SHİMANO EXAGE 3000 temizliği hakkında

Konu, 'Makineler' kısmında KARAHANLI07 tarafından paylaşıldı.

1. KARAHANLI07

KARAHANLI07 Metin Özgür Doğan

Favori Kamış:
    OKUMA-SHİMANO-D.A.M
    Favori Makine:
    OKUMA-SHİMANO-D.A.M
    En İyi Avı:
    dostlarım
    Sevgili dostlarım kıymetli büyüklerim ben az önce makinayı bi yağlayayım istedim ve kolaylıkla açılıp yağlanmayan bir yapıya sahip olduğunu fark ettim.geçmiş yıllarda kullandığım makinalarde dam banax gibi makinaları detaylı biçimde söküp takmamın bana verdiği tecrübe ve cesaret ile eltım alet edevatı giriştim makineye :D tabi şimdi nası yaptım desem anlatamam tuhaf bi durum:eek:
    ben isterim ki shimano markasının dünya üzerinde en fazla satış yaptığı modelinin detaylı temizliğinin en pratik bir biçimde nasıl yapıldığını gösteren bir video bulup burada sizlere sunmaktı ancak ne yazıkki bulamadım.eğer bileniniz göreniniz varsa bi link ile bu konuyu desteklemesi beni ve benim gibi exage kullanıcılarını ziyadesi ile mutlu eder:thumb:

2. MADMAN

MADMAN KEMAL

Favori Kamış:
    DAİWA TOURNOMENT 270 AGS+ DAİWA TATULA 210 YUKI TAYLOR Q5 420 SURF
    Favori Makine:
    SHİMANO AR-C AERO CI4+ 4000XG DAİWA TATAULA R BAİTCASTİN OKUMA salina sa 2 16000 Daiwa Caldia 4000
    En İyi Avı:
    sevgili eşim :)
    sa

kanka güzel konu açmışsın uzun zamandır bende bakıyorum ama bulamadım kara kara düşünüyordum nasıl yapacam diye inşallah buradan bişey çıkar

3. nuricem

nuricem Cem

Favori Kamış:
    Okuma safina-x 2.40
    En İyi Avı:
    3kg Lagos
  4. stanlyy

stanlyy Fatih BAŞAR

Favori Kamış:
    Shakespeare ® Ugly Stik Lite 180, SHIMANO Nexave CX 210 M, D.A.M REVOLUTION TELE-X 270
    Favori Makine:
    SHIMANO RARENİUM CI4 3000 SFA, SHIMANO TECHNİUM 1000 FD
    En İyi Avı:
    Hamsi... :)
    Makineler yeni değil mi daha? :)

İçini açmadan kol boşluğu ve ön kafadan hafif bir kaç damla yağ yeterli diye düşünüyorum.

Ankara'da av bayileri aracılığı ile servise bakıma gönderme şansınız oluyor. Bence 2 senede bir bakım yeterli olabilir...

5. KARAHANLI07

Favori Kamış:
    OKUMA-SHİMANO-D.A.M
    Favori Makine:
    OKUMA-SHİMANO-D.A.M
    En İyi Avı:
    dostlarım
    Dostum youtube da videolar var ama exage den başka her modelin temizlik bakım videosunu çekmişlerbanghead

6. KARAHANLI07

Favori Kamış:
    OKUMA-SHİMANO-D.A.M
    Favori Makine:
    OKUMA-SHİMANO-D.A.M
    En İyi Avı:
    dostlarım
    Yok be üstat bende zaten kağıdında da bunlar var önemli olan pratikte nasıl uygulanması gerektiği.hadi ben çocukluğumda başladım koca makineleri söküp takmaya merakımdan ama herkez böyle değil ne yazıkki:(

7. KARAHANLI07

Favori Kamış:
    OKUMA-SHİMANO-D.A.M
    Favori Makine:
    OKUMA-SHİMANO-D.A.M
    En İyi Avı:
    dostlarım
    Haklısın Fatih üstadım ama yinede bilgi amaçlı kenarımızda olması gereken birşey.shimano nun en fazla tercih edilen modeli ve bu konuda hiç bir şekilde bilgi videosu paylaşılmamış(en azından ben göremedim henüz)benim makine daha yeni ama dün akşam suyuna gidiyim biraz oyalanayım dedim limanda atıp çekiyorum,makine birden ağırlaşmaya başladı...hani ipi de kamışı da kontrol ettim bi sorun sıkıntı gözükmedi sonradan dikkat ettiğimde makineden kaynaklandığını fark ettim.av partnerim kıymetli kardeşim ver abi bide ben bakayım dedi verdim abi dedi bu makineyi biraz yağla eve gidince ben çok spin makine değiştirdim hepsinde de bu oldu dedi korkacak bişey yok dedi.bende eve girdim hemen o işe koyuldum.bilemiyorum belki başka bir derdi var belki de yok ama makineyi açtığımda rotor sisteminin olduğu kafa içi kup kuru olduğunu bilyelerin filan kupkuru olduğunu fark ettim.söktüm parçaladım iğne civata hepsini yağladım kapattım.bakalım birdahaki avda rengini belli eder.inşallah kibarımda bir sorun yoktur :thumb: olursa hemen servisine yollayacam zaten yada bi tanıdığım malzemeci var ona verecem bi baksın bakalım diye.:thumb:

