Merhabalar, Havalar ile suların ısınmasıyla meralara balıklar gelmeye başladı, bizde nasibimizi almaya başladık. Çok sevdiğim yemli avına başladım. Lodos kıyıları vurduğu için teke bulmak zordu dalgada kıyılarda barınamadıklarından 15 tane ancak bulup taşıma oturdum, ve balıklar gelmeye başladı. Haftasonu tuttuğum bu balıkların resimlerini artık paylaşacağım. Av stili: Tekne ile çapa atılarak Mera: Tekirdağda bir yer, Reislerimden öğrendiğim nişan alma yöntemi ile (sonarsız balık bulucusuz). taş bulma Derinlik: 10-12 metre El oltam: 0.45 ana beden 0.35 fc beden 2 numara fudo-owner iğneye dökülmüş ufak zoka (pirçol) Yem: canlı teke Tutulan balıklar: Mercan, Çupra, Hani, İstavrit. İspariler ve hanoslar tabiyatlarına geri bırakılmıştır. İsparileri kıyıdaki taşlara bırakıyorum. Geçen hafta yaptığım av
Marmara'nın yok olmaya yüz tutmuş balıklarını, yok olmaya yüz tutmuş pirçol yöntemi ile yakalamak gerçekten çok önemli bir av. Küçüklüğümde Büyükada'nın usta balıkçıları ile çıktığımız avları ve küçük zokalara canlı teke takarak yakaladıkları iri mercan ve karagözleri hayal meyal hatırlıyorum, Marmara'da halen bu avcılığın devam ettiğini gördüğüme sevindim.
Aret Abi Merhaba, Bizim orada, bu av stili yıllardır yapılır bunuda 2 3 kişi bilir çocuk yaşlarımda bana öğretip gösterdiler. Kerteriz-nişan almak çok önemlidir. Ben kıyı avcılığından daha çok tekne avına hakim olduğumdan bu av disiplini yaz ayında vazgeçilmezimdir. Devamı gelecek inşallah. Teşekkürler.
Tebrikler furkan.Pirçol benimde vazgeçilmezlerimdendir.Özellikle yaz aylarında pirçolle çalışmak büyük bir zevktir.Balığı seçer affetmez. Babam her zamanki meramız ambarlıda 2 haftadır iri ispari,istavrit hatta tekir yakaladı ama balıklar havyarlı olduğu için ben biraz daha beklemeye karar verdim.Avlarını zevkle takip edeceğim.Rastgelsin....
Tebrikler Furkan, sayende Marmara'da klasiklerden başka tür balıklarında olduğunu görmüş olduk. Çipura ve mercan görmek gerçekten güzel. Eline sağlık.
Teşekkürler Murat bey, Umarım sizede rastgelir. Cihan abi sağol, Artık lüfer sülalesi yerine farklı balıklar yakalayıp resimleyeceğim size Teşekkürler.
(sonarsız balık bulucusuz) Bana göre asıl ustalık burada ve bu avı değerli kılan en önemli ayrıntı budur. Tebrik ederim Furkan, reislerin ruhu şadolmuştur eminim. Hayatta iseler de sağlık ve afiyetler dilerim.
Estafurullah, Çok tesekkurler Nuri bey. Umarim daha guzelleri gelirde bende sizler icin fotograflarim. Tesekkurler Mert bey.
Tebrikler. At-çek at-çek at-çek nereye kadar dimi, arada yemli takılmak gerek At-çek olayına başladığımdan beri tekneye adımımı atmadım.Gerçi tekneyle açılsam da yine at-çek yaparım sanırım. Rastgelsin
Sevgili Aret kardeşim, 6- 7 sene oluyor Büyük adadan benden yaşlı 4 olta balıkçısı adalı gelmişlerdi, burada gerçekten pirçol ile inanılmaz kafa mercanları canlı tekelerle avladılar, tabi hemen bizde yapalım avlayalım demek kolay, ama yapmak çok zor zira bu gördüğümüz pirçolla balık avı sadece bizlerin suyun yüzündeki buz dağının görünen kısmıydı, esas o arkadaşların dedelerinden gelen balıkçılık kültürleri var, işte önemli olan da budur, geldiler yakaladılar ve Büyük adaya götürdüler, isimlerini biliyordum ama unuttum, eğer beni duyuyorsalar onlara selamlarımı , sevgilerimi ve saygılarımı iletiyorum. Sahi Vedat beyde fotoğrafları olacak tekrar görmek isterim, sevgiler. Birisinin adı aklıma geldi Jose....kardeş.
Sevgili Furkan bu arada seni tebrik etmeyi geciktirdim, ben fazla bir şey söylemeyeceğim, senin balıkçılık kanında var, babalarında, dedelerinden genlerine işlemiş, senden öğreneceğimiz çok şeyler daha var, sevgiler kardeşim.
Tesekkurler Vedat amca. Estafurullah ben ne biliyorum ki ogreteyim sizin yaninizda Orhan amca, Cok tesekkurler. Torik avlarinizin devamini dilerim. Tesekkurler. Rastgele.
Teşekkürler, Adı, hani, yazılı hani, hanos, diye bir iki adı var ben alibereket derim çünkü çok vardır bizim orada