iskeleden balık avı... yardımlarınızı bekliyorum

Konu, 'Kıyıdan Balık Avcılığı' kısmında eyeofnight tarafından paylaşıldı.

  1. eyeofnight

    eyeofnight Nihat Furkan

    Yaş:
    31
    Mesajlar:
    233
    Şehir:
    Ankara
    En İyi Avı:
    Sudak 3.5 kilo civarı. Turna 52 cm
    Bi konu hakkında çok düşündüm enişteme filanda danıştım ama verimli sonuç alamadım bi de sizlere soruyum dedim:D anamur'da bi iskele var denizin içine doğru 100 m kadar filan. ucuna ulaşınca suyun derinliği yaklaşık 15 m filan. yer tamamen kum. bulunan balık çeşitleri zargana, mırmır, levrek, deniz turnası, sokar... filan.


    :D aklıma takılan konu ise ben burada kıyıda kullandığımız avlanma taktiklerini mi kullansam daha etkili tekne mi? ve farklı taktikler deneyebilirsin derseniz ne önerebilirsiniz yardımlarınızı bekliyorum...
     
  2. skoylu

    skoylu Serdar KÖYLÜ

    Mesajlar:
    7.941
    Şehir:
    GEBZE
    Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Büyük beyaz; 7 mt. Güney Afrika Açıkları..
    Teknede suya düşme riski daha düşüktür.. Sen en iyisi tekneden avlan..

    Suya düşen balıkçı mutsuz balıkçı olacaktır, daha kötüsü de olabilir netekim..
     
  3. eyeofnight

    eyeofnight Nihat Furkan

    Yaş:
    31
    Mesajlar:
    233
    Şehir:
    Ankara
    En İyi Avı:
    Sudak 3.5 kilo civarı. Turna 52 cm
    fakat tekne çok nadir bulabiliyoruz kalan zamanlarda mecbur iskele yapıyoruz:confused:
     
  4. adrian

    adrian

    Mesajlar:
    2
    Şehir:
    Edirne
    Favori Kamış:
    zıpkın,kıbrıs olta,hırsız iğneli dip oltası
    En İyi Avı:
    10,5 kg aynalı sazan,550 gr levrek
    iskele ve limandan avlanmada alternatif bir yöntem

    herkese selam, forumda ziyaretçi olarak 2-3 saat dolaştktan sonra üye olup aranıza katılmaya karar verdim. levrek (ispendek) ve diğer balıkları tutmakta limandan kullanılan bir çeşit kıbrıs olta takımı olan yöntemi sizinle paylaşmak istedim.klasik 7 numara 8 adet çelik olta aralarında 1,5-2 cm boşlukla aynı bedene bağlanıyor.bunun üstüne fırdöndü ve klips.klips üzerine 20-30 gr içi delik gezer kurşun var.kurşunun üzerinde büyük , misinanın içinden geçtiği samandıra ve derinlik ayarı için stoper.buraya kadar herşey normal yem olarak ekmek değil sardalya kullanıyorsunuz.derinlik ayarını 1 metrelerde tutup kefalde alabilirsiniz. bu yöntemle küpez.kolyoz,iri istavrit,ispendek,çupra,ve kefal avladığım oldu.umarım işinize yarar. herkese rastgele..
     
  5. deePblue

    deePblue na

    Mesajlar:
    1.573
    Şehir:
    aa
    furkan dostum orası anlalttığın kadarıyla tam bi cennet :D:D
    bu fırsatı iyi değerlendirmen lazım..zargana topuyla sırtıda çekebilirsin oradan..ama bence 3 köstekli dip oltası tam oraya uygun.dip kumluksa takılma derdide olmaz(ne güzel :D )kurşunu tamamen yatır..hatta iğneler bile kuma değsin çok germene gerek yok yani misinayı.bence mukemmel sonuç alacaksın.Yem olarakta tavuk göğsü-boru kurdu-sülünez ve ya bulabilirsen mamun deneyebilirsin..İğne olarak ben 1251c 5-6 numara tavisye ederim ayrıca forumdaki diğer abilerimde cok tavsiye ettiği yine mustad 496 serisinin 6 numarası.tabi sen bu numarları balıkların büyüklük-küçüklük duruma göre tekrar değerlendirirsin..misina kalınlığında 0,30 u geçmesin..
    unutmadan bi kaç tavsiye daha :D ben tüm bunları bu forumda sevgili abilerimin-kardeşilerimin yazıp çizdiklerinden öğrendim.onlara burdan bir kez daha teşekkürler.Eğer sende forumu daha dikkatli ve zaman ayırark araştırrsan inan daha çok şey öğreneceksin ;)
    hayatta ve balıkta şansın bol olsun..
     
