Shimano Exage 2500 FD Misina Sarımı Hakkında

Konu, 'Makineler' kısmında alestaolta tarafından paylaşıldı.

1. alestaolta

alestaolta Abdurrahman Yolcu

Arkadaşlar yeni almış olduğum Shimano Exage 2500 FD makinama Shimano Technium Spinning 0.22 mm lik misinayı ne yavaş nede çok hızlı orta hız kararında sardım sonuç resimlerdeki gibi sizce makinanın özelliğindenmi böyle yoksa makina sorunlumu

2. balikcigenc18

balikcigenc18 Emrah Gül

Favori Kamış:
    browning 3900 300 gr
    Favori Makine:
    ryobi naxo
    En İyi Avı:
    1 kg palamut
    elle sardığın için bu doğal misinanın oturması için klipse ağır kurşun tak at at çek hem misina oturur hemde düzgün görülür

3. kayral

kayral Önder

Favori Kamış:
    awa-shima
    Favori Makine:
    ryobi
    En İyi Avı:
    çupra 2,10kg/Levrek 4 Küsür
    Bir ihtimalde kalama ayarı gevşekte kalmış olabilir, kalamayı sonuna kadar sıkıp misinayı birde öyle sarmayı deneyin.

4. balikcigenc18

balikcigenc18 Emrah Gül

Favori Kamış:
    browning 3900 300 gr
    Favori Makine:
    ryobi naxo
    En İyi Avı:
    1 kg palamut
    amcamın makinasına yeni misina sardım 300 mt. geçen akşam yemli dişli avında 170 gr kurşunla beraber ata çeke oturdu taş gibi oldu.. ben öyle yapıyorum güzel oluyor

5. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Ron Thompson heavy telecoast, daiwa crossfire,lineaeffe extreme,Pezon&Michel Rafale pro pike
    Favori Makine:
    Daiwa tournement entoh 5500, Mitchell compact gold 7000 , Okuma Razor 65, Daiwa procaster A 4000
    cidden makina rezalet bir sarim yapmis. ilk sarimda bu kadar kötü saran bir makinami hatirlamiyorum. at-çek yapinca biraz oturur. önde veya arkada yigilma yok demek ki pul ayari dogru. arkadaslarin belirttigi gibi bir ihtimal çok gevsek sarmis olabilirsiniz. misinayi bosaltip daha sert bir sarim yapmayi deneyin.

6. befalcon

befalcon Sinan

Favori Kamış:
    Okuma V-System 2.70 10-40
    Favori Makine:
    Daiwa Megaforce 2500
    En İyi Avı:
    Dağ Alası 26 cm.,, Torik 3 kg
    Böyle saracaksa shimano ya o kadar para vermenin ne anlamı var.

7. isottevfik

isottevfik Tevfik

Favori Kamış:
    SHIMANO Catana BX 240 Tele
    Favori Makine:
    SHIMANO BIOMASTER 5000 CFB
    Normalde sarımının aşağıda ki şekilde olması gerekir; hem bu, hem de diğer tüm makinalar için.

http://www.balikavmarketi.com/shimano-exage-2500-fd-4xsss1-bb-501-tur-pmu833

Arkadaşların dediği gibi büyük bir ihtimalle kalama gevşek pozisyonda sarmış ve sararken makara zaman zaman kendiliğinden boşta dönmüş olabilir. Yedek makarası olduğuna göre, kalamanı sıkı pozisyona al ve misinanı kamışın halkalarının içinden geçirerek diğer elinin yardımıyla diğer boş olan yedek makarana orta sıkılıkta sar. Sıkıntı büyük ihtimalle ortadan kalkacaktır.

İyi makinadır, iyi.:p

8. draco

draco Kaan

Favori Kamış:
    Vercelli Alba Surf, Yamaga Blanks EARLY 94MHR
    Favori Makine:
    JDM Shimano Stella SW8000PG, Daiwa Certate 3012H
    En İyi Avı:
    Tuttuğum ilk ispari. o olmasa burada olmazdım.
    Kalama ayarı gevşek sarılmış misina. İçeri gömülmüş misina yerleri dikkat ederseniz simetrik. Mil üstündeki pullar muntazam, o misina boşluklarında (resimde koyu görünen gölgeli yerler) makina kafası tam ileri çıktığında sarımda, sağa sola atıyor kendini muhtemelen kalama gevşek olduğu için.

Kalamayı sıkıp misinayı da ıslak bir bezle kamışa bastırarak sarınca sıkıntı olmaz diye düşünüyorum. Dışlarda çıkıntı, merkezde gömüklük olsaydı veya uçta-dipte misina eksikliği olsaydı durum farklıydı, mil, rotor, pul vs konuşurduk ama misinadaki hata simetrik. Bence kafa atıyor makina gevşek olduğu için doğal olarak (wobbling).

Makinadaki misinayı başka bir makinayla alıp tekrar geri sarmak zahmetli tabi ama deniz kıyısına inip atabileceğiniz en ağır kurşunu en uzağa atıp gergin halde sarmak da misinanın bu haliyle bence riskli, misina boşalırken takılabilir, patlayabilir az ihtimalle bile olsa ve zaten tüm misinayı atışla veya sonrasında akıntıyla boşaltmak zor. Başka bir makinaya sarın bu misinayı en iyisi, sonra yukarıda dediğim usulde kalaması sıkılı olarak yeniden sarın, %90 düzelecektir. Düzelmiyorsa makina aynen iade :)

9. alestaolta

Cevaplar için herkese çok teşekkür ederim sarımı yaptığım esnada kalama tam sıkıydı el ile dahi döndürmek imkansız dı misinayı kamış ın ilk halkasından geçirip ıslak bez yardımı ile hafif gerdirerek orta hızda sandım ama sonuç bu misina 300 mt likti ilk 150 mt kadar sardım sonuç aynıydı sonra misinayı makaradan komple boşalttım geri kalan 150 mt yi sardım ama değişen bişey olmadı makineyi avdeposu undan almıştım hiç kullanmadım sizce değiştirirlermi

10. draco

draco Kaan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Kalama sıkıyken bu halde hiç bir şekilde misina sarmaması lazım. Senaryolarımız patladı :) Bence makinayı yetkili ile konuşup geri gönderin. Fotoğraflarını da gönderin mail adreslerine.

11. alestaolta

Çok teşekkür ederim makina sorunlu diyosunuz yani bugün dediğiniz gibi firmayı arayıp bilgilendirecem bakalım ne diyecekler

12. Kadir Levrek Peşinde

Kadir Levrek Peşinde SİDEPRENSİ eski nick im

Favori Kamış:
    OKUMA ALUMİNA SPİN KAMIŞ 240cm
    Favori Makine:
    süper passion 740m ve küçük kardeşleri
    En İyi Avı:
    süper maxim misina :9
    biraz düşük ihtimal ama ben yinede sorayım..

kamışın hangi ilk halkası bu? kamışın uç kısmımı yoksa makinaya yakın olan ilk halkamı?

şayet makinaya yakın ilk halkadan geçirip sarım yaptıysan..belki böyle sarım yapmış olabilir...bu düşük bir ihtimal ama göz önünde bulundur derim..

13. draco

draco Kaan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Islak bezle hafif gerdirerek sardım diyor, misinanın açısını toplamıştır o hareket, hayatımda ilk defa bu kadar kötü saran bir makina gördüm :)

14. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Ron Thompson heavy telecoast, daiwa crossfire,lineaeffe extreme,Pezon&Michel Rafale pro pike
    Favori Makine:
    Daiwa tournement entoh 5500, Mitchell compact gold 7000 , Okuma Razor 65, Daiwa procaster A 4000
    aynisini ben de belirtmistim Kaan :) mutfak alisverisi yaparken carrefour'dan bile " la makinadaki fiyata bak almayani döverler " diyerek no-name makina almisligim var. o bile kat be kat daha iyi sariyordu. çapraz sarimi abartmis resmen makina :) konu sahibi arkadasin sarim teknigini okuduktan sonra makinada imalat hatasi oldugu asikar. zira exage kullandik, kullanan arkadaslarimiz hala var, böylesi bir problemle karsilasmamistik. içini açip sorunun kaynagini ögrenmek isterdim dogrusu.

15. istavritçi

istavritçi ismail

Favori Kamış:
    Linaeffe dickovery 4.00m linaeffe sprit 3.90 alba star class 3.90 safina spin 10.35 gr 2.70
    Favori Makine:
    Okuma avenger 45 spro passion 750. Ryobi Amozon 4000 abu garcia 103 Şhakespeare 2010.070 pro Touch
    En İyi Avı:
    Bugüne kadar deniz ana neverdiyse o
    bencede makinada bi problem olabilir.entemizi değiştirmesi böyle bi makinada böyle problemin olması hayret:confused:

16. alestaolta

Ya arkadaşlar bugün fırsat bulamadım bir türlü arayamadım firmayı yarın arayıp bilgilendirecem bakalım inşallah değiştirirler 07.11.2013 tarihinde almıştım ama işlerden ötürü misina sarımına elim gitmediydi inşallah değiştirirler

17. alestaolta

Aynı makinayı kullanan arkadaşlarda makina resimlerini paylaşabilirlermi acaba

18. adminselo

adminselo selçuk

Favori Kamış:
    Lineaeffe s-flex 4206 4.20--SHIMANO YASEI SEA BASS 2,70 -MH- 10-50 GR, Shimano Scimitar 300 cm
    Favori Makine:
    Penn Affinity 8000, Ryobi NAXO 8000
    En İyi Avı:
    4 kg Levrek ---1.800 gr Kofana
    Abdurrahman bey aynı makine 3000lik yedek kafada shimano ultegra 0,25 lığı var gayette düzgün sarımı bende ya siz sararken bir sıkıntı oluştu yada makine sıkıntılı.

19. Kadir Levrek Peşinde

Kadir Levrek Peşinde SİDEPRENSİ eski nick im

Favori Kamış:
    OKUMA ALUMİNA SPİN KAMIŞ 240cm
    Favori Makine:
    süper passion 740m ve küçük kardeşleri
    En İyi Avı:
    süper maxim misina :9
  20. alestaolta

Bugün avdeposu yetkililerinden Ali beyle görüştüm ürünü faturası ve kutusuyla birlikte kargolamamı ve yenisiyle değiştirebileceklerini söylediler sağolsunlar