Shimano Exage 3000 Sfc Sorunu

Konu, 'Makineler' kısmında yk71 tarafından paylaşıldı.

1. yk71

yk71 Yüksel

Merhaba Arkadaşlar, Shimano makinemle alakalı sorum, sorunum var. Cevaplayan arkadaşlara şimdiden teşekkürler...
    Makineyi yaklaşık 2 yıl önce satın aldım. İlk 5-6 deneme sonrasında atma teli kapalı olduğu için( ben açmayı unuttuğum veya makine teli tam açılmadığı için olabilir) spin kamışım kırıldı, yaptırdım. Tecrübelendikçe makine telinin tam açılmadığını, arada yarım açıldığını fark ettim. Yazın, tatil öncesi, aldığım yere götürüp sorunu gösterdim. Satıcı tecrübeli bir kişi. Atma telini açtı kapadı, tel normal açıldı sorun yok dedi. Bunun üzerine ben gösterdim. Bak, arada yarım açılıyor, böyle kalıyor tel... Satıcı; şimdi göndersek buna bir şey yapmazlar dedi. Tamam dedim, çıktım. Dikkat ederek kullanmaya devam ettim. Tatilde at çek yaparken makinenin sarım bilyesi ve diğer parçalarını tutan vida gevşeyip çıktı ve resimlerde görüldüğü üzere bir kaç parça suya düşüp, kayboldu. Şu an evde, satıcıya gitmeyi bekliyor. Bakalım nasıl olacak?
    Bu arada makineyi, koldan çevirerek kapatmadım, büyük bir balık çekmedim( en büyük balık 30 cm kefal), iğne takılınca v.s. makineyi zorlamadım, misinadan tutup çektim...
    Kusura bakmayın biraz uzun oldu ama sorunu yazdım. Acaba problem neydi? Atma telinin yayı mı kırıktı? Yay yerinden mi çıkmıştı? v.s.
    Rast gele arkadaşlar...
    Resimler:
    http://i.hizliresim.com/g4O552.jpg
    http://i.hizliresim.com/l0O90Q.jpg
    http://i.hizliresim.com/D879l3.jpg

2. nuricem

nuricem Cem

Favori Kamış:
    Okuma safina-x 2.40
    En İyi Avı:
    3kg Lagos
    Shimano Exage nin atış sırasında teli kapattıgını duymuştum.hatta formda da uzun bir süre konuşuldu.linkleri bulabilirsem size gönderim bir bakın.

3. seçkin hoca

seçkin hoca Seçkin

Favori Kamış:
    okuma v system 2.70m 10-40gr+lineaeffe sea master 4.20 cm
    Favori Makine:
    ryobi ecusima 4000 vi+8000vi
    En İyi Avı:
    4 kiloluk kalkan+72 cm sırtıkara
    fotolara bakılırsa misina sarımıda hatalı,zannedersem bu sorun daha önce belirtilmişti forumda,exage lerde görülen kronik sorun sanırım.

4. nuricem

nuricem Cem

Favori Kamış:
    Okuma safina-x 2.40
    En İyi Avı:
    3kg Lagos
  5. nuricem

nuricem Cem

Favori Kamış:
    Okuma safina-x 2.40
    En İyi Avı:
    3kg Lagos
    Misina sarımda sorun yok.Sanırsam misina klavuz dagılınca arkadaş eliyle sarmış :) Yoksa bu kadarda kötü saran bi makina görmedim :laughing: Sorun kronik değil çözümü mevcut :)

6. seçkin hoca

seçkin hoca Seçkin

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Maalesef satıcınız bunu bilerek size ayıplı bir mal satmış ve ürünün arkasında durmamış yani değiştirmemiş veya size başka bir olanak sunmamış örneğin başka bir makina gibi.Ben olsam o satıcıdan bir daha bir şey almam ve aldırtmamda

7. seçkin hoca

seçkin hoca Seçkin

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Kronik çünkü 0 makina,fabrika çıkışında hatalı yani ayıplı mal
    sonradan ben niye uğraşayım o sorunu düzeltmek için basbayaa sahtekarlık

8. nuricem

nuricem Cem

Favori Kamış:
    Okuma safina-x 2.40
    En İyi Avı:
    3kg Lagos
    Haklısın abi sıfır makina alıyoruz herşeyi düzğün çalışır vaziyette olmalı.Neyazikki böyle problemli makinalar piyasada çok.bana cormoran makinada denk geldi.yenisiyle değiştirdim yine aynı problem.

9. yk71

yk71 Yüksel

Cevaplayan ve cevaplayacak arkadaşlara tekrar çok teşekkürler...
    Cem Bey'in de tahmin ettiği gibi misinayı elle sardığım için öyle. Makinem hakkındaki değerlendirmem; sarımı gayet düzgün, dişliler gayet iyi çalışıyor yani dönüşü de gayet iyi, büyük bir balık tutamadığım için çekme gücünü tam test edemedim, küçük balıkları(25- 30 cm kefal) çekişi iyi, misinanın çıkışı da güzel, soğuk hava sanki biraz etkiliyor gibi...
    Şimdi sadece makinenin düşen bilye v.s. kaybolan parçaları mı yenilenecek? Yoksa atma teli ile de ilgili bir sorun var mı?( atma telinin, sarım klavuzu kısmıyla birleştiği yerden, dipten tel dönüyor ve onun için atma teli ilk fotoda olduğu gibi açılıyor.). Saygılar arkadaşlar...

10. bearing

bearing erdal demir

geçmiş olsun, avlakta böyle şeyler olunca insanın canı sıkılıyor.

telin dipten oynaması anlattığınız gibi bir soruna yol açmaz ancak düşmeye veya yamulmaya dayalı bir sorun varsa, telin işlevi bozulabilir.

makineyi servise göndermenize gerek yok.

suya düşürdüğünüz şu parçaları distribütörden isteyin:

RD10183
    RD10184
    RD9564
    RD9411 (teli komple değiştirmek isterseniz parça numarası bu)

sarım telinin yayında sorun yok gibi duruyor ancak ihtiyaten onunda parçalarını isteyin, zaten bunlar pahalı parçalar değil 1 doları geçmez:

RD9427
    RD7789

kolay gelsin.

11. yk71

yk71 Yüksel

12. bearing

bearing erdal demir

telin oynaması birçok modelde öyle, onu sorun etmeyin.

ancak dediğim gibi yamulma veya fabrikasyon olarak bir hata varsa, o zaman telin işlevi bozulabilir. eğer bu konuda şüpheniz varsa, telin parça numarası RD9411 isteyebilirsiniz.

sarım için; o teli komple iki taraftan kesip atsanız da, makinenin sarımına herhangi bir etki etmez.

evet tel yamulsada sarımda sorun olmaz, önemli olan suya düşürdüğünüz parçaları orada sabitleyen kulaktaki yayın işlevinin bozulmamış olmasıdır.

o yayın işlevi bozulursa, işte o zaman kulak tam doğru açıda sabitlenmeyeceği için misina sarımına etki eder.

13. bearing

bearing erdal demir

hatta sarım teli olmayan makine modelleri bile üretiliyor.

bunlar genellikle surf casting disiplininle uğraşanlar için çok ideal.

en büyük avantajı, uzak atış yaparken beklenmedik şekilde tel kapansa bile tel olmadığı için takım kopmuyor ve atış sorunsuz gerçekleşiyor. atçek yapan arkadaşlar bu sorun nedeniyle sahtelerini kopartıyorlar ama bu tür makinelerde bu sorun yok.

diğer avantajları ise tel bulunmayan makineler, tel olan makinelere nazaran daha dengeli ve vibrasyon daha az oluyor.

telsiz bir makine örneği:

Ekli Dosyalar:

14. yk71

yk71 Yüksel

At çekte çıkan yer 3. resim.
    2.resimdeki yaydan bahsediyorsunuz galiba, oranın vidasını tatil dönüşü ben açtım ve baktım. Yay sağlam gibi. Dediğiniz gibi parçalara bakacağım.
    Telsiz makine de iyiymiş.
    Teşekkürler Erdal Bey...

15. yk71

yk71 Yüksel

Cem Bey, Seçkin Bey ve Erdal Bey teşekkürler...

16. hdfhdf

hdfhdf Hüseyin DİNÇ

Favori Kamış:
    Okuma V-system 10-40g kamış 240cm
    Favori Makine:
    shımano exage 4000fd
    En İyi Avı:
    levrek 63 cm
    eğer solak sanız açma telinin kapatma mekanizması açtığınız yerde olduğu için tam açılmaz sağlak olanlarda bu yaşanmaz.

17. yk71

yk71 Yüksel

Solak değilim...Yazdığım gibi tel arada tam açılmıyordu ve zamanla sorun büyüdü.

18. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Ron Thompson heavy telecoast, daiwa crossfire,lineaeffe extreme,Pezon&Michel Rafale pro pike
    Favori Makine:
    Daiwa tournement entoh 5500, Mitchell compact gold 7000 , Okuma Razor 65, Daiwa procaster A 4000
    Shimanocularin kabul etmek istemedigi tipik exage sorunsali. Efennim makina ayagina bilmem kac derecelik aci ile acmak lazimda, falan da filan da... Bu makina boyle. Gecmis olsun.

19. yk71

yk71 Yüksel

Açısına maçısına da baktık ama nafile. Teşekkür ederim. Sizden de yaza yine güzel raporlar bekliyoruz. Ratsgelsin...Selamlar, saygılar...

20. cihan atçı

cihan atçı CİHAN

Favori Makine:
    shimano daiwa
    s.a. ne yazık ki exage de oldukça tartışmaya sebep olan bir problem umarım sorununuz giderilir, bu yüzden alt segmentleri almaya korkuyor insan.