İp Misinayı Makineye Sarmadan Önce Suda Bekletmeli miyiz?

Konu, 'Misinalar' kısmında CarpHunter58 tarafından paylaşıldı.

1. CarpHunter58

CarpHunter58 Mustafa

Favori Kamış:
    Olta
    En İyi Avı:
    Yayın
    Selamlar,

Bir süredir fazla uygun olmayan kamışla (http://www.avbalikmarketi.com/asp/product/8526/High-Modius-3007-Carbon-Kamis) at-çek yapmaya çalışıyorum. İleride iyi bir spin kamış alacağım şimdilik öncelikli amaç pratik yapmak :) Ama yeterli uzağa atış gerçekleştiremiyorum (28gr kaşık)

Makinada eski bir 30mm civarı misina vardı. Ben forumdan okuduğum kadarıyla daha ince ve sağam bir ip misina ile daha uzağa atabileceğim ümidiyle bugün Remixon Fusion 18mm ip misina siparişi verdim.

http://www.avfoni.com/urun/remixon-fusion-ip-misina

Sizlere sormak istediğim makineye sarmadan önce herhangi bir şey yapmamız gerekiyor mu? Yoksa düğüm atıp direk sarayım mı? :)

Şurada http://www.balikavi.net/forum/showthread.php?t=44808&page=2 sarmadan önce suda bekletildiği falan yazılmış ama tam olarak anlamadım.

Bu arada misina hakkında yorumlarınızı da alabilir miyim? Çekeri 10 kg. Lüfer levrek cinsi balıklar için yeterli olur diye düşündüm çok devasa birşey takılmadığı müddetçe :D

Bu arada tüm forumun Kurban bayramını kutlar hayırlara vesile olmasını dilerim :)

2. okanerdal33

okanerdal33 oKan

Favori Kamış:
    Daiwa Crossfire 2.70m 30-60 gr
    En İyi Avı:
    Levrek 2.5 Kg.
    eğer imkanınız varsa misinayı açıp ucuna 200 gr kurşun bağlayın tekneden rölantide denize salın sonra sonunu kaçırmadan makinaya bağlayın ağırlıklı şekilde sararsanız gam toplanma vs gibi durumlar yaşama ihtimaliniz hem misinanın kalitesi hemde kullanım koşulu açısından iyileşecektir . sizinde kurban bayramınız mübarek olsun rastgele.

3. KARAHANLI07

KARAHANLI07 Metin Özgür Doğan

Favori Kamış:
    OKUMA-SHİMANO-D.A.M
    Favori Makine:
    OKUMA-SHİMANO-D.A.M
    En İyi Avı:
    dostlarım
    Merhaba Size de iyi bayramlar.Makinaya ipi sarmadan önce yapmanız gerektiren birşey olduğunu sanmıyorum ama makinaya örgüyü nasıl saracağınızı tarif edeyim...ilk önce yedek kafaya önce makineye gelişi güzel örgüyü kafaya düğümlemeden sarın... mutlaka kafada boşluk yani daha fazla misina saracabileceğiniz miktarda yer kalacaktır tahminden yarım santim civarı.... makinaya misinayı sardıktan sonra örgünün ucunu mono misina ile bağlayın tavsiyem albright düğüm olacaktır(albright düğümü yotube da bakarak yapa bilirsiniz. sonra kalan boşluğu monoflament misina ile doldurun... sonra kafayı sökün ve esas kullanacağınız kafayı makinaya takın. sonra monoflament misinayı kafaya düğüm atın(nasıl düğüm atacağınızı google da resimli biçimde anlatan resimler var başlık olarak makaraya misina bağlamak deseniz resimler çıkar) sonra sarın.. bu alta monoflament misina üzerine örgü misina dengeli biçimde sarmış olursunuz rast gelsin....

4. CarpHunter58

CarpHunter58 Mustafa

Favori Kamış:
    Olta
    En İyi Avı:
    Yayın
    Teşekkürler, malesef şuan teknede sarma şansım yok :eek: Ama bir şekilde gergin sarmaya çalışırım

Bilgiler için teşekkürler hocam, oltayı abimden aldım malesef yedek kafa yok. Amaç üstte kalan boşluğu doldurmak bunu başka yollarla yapmayı düşüneceğim :)

Bu arada makina bu

http://remixon.com/balik-av-malzemeleri-1/cormoran-corcast-4pif-super-jet-3000-olta-makinesi-452/

Forumda ve çevremdekilere sorduğumda fena olmadığını beni idare edeceğini söylediler.

Epey bi boşluk kalacağa benziyor.

