at-çeki bırakıp at bekle yapmak mümkünmüdür

Konu, 'Malzemeni Kendin Yap (Keşfet & Paylaş)' kısmında sevketkozen tarafından paylaşıldı.

1. sevketkozen

sevketkozen şevket küçüközen

Favori Kamış:
    shimano catana cx tele spin 330 h
    Favori Makine:
    banax sx5000,RELIX CASTER 50
    merhaba arkadaşlar imkansız değil ama yapması bir hayli zor birşey geldi aklım
    oyuncak araba motorunu veya benzeri daha küçük bir motoru rapalanın iç kısmına yerleştirse ve küçük bir pervane bıraksak kuyruk kısmından yada alttan bir şamandırada kullansak rapala şamandıra etrafında kendiliğinden gezermi ada sonuc verir mi saatlerce at çek apıp yorulmaktan iyi olmaz mı daha önce düşünen deneen varmıdır acama sizler ne dersiniz
    can sıkıntısından ne yapacağımı şaşırdım galiba :)
    böyle şeyler düşünmemi sağlayan son zamanlarda balık olmaması galiba :)

2. Eksik

Eksik Metin

Favori Kamış:
    Okuma V-System 240 cm & Mebaru Salty Rugger 73L
    Favori Makine:
    Shimano Rarenium CI4+ 2500 FB
    Örneğin sadece ağaçtan yapılmış sahte balıklara bile hidrodinamik ve denge kazandırması bu denli zorken, bireysel bir çalışmayla balığın içine motor, pervane vesaire yerleştirip bu işi başarabilmek neredeyse imkansız. Ayrıca, o ağırlıkları destekleyecek kaldırma kuvvetini yaratmak da apayrı bir sorun. At-çek yorulmasını engellemek için demişsiniz ama anladığım kadarıyla balığı ileriye atan yine o kişi olacak ve sonra balık kendi kendine gelecek. Yorulmaya bir çare olmadı yani; çekmekten ziyade atması esas yorgunluk değil mi zaten? Ha "balık açığa da kendi kendine gidecek" diyorsanız uzaktan kumandalı sahte yapmaya kalkışıyorsunuz demektir ki bahsettiğim sorunlar ayrı, yön verme konusu falan (yine iyi niyetli olursam) imkansıza yakın.

Rast gelsin...

3. Querorz

Querorz Fatih

Söylediginiz sekilde mumkun olduğunu sanmıyorum. Ancak ben bunun farklı bir şeklini düşünmüştüm. Motor, şamandıranın içinde bulunacak ve sahteyi sık aralıklarla bir miktar yukarı çekip sonra bırakarak jigging yapacak(misinayı biraz sarıp sonra bırakacak) . Bir jig sahtesi ya da içinde ağırlık bulunan silikon sahte gerekecektir bunun için. Eğer jigging işe yarıyorsa bu da işe yarayacaktır. Silikonun aşağı yukarı hareketiyle tatlı suda bile çok balık yakalandığını izlediğim videolardan biliyorum. Bense bu yöntemle turna tuttum. Aslında at çekten bir farki yok. Yeter ki silikonunuzun içindeki kurşun ağır olsun ve sahte sadece yukarı gelirken değil, aşağı inerken de kuyruk sallasın.

Sizin düşündüğünüz sistemde rapalanın takılıp kaybedilmesi ve maddi zararla sonuçlanması gibi bir sorun ortaya çıkacaktır fakat motoru şamandırada bulundurursanız şamandıraya giden misinayı sahtenin bağlı olduğu misinadan kalın tutarak elektronik şamandıranızı takılmalar olduğunda kurtarabilirsiniz.

4. aknysfsrn

aknysfsrn AKINYUSUF

Favori Kamış:
    D.A.M SPEZIPOWER TELE SURF 420
    Favori Makine:
    Shimano aero
    En İyi Avı:
    Yumurtalık Pistaş mevkii LAGOS 5 kg
    cep telefonunun titreşim motorunu direkt takmıştım rapala hem titriyordu hemde harekek ediyordu ancak pek bir sonuç alamadım sanırım balıgın ilgi çekmesi için gerçege yakın hareket lazım oda motorla imkansız gibi geliyor bana

5. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Okuma V System 2.40 Lineaeffe Spirit Surf 3.90 (fiyat performans 9/10)
    Favori Makine:
    Spro Red Arc 20'lik (Fiyat/Performans : 8/10)
    En İyi Avı:
    Levrek (57 cm - 2.100 gr ) Sargoz (700 GR kadar) Palamut (40 cm üzeri), Lüfer 40 cm, Çipura 950 gr
    Yazılanlara bakınca gözümde bırakma takımı canlandı. :D (canlı bırakma)

6. aknysfsrn

aknysfsrn AKINYUSUF

Favori Kamış:
    D.A.M SPEZIPOWER TELE SURF 420
    Favori Makine:
    Shimano aero
    En İyi Avı:
    Yumurtalık Pistaş mevkii LAGOS 5 kg
    arkadaşlar internetten gördüğüm bir ürün var bu bir oyuncak balık ancak
    içeriğini inceleyip bu balıgın prototipini yaparsak tam istedigimiz rapalayı yapmış oluruz
    elinde bu balıktan olan var ise içinin fotosunu çekse benim için yeterli
    kuyruk hareketini motordan sonra yapan parça nasıl bişey bir ona aklım ermedi
    http://oyuncakborsasi.com/urun/1394-Pilli-sesli-muzikli-yuruyen-balik-oyuncagi.aspx

7. haylasx

haylasx tolga

Favori Kamış:
    fladen extraa flexxx 15-50
    Favori Makine:
    okuma safina pro spa 40
    şevket kardeşim seninde durumun iyi değil benim gibi :D bende kuş lastiği ile kurşun fırlatmakdan rc tekneyle kurşunu sürükleme daha bitmedi acaba ilerde motorlu kurşun olurmu veya yapabilirmiyim diye düşünmekten kafayı yedim :D

8. miller01

miller01 ali ihsan

Favori Kamış:
    OKUMA V SYSTEM 240cm DAIWA REGAL TELESPIN 15-60GR 2.75M
    Favori Makine:
    SPRO Passion 720 Ryobi Ecusima 4000 VI,Okuma Trio 55 Red Core
    En İyi Avı:
    SIRA ONDA...
    Fatih kardeşim geçenlerde açmış olduğum başlıkta sizlere damıştığım sistemde kıstıma kurşun ve sonrasınd ki tek iğneli sistem yerine jig headli slikon kullanılsa bahsettiğiniz gibi dikey seğirtme yapılabilir mi acaba?

http://www.balikavi.net/forum/showthread.php?t=57014

9. sevketkozen

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    bu düşündüğüm se canlı bırakma
    canlı yemin rapala sistemi doğrudur ama teknoloji ilerliyor
    bakalım daha neler göreceğiz
    ama arkadaşlar bu aralar o kadar olta sallayıp tek vuruş alamadan gelince
    canı sıkılıyor insanın
    bu başlığı okuyan arkadaşlar ilerde bastonla gezmee başladığımızda malzemecilerde bu tür rapalaları gördüğünde umarım aklınıza gelirim :)
    diye düşünüorum
    yokmu benim gibi düşünen :)

10. sevketkozen

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    aslında uzaktan kumandalı oyuncak teknede düşünmedim değil
    tak arkaa silikonu gezdir salilde :) yanlız büyük balık denk gelirse vay teknenin haline :)

11. haylasx

haylasx tolga

Favori Kamış:
    fladen extraa flexxx 15-50
    Favori Makine:
    okuma safina pro spa 40
    bu uzak atış işinde bence mühedisler cok şeyler geliştirebilir ama neden yapılmadığı ticari konularla alakalıdır yada işin olta zevkini vermemesinden olabilir hava basınçlı oltalar yapılabilir veya zıpkındaki sistemi oltaya uygulama gibi vs vs

12. fatihh

fatihh Fatih

Favori Kamış:
    Fury Caster ,L.Effe SeaMaster 4,20 Surf,ProCatch CS Ultra-2.40;Protackle FW-TS 3.60
    Favori Makine:
    Penn Affinty 7000, Okuma Avanger 30b
    hayal güçleriniz sağlammış gerçekten :)

Bu sitenin bir ar-ge ekibi olsa bence güzel şeyler çıkacaktır.

13. Querorz

Querorz Fatih

Ali Abi , açıkcası hiç anlamadım bu sistemi silikon sahteyle nasıl kullanacağınızı. Silikonu şamandıranın arkasına takıp at çek yapabilirsiniz elbette ancak "dikey seğirtme" derken neyi kastettiğinizi anlamadım.