  6. deePblue

    deePblue na

    Mesajlar:
    1.573
    Şehir:
    aa
    bahadır abi sizede hoşgeldiniz demeyi unuttum :(
    hoşgeldiniz :D güzel avlarınızın fotoğraflarını ve hikayelerini merakla bekliyoruz..
    sizede bol şanslar;)
     
  7. mürenci_ege

    mürenci_ege

    Mesajlar:
    10
    Şehir:
    alanya
    Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    5 tane muren-1 metre boyunda-lufer-sarıkanat-kaya lagosu-
    Sokar Tutmak Istiosan üçlü Kancanin Tam Ustune Bi Normal Kanca Bagla Oraya Ekmek Bagla (at çek At çek) Tabi Orda Dip Oltasida Iş Yapar.sen Ikisinide Yap Bagla
    Ama üçlü Takimi Kargiyla Atarsan Daha Iyi Sonucalr Alabilirsin:dhadi Rastgele
     
  8. arm59

    arm59

    Mesajlar:
    304
    Şehir:
    Tekirdağ/Antalya
    Favori Kamış:
    Olta:Dam,daiwa,banax
    En İyi Avı:
    Sazan 4,5 kg.(1994)
    Arkadaşım anlattığın av tamamen çarpmaya dayalı bir av sistemi antalya da senin dediğini yapan birçok kişi var balık boyları 3cm. civarında oluyor bu şekilde avlanma ,siteyi incelersen hiç etik değil ayrıca imza ayarlarınızı yaparsanız kim olduğunuzu görebiliriz.
     
  9. ufukkula

    ufukkula ufuk

    Yaş:
    39
    Mesajlar:
    1.537
    Şehir:
    İzmir
    En İyi Avı:
    Henüz yakalamamış olduğum
    Furkan Kardeşim,
    öncelikle belirteyim,iskeleden av diye bir şekil bence olmaz,yer-zaman-dip şekline göre iskeleden iskeleye herşey değişir.Ama Anamur İskele ise;

    Anamur iskeleden( ki olduğu bölgenin adı da iskeledir) hem yazın hem de kışın avlanma fırsatı buldum.Tekne olmadığından mecbur iskele demişsin.Bence herşeyden önce orada iskeleye değil 15 dk yürüyerek dragon çayının denize döküldüğü yere git ve özellikle sabahları ev akşam üstü tüğ ile levrek dene.Aynı yerde yazın 3 lü dip oltasıyla çupra alman da muhtemel.

    Eğer illa ki iskele diyorsan,öncelikle avlanma zamanını seç.Bence en uygun zaman genelde bilindiğ üzere gece ya da sabah erken.Sabah erken gidersen hemen küçük izmarit ya da aterinalardan yakalyıp levreğe ve minik mantar kullanarak zarganaya at.Levrek için 2-3 numara zargana için 5-6 numara iğne uygun olur.Misinayı 35 mm den kalın yapma.Eğer gece avlanacaksan,zoka kullan.Yakındaki bir fırından ekmek hamuru al ve tek iğne(3-5 numara) + yaprak kurşun kullan,geceleri iri kefal için birebirdir.

    Rastgele!!!
     
  10. duman071

    duman071 bahattin duman

    Mesajlar:
    11
    Şehir:
    antalya
    Favori Kamış:
    o0lta zıpkın yada balık tutmak için gerekli her şey
    En İyi Avı:
    kuzu 24 kilo , kızılırmak yayını 23 kg
    ege

    ege kardeş yada mürenci adam derinliğin 15 m lerde olan bir yerde hangi kargı boyu ile atmayı düşünüyorsun biliyorsunki sokar dipte olur sistem senin doğru ama derinlik yanlış bence ne dersin haksızmıyım;)
     
  11. anamur iskele

    merhaba sevgili akrdeşim.
    anamur balık açısından zengin bir yer. oranın sıkı balıkçıları oldugunuda bilirim. ancak balık avlamak için biraz kendini yorman gerekiyor.
    Anamur iskelenin biraz ters bir durumu var.
    O kadar sakin bir deniz için fazla hareketli gece gunduz iskelenin ziyaretçisi çoktur ve yakındaki diskolar nedeniyle gecede olsa volum ve titresim yuksek bir yerdir.
    tabi istanbulla degil Anamurla karsılastırıyoruz herseyi
    yani acccık açılsan .bak bilen kardesler dragon çayının denize dökuldugu yer demiş. artı anamuru çık antalya yonune dogru ileride plajıda geç gunduzden yolunu belirledigin noktalardan geçerek anamurium harabelerinin sağı oluyo. at bakalım kayalıktan neler gelir.
    o kadar sakinbir kasabada av yaapcaksan sehrin ışıklarından accık uzaklasman gerekir. çevredeki balıkçı abileri sor. kim akya aldı bugunlerde vs diye sonra da tespit ettigin adamın etegine yapıs. çok daha verimli sonuc alırsın.
     
  12. geneben

    geneben Aşkın

    Yaş:
    48
    Mesajlar:
    3.702
    Şehir:
    İzmir/Bornova
    Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    Deniz turnası 70 cm 900 gr.
    eski konu yanlışlıkla yazdım
     
    Son düzenleme: 1 Ağustos 2007
  13. karayel

    karayel Yakup ERDEM

    Yaş:
    58
    Mesajlar:
    2.068
    Şehir:
    Sinop
    Favori Kamış:
    şeytan otası
    En İyi Avı:
    kaya balığı (1.5 gram) :)
    Sevgili Furkan, Avlandığım yer genelde bir iskeledir. Her ne kadar Karadeniz'de de olsa iskelelerde av genel olarak benzerlik gösterir.
    Beni bilen bilir, Yaygın kullandığım olta şeytan oltasıdır. Herkesin kullandığı oltaları tabi ki kullan ama, 0.20 mm kalınlığında bir misina ucuna avlamayı hedeflediğin balığa uygun bir kanca (şekil, renk ve boyut olarak) ve daima kancaya göre büyük ama çok sağlam bir yem takarak atabildiğin kadar uzağa atıp bekle.
    Bu oltaya kurşun, şamandıra, fırdöndü felan takma, makine ve kamış kullanma, sağlam bir misina, bir kasnak ve bir tek kanca yeter de artar bile. Ne kadar uzağa atabilirsen o kadar büyük balık avlarsın, tekrar hatırlatayım yem daima büyük olacak. Örneğin 8 no sinek kancaya yarım hamsi takıp eşkina avlarız, el kadar midyenin tüm içini takar iri ısparoz avlarız.
    Rastgelsin.

     
  14. djdevoo

    djdevoo

    Mesajlar:
    1
    Dostlar selamlar bende yeni üye oldum vede bahsettiğin iskeleyi biliyorum vede bu hafta içinde orda olup o iskeleden olta atmayı planlıyorum faakt gel görki daha önce hiç deniz avcılığı yapmadım barajlarda ve , ırmaklarda takıldım şimdi ise yeni bir başlangıç yapıp denize yönelmek tatilde de sıkılacağıma keyfini bu şekilde sürmek istiyorum sırf deniz özel bir olta takımı kurdum
    fakat neyle avlanacağımı bilemiyorum. Klasik göl yada akarsu bakılığında kullandığımzı yöntemelr at çekde işe yarıyor mu yoksa tammen tatlıs us balıkçılığını unutayımmı sassy olayı yada gümüş işe yarayabilirmi yoksa tammen rapala canlı yem vs ler mi o tamm full yeni bir çanta kurmam gerekecek yardımalrınızı bekliyorum ii akşamalr.
     
  15. huntercarpio

    huntercarpio Adnan

    Mesajlar:
    84
    Şehir:
    Kastamonu
    Favori Kamış:
    Olta
    Aynı yardımı ben de bekliyorum. Silifke-Anamur arasında bu mevsim şartlarında hangi balık çıkar? Kıyıdan hangi olta-düzenek iş yapar? Şimdiden teşekkürler.