8. MADMAN

MADMAN KEMAL

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    SHİMANO AR-C AERO CI4+ 4000XG DAİWA TATAULA R BAİTCASTİN OKUMA salina sa 2 16000 Daiwa Caldia 4000
    En İyi Avı:
    sa

fatih kardeşim tatlı su ile deniz bir olmuyor normalde 2 sene bile gerekmez bakım için tatlı suda ama deniz bitiriyor makineleri hafif bir ağılık hissettinmi temizlemen gerekiyor yoksa ne bilye ne dişli hiçbirşey kalmıyor 1 makina yedim öyle ders oldu bana eğer deniz de avlanıyorsan sık sık yapman lazım tatlı suyun gözünü seveyim :laughing:

9. MADMAN

MADMAN KEMAL

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    sa

kardeş aynen katılıyorum banghead yapacak bişey yok burada çözüm bulamazsak shimano türkiye ye yazacam onlardan dönüş olmazsa ben video yapacam :thumb:

10. isottevfik

isottevfik Tevfik

Favori Kamış:
    SHIMANO Catana BX 240 Tele
    Favori Makine:
    SHIMANO BIOMASTER 5000 CFB
    Demek ki, Exagelere bakım gerekmiyormuş. :D

11. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Büyük beyaz; 7 mt. Güney Afrika Açıkları..
    Eh, shimano o. bundan daha başka derde hacet var mı ki?

Sen onu shimano olacak, elinden geçen ötekiler gibi olmayacak diye aldıydın oysa di mi?

Herneyse, bütçeyi tedarik etmeye başla, yakında foslayacak o balon, pardon, o alet, yağla, pansumanla falan gittiği yere kadar işte..

12. KARAHANLI07

Favori Kamış:
    OKUMA-SHİMANO-D.A.M
    Favori Makine:
    OKUMA-SHİMANO-D.A.M
    En İyi Avı:
    dostlarım
    bilgi ve öneri dolu yorumunuz için nekadar teşekkür etsem azdır.zaten sizden beklediğim cevabı verdiniz daha fazlası değil.

13. KARAHANLI07

Favori Kamış:
    OKUMA-SHİMANO-D.A.M
    Favori Makine:
    OKUMA-SHİMANO-D.A.M
    En İyi Avı:
    dostlarım
    Abi sen bu işi bilirsin sen bi ara bi video şettirsene beyaaw :D

14. isottevfik

isottevfik Tevfik

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Şettirem ettirmesinede,:p o zaman da, İsot'u yemiş çocuklar gibi ağızları yanıyor, zırlamaya başlıyor bazıları. cyrr Sonra da tansiyonu yükseliyor. :eek:

İş çıkartma başıma. :D

Varsa ve olursa bir sıkıntı, Aha muhattabın orada. Darısı olmayanlara. Başka ne diyeyim ? :)

15. KARAHANLI07

Favori Kamış:
    OKUMA-SHİMANO-D.A.M
    Favori Makine:
    OKUMA-SHİMANO-D.A.M
    En İyi Avı:
    dostlarım
    Valla ne diim sende haklısın abi ama bu işi ben yapacak gibiyim.koyacam kamerayı önüme açacam makinayı vida civata sökecem parça pincik dostlar bu iş böyle olur haberiniz ola diyecem :D zırlayan bazılarını ben teselli ederim o vakit :laughing:

16. isottevfik

isottevfik Tevfik

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Bizlere şöylesine genel, ön bilgi amaçlı olabilecek videolar var. Umarım bir nebze katkısı olur. ( Eli tornavida vs. aletlere yatkın olmayanların denemesini istemem. :confused: :) )

Exage nin videolarına rastlayamadım. :confused: Demek ki ihtiyaç hissetmemişler. :laughing:

http://www.youtube.com/watch?v=ZLpO74dWuoE

http://www.youtube.com/watch?v=tr8YNIOg7_A

17. hmrjr1990

hmrjr1990 Çağatay

Favori Kamış:
    Daiwa Crossfire 10-40 2.70 MH
    Favori Makine:
    Shimano Exage
    En İyi Avı:
    6KG sazan
    aynı markanın sfc modeli var bende beceremedim :-D

18. KARAHANLI07

Favori Kamış:
    OKUMA-SHİMANO-D.A.M
    Favori Makine:
    OKUMA-SHİMANO-D.A.M
    En İyi Avı:
    dostlarım
    Abi o 2 video exage bakım videosuna benziyor ben dün gece buldum daha sonra izle ye yolladım:thumb: aslında çaktırma adam gibi videoları bulsam güzel bir üst konu niteliğinde çalışma yapacaktım ama pek buluna bilecek birşey yok elde avuçta:eek: sen bu işin videosunu çekersiiiiin çekersin sen bitanesin hihi

19. isottevfik

isottevfik Tevfik

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Bu hastalık hemen hepimizde vardır ve çocukluk dönemlerimizden gelir. :)

Yeni aldığımız bir şeyi, hiç gerek yoken söker, içine bir bakarı ve merakımızı gidermek isteriz. Sonra da, '' O arttı, bu oraya uymadı,vs.vs. '' der, yaptığımıza, yapacağımıza pişman oluruz.

Ellerimizde ki makinaların dış yüzeysel aksamları haricinde, iç aksamlarının normal kullanım periyodu dahilinde, 4-5 yıl bakıma ihtiyacı yoktur.

20. KARAHANLI07

Favori Kamış:
    OKUMA-SHİMANO-D.A.M
    Favori Makine:
    OKUMA-SHİMANO-D.A.M
    En İyi Avı:
    dostlarım
    aman kardeşim el yatkın değilse uzak dur bu yeni nesil makinalar çok hassas çok nazlı oluyorlar bi dağıttınmı çok fazla parçaya sahip olmasından dolayı toparlayamazsın aman diyim:eek: sen en iyisi bi usta malzemeci varsa ver ona makinayı o halletsin bu çok kritik bir konu aslında.:thumb: