BALIK AVI Cengiz Balıkçılık Av İstanbul
SPOT BALIK, 'Hayata olta at!' SPOT BALIK, 'Hayata olta at!'

















































Go Back   BALIK AVI > Denizde Balık Avı > Yemler ve Yemleme
Şifremi Unuttum
Kayıt Ol


Yem Takma Teknikleri - yaprak, çatal kuyruk, şakşak yem, tekgöz, kuyruk altı, garos

Cevapla
21-03-2007, 12:09   #1
bulsep
 
Mesajlar: n/a
BALIKLAR (Bütün yada canlı olarak)

“BÜYÜK BALIK KÜÇÜK BALIĞI YUTAR” denir; böylece pek çok balık türü kendilerinden daha iri balıkların avına yem olarak kullanılabilirler. Örneğin, orkinoz avında palamut, yada kefal: torik yada palamut avında sardalya, hamsi, istavrit. Vb.; mercan avında sardalya, yada gümüş gibi balıklar iğneye bütün takılıp yem olarak işlev görürler.
Levrek avında ise, kaya balığının iğneye canlı olarak takılması usta balıkçıların en geçerli yöntemidir. Özellikle, sonbaharda sığ sulardaki levrek avcılığında canlı kaya balığı tercih edilir.
Tatlı sularda da, çaylardan kepçeyle toplanarak livarda yaşatılan küçük Sazangilller sudak,turna gibi dişli balıkların oltalarında canlı olarak kullanılırlar. Bunların iğneye, çeşitli
Usullerde canlı takılmaları avın verimini birkaç misli arttırır.

BALIKLAR( Yaprak yem olarak)
Beyaz eti olan her türlü balık kesilmek suretiyle olta yemi işlevi görebilir. Bu yemlerin hazırlanışında çeşitli usulller vardır. Bu usullerle çıkartılan yemler, çatalkuyruk, şakşak, tekgöz , yaprak, vb. Gibi adlar alırlar ;çoğu kez parça halinde kullanılırlar.

Yaprak yem : Beyez etli balıkların fletolarıdır. Bunlardan,pullu olan izmarit ve istrongilosun pulları kazınmalıdır. Baş kesilip organları boşaltıldıktan sonra, keskin bıçakla kuyruktan, göğüs yüzgecine kadar, omurga hizasından kesilerek elde edilir. Küçük balıklardan çıkan iki fleto, avın büyüklüğüne göre iğneye tek, yada çift olarak takılır. Uskumru yada kolyozdan birçok yem çıkarmak olasıdır.



Çatalkuyruk ( şakşak) yem : Bu yem şekli yem yapılan balığın omurgasının bir kısmının, etinin iki yandan fileto gibi kesilerek çıkarılmasıyla elde edilir. Tek taraflı kesilip, kuyruk ve omurga çıkarılmadan kullanılabilir. İğne balığın ağzından sokulur, solungaç kapağı aralığından çıkartılarak, gövdeye batırılır. İğnenin ucu sırt yüzgeci hizasından hafifçe dışarıya çıkmalıdır. Kesik olan kuyruk bölümü suda dalgalanacağından, yeme canlı görüntüsü kazandırır. Çatalkuyruk gündüzleri torik ve palamut avcılığı yapılır.



Tekgöz yem: Yem olarak seçilen balığın başının da ikiye bölünecek şekilde omurga boyunca ikiye kesilmesi ve kuyruk yüzgecinin giderilmesiyle elde edilir. Tekgöz yem kesiminde izmarit, istavrit gibi sert etli balıklar seçilir. Bu yem iğneye palamut ve torik için baş tarafında, lüfer için kuyruktan takılır.

Garos yem: Torik, palamut yada ayni büyüklüktrki balıkların iç organlarının çevreleyen zar parçalanmadan çıkartılarak elde edilen bütün yeme garos adı verilir. İğnede dağılmadan durması için bölünmeden kullanılacağından, çok iri yapılı balıkların avında kullanılır.

Kuyrukaltı yem : Yem balığın karın bölgesinde ve kuyrukla göğüs arasında bulunan beyaz parlak görünümlü kısım kesilerek tek bir kuyrukaltı yem elde edilir. Bu yem, eti sert ve derisi sağlam olduğundan iğnede kısa sürede parçalanmaksızın birçok kez kullanılabilir. İğne diğer yemlerde olduğu gibi yeme deri tarafından değil, etli tarafından sokularak batırılır. İğnenin yeme batırılış sayısı az, yemin kendisi de dolgun olduğu için ikinci bir yeme gereksinim duyulmaz.

Engin SUNAR ' ın Amatör Balıkçılık Adlı kitabından alıntıdır..

Konu bulsep tarafından (21-03-2007 Saat 14:30 ) değiştirilmiştir..
 
21-03-2007, 12:41   #2
ulas
 
Mesajlar: n/a
Klavyenize sağlık üstadım
  Alıntı ile Cevapla
21-03-2007, 12:51   #3
Avciperdeci
SeRDaