Akşam suyunda ise tam anlamıyla çığrından çıktı. Her biri ayrı bir av hikayesine konu olacak kiloluk kofanalar, sanki verimli bir sarıkanat avı yaparmış gibi birbiri ardına tekneye düşmeye başlayınca, bu güzel gün yıllar sonra bile anlatacağımız unutulmaz bir anı haline geldi.

Ben de sizinle o anlarda çekme fırsatı bulabildiğimiz bazı kareleri paylaşıyorum. Bu işe emek veren herkesin bu avları yaşaması dileğiyle...

Yem tahtası 30x40 cm. boyundadır.

2. ALİCO

ALİCO AliCo

Favori Kamış:
    D.A.M El oltası
    Favori Makine:
    0,33 beden FC
    En İyi Avı:
    Herhalde Toriklerdir. Kofanalarda olabilir.ispendek 13,8 kg, Kırlangıçlar.vs.vs.
    Ellerinize sağlık olsun

Daha bereketli olsun.

Daha irileri ve bereketlilerine rasgelsin........
    Raporu asmaya korkuyorum hemde çok........

3. Esox

Esox Sedat Demir

Favori Kamış:
    Cormoran Bull Fighter 180 5-25 gr **Caperlan Illicium 10-30gr 240
    Favori Makine:
    Daiwa Regal 3000 5İA
    Maaşallah çok güzel av olmuş tüm avlarınızın böyle geçmesi dileklerimle :)

4. adalı balıkçı

adalı balıkçı Berkan

Favori Kamış:
    Lineaeffe Surf Mill 4.20 & Spirit Surf 3.90 - ProCatch Carbospin Pro 2.70
    Favori Makine:
    Okuma Avenger Av 65b
    En İyi Avı:
    Her yeni gün daha iyisi için bir fırsattır..
    Bu nasıl bir güzelliktir ya.. çoook imrendim :)
    Alkışlıyorum :clap2:

5. emreseven

emreseven Emre

Tebrikler,müthiş balıklar..Ellerinize sağlık

Abi mümkünse beni aydınlatabilir misiniz? Çok merak ediyorum,boğazda dişli namına hiçbişey yokken herkes akını beklerken,anadolu yakasının uzak kısımları( tuzla ) ve ambarlı yeşilköy tafalarında bu kadar balık olmasını nasıl açıklarız.Tuttuğunuz bu balıklar yatak balığı mıdır sizce ?

6. Kadir Levrek Peşinde

Kadir Levrek Peşinde SİDEPRENSİ eski nick im

Favori Kamış:
    OKUMA ALUMİNA SPİN KAMIŞ 240cm
    Favori Makine:
    süper passion 740m ve küçük kardeşleri
    En İyi Avı:
    süper maxim misina :9
    maşallah maşallah, bayağı bereketli geçmiş avınız:) tebrik ederim tüm ekibi,nicesine rasgelesiniz

7. istavrit

istavrit Boğaç

İşim sırrı Hal Çorbası ;) :D
    Tebrikler balıklar çok güzel zevk yaptığınıza çok sevindim.
    Günün sözü
    ''Bugün balık olmaz abi ''
    Şimdi ben ters uğur yaptım dicem inanmıcanız o yüzden hiç demeyeyim :D

8. frenist

frenist Cihan Kalafat

Favori Kamış:
    Okuma Salina 4.28 - Okuma Trio-Rex 4.25 telesurf
    Favori Makine:
    Okuma Trio 65a - Okuma Bluehawk
    En İyi Avı:
    Lüfer
    Bereketli olsun, maşallah harika fotoğraflar: )

9. ALİCO

ALİCO AliCo

Favori Kamış:
    D.A.M El oltası
    Favori Makine:
    0,33 beden FC
    En İyi Avı:
    Herhalde Toriklerdir. Kofanalarda olabilir.ispendek 13,8 kg, Kırlangıçlar.vs.vs.
    Sağ kolum tutmuyor.
    Terden ıslanmadık yer kalmadı.
    Bırak yem almayalım lafını. Allahtan Buzluktaki yemleride almışım yanıma Kamil seni.....