Bu arada ben de Adana'dan sayılırım(Gaziantep) :) . Nerelerde avlanıyorsunuz abi?

14. miller01

miller01 ali ihsan

Favori Kamış:
    OKUMA V SYSTEM 240cm DAIWA REGAL TELESPIN 15-60GR 2.75M
    Favori Makine:
    SPRO Passion 720 Ryobi Ecusima 4000 VI,Okuma Trio 55 Red Core
    En İyi Avı:
    SIRA ONDA...
    Fatih kardeşim düşündüğüm sistem şemada ki gibi(paint özürlü olduğum için kusura bakmayın :) ) Bulragın altındaki fırdöndüden direk olarak bedeni geçirip sonrasında bir stoper ve zokalı slikon,bedeni sardığımızda stoper fırdöndüye yaslanarak şamandrayı sahile çekene kadar slikonu yukarı çekecektir sonrasında bıraktığımız zaman aşağı batıracaktır diye düşünüyorum hooked

Bu arada Adanalı olmama rağmen görev nedeniyle Niğde'de ikamet ediyorum fırsat bulursam Mersine kaçıyorum.Arabam yere çok yakın olduğu için cesaret edemiyorum yoksa cumadan Karagöçere gidip kamp yapma fikrim var ama ekip kuramıyorum malesef idk

Edit:bu arada bullrag biraz hormonlu olmuş :)

15. Querorz

Querorz Fatih

Ali Abi, stoperi şamandıradan sonra değil de önce taksan ve sonra misinayı sürekli çekip çekip bıraksan(stoper olduğundan sen ne kadar ayarlarsan o kadar inecektir sahte) belki işe yarayabilir. Ama sonuçta at çek yapmak verken neden böyle bir şey yapasın ki? :) Ama jigheadi ağır kullandığın sürece jigging için uygun olacaktır jigheadli silikon sahteler. Benim favorim kendinden kurşunlu sahtelerdir ama.

Balıkçı adama yüksek araba şart. Şu anda bir yandan da SUV'ları araştırıyorum :D . Benim arabayı değiştirmenin zamanı geldi. Hiç bir yere gidemiyorum alçak olduğu için. Daha doğrusu her yere gidiyorum ama araba mahvoluyor :) .

16. akliman

akliman deniz

Favori Kamış:
    okuma vsystem 2,70
    Favori Makine:
    shimano exage 3000 sfd+okuma trio
    En İyi Avı:
    kaçırdığımın yarısı :)
    Ben bir sahtem kopup gittiğinde yüreğime kor düşüyor,buna bide bahsettiğiniz mekanizma da eklenirse saçlar bigünde adnan şenses olur.....

17. ATB

ATB Ahmet Turan BABACAN

18. Kaany

Kaany Kaan

Favori Kamış:
    Remixon Funeden 1.98m
    Favori Makine:
    Abu Garcia Orra2 Winch
    En İyi Avı:
    8mm Blue Tiger Shrimp
    Sizin ihtiyacınız olan şey,
    1)Kamış tutacağı
    2)Elektrikli servo motor 360 derece devamlı dönümü olan
    3)Servo+Makine kolu bağlantısı
    4)Akü
    5) Bu düzeneği pratikleştirecek gerekli küçük ayrıntılar.
    6) Oltayı her halükarda atmanız gerekiyor :)

19. Senol_Temur

Senol_Temur Senol

Favori Kamış:
    Shimano Alivio CX 240 Medium Light
    Favori Makine:
    Shimano Exage 3000SRC
    En İyi Avı:
    Sudak 59 cm - Turna 86 cm
    Herkes bir şeyler yazmış madem bende kendi fikrim söyleyim . At-Çek zaten spor olsun diye yapılan bir iş eğer yoruluyorsanız dinlenerek yapabilirsiniz . Eğer yok ben balık avlayıp yiyeceğim diyorsanız yemli avcılığı deneyebilirsiniz .

20. AhmetKurt29

AhmetKurt29 Ahmet Kurt

Favori Kamış:
    Okuma V System 210 cm spin kamış(atarı 5-20 gr)
    Favori Makine:
    Okuma Avenger AV-30 b
    En İyi Avı:
    42 cm Gökala, 33 cm K.Benekli Alabalık, 33 cm İsrail Sazanı, 18 cm Tatlısu Levreği, 15 cm Şiraz
    Kesinlikle... Sana katılıyorum abi.