5. KARAHANLI07

KARAHANLI07 Metin Özgür Doğan

Favori Kamış:
    OKUMA-SHİMANO-D.A.M
    Favori Makine:
    OKUMA-SHİMANO-D.A.M
    En İyi Avı:
    dostlarım
    madem yedek kafa yok o halde seni biraz uğraştıracak bir şekilde ama sağlıklı olacak bir şey geldi aklıma.... yine en başyan önce örgüyü sar sonra mono ile doldur sonra bunu bi makaraya aktar makaraya aktardığında mono altta olacak sonra tekrar başka makaraya aktar bu sefer mono üstte olur heh işte o zaman onu makaraya aktar... bu biraz amuda kalkıp sağ elle sol kulağını tutmaya benzer ama olsun.... internetten bi film aç hem izle hem oyalan :)

6. CarpHunter58

CarpHunter58 Mustafa

Favori Kamış:
    Olta
    En İyi Avı:
    Yayın
    Aynen öyle yapacağız mecbur hocam çok teşekkürler :)

7. adx

adx Adil

Favori Kamış:
    Vega Potenza Supercore, Olympic Graphiteleader Argento Compatto
    Favori Makine:
    Daiwa Certate 3012H, Daiwa Emblem Pro 5500, Daiwa Tournament Surf 45QD (Favorim, ama bende yok)
    En İyi Avı:
    En iyi avı kaç kilo mu? Şaka mı bu? Çinekop, çinekop. Herhalde 70-100 gram arasıdır :-)
    Suda bekletmeye gerek yok, ama dolgu misina gerektiyse
    (dolgu miktarını nasıl ölçeceğini KARAHANLI07 anlatmış, aynen öyle)

1-Makineyi kamışa tak, (Kamışın hepsini kullanmana gerek yok, bir yüzük olsun yeterli)
    2-Kamışın en alttaki yüzüğünden üst taraftan dolguyu geçir
    3-Dolguyu makine kafasına düğümle (Misinanın makarayı sıkı tuttuğundan kaymayacağından emin ol; genelde sorun olmaz, ama gerekirse üzerine bir yapışkan bant geçirerek tuttur)
    4-Dolgunun olduğu makarayı bir kova suya at
    5-Islak bir bezle yüzükten geçip makineye giden dolguyu tut, sıkıştırırarak sarmaya başla
    6-İple dolguyu düğümle
    7-İpi kovaya at ve aynı şekilde sıkı sar.

Kova kullanmak hem çok pratiktir hem de su alan ipin hacmini görmek açısından iyidir.

Not:
    -Makineyi kamışa taktığında tek (en alttaki) yüzükten geçirmen yeterli, yoksa rahat yapamazsın.
    -İp kısaldıkça düğümün olduğu yere yaklaşacaksın ve sonra orası da çalışmaya başlayacak ve ip makine kafasından çıkarken bazen düğüme takılacaktır. O yüzden dolgu ile ip arasındaki düğümü makine kafasının en dibine ya da en üstüne denk getir.

8. adx

adx Adil

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Daiwa Certate 3012H, Daiwa Emblem Pro 5500, Daiwa Tournament Surf 45QD (Favorim, ama bende yok)
    En İyi Avı:
    En iyi avı kaç kilo mu? Şaka mı bu? Çinekop, çinekop. Herhalde 70-100 gram arasıdır :-)
    Bu arada koyduğun forum linkinde kova yardımıyla sarmanın bir videosu var.
    Öyle yapmana, ortasından bir çubuk geçirip tutturmana vs gerek yok, olduğu gibi at ve hızlıca sarmaya başla, bana güven :)
    Belki bir iki kere elle müdahale etmen gerekir, onun dışında sen hızlıca sardıkça makara, ortasından bir çubuk geçiyormuş gibi (şart da değil) dik duracaktır.

Senin kamışın atarı da çok yüksek olduğu için istediğin zaman 150 gr veya üzeri bir ağırlık takarak çok uzağa atıp toplayabilirsin. Kurşunun ağırlığı gerektiğinde ipi yeniden sıkı sarmana yardımcı olacaktır.

9. CarpHunter58

CarpHunter58 Mustafa

Favori Kamış:
    Olta
    En İyi Avı:
    Yayın
    Merhaba Adil ağabey, çok teşekkürler önerilerinizi dikkate alacağım :)

10. CarpHunter58

CarpHunter58 Mustafa

Favori Kamış:
    Olta
    En İyi Avı:
    Yayın
    İlgili site sağolsun yanlış paketleme yapmış. İp misinam gelmedi. İlk siparişim hüsran oldu :(

11. adx

adx Adil

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Balık işinde sabırlı olmalısın; öyle herşey ilk istediğinde hemen olmaz :)

12. CarpHunter58

CarpHunter58 Mustafa

Favori Kamış:
    Olta
    En İyi Avı:
    Yayın
    Aynen .. Belli ki internetten sipariş olayında da sabırlı olacağız balık işinde olduğu gibi :eek:

İlk siparişimden 4 gün sonra istediğim ürünlerin stokta olmadığı söylendi stokta var görünüyorlardı. Ama anlayışla karşıladım. Zaten araştırdığım kadarıyla bu tip durumlarla sıkça karşılaşıyor insanlar.

Bunun üzerine "hepsini iptal edin, bana Remixon Fusion ip misinayı gönderin, tutarı tamamlamak için ıvır zıvır ekleyebilirsiniz" dedim. Durum böyleyken paketten Remixon ip misina çıkmaması çok trajikomik oldu çileden çıktım :( 10 gün bekledikten sonra ürünü geri gönderdim yenisini bekliyorum hayırlısı bakalım :)