alanyada levrek, akya, ve kofona bayram güncesi :D

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında MADMAN tarafından paylaşıldı.

1. MADMAN

MADMAN KEMAL

Favori Kamış:
    DAİWA TOURNOMENT 270 AGS+ DAİWA TATULA 210 YUKI TAYLOR Q5 420 SURF
    Favori Makine:
    SHİMANO AR-C AERO CI4+ 4000XG DAİWA TATAULA R BAİTCASTİN OKUMA salina sa 2 16000 Daiwa Caldia 4000
    En İyi Avı:
    sevgili eşim :)
    merhaba arkadaşlar öncelikle geçmiş bayramınızı kutlarım

Malum 9 günlük bayram tatili olunca denize olta atmamak mümkün olmuyor zaten haftalar öncesinde yapılan hazırlıklar planlar vs. vs. inanın artık rüyalarımda balık tutmaya başladım nasıl işlemişse bilinç altıma :D velhasıl cuma günü öğlen tuttum alanya yolunu bir hevesle, yolda karşımdan gelen arabaları beile balık olarak göreye başladım :D:D ve kazasız belasız ulaştım eve. ilk gün sabah gitmeyeyim dedim evde güzel bir kahvaltı yaparız diye düşündüm ama kuduruyordum bir taraftanda balığa gidemediğim için neyse dedim önümüzde günler çok nasıl olsa çıkarım dedim.

1. gün :

sabah 4:30 da eşimle birlikte çıktık meraya doğru hava zifiri karanlık 5 te meraya geldik hala karanlık şafağı beklerken yolda aldığımız fırından yeni çıkmış puaçarı götürdük sıcak sıcak çay ile derken beklenen an geldi saat 6:15 civarı hiç vakit kaybetmeden başladım denizi kırbaçlamaya, yer kayalık olduğu için az dalarlı sahte kullanıyordum eşimede acemi olduğu için su üstü sahtesi vermiştim zayıf bir olta takımıydı üzerinde 0.16 mono misina vardı zaman ilerliyordu fakat tek vuruş yoktu eşim burada balık yok deyip yatmaya gitti arabaya, ee kolay zannediyorlar balık avını aslında bilerek götürdüm onu anlasın nasıl bişey olduğunu lafı gelince sen balığa gidip eğleniyorsun demeyi biliyorlar :D:D aldı boyunun ölçüsünü bir daha bulaşmaz bana:Br vel hasıl at çeke devam ettim, kutudaki bütün sahteleri denedim ama ne takip ne vuruş hiç birşey yok derken eşimin oltası takıldı gözüme :rolleyes: onu aldım elime başta rapalayı kendi oltama takmak geldi aklıma ama üşendim diyelim :mad: daha 2 . atışta kaptı sahteyi balık güzel bir atlayışla ama olta dandik balık fena asılıyor kamışı eğmekle kalmıyor elimden alacak sanki boş bıraksam gidecek olta , mecbur açtım kalamayı yoksa koparacak bari yorayım balığı dedim demez olaydım balık aldı kafayı soktu kayanın altına çıkart çıkarta bilirsen başta balığın darbeleri geliyordu sonraları oda kesildi kurtardı kendini, aslında balık adına sevindim rapaladan kurlulduğuna yoksa mümkün değildi oradan kurtarmam kalacaktı öyle misina kopacaktı ki öylede oldu o gün başka vuruş gelmedi zaten su üstü sahtemde tekti iş yapmaz diye götürmemiştim yanımda sanki cebimde taşıyacam at işte arabanın arkasına :mad: neyse tuttum av bayinin yolunu aldım 2 tane sahte ve ertesi günkü avı bekleeye başladım.

2. gün :

busefer saati 1 saat ilerye kurdumm 5:30 da ayaktaydım eşime seslendim hadi gidelim diye yataktan ayağıyla baybay geldi :D:D almış boyunun ölçüsünü bidaha tövbe bulaşmaz bana :D revan oldum yola ve olmazsa olmaz fırına uğradım aldım yeni çıkmış simit ve börekten termosta kahve hazır vardım meraya hala erken 15 dakka önce gelmişim ön hazırlık yaptım, malzemeyi taşıdım, kahve ile yuvarladım simiti ve başladım şafakla wtd ye 1 saat birşey yok ama yılmakta yok derken :eek: güzel bir şapırtı çıktı suyun üstüne balık kuyruk darbesini görmenizi isterdim balık öyle çok büyük görünmüyordu ama 50cm civarı vardı kaptı yemi ama busefer olta sağlam ama oda ne :eek: kalama neredeyse tamemen açık ben kalamayı sıkana kadar hain levrek :mad: daldı dibe yinemi dedim malesef yine girdi kayaların arasına. sinirden :mad::mad: kuduruyordum işmakinası tutup kayaları temizleyesim geldi siz düşünün :D:D velhasıl balıkta gitti sahtede sonraki atışlarda takip aldım fakat bir türlü sahteyi almıyordu ağzına aşağıdan vurp kaçıyordu sahte 50cm 1m havaya zıplıyordu derken hava iyice aydınlandı el boş akılda kalan balık yeni planlarla düştüm yola orduları yenilmiş general gibiydim eve geldiğimde rütbem bile kalmamıştı :D:D bizim hatun ne o yokmu bişey dedi cevap bile vermeden girdim eve arkadan kıs kıs güldüğünü fark ediyordum fena çiziliyordu karizma ama, ertsei gün böyle olmayacaktı gözünün yaşına bakmayacaktım nekadar hırs yapmışım siz düşünün eve gittim 0.20 ip misina sarılı yedek kafayla değiştirdim takımı ve ilk gün kaybettiğim rover 98 i de bulmuştum av bayinden onuda aldım herşey tamamdı av için.

3. gün :

bayramın 1. günü sabahı düştüm yola tam vaktinde geldim bu sefer hiç oyalanmadan başladım wtd ye 20 dak sonra :eek: ilk balığım atladı busefer yermi anadolu çacuğu verdim tasmayı kaldırdım kamışı asıldım makinaya sanki 50 kg balık çekercesine asıldım kıyıya bide ne göryeim :eek: 20cm ispendek nerde len abilerin dedim abi valla bilmiyorum dedi yal vardı yakardı :D :D kıyamadım saldım suya aradan 10 dakka geçti bir atlayış daha onada şans vermeden aldım kıyıa oda ispendek 25cm civarı bu ne ya dedim balıkların kreşinemi attım oltayı dedim onuda verdim suya arkasına bakmadan tüydü kerata :D devam ettim ava bi 3- 5 dakka geçmedi br atlayış daha onuda kıyıladım kalama vermeden, gelen diğerlerinden biraz daha büyüktü boyu 33cm di ben kilo altı levrek almam alanıda sevmem:mad: ama mecbur bunu aldım çünki rapalanın iğnesi gözüne girmişti dikkatlice çıkartmak istedim ama başarılı olamadım malesef gözü gitti balığın o halde bırakmakta istemedim, mecbur aldım balığı ve buruk bir sevinçle tuttum evin yolunu gelen 3 balık 2 iade ve sayısız atlayış keyifliydi.

4. gün :

Ankaradan gelen arkadaşım serken ile ertesi gün çıktık balığa mera yine aynı yer başladık ava üst üste atlayışlar geliyor fakat bir türlü kapmıyor sahteyi el boş döndük ama yılmak yok

5. gün :

sabah 5:30 da tekrar buluştuk serkanla busefer 2. meraya geçtik başladık at çeke atlayışlar var takipler var ama almadı yemi , hava kapalı saat 8 oldu hala balık yok serkan bütün sahteleri attı nafile ben istikrarlıyım rover 98 ile devam derken beklenen an :eek::eek: sağlam bir atlayış kamışa sağlam abandı makinanın kalaması sıkı olmasına rağmen arada alıyordu kısa paylar buna rağmen abandım aldım hergeleyi kıyıya oda ne :eek: gelen çatal kuyruk yani akya 45cm ilk kez akya tuttum deli asılıyor aslında 3-4 kiloluk balık çektiğimi sanmıştım nasipte akya tutmakta varmış, aslında o bölgede çıktığını söylemişlerdi ama ihtimal vermemiştim nasip işte. sonrasında 3 attlama olsada gelmedi oltaya serkanda 3-5 atlama ve takip aldı ama onada gelmedi günün tek balığı ile döndük evlerimize. artıkk eve gelişimde balık tutmanın haklı gururu ile geliyordum :Alk karizmayı toparlamıştım :D

6. gün:

aynı gün öğleden sonra yağmur başaldı tek tek atmaya gecede biraz yapmış ertesi sabah kalktığımda sağlam esiyordu rüzgar bayağıda yağmış yağmur sahile baktım deli dalga var merayi değiştirmek gerekiyordu bu dalgalarla sahilde mümkün değildi av yapmak aklıma liman geldi en azından liman içi durgun olurdu dedim ve öylede oldu dışarda rüzgar dalga gırla içerde sakinlik kol geziyordu attım sahteyi suya başladım wtd ye zaman aktı geçti ama hala yok atlayışı bırak takip bile yok anladım su üstü iş yapmayacak burada zaten derin bölge yozuri tobi marunun tam yeri dedidim 1.5m dalarlıyı buluşturdum suyla 20 dak at çekten sonra :eek: balık olta ucunda malum su derin öyle takacak kayada yok açtım kalamayı o yol alıyor ben çekiyorum çok büyük balık olmadığı belli fazla darbe yapmıyor 1-2 dakka oynadım balıkla sonrasında :eek: :eek: birden olta ağırlaştı deli bir kafa darbesi geldi ne olduğunu anlamadım hemen çektim balığı birde ne göreyim boğazın sultanı oltanın ucunda istanbuldan selam getirmiş ve aleyküm selam dedim hoş geldin sefa getirdin balığı elime aldığımda anladım 2 sağlam darbenenin nedenini 41cm lik kofonanın sol yanından baş parmağım büyüklüğünde bir ısırık vardı aklıma balon balığı olabileceği geldi boyu büyük ağız yapısı küçük ve güçlü, neyse yaralı sultanımı aldım kovaya birazdaha at çek yapayım dedim ama malesef deli bir yağmur başladı döndüm eve, eee bir sofralık olmuştu gelen balıklar fazlasına gerek yoktu. diğer günler sabah ve akşamları çıkmadım ava tadında bırakmak gerekir dedim birazda eşe dosta vakit ayırmak lazımdı yoksa hatun boşayacak beni :D:D velhasıl bayram süresince av maceram böyleydi arkadaşlar dilim döndüğünce güncemi paylaşmak istedim fakat baya yazmışım okurken sıkılmazsınız inşallah :( sürçü lisan ettiysek affola

ekipman

makina : shimano exage 3000 sfd yeni oyuncağım :D

kamış : Okuma V system 2.40 10-40gr

sahte : su üstü için ( rever 98 ) dalarlı için ( yozuri tobimaru f4 c136 )

mera

levrek avlağı

akya avlağı

lüfer avlağı alanya limanı

balıklar ve boyları

ee balığı tuttuk birde pişirelim değilmi :D

hazırlanışı :

lüfer ve levrek için fırında folyo ile pişirdim ilk önce 2 adet limonun kabukları soyulup atıldı limonların suyu sıkılıp bir kaseye kaydum limonları posalarını atmayın onu balığın altına serecez ve yerken güzel bir tat veriyor bu yüzden sıkmadan önce kabukları soyuyoruz acı olmasın diye fırın tepsisine serdiğimiz folyaya bir baş soğan orta boy halka kesilip parçalayıp baık altı için zemin oluşuturuyorum posa limonları parçalayıp soğanların arasına ilave ve 4-5 diş sarımsak ekiye kesmek suretiyle soğanın arasına ce en son 2-3 defne yaprağı balığın altına gelecek şekilde dizerek balığın zeminini oluşturuyoruz ve tercihen yarım domates küp küp doğranmış şekilde balığın altına seriyoruz aşaıdaki resimdeki gibi

balığı malzemenin üzstüne yatırım içine defne yaprağı ve 1-2 parça tere yağı koyuyorum güzel lezzet veriyor

en son balığın üstüne sürmek için sos yapıyorum başta sıktığımız limon suyuna zeytin yağı tuz ve az kara biber ekliyorum bu karışımı balığın üstüne gezdiriyorum

en sonda folyoyu kapatıp üstten 1-2 delik açıyorum 30-35 dakka 200 derece fırında piştikten sonra folyoların üzerini açıp 5-10 dakika daha üstü kızarması için veriyorum fırına çıkınca balık bu halde oluyor

akyayı ise takoz doğrayıp unlayıp tavada kızartım

sonrasını göstermiyorum siz tahmin edersiniz :Br

2. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Okuma V System 2.40 Lineaeffe Spirit Surf 3.90 (fiyat performans 9/10)
    Favori Makine:
    Spro Red Arc 20'lik (Fiyat/Performans : 8/10)
    En İyi Avı:
    Levrek (57 cm - 2.100 gr ) Sargoz (700 GR kadar) Palamut (40 cm üzeri), Lüfer 40 cm, Çipura 950 gr
    Çok ayrıntılı ve çok keyifli bir rapor olmuş.
    Gülümseyerek okuttuğun için elllerine sağlık.
    Av günlerini paragraflara bölseydin biraz daha rahat okurdum. :)

Nice keyifli avların ve raporların olsun.

3. MADMAN

MADMAN KEMAL

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    SHİMANO AR-C AERO CI4+ 4000XG DAİWA TATAULA R BAİTCASTİN OKUMA salina sa 2 16000 Daiwa Caldia 4000
    En İyi Avı:

doğru söylüyon kardeşim düzelttim daha yiy oldu galiba

4. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Okuma V System 2.40 Lineaeffe Spirit Surf 3.90 (fiyat performans 9/10)
    Favori Makine:
    Spro Red Arc 20'lik (Fiyat/Performans : 8/10)
    En İyi Avı:
    Levrek (57 cm - 2.100 gr ) Sargoz (700 GR kadar) Palamut (40 cm üzeri), Lüfer 40 cm, Çipura 950 gr
    Kesinlikle :thumb:

5. mustafa_06

mustafa_06 mustafa

Favori Kamış:
    D.A.M phyton spin 50
    Favori Makine:
    shimano nexave 4000FC
    En İyi Avı:
    97 cm Baracuda
    tebrikler azminizin zaferi olmuş balıklarda çok güzel bizde tutamadıkca foruma girip raporlara bakıp yutkunuyoruz ;)

6. silent01

silent01 Erhan Açar

Favori Kamış:
    Shimano Alivio CX 270 Spinning, Okuma V System 2.40 10-40gr, Shımano Alivio TeGt 30-60 Tele Spin
    Favori Makine:
    Shimano Sonora 2500 FC, Shimano Hyperloob 4000FB
    Süper süper süper

7. fztyasin

fztyasin yasin özkan

Müthiş bir sabır testi olmuş tebrik ederim hem balıklar hem hikaye hem de iadeler için, nasibiniz bol olsun

8. MADMAN

MADMAN KEMAL

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    as

inşallah daha iyileri sana nasip olur kardeşim şimdiden rast gelsin

teşekkür ederim

teşekkürler sizede rast gelsin

9. Orxan

Orxan Orxan

:D Okurken cok guldum :D Abi insallah zaman ayarla seninle birlikde ava gidelim senden ogreneceyim cok sey var :D rast gelsin

10. MADMAN

MADMAN KEMAL

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    as

eyw kardeşim denk geldiğinde mutlaka haber ederim

11. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Ron Thompson heavy telecoast, daiwa crossfire,lineaeffe extreme,Pezon&Michel Rafale pro pike
    Favori Makine:
    Daiwa tournement entoh 5500, Mitchell compact gold 7000 , Okuma Razor 65, Daiwa procaster A 4000
    örnek rapor için tesekkür ederim :) avinizi da tebrik ederim. basi ve sonu 4/4lük bir rapor

12. isottevfik

isottevfik Tevfik

Favori Kamış:
    SHIMANO Catana BX 240 Tele
    Favori Makine:
    SHIMANO BIOMASTER 5000 CFB
    Bayramı sen yaşamışsın.:D

13. Kadir Levrek Peşinde

Kadir Levrek Peşinde SİDEPRENSİ eski nick im

Favori Kamış:
    OKUMA ALUMİNA SPİN KAMIŞ 240cm
    Favori Makine:
    süper passion 740m ve küçük kardeşleri
    En İyi Avı:
    süper maxim misina :9
    bayağı heyecanlı geçmiş tatilin tebrikler:D alanya tarafından çok az ses çıkıyordu..demekki balık yapan noktalarıda varmışhihi ama arıyan yokhihi

14. mersinli

mersinli Nuri

Favori Kamış:
    speedmaster surf ve spin
    Favori Makine:
    shimano exsence ve ultegra
    En İyi Avı:
    2,8KG BARAKÜDA
    Başı ve sonu harika tebrikler...

15. cihato

cihato Cihat

Tebrikler,

3. noktaya çok giderdim. Feci balon yapan bir yerdi. Kolum kadar balonlar çıkardı. 80 lik fc misina rahat kesiyorlar. Epey sokarda var o bölgede. Ben lambuka peşindeydim. En son orada en uç noktada terlik yırtılıp dizim kırılmaya ramak kala kıyı balıkçılığına orada son verdim :) Nasip olursa tekne ile hobiye devam edeceğim.

2. nokta sessiz sedasız bir yer. 1 kere gitmek nasip olmuştu. Köpeklere dikkat etmek lazım. Kısmet olmadı ama bereketli bir avlağa benziyordu.

16. shadowpane

shadowpane Hakan

Favori Kamış:
    Shimano Antares/Vengeance/SuperAero Lineaffe_Spider Surf Okuma_VSystem/hellios/x-safina
    Favori Makine:
    Daiwa_Entoh/Ballistic Shimano_Aernos/KİSU/BULL'S AlbaStar.Pasha 60
    En İyi Avı:
    Yayın/Turna/Alabalık Eşkina/Levrek/Palamut/Lüfer/Kalkan
    kemal bey güzel bir av güncesi olmuş, balık yeteri kadar olmasada avlarınızdan tad aldığınız belli, metinlerinizden bize bile yansıyor. elinize sağlık üşenmeden tüm detayları yazmışsınız. daha bereketli avlar dilerim.

17. MADMAN

MADMAN KEMAL

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    as

teşekkür ederim vakit ayırıp okuduğunuz için

dediğiniz gibi bayram bayram üstüne oldu

18. MADMAN

MADMAN KEMAL

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    as

sağ ol kadir abi gitmeden haftalar öncesinde nasıl hazırlık yaptığımı sen biliyorsun asıl sizlerin yardımıyla oldu yoksa işim zordu :laughing:

19. MADMAN

MADMAN KEMAL

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    as

teşekkür ederim

20. MADMAN

MADMAN KEMAL

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    as

evet kardeşim 3 noktada balon çok ama bereketli biryer 1-2 ay sonra güzel balık yapar orası 2. nokta dediğin gibi çok sakin biryer köpek olayına gelince beni seviyorlar herhalde yanımdan hiç ayrılmıyorlardı rahatsız etmediler