Madyanın nersini oltaya takmalıyım???

Konu, 'Yemler ve Yemleme' kısmında jaymz tarafından paylaşıldı.

  1. jaymz

    jaymz

    Mesajlar:
    14
    Arkadaşlar madyanın kabuğunu kırdıktan sonra oltaya takıyorum fakat bıraz bılınçsız bır bıçımde. Bazen bırakma yapıyorum fakat yemler aynen duruyor acaba yemı yanlış taktığım ıçın mı oluyor...???
     
  2. kırdıktan sonra en uç kısmında sert bölgeyi çıkartırsan daha iyi olur.. ama sert bir yemdir. balık varsa alır gider. küçükler zor parçalar o yüzden olduğu gibi geri geliyor.. mevsiminde çok iş yapar.. özellikle at ve ellemeden bekle..
     
  3. kbülent

    kbülent

    Mesajlar:
    79
    Şehir:
    izmir
    Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    ıldır levrek 1 kg
    Madya kullanılacaksa balığa cıkmadan bir gece önce kırılmalı ucundaki sert kısım kesildikten sonra direk tatlı suda bekletilmeli böylece yine sağlam ama daha yumusak bir hal alır iyi yemdir.
     
  4. noche35½

    noche35½

    Yaş:
    57
    Mesajlar:
    169
    Şehir:
    Karşıyaka/İZMİR
    Favori Kamış:
    Olta
    Aşağıda gördüğünüz kabuklular MADYA dediğimiz canlılar, kırmak zorundasınız,yemi iğneye takarken en ucundaki(Taşa yapışan bölümü)en sert kısmını kesmeliyiz.Bu cins madyaların beyaz sert kısmı bilhassa çipura avı için önerilmekte.Sert bir yem olduğu için diğer balıklar pek yiyemezler.Çipura için beklediğinizde bu yem diğer balıklar tarafından didiklenmediği için size avantaj sağlar.
    Birde ayaklı olanları var(Mamuna benzer), onların kabuğunu kırarken daha dikkatli olmalı(Kırarken ezebilirsiniz)ve iğneye bütün geçirilmesi sağlanmalıdır.
    Kumluk bir yere balık leşi bırakırsanız, bir kaç saat içinde bütün Madyaların onu bulduğunu görebilirsiniz, madyaları ıslak bir bez içinde buzdolabında canlı saklayabilirsiniz.

    [​IMG]

    Rastgele
     
  5. Cadayl

    Cadayl Aylin Özyurt

    Mesajlar:
    1.622
    Şehir:
    Ankara
    Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    lepistes..


    Zamanı dediğinize göre, madya yaz kış kullanılmıyor diye düşünüyorum. Bunu biraz açar mısınız.?
     
  6. Bu soruya verilecek en güzel yanıt balık olduğu ve aslına bakarsan dişli balık olduğu sürece kullanılabilir demek gerekli.
    Bölge itibariyle İzmir için,
    Çupra-Lidaki Mırmır-Melanur-Menakop-Levrek(Bazen) gibi balıklar için bırakma da kullandığımız yemdir. Yemin sert oluşu sebebiyle küçük balıkların tırtıklamaları sonucu yem sağlam ve daha dyanıklı olduğu için tercih sebebidir.
     
  7. noche35½

    noche35½

    Yaş:
    57
    Mesajlar:
    169
    Şehir:
    Karşıyaka/İZMİR
    Favori Kamış:
    Olta
    Aylin Hanım,
    Ahmet arkadaşımızın söylediği gibi.Çipura zamanı gelipte çipura için uğraş verdiğimiz zaman ki en büyük problem çipuradan önce yemi diğer balıkların(haramilerin) yemeleri.
    Bildiğiniz gibi çipura çok akıllı ve ürkek bir balıktır.Hemen yeme saldırmaz,bekler bekler ve bir anda fırlar ve yemi kapar.Onun bekleme süresinde diğer balıkların yememesi için ancak sağlam kuvvetli diş ve çene yapısı olan balıkların yiyebileceği yem seçiyoruz.Bu kategoride de iki favori yem var.Birisi madya,diğeri ise yengeç..;)
    Rastgele..