Beklemeli av için kamış

Konu, 'Kamışlar' kısmında Standartt tarafından paylaşıldı.

  1. Standartt

    Standartt Rıfat

    Yaş:
    39
    Mesajlar:
    123
    Şehir:
    Bursa
    Favori Kamış:
    Shimano Catana cx spinning 1.80m 3-11gr
    Favori Makine:
    Shimano Nexave 2500RC
    En İyi Avı:
    1kg civarı kasna ve karagöz
    Değerli hobidaşlarım
    kamış konusunda büyük kararsızlık ve biraz bilgisizlik yaşıyorum bu aralar. yakın zaman içinde bir kamış ve makine alacam.
    öncelikle belirteyim bütçem 250TL civarı. hem kamışa hem makineye harcayacağım para. 300TL sınırına çıkabilirim ama 250TLde tutarsam kalan paraya başka ekipmanlar arayacağım.

    Sizlerden, ustalarımızdan, tecrübesini, bilgisini paylaşmaktan çekinmeyen hobidaşlarıma soruyorum;

    Kıyıdan beklemeli(mırmır, karagöz, eşkina ve artık neler avlanabilirse), bazen de limandan istavrit için oldukça nadiren de(yılda 1) tekne ile açılıp av yapacağım. zaman zaman tatlısuya sazan için gidiyorum çoğu zamanda denizde avlanıyorum. bu vakte kadar hep elimdeki spin kamışla 20gr civarında ağırlıklarla çalıştım. buradaki asıl sıkıntı deniz tecrübem yeni başladı. boğazda avlanmayacağım. Bursa'da yaşıyorum. deniz konusunu pek bilmediğim için yardımınıza ihtiyacım var. kendim bir çok sitede kamışlara baktım ama şunu alayım diyerek alışveriş yapmaya çekiniyorum. bayilere gidince nasıl bir kamış alacağıma karar veremediğim için boş boş bakıp çıkıyorum.

    Bir adet kamış ve makine alacam. makine belli gibi. kamış belli değil. kendi öngördüğüm kadarı ile maksimum 100gr civarı ağırlık kullanacam ki yeri gelir 20gr ile de avlanırım. öyle her seferinde illa çok aşırı uzaklara atış yapma derdim yok. 340-360cm civarı bir kamış olsa iyi olur gibi geliyor bana. zira tasmalama ve biraz atışta erim konusunda iyi olur. elimde hemen dağılmasın tecrübe edindikçe yeni bilgilerim doğrultusunda avıma devam edebileceğim tekrar kamış ihtiyacını çok aramayacağım bir kamış lazım bana. bir kamışa para verip bir yıl sonra bu artık bana yaramıyor yeni kamış şart demek istemiyorum.

    git şu kamışı al demeseniz bile neler tavsiye edebilirsiniz? ne yapmalı? nelere bakmalı? bütçe gözden geçirilmeli mi?
    hem tatlısuda hem tuzlusuda avlanmak niyetindeyim.
     
  2. memetb3

    memetb3 Mehmet

    Mesajlar:
    150
    Şehir:
    izmir/buca
    Favori Kamış:
    albastar
    Favori Makine:
    penn pursuit, okuma distance pro
    Ben lineaffe power drive 390 cm 200 gram atarlı kullanıyorum biraz sert ufak vuruşları hissettirmiyor fakat atış erimi iyi ve oldukça sağlam. Tek sorunu kapalı boyu biraz fazla bagaja sığmıyor arka koltukta taşıyorum. Kapalı boyun uzun olması sağlamlığını arttırmak için yapılan birşey tabii. Oldukça memnunum tavsiye edebilirim. Uzağa atış bence önemli daha uzağa atıyorum ve çevremdekilerden daha fazla balık yakalıyorum. Unutmayın ki uzağa atış yapabilen bir takımla isterseniz yakına da atabilirsiniz. Fakat tam tersini yapamazsınız. genelde 75-80 gram kurşun kullanıyorum. Ayırdığınız bütçeyle iyi bir surf makina almanız biraz zor gibi. Surf makinalar genelde biraz pahalı.
     
  3. Standartt

    Standartt Rıfat

    Yaş:
    39
    Mesajlar:
    123
    Şehir:
    Bursa
    Favori Kamış:
    Shimano Catana cx spinning 1.80m 3-11gr
    Favori Makine:
    Shimano Nexave 2500RC
    En İyi Avı:
    1kg civarı kasna ve karagöz
    makine konusunda 50lik 65lik gibi aralarda ve kalama gücü 10kg kadar olan bir makien olsun yeter. İlla surf olması şart değil. Okuma Safina Pro SPa-65 alacağım galiba.

    en önemli konu kamış benim için. ilk önceliklerim uzun süre dayanacak. tecrübelerim ve bilgim arttıkça elimdeki kamış iş görmeyecek duruma düşmesin. bir kamışa para verdikten sonra işi iyice kavrayınca tüh yanlış almışız dememeliyim. yeri gelecek durgun sularda özellikle tatlısuda düşük ağırlıklarla da avlanacam ama yüksek ağırlım gerektiren çok akıntılı sular ya da çok aşırı derin yerlerde pek av yapmayacağım.

    Bursa'da yaşıyorum deniz için gidebileceğim yerler belli zaten. Tekne ile açılma işi desen yılda en fazla bir bilemedin iki kere olur.

    İki veya üç parçalı ya da teleskopik kamış çok farketmez. taşıma konusunu çok dert etmiyorum alırım elime çıkar giderim gerekirse 30cm fazla olsun elimdeki kamış. sonuçta en büyük zevkim bu, varsın birşeyler eksik olsun ama av konusunda beni tereddütte bırakmasın. av yaparken acaba şu kamışı mı alsaydım demeyeyim.

    Lineaeffe Power Drive 360cm Kamış

    Okuma Carbonite Tele Surf 12'-360cm

    FLADEN ECO BASS PREDATOR 330 50-150

    o kadar gezindim bunları sık kullanılanlara ekledim. kendi içlerinde karşılaştırmıyorum ama kendi bilgim kadarıyla bu kamışları seçebildim.
     
  4. Standartt

    Standartt Rıfat

    Yaş:
    39
    Mesajlar:
    123
    Şehir:
    Bursa
    Favori Kamış:
    Shimano Catana cx spinning 1.80m 3-11gr
    Favori Makine:
    Shimano Nexave 2500RC
    En İyi Avı:
    1kg civarı kasna ve karagöz
    Değerli hobidaşlar ilgi alakalarınızı bekliyorum. Yardımcı olana, fikrini paylaşana çok minnettar kalacağım.