10. Aret

Aret Aret

En İyi Avı:
    Sağol abi, Deniz'i zaten +5 kilo limiti için sandala alıyorsunuz galiba, hiç olta attığını da görmedim :)

11. Aret

Aret Aret

En İyi Avı:
    Çok teşekkürler

12. Aret

Aret Aret

En İyi Avı:
    Teşekkürler Berkan abi

13. cyhnckr

cyhnckr Ceyhun

Favori Kamış:
    Shimano Ultegra, Major Craft Solpara 275 50gr, Italcanna Jigging
    Favori Makine:
    Penn Affinity, Daiwa Emblem Pro 6000A, FinNor Marquesa 40II,Daiwa Exceler 4000HA,Daiwa Saltist 4500
    En İyi Avı:
    43cm palamut , 50cm Lüfer , 7,5kg Sarıkuyruk
    Can ve Aret tebrikler :) çok güzel balıklar.

14. sabriyazici

sabriyazici sabri

maaşallah daha iyileri rast gelsin ellerinize sağlık

15. Aret

Aret Aret

En İyi Avı:
    Evet bu sezon üzerinde konuşulması gereken en önemli konu bu. Balık yatak balığı değil akış balığı, zaten bu kadar yoğun av başka türlü olmaz. Yeri saklamak ihtiyacı duymadım, Sarayburnu'nda avlandık. Zaten oraya çıkacak donanımı olan balık haberini de alır. Kıyıdan ise ne Marmara'da ne Boğaz'da hiç bir şey çıkmıyor.

Size şöyle anlatayım. Dün TFT buluşmasına giderken Yeniköy'da baktım, havuzlar bu boy lüferlerle doluydu. Uzunoltacılar balığı kırmış. Sonra gidip Tarabya'da kıyıdan olta attık. En az 20 oltaya saatlerce vuruş bile olmadı. Ordan doğruca tekneye gidip denize çıktık. Livar lüfer doldu.

Bu sene kıyı balıkçılığı açısından çok verimsiz geçiyor. Karadeniz'den gelen haberler de bu yöndeydi. Arkadaşım Sefa Samsun'da uzunoltacıların hiç bir yılda olmadığı kadar çok ve iri lüfer aldığını, kıyı balıkçısının ise kan ağladığını söylüyordu. Bunun sebeplerini düşünmek gerekli. İklimsel sebeplerle balık derinden geçiyor olabilir. Ancak gırgırların da balığın çok kıyıdan geçtiği için yakalayamadıklarını söylemeleri bu noktada tezat yaratıyor. Bana göre bu balıklar kıyı balıkçısının önünden geçip gidiyor. Çok iri oldukları için klasik yemliye pek bakmıyorlar. Zaten o takımlarla çekmek de pek mümkün değil. 2/0 iğneleri bile dün ortadan kesip kırdılar. Kısacası ona göre yem ve takım indirmek gerekli. Canlı yem asansör sistemi denenebilir. Kıyı balıkçısının yüzünü güldürecek olan sarıkanat ise elbette bu devlerin korkusundan henüz yaşamını Karadeniz'de sürdürüyor.

16. ALİCO

ALİCO AliCo

Favori Kamış:
    D.A.M El oltası
    Favori Makine:
    0,33 beden FC
    En İyi Avı:
    Dün deniz 1 balık çıkardı eline yine takım değdi. ancak adam kesilmiş yem servis ediyor. lojistik ikmal yemek su. elimiz kolumuz her şeyimiz. zaten oda olmazsa limit bazında yandığımızın resmini gösterirler bize bu forumda sorma. sopayla kovalarla valla.

17. Aret

Aret Aret

En İyi Avı:
    Teşekkürler abi, sana da rastgelsin

18. Aret

Aret Aret

En İyi Avı:
    O hal çorbası bu işin olmazsa olmazı :) Balıkları yerken dikkat edin abi. Dün akşam yediğim balığın ağzından yarım iğne çıktı, iyi ki yutmadım :) Bizim iğne değildi, birininkini paladan kesmiş bize yakalanmadan önce. Böyle kalın balık yıllardır görmedim.

19. çaço

çaço serkan

tebrikler kardeşim..iğnen her zman böyle keskin olsun..gerçi senı uyarmıştım erken gelebilirdiniz:))

20. Aret

Aret Aret

En İyi Avı:
    Ben de küçükken babamların yanında o şekilde çalışırdım. Bana da bir kere olta verseler bayram ederdim. Dünkü avda özellikle eksiden Umuryeri'nde yaptığımız uzunolta avlarını hatırladım. Ama Deniz'in artık miçoluk yaşı geçmiş tayfalık yaşına gelmiş. Siz ona daha çok olta verin yoksa biz transfer teklifinde bulunabiliriz. Balık böyle devam ederse bizim de ağırlık limitiyle başımız derde girebilir:) bu sene sıkıntı olmayacak tek konu boy limiti gibi gözüküyor. En küçük balık 30 cm'di.