24.11 Pazar, Aliağa

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında befalcon tarafından paylaşıldı.

1. befalcon

befalcon Sinan

Favori Kamış:
    Okuma V-System 2.70 10-40
    Favori Makine:
    Daiwa Megaforce 2500
    En İyi Avı:
    Dağ Alası 26 cm.,, Torik 3 kg
    Selamlar Sevgili Forum üyeleri,

Yaklaşık 3 haftadır Kayınbiladerin düğünü nedeniyle av yapamıyordum. Aslında Kayınbiladerin düğünü olmasa da avdaş bulmada sıkıntılarım olduğu için her istediğimde ava gidemiyorum. Yegane avdaşım, Biladerim, Fabrikasının 4 aydır ful mesai yapmasından dolayı 3 haftada bir pazar sabah 8 de işten çıktığında ava gidebiliyor. Gündüz tekne avına mecbur kalıyoruz. Hava ne olursa olsun nadir fırsatı değerlendirmemiz gerekiyorhooked O tekne mi bu mu derken alıştığımız kaptanlar hep dolu çıktı. Tavsiye üzerine Aliağa da bir tekne bulduk ve rezervasyonumuzu yaptırdık. mrsparkle

3 Hafta önce Şakranda muhteşem bir av yapmıştık. Çeşitli sebeplerden raporlayamadım. Özetlersek, yarım kiloluk karagözler, Kepçeden kaçan tahmini 3 kg yılan balığı, Dipten 5-6 metre kaldırılabilinen 10-15 dk uğraşıp yüzünü bile göremediğimiz birkaç balık... İri karagözleri görünce iğneleri büyütüp yemleri de iri takınca epey atraksiyonlu bir av günü olmuştu. Teknenin bir ucunda oturan biladerim benimle aynı kovayı paylaşmak istemiş "hayır" cevabını alınca yakaladığı kocaman barbunun ünüğünü sıkıp "balığınada sana da" diyerek martılara hediye etmiştibanghead Hiç böle sinirlenmez ama bütün gece fabrikada mesai yapmış adamidk

Ona bir cest yapmalıydım. Manisa da av marketine gittim. Tanesi 22,5 tl olan balıkçı kovalarından hem ona hem kendime bir tane aldım. Bu sırada sahtelerle ilgilenen eşim dikkatimi çekti. Eyvah! sahtelerin fiyatlarını görecekbanghead diye düşünürken: Süpriiiiiz Öğretmenler günün kutlu olsun. Sana bir tane sahte alacağım.:eek: Yaşasııııın:eek: Ryobi Trapper beğenmiş. Ama o renk sahtem var. Olmayan bir renk seç o zaman dedi. Hem ekonomik hem de çantamda olmayan bir renk olan aşağıdaki sahtenin 57 nosunu aldık. "Söz ver sırtıda onu kullanacaksın ama!" Emredersin Komutanım:laughing:

http://www.avmarketi.com/asp/product/13769/FORTUNA-FS-91-SUNI-BALIK-10CM-11-5GR

Tekneye bindik, açılmaya başladık. Sırtıda balık alacak saatleri geçmiştik ama komutana söz verdik. Saldım sahteyi 60-70 metre geriye. Daha birkaç dakika geçmişti ki küüüüttt:eek: Zor geliyor ama kafa atmıyor. Acaba nedir nedir? Kocaman bir poşetbanghead Limitler dahilinde olduğundan Denize iade edilmedi alıkonuldu:laughing:

Yerimizi aldık. Gemi Söküm tesisleri ile Tavşan adası arasında bir yerdeyiz. Derinlik 60 metre. Yem alt iğne sardalya üst 2 iğne sülünez. Ben bir önceki avdan kalmayım ya kocaman iğnelerle hazırladığım takımlarla doldurdum çantamıhooked Olacaksa büyük balık olsun. 3 - 4 atıştan sonra teknede birer ikişer balık oldu ben ise besliyorum. Çıkan balıklardan biri güzel bir kırlangıç olunca iğneleri küçültemiyorum. Ama diğer çıkan balıklar izmarit ve kopesbanghead İğneyi küçültüp önce yakışıklı kovamı balıkla amacına ulaştırayım sonra büyük iğne ile macera arayayım. Bir siparişte yanlışlıkla gamakatsu 12 no circle almıştım. Halkasından 0,20 den büyük misina geçiremediğim için epey zayıf bir takım yaptım. Ama 3 er 3 er balıklar gelmeye başladı. Yanımdaki arkadaş ara ara limit altı gelen karagöz ve mercanları salışıma şaşırmış olmalı ki Abi sen İzmarit kopesleri alıyon güzel olan balıkları niye salıyon? Limitler hakkında biraz bilgi verdim. Sürdürülebilir avcılık sohbetleri filan ilk yakaladığı küçük mercanı salacam dediğinde çok duygulandımcyrr Lakin iğneden çıkarırken fazla zedelemiş birde ileri atınca martılara yem oldu zavallı merrcancık:laughing:

Kaptana klipse zoka taksam kalamar yapar mı dedim. Maksat muhabbet olsun. Yapmaz dese de takacağım. Aynen şu smiley gibi:rolleyes: bakarak kısmet dedi. Taktım yo-zori zokamı daha ilk atışta kalamar oltadahihi İkinci atışta hooop ahtapooot. Ama ben ahtapot yemem salıverdim. Kaptan kızdı:mad: "O atılır mı? Kovandaki bütün balıklardan daha lezzetli o" "Eeee ben bilmem ki nasıl pişirilir ahtapot" dedim. At düdüklüye tamam falan dedi. Aslında hep denemek istemişimdir. Akşam üzeri yakaladığım ikinci ahtapotu kaptanı kırmayarak içeri aldım. Deneyeceğiz bakalım. Pişirme tavsiyelerinizi bekliyorum. Hemen her tekne avımda bir ahtapot yakalarım güzelse bir daha salmamhihi Dönüş yolunda komutanın emirleri ile tekrar indirdim sahteyi suya. Tam akşam suyu balık yapabilir. Ama yine alıkoyulan bir poşet ile avı sonlandırdım:laughing: Sahtenin adı Poşet katili olsun:laughing:

Keyifli bir av günüydü. İsparoz, Istakaroz, Mercan, Karagöz, Lipsos, Kopes, İzmarit, Kırlangıç, Fangri mercan, Kalamar ve ahtapot gibi değişik balıklar yakaladık. İlk defa bizimle balığa gelen Onur arkadaşımızı aşı tutmuş olacak ki akşamüstü bot alalım diyordu:laughing: Günün en hüzün veren olayı ise denize kontrolsüzce pisliğini bırakan Gemi söküm tesisleriydi. Yeni Foça, Çandarlı hattı bence İzmir in en verimli balıkçılık alanı ama En pis ve geleceği en fazla tehlikede olan bölgesi, hatta yok olmak üzere.

Gemi söküm,

Uploaded with ImageShack.us

Yan duran yolcu gemisi geçtiğimiz aylarda İtalya da karaya oturan haberlerde sıkça gördüğümüz gemiymiş.

Bana göre günün en güzel balığı Kırlangıç,

Biladerimin bütün gece kombi üretmiş yorgun ama huzurlu gözleri:D

Çok seksi balıkçı kovam,

Veee teknenin en kuytu köşesini bulup yerleşen BEN,

Hepinize daha iyi balıklar rast gelsin. Sevgiyle Kalın...

2. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Okuma V System 2.40 Lineaeffe Spirit Surf 3.90 (fiyat performans 9/10)
    Favori Makine:
    Spro Red Arc 20'lik (Fiyat/Performans : 8/10)
    En İyi Avı:
    Levrek (57 cm - 2.100 gr ) Sargoz (700 GR kadar) Palamut (40 cm üzeri), Lüfer 40 cm, Çipura 950 gr
    Sinan tebrikler, çeşit olmuş ama balıkları yüklemeyi unutmuşsun. :eek:
    Bir kırlangıcın net fotografı var, gördüğüm. :)
    Şu sıralar çok iyi, iri boy mercan çıkıyor diye biliyorum.

3. nicholai hel

nicholai hel Aykut

Tebrikler Sinan, keyifli bir gün geçirdiğiniz belli oluyor. Daha iyileri olsun inşallah.

