Kullanılan ekipmanlara bakınca(telefon kablosu gibi misina,arkada bekleyen zıpkın,elde iş eldiveni) zaten ''tamam,adam balina bekliyor herhalde...'' dedim. İlginç bir paylaşım olmuş teşekkürler...
bunu görünce utanmak lazım bence adamlar nereden nasıl bir ekipman ile ne büyüklükte balık avlıyor demek ki sularını ve yaşayan canlılarına özen gösteriyorlar.
o balığı bende tekrar denize atardım diyen kaç kişiyiz.. hadi bakalım cesur olun ve yazın.. ben atmazdım
Ben olsam denize geri atmazdım. Şeytan oltası diye tabir edilen sadece iğne ve misinadan oluşan sistem her daim favori oltamdır
adam alışmış..biz kıyıdan böyle balıkmı tutduk..balık avı bu kadar kolay olsa..babağitler var salacak onu hedefimde var bir paşayı azad etmek..bu kadar büyük olmasına gerek yok..2 kişilik balık tutsam..diğer tutduklarımın hepsini salarım..o cesaret var bende karaya alıp bir kaç foto yeter..yeme 2ci planda...
Helalin var Kadir abiiiii :thumb: :thumb: :thumb: Senin ne babayiğit olduğunu biliyoruz zaten. Senin hedefin, benim de hedeflerimden biri. Bu sene onu da başarıcaz inşaallah. Videoyu evden izleyeceğim.
Ben olsam o balık beni denize atardı:laughing: :laughing: İzlemesi çok zevkliydi. Şeytan oltasında misine boşken git gide gerilince mest oluyorum. Hele geren böyle bi balıksareeling Burası neresi bilen varmı? Balık sarıkuyruk'a benziyor yanılıyormuyum?
yalnız ben zıpkının olduğu yerdeki kan izine odaklandım Demekki her yerde Kadir gibi düşünenler var(zaten az daha arabanın bagajına atacaktı balığı )
Bu irilikte bir kuzuyu ben geri salardım. Daha irisini de salardım. Ama daha küçüklerini değil. Bu ve bundan daha iri kuzuların denizde kalması gerekiyor benim görüşüme göre. Besin ve üreme zincirinin üst halkalarında yer alan balıklar bunlar. Ama genç yetişkinlerin avının yapılmasında limitler dahilinde olduğu sürece bir zararı olmayacağını düşünüyorum. Zaten çok daha bol miktarda bulunuyor o boyları. O boylarını zaman zaman tutuyoruz da... Bir diğer sebep ise, bu balığın bu boyda bir bireyi, 1.5-2 kiloluk bir bireyine göre çok daha lezzetsizdir. Bu boyda bir tanesine henüz denk gelmedim, ama umuyorum bir gün karşılaşacağız. İlk tutacağım balıktan emin değilim, ama sonrasında gelecek bu irilikte kuzuyu geri bırakmakta tereddüt etmem. Herkese böyle avlar, böyle geri bırakmalar nasip olsun inşallah.