Uzun zamandir gerek zaman gerekte balik olmamasindan baliğa çikamamiş çiksada tutamamiş biri olarak bu 15 günlük bodrum tatilini iple çekiyordum Ama zaman bir türlü geçmek bilmiyordu son 1 hafta kala askerdeki gibi şafak saymaya başlamiştimki o gün geldi çatti artik gidiyorduk Heyecanli bir şekilde çiktik yola fakat yol git git bitmiyor Bizimkilerin feribot fobisi yüzünden tüm körfezi dolaşmamiz gerektiğinden ve bol bol mola verdiğimizden tam 13 saatte bodruma ulaşiyoruz tabiki ben pert. Birkaç gün deniz güneş aileye vakit ayiracaksinki baliğa çiktiğinda dimbirti işitmeyesin tabi bu arada birazda keşif sonucu gece şamandirali takim ve mamunla levrek ve çupra alabilirim gibi düşünerek akşam dibimdeki sahile indim oltayi attim daha beklemedim bile şamandira cupp yok oldu! tasma... ama boş.. çekkk yem yok.. Bir iki derken kismetimize hep ufak ispariler karagözler geliyordu Kayda değer bu ufakliği alikoydum ve avi sonlandirdim. Bu ufaklikta suya iade edildi 20cm civarlarinda bir hanos Biraz bodrumun güzel yerlerini gezelim dedik ve tüm ilçe köylerini dolaştik durduk iki gün boyunca İşte cennet koyundan bir iki kare.. Cennet koyu tavru levreklerle doluydu ispendek bile sayilmaz 15 20cm civarlarinda ufakliklar biraz spin çaliştim su üstü sahtenin peşinden geliyorlar ama atlamiyorlar Ve cennet koyundaki ufakliklarin büyükleri için geceden bilenip dedim sabah spin yapiyorum Kalktim erkenden başladim atip çekmeye ama nasil heyecanla atip çekiyorum bi takip aldim sanki yani yine su üstü sahte sirasinda bi dalgalanma oldu ges'in arkasinda ve onun heyecanina daha bir aşkla atip çekmeye başladim :laughing: e 1 saat yaklaşik 2 saat tik yok sıkılgan bir halde atip çekerken bi şapirti sonrasi kalamanin cirlamasi Aman allahim dedim sonunda şeytanin bacağini kirdim spinde balik var hemide büyük durmuyor gidiyor hihi Ama hakikatten durmuyor gidiyor balik hafif durur gibi dahi yapmiyor ***aşlar gibi olduğunda hafif çekiyorum e yine gidiyor e ip bitti bitecek 137 metre sonu geldiğinde hafif kistim kalamayi az bişi çektim ama yok devam gidiyor içimi bir korku sarmaya başladi ip bitiyor balik gidiyor gelmesi lazim çek çek yorulmuyorki çek çek çeeeekkkkkk ÇAAAAAAAATTTTTTTTTTTTTTTTTT olta boşaliyor ve ben başliyorum sarmaya sar sar sonuç şok düğümünden misina kopmuş Yakişiklinin yüzünü hiç görememiş olmam beni en çok üzen durum oldu. Fakat yüzünü hiç göremediğimden levrek değildi diye düşünüyorum zira levrek genelde su yüzü yapar 10 kiloluk levrek hatta 3 4 kiloluktan daha az yorar v.s Sanirim baraccuda idi diye düşünmeye başladim zira sinarit su üstü sahteye atlamaz diye düşünüyorum ama bilemicem.. Sonuç hayal kirikliği... Akşam yine arkadaşla bir hesaplaşma heyecani içinde ayni yerde yerimi aldim bu sefer şok yoktu direk ipe bağladim rapalayi ve atip çekmeye başladim.. Fakat vuruşu v.s birak takip bile yoktu Ben artik çupra tutmak istiyorum dedim ve mera keşvi için düştüm yollara Orasimi burasimi derken bodrumun güzel köylerinden birinde karar kildim. Ertesi sabah mamunumu aldim ve gittim merama Mamunlar sabaha kadar neredeyse ölmüştü zira pekte canli sayilmazlardi. Oltayi yemliyorum atiyorum tik tik tik abartmiyorum en fazla 15sn sonra vuruş dahi olmuyor ufak baliklar pert ediyorlar yemi banghead Derken bu engamede aşağidaki yakişikliyla tanişma firsatini buldum Spin takimla bu yakişikliyla boğuşmak aşiri zevkliydi kesinlikle tavsiye ederim heleki balik kiyiya yaklaşinca sizi gördüğündeki çildirmasi inanilmaz reeling reeling Kendisi 610grdir yanindaki saz arkadaşlarida gün içinde kale alinacak baliklardan alikoyduklarimdir. Domuz baliği yenirmi demeyin zira bende öle dedim fakat bekir abi (kendisiyle merada taniştik süper biri) bembeyaz eti var şöle derisini çikarican böle yapcan felan yedirdi bana ha bir çupra kadar olmasada fena sayilmaz tadi. Ertesi gün tekrardan ayni mera fakat bu sefer yemler değişik madya topladim dedim mamunlari aninda bitiren bu baliklar madyayi bitiremez sadece çupralar alir v.s ama malesefki bu sefer yemin dayanmasi en fazla 1dk sürüyordu (sanirim benim madyalar biraz ufak olduğundan zira iki tane takiyordum iğneye) yine tam şevkim kaçmak üzereyken aşağidaki yakişikliyla taniştim kendisini tartmadim ama ilk baliktan daha büyüktü Adnan abinin elinde yakişikli poz veriyor Derken bir balik daha aldim fakat bu biraz daha ufakti Ve artik mangal zamani Sonrasinda boş geçen bir gün ve bekir abinin ayarladiği tekneyle yemli av başliyor Sabahin 4:45inde kalktim ve tekneye doğru yola çiktim sonuç açildik ve mamun arkadaşlarin cazibesi ile ava başladik Birkaç çupra izmarit ve tek uskumru ile ilk meramizi bitirip mercan meramiza devam ettik derken sonrasinda antenli mercan merasi v.s derken yeterince balik tuttuğumuzu düşünerek günü saat 1 gibi bitirerek eve dönüşe geçtik Güzel bir gündü ve tatilimizin son günüydü akşamina mangalimizi yapip rakimizi yudumlayarak bu güzel yere şimdilik veda ettik banghead cyrr cyrr Bunlar teknenin maskotlari müthişler süper sevimliler Kullanilan takim 0.30a 0.30 3 köstekli takim 2 numara mustat 496 iğne Tekne kamişi ve 13 kilo çekerli ip Not: istanbula geldiğime pişmanim en kisa zamanda egeye yerleşiyorum
Emre tatilinde avladığın bu güzel balıklar için tebrik ederim, tatilinin çok daha güzel geçmesine sebep oldukları belli rastgele!
Çok güzel bir rapor Emre, eline sağlık. Keyifli izledim resimleri. Özellikle bodrumun çipuralarını duyarız falan ama benim başıma gelenlerin senin de başına gelmesi beni biraz gülümsetti açıkçası. Bende yalnızca bana mı denk geliyor bu haramiler diyordum. Benim de durum aynı, en sert yem 1 dk. zor duruyor iğnede. Bi de yem ipiyle falan bağlıyorum, utanmasam zincirlicem yemleri Neyseki güzel çipuralarda denk gelmiş arada. İpi bitiren balık akya olabilir bence, yahut sarıkuyruk gibi uzun soluklu sert balıklardandır. yoksa bir levrek o kadar uzaklaşamaz, kesilir. Turna da sanmıyorum ki o derece kalama alabilsin. Güzel aksiyon olmuş, egeye bekliyoruz seni ama İstanbul'a da tam zamanında dönüyorsun. Lüfer eli kulağında... Kıyıdan da av verecektir yakında. Gönlünce rastgelsin.
sıkılmadan sonuna kadar okudum gayet güzel geçmiş balıklarda şahane tabi misinayı kopartanın ne olduğunu insan öğrenmek ister ama nasip olmamış bidahakine inşallah :thumb:
Ellerinize sağlık süper bir rapor olmuş görsellerde süper bereketli avlarınız olsun inşallh. Bodrum ah bodrum. dillere destan güzel bodrum diyelim.
güzel balıklar yakalamışsınız tebrik ederim,manzara çok hoş gece gece canım çekti ızgarada çupra filan ne diyelim bir gün bizde böyle tatil yaparız inşallah avı bol kaçan balığa gelince, bence o barakuda deyil, 1ci sırayı 2 balık alıyor,akya yahut vatoz,bu tarifine uyuyor, bu 2 balık aldımı sahteni,,yoluda verdinmi,,aşağıdan yolunu alır gider.. bunun dışında 2ci sırada 2 balık var,,ya iri bir palamut yada çıplak diye tabir ettiğimiz balık, sinarit olabilir belki,, grida,levrek bunlara ihtimal vermiyorum..
Ben de akya olduğunu düşündüm. Su üstüne atlamış olması ve kuvvetli oluşu... Ege'de populasyonları ne durumda bilemiyorum fakat Akdeniz'de bu sezon çok bol av veriyor. Harika bir rapordu. Çok keyif alarak okudum. Bu yaz hem Akdeniz hem de Ege'de tekne avları yaptım ancak böyle büyüklerini ne gördüm ne de avladım. Büyüklerini hedeflesek bile küçük balıklar 1 dakikada bitirirler yemleri. Hakikaten nasıl başardınız anlamadım . Hepsi gayet iriler çünkü. İstanbul'da yaşayarak kendimize haksızlık ediyoruz sanırım. Yalnızca tek bir ömrümüz var ve onu da bu stres çöplüğünde geçirip en sevdiğimiz uğraşı hakkıyla yerine getiremiyoruz. Kadir Abi , senin eline su dökemem ama Akya ile Çıplak aynı tür diye biliyorum ben. Dediğin gibi Baraküda olması zor. Misinayı patlatacak irilikte Baraküda yok bizim denizlerde pek ama okuduğuma göre 2 kiloluk Akya adamın anasını ağlatırmış .
şu zaman burda akya zamanı,lakin boyları küçük 1 2 3 kilo..daha irileride var ama onlar diğerleri gibi pek ortalıkta gözükmezler..kışın 40kg civarını gördüm önüme kadar geldi her sene eylül ekim sonlarına kadar akya bebeleri olur kıyı kesimlerde, 1 2 3kiloluk olanları.. havalar sakin gittiğinden,av yapamıyoruz bu günlerde..geçenlerde,benim bedeni zayıflamış misinayı patlatanda akya bebesi olduğuna kanaat getirdim.. akya ile çıplak aynı deyiller cüsse itibari ile çıplak ın tadıda akya kadar lezzetli deyil. akya çıplaka göre daha sağlam basar oltaya.. akya http://www.resimyukle.com/akya-baligi_tkn çıplak http://www.zipkinci.com/turunun-en-iyileri/10792-ciplak-lica-catalkuyruk-10-kg.html bu arada iri baracudalarda var.. 1 mt nin biraz üstünde gördüğüm bunların kilosuda 2 ile 3 kg arası kalama verilmezse koparır misinayı
tebrik ederim, çok güzel balıklar. ben Bodrumun dibinde olduğum halde gidemiyorum maalesef İstanbul da da rastgele. Kadir abinin dediği gibi akya yavruları çok görünüyor bu aralar. ben de Akyakada 4100 gramlık baraküda yakaladım ama bir iki tanede zaptedemediğim oldu ve takımı patlattı. Kadir abi raporlarını dört gözle bekliyorum. herkese rastgelsin.
vay bee dolu dolu tatil olmuş, bereketli avlar geçirmişsiniz. fotograflar ve manzalar harika paylaşım için teşekkürler, rastgelsin.
Teşekkür ederim.. Daha iyileri sizlerin olsun.. Saolasin darisi başiniza Saolasin volkan O haramiler deli etti beni ne yapicam bilmiyorum yani kisa zamanda madya ile bişiler yaptim sayilir ama genelde palet yemle avlaniyorlar bodrumda yani çiftlik baliklarina verdikleri yemi iğneye takip bekliyorlar ha yakaliyorlarda ama bir madya mamun kadar etkili deil sadece çiftlik kaçkinlari geliyor. Şu misineyi koparanin yüzünü göreydim en azindan eyi olacakti ama kismet değilmiş yapacak bişey yok idk İzmirden geçerken sen geldin aklima dedim volkan nerelerdedir acaba *** bir gün bir izmir çikarmasida yapariz hem tanişir hemde meşhur levreklerinizi tutma şerefine erişiriz Daha iyileri irileri sana gelsin inşallahh Saolasin kardeşim sanada rastgele daha iyileri gele İnşallah yani akşam belki bir hesaplaşma olur niyetine denedim yine fakat bodrum halen erken spin olayi için sanirim ufak baliklarin biraz dağilip büyüklerin biraz açlik hissetmeleri lazim Bodrum Bodrum En kisa zamanda temelli yerleşeceğim Daha iyileri sizlere gelsin.. İnşallah en kisa zamanda bodruma gider temelli yerleşirsin süper bir yer en azindan ayi yok dicem ama nese dedim sanirim Ha bu arada merkezden bahsetmiyorum gitmedim bile nerdeyse köyleri kasabalari süper. Kaçan balik büyük olur kaçamayanlarda zati izgara fakat 10lb rapala core örgü ki sağlam kopan misinada 0,26 nippon bir yüzünü göreydim bana yeterdi öle sıkılmış atip çekerken dalmişim hayallere bakmiyorum bile gese hiç bi şaldirti cirrrrrrr sonunda boşalan olta ama hiç durmadi nerdeyse neyse yahu atlatacam az kaldi Vallaha kaçan kaçti bilmiyorum ama rüyalarima bile girdi diyim ben size ben yeminimi ettim gidiyorum egeye bir kasabaya az kaldi max 1,5 sene Daha iyileri sizlerin olsun.
Bodrumun dibinde otursam varya aaahh aahhhh Kaçan baliğinda 4 5 kilodan çok daha büyük bir şey olduğu kesin gibi birşeydir dün başlamadim balik tutmaya yani az çok anlarim zira 5 yaşimdan beri araliksiz devamli balik tutarim yorulmadi durmadi teknede yoktu etrafta Sizede rastgele.. Teşekkür ederim Vedat bey daha iyileri sizlere denk gelsin idk Ben Teşekkür ederim ilginize daha iyileri sizlere denk gelsin. Saolasin ceyhun Hadi gidek valla ya ne işim var benim burda yemin ederim daraldim Hadeyn ege organizasyonu yapalim