Ahtapot konusuna gelince,
    Öncelikle "kilo altı gelen ahtapotları lütfen suya iade edelim" diyerek lafa başlamak isterim. Bu genele mesajımız olsun. :) Ahtapot nüfusu gerçekten inanılmaz bir azalma içerisinde, denizlerimizde eski bolluğundan eser yok. Sinan arkadaşımızın avlandığı bölgelerde bana da her avda bir tane denk geliyor ve bu müthiş mutlu ediyor beni, çünkü memleketim Antalya'da bir avda ahtapot tutmayalı uzun yıllar oldu. :( Çocukken her daldığımda kıyı resiflerinde onlarca ahtapot görürdüm, geçen yazki tüm dalışlarım süresince toplam 2 tanesiyle karşılaştım.
    Ayrıca tebliğ'de ahtapot alt limiti 1 kg'dır. Yani daha ufakları yasadışı avdır.

"Ahtapotta kiloyu nasıl anlayacam" derseniz haklısınız, balık gibi değil namıssız :D elde de durmaz ki şöyle bir tartalım. :rolleyes:
    Ama bir ahtapotu yakalayıp daha sonra tarttığınızda zaten gözünüze bir oran yerleşir, sonrakileri onunla karşılaştırırsınız. Ben örneğin kol uzunluğu ortalama 50 cm, kolun gövdeye birleştiği yerdeki kol çapı tahminen 3 cm altında kalan ahtapotları geri salarım. Bu ölçüler esasen 1.5-2 kg civarı ahtapota tekabul eder fakat bana göre alıkonulabilecek en küçük boy böyle olmalıdır.

Diyelim ki böyle bir ahtapot tuttunuz, yeme niyetiniz var. Ne yapmak lazım?
    İşe ahtapotu temizleyerek başlıyoruz, kafasını nefes alıp verdiği boşluktan tersyüz ederseniz hem canlı ahtapotu en kısa yoldan sonlandırmış (aksi halde eve kadar canlı gelir) hem de temizleme işini kolaylaştırmış olursunuz. Bu haldeki ahtapotun zaten açıkta duran tüm iç organlarını ve gözlerini kesip atıyoruz. Kolay bir işlemdir, balık temizleyen adam gözü kapalı yapar. :) Sonra hiçbir işlem yapmadan ahtapotu bir poşede koyup ağzını bağlayıp atıyoruz buzluğa. En az bir hafta buzlukta kalacak. :) Evet öyle bir elde olta, eve telefon açıp "hanım akşama ahtapot yiyoruz, nam nam namm! :hungry: " yok bu işte. :D Eğer öyle istiyorsanız ahtapot eski usül, kayalarda dövülerek terbiye edilecek. Yoksa lastik gibi olur, yenmez.

Buzlukta geçen bir hafta, tercihen 2 hafta sonra ahtapot çıkarılır. Poşedinden ayrılıp direk düdüklü tencereye atılır. (Not: buzluğa atarken düdüklü tencerenin içine rahat sığabilecek şekilde yerleştirirseniz öyle donar, bu aşamada kolayca sığdırırsınız)
    Tencereye ahtapotu 2 parmak geçecek kadar su ve bir çay bardağının 1/3'ü kadar sirke ilave edilir.
    Kapağı kapatılıp kaynamaya bırakılır. Kaynamaya başladıktan sonra 45 dakika süre tutulur. Bu süre daha iri ahtapotlar için 1 saat civarı olabilir. 45 Dakikalık kaynamadan sonra ateş kapatılıp tencere açılır. Ahtapot yumuşamış, en önemlisi de derisi tutulduğu anda ele gelir kıvamda olmalıdır. Yalnız tabii çatalla yapın şu işi, parmakları ahtapot gibi terbiye etmeye kalkmayın. :D
    Eğer bu kıvam yakalanmamışsa bir süre daha kaynatılabilir. Ama büyük ihtimalle yetecektir. :) 40-45 dakika düdüklüde kaynaması bu kıvam için yeterli gelir.
    Tencereyle birlikte lavaboya alınan ahtapot biraz soğuk suyun yardımıyla çalışılacak ısıya getirilir, sonra güzelce tüm derisinden ayrılır.
    Beyaz kollar ve kafanın tamamı artık yenmeye hazırdır. :hungry:

Peki direk böyle mi yiyeceğiz? Hayır elbette, fakat buraya kadar bu yazdığım işlemlerden geçirilen ahtapotun bundan sonraki yapılış şekilleri binbir farklılık gösterir. Bu aşamadan sonraki en kolay yapılış şekillerinden biri ince ince kıyılıp salataya karıştırılmasıdır. Ben çok tercih etmem.
    Tercih ettiğim bir yöntem; Kolları birer cm'lik halkalar şeklinde kesip bir meze tabağına alıp üzerine zeytinyağı ve limon gezdiririm. Sonra da taze (ehem ehem.. kendim yetiştirdiğim:) ) fesleğenleri ince ince kıyıp üzerine serperek mezeyi tamamlarım. Ayranın yanında iyi gider. ;)

Bir de güveci olur kiiii..... :rolleyes: Ne siz sorun ne ben anlatayım. :eek:

4. fztyasin

fztyasin yasin özkan

sinan hocam tebrikler balık fotoları da olaymış iyiymiş, liit dahilindeki poşet muhabbetine bittim :D:D:D

Aykut öyle bir anlatmışsın ki ahtapotu ağzım sulandı ya, ben de ahtapotları almayıp ya teknedeki arkadaşlara hediye ediyordum ya da suya bırakıyordum ama şu söylediğin yöntemi bir gün deneyeceğim :) eğer beceremezsem arayıp düdüklü kaynayana kadar tekrar tarifini alırım haberin olsun :D
    Klavyene sağlık çok açıklayıcı yazmışsın:)

5. Kadir Levrek Peşinde

Kadir Levrek Peşinde SİDEPRENSİ eski nick im

Favori Kamış:
    OKUMA ALUMİNA SPİN KAMIŞ 240cm
    Favori Makine:
    süper passion 740m ve küçük kardeşleri
    En İyi Avı:
    süper maxim misina :9
    gönlünüzce bir av partisi yapmışsınız Sinan,buda yeter sitres atmaya:) önemli olan sayı limiti deyil..tutdunmu tutdun:) tüm ekibi tebrik ederim..

geçen hafta içi kazara ahtopod yavrusunun üzerine basıyordum suda,son anda fark ettim:D kefal avlandığımız bir bölgede var kıyıda..geçen seferde sepetin içindeki kefalleri almak için uğraş veriyordu..bu 2 kilo civarı idi..kış kışladımhihi

6. befalcon

befalcon Sinan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Daiwa Megaforce 2500
    En İyi Avı:
    Sevgili Volkan, Telefonum yeni sayılır. Öylesine fotoğraflar çektim. Eve geldim, bilgisayara yükledim rapor yayınlayacak kadar net. Ama internet arızalı. Dün gece arıza giderilmiş görünce Bir rapor yazayım dedim. Balıklar son fotoğrafta görmedin mi:laughing: Sen zaten biliyorsun izmarit kopes dolu kovam. Mercan 4 tane limit üstü, ama limitin tam üstü:D İri mercan acemi arkadaştaydı. Eeee kiminin raporu var Balığın fotosu yok, kiminin balığın fotosu var Raporu yok. Bu seferde böyle oluversin.

Sevgili Aykut, Ahtapotlarım kilo üstüydü sakın aklında soru işareti kalmasın. Yani tartmadım ama tekneye kepçeyle aldık kaptan kilo üstü dedi. Ben şimdiye kadar kilo altı üstü demeden incitmeden yol veriyordum. Kaptanın bize yaptığı ahtapot aşısı tutacakmı bakalım.

Bizim buralar ahtapot açısından çok verimli gerçekten. Her avda bir tane denk gelir. Bu kez iki tane alıdk ama birini saldık. Ahtapot pişirme önerin için teşekkürler. Şimdi nette araştırayım diyordum. Demek buzlukta 1 hafta daha bekleyeceğiz. Bu taraflara düştüğünde bana da haber ver, benim ne hanımla problemim oluyor ne de zamanla. Tanışmak isterim. Ama çay demleyecek semaverim yok:D Termosta sallama 1 numara:D

7. befalcon

befalcon Sinan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Daiwa Megaforce 2500
    En İyi Avı:
    Teşekkürler, Beraber bir av gerçekleştiremedik ya ona yanarım. Balıklar Volkana da dediğim gibi son fotoğrafta:D Maalesef rapor geç kaldı:D Poşetler hep limitüstüydü bildiğin gibi değil.

Evet Kadir abi baştan büyük iğneyle büyük balık aradım ama baktım ki izmarit ve kopesler rahat vermiyor biraz tavalık yapayım dedim. 1 kg kadar balığı aldıktan sonra tekrar büyük iğneyle devam ettim. Ahtapotlarda büyük iğneyle alındı zaten. Akşam üstü gemi sökümden denize bırakılan pislikler suyun üstünü kaplayınca avı sonlandırdık. Levrek raporu olmasa da Kefal raporlarını bekliuoruz.

8. nicholai hel

nicholai hel Aykut

Teşekkürler Yasin :) İri olanları deneyebilirsin. Numaram da Volkan'da var, istediğin zaman ara, canlı destek hattımız 24 saat açık. :D

Kadir abi, öyle iki kilo geleni tekrar denk gelirse yakalayıp buzluğa atıver. Yemicem dersen ben bir gelişimde alırım senden :D

Sinan, senin tuttuklarının yeterince iri olduğuna eminim, zaten o yüzden "genele mesajımız olsun" diye başladım yazıya. :) Hatta genele mesaj vererek devam edeyim;
    Ufak ahtapotların geri salınması, türün devamlılığı için çok önemli. Ki zaten ufak bir ahtapotu alıp bu kadar işlemden geçirip kaynatıp temizleyip etini yemeye kalksanız astarı yüzünden pahalıya gelir, uğraştığınıza değmez. Ahtapot en az yukarıda verdiğim ölçülerde olmalı, yoksa öpüp geri salalım. Öperken dikkat edin yapıştımı bırakmaz. :D

Şimdi tekrar Sinan'a dönecek olursak, :D ahtapotu anlattığım şekilde terbiye et, ama sonra nasıl bir yemek yapacağına yine internetten yemek tariflerinden bakabilirsin. Ben bildiğim şeyleri yaptığımdan zaten ayda yılda bir denk geldiğinden pek araştırmadım, ama güzel tarifler vardır mutlaka.
    Bahsettiğim mezeyi deneyebilirsin, yapımı çok kolay.

Bir de mantarlı, bol domates soslu, sarımsaklı, baharatlı, üstüne kaşar rendelenmiş güveç yapabilirsin. :) :hungry:
    Tabii ahtapot koymayı da unutma. :D

Tekrar sizin taraflara kıyıladığımda fırsat olursa haberleşiriz. :)
    Semaver istiyorsan Volkan'ı da çağırırız :D :D

9. befalcon

befalcon Sinan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Daiwa Megaforce 2500
    En İyi Avı:
    Semaver i geçtim, daha Volkanla bile tanışmak av yapmak nasip olmadı. Taaa Antalyalardan senle sözleşiyoz Burada Volkan ve Yasinle bulaşamıyoz:D Efsane Semaver in olmasada Gel Volkan, nel olursan ol yine gel:D

Bu hafta Perşembe den Pazar a 8.sınıfların sınavı dalgasına 4 gün tatilim var. Tüm av teklifleri, yada Semaver çayı teklifleri değerlendirilir:D

10. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Levrek (57 cm - 2.100 gr ) Sargoz (700 GR kadar) Palamut (40 cm üzeri), Lüfer 40 cm, Çipura 950 gr
    Allah razı olsun. :p

Mangal kömürü ateşinde gecenin ayazında bedava çay demliyoruz, ondan kıymet bilinmiyoruz. :mad: banghead

Yumuşak havada, çay 1 tl arkadaşım. :D
    Yeterince soğuk hava olursa 5 tl'ye bile içersin. :D

Sinan, düdüklüde 45 dk kaynat ahtapotu. Sonra zaten patır patır derisi elinde kalacak. Altından bembeyaz eti çıkacak. Salataya o halinde doğranarak eklense de, ben ya güveçini, ya kokareçini yapmayı tercih ederim.

Lezzet olarak her damağa uymuyor. Bizim evde 6 aydır buzlukta duran kiloluk ahtapot var, bir Allah'ın kulu da, hadi pişirelim demiyor. :D

11. nicholai hel

nicholai hel Aykut

:D
    Hep sen mi bana takılcan Volkan'ım? :cool:

Gerçi ben de az takılmadım bu ara :D
    Ama valla sevdiğimden yapıyorum. :)
    2 lirada anlaşalım. :D :D

Senin ahtapotu da bir dahaki gelişimde patlatalım. ;)
    :D

12. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Vaaaayyyy, sitem. :eek: :eek:

Ters noktalardayız aslen, ondan buluşamıyoruz.

Aykut ilk geldiğinde bana özel mesaj atmıştı.
    Antalya'dan geldiğini ve kısa bir zamanı olduğunu, benimle atçek yapmak istediğini falan yazmıştı.

Bende ona Foça'da zaten iyi balık tuttuğunu, benimle avlanırsa muhtemelen bişey tutamadan gecenin ayazında sabahlayacağını yazmıştım, yanlış hatırlamıyorsam.

Oda bana; teknede durmadan aynı balıklardan tutmaktansa benimle tutamamayı tercih edeceğini söylemişti. (Halen aklımda)

İşte şu son mesaj varya, beni yakalayan mesaj oldu. Tam aradığım, et veya başka çıkar derdinde olmayan amatör deyip, tüm imkanları zorlayarak eşimi de zor bela ikna ederek ava gittim. İkimiz de tedirgindik ilk başlarda.
    Aykut'un babası da çok tedirgin olmuş. Av bitmiş dönüş yolunda birbirimize itiraf ederken çok ta gülmüştük. :D:D:D
    İyiki o gün cesaret etmişiz, bugün çok sevdiğim bir dostum diyebilirim Aykut için.

Yasinlerle ise; aynı avlaklarda avlanıyorduk. arada özelden de mesajlaşıyorduk. Raporlarından Yasin'in durumunu kendi durumuma benzetmeye başladım. Onca km. yolu hiç balık tutmadan defalarca gidip gelmek tam amatör bir ruhun sonucuydu. Önce ortak gittiğimiz bir avlakta sevgili Gürel'in de katılımıyla tanıştık. (Mekan ve zaman olarak denk geldik diyebilirim.)

O tanışmadan sonra bu insanlar tam düşündüğüm gibi diyerek, yam yam olmadıklarına karar verip, zaten aynı sıklıkta ve aynı uzaklıktaki avlaklarda avlandığımızdan birkaç avı denk getirdik.

Bugüne kadar forumdan tanıştığım insanlardan hayal kırıklığı yaşadığım hiç olmadı Allah'a şükür. Avdaş sıkıntısı çektiğimden forumda birilerini bulmaya da çalışmıyorum esasen. Zaten alanında en iyilerinin memleketinden olduğumdan belli avdaşlarım zaten var Bergama'dan ava çıkarken.

Ancak İzmir'den uygun olduğum bir vakit çıkarken forumdan bir avdaşla avlanabilirim.

Bergamalılardan öğrendiğim ve bergamalılarla avlandığım bir avlağa forumdan yabancı birini de taşımam hoş karşılanmaz ve güven zedeler.
    Bana da pek etik gelmiyor. O yüzden özellikle Yasinlerle avlanırken farklı meraları deniyoruz. Aykut Antalya'dan geldiği için ve senede 1 kere geldiği için ona bir ihtimas tanıdım açıkçası. :p :eek: :D

Umarım birgün denk getiririz Sinan hocam, seni avdaş alamamak gibi bir durum söz konusu değil yani. Sadece zaman ve mekan mefrumlarının tam denk gelmemesi ve denk gelince de benim o hafta Bergamalılarla avlanıyor olmam sebep. :eek: :p

13. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Hak ettim kardeşim. :eek: :p
    2 tl uygun bir tutar, anlaştık gitti. :)
    Gelirken, emaneten aldığın slikonumu da getirmeyi unutma. hihi mrsparkle

Bu kış geleceksen temizleyip bekleteyim ahtapotu. :thumb:
    Alüminyum Folyoya sarıp mangal kömürünün içine gömeriz avlakta.
    Acıkınca çıkartır ekmek arası yaparız. :hungry:

14. nicholai hel

nicholai hel Aykut

Emanetin sorun değil, sipariş verdim geldi, artık ben de stokluyum :D hihi

Valla bu kış büyük ihtimal bir tur daha yaparız gibi duruyo :rolleyes:
    Kesinleşince haber veririm. ;)

Ama sen ahtapotu ailene yedir yav, ne gerek var.
    Ha ama onlar sevmez, yemezler, atılır bu diyorsan affetmem tabi. :D

Görüşürüz kardeşim...

15. befalcon

befalcon Sinan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Daiwa Megaforce 2500
    En İyi Avı:
    Avlak yeri öğrenmek amacında değilim. Onu geçtim şimdiye kadar hiçbir avda balık yakalayacam diye yırtınmadım. Öyle ki gidipte hava çok soğukmuş diyip geri yarım saatte döndüğümüz günler oldu:D Bergamalı grubunla aranıza katılmayı hiç düşünmedim. Avlakta ne kadar çokluk o kadar yokluk:D Bergamalılarla gitmediğin, hani o yalnız başına (büyük cesaretle) gittiğin avlarda; yoldaş bulamadığın zamanlarda diyorum olabilir. Yada Yasinlerle beraber bir tekne organizasyonu da yapabiliriz. Maksat tanışmak olsun. Klavyeler gerçek karakterleri ve duyguları yansıtamıyor.

16. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Öyle düşünmüyorum zaten Sinan. Çevrem rahatsız olur, ondan bahsettim Bergamalılardan. :p Yoksa gittiğimiz mekanlar aynı zaten de laf anlatamazsın. :rolleyes:

Neyse, bizde tekne organizasyonu düşünüyorduk aslında. En azından Özkanla ben o yönde sohbet etmiştik; bi vakitte tekne avı yapalım diye. :)

Herkese uyan bir zamanda neden olmasın. :) Tek başıma İzmirden ava gidecek olursam o tarafa, haber verecem.

17. vayacon

vayacon Gürel

Sevgili Sinan av için tebrik ederim. Her çeşit gelmiş oltaya. Renkli güzel bir gün olmuş. Daha güzel avların olur ***.

============================================================================-

Volkan mesajındaki güzel sözlerin için teşekkür ederim ama sandığın kadar iyi bir adam değilim ben!!!!!! Itiraf ediyorum seninle çayın için takılıyorum :) oh sonunda itiraf ettim rahatladım :)

Not: yakında size sürprizim olabilir :)

Selamlar

18. Şimal

Şimal İsa Sivri

Favori Kamış:
    Lineaeffe Surf Mill 4.20
    Favori Makine:
    Daiwa Emcast Plus 5000
    En İyi Avı:
    Balık Avı Dostlarım...
    Tebrikler Sinan, keyifli ve bereketli bir av olmuş, daha güzellerinide dilerim.:thumb:

19. befalcon

befalcon Sinan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Daiwa Megaforce 2500
    En İyi Avı:
    Tekne avı için Cumartesi günü(illa bu hafta için değil) uygun mu? Bu hafta da olabilir gelecek haftada. Bizim hanımın muhteşem avı gerçekleştirdiği Çakmaklı daki kaptanı ayarlayalım diyorum. Çakmaklının tam mevsimi. Hem Kaptanımız da pek hoşsohbettir. 4 kişi alıyor ama çok mecbur kalırsanız 5 kişi de olabilir dedi. Okey dediğiniz zaman ben ayarlamaya çalışırım Boşsa. Tekneye Cumartesi gitmek istememin nedeni ise Pazarı dinlenerek geçirmek daha hoş oluyor. Ayrıca Pazar günü hava güzelse yer gök balıkçı kaynıyormrsparkle

Teşekkürler, Deniz her zamanki cömertliğini sundu bize. Dahası hepimize rastgelsin.

Teşekürler. Bana dilediklerinin iki katı sana denk gelsin.

20. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Senin için güzel bişey yazmadım Gürel'cim. :p hihi

6 aydır, yakında sürprizlerim olacak diyorsun, henüz bir faaliyet göremedik.
    Anca; telefonuma harika mercanların fotoğrafını gönder. :D
    Gene ne tuttun, sinarit mi? :eek: :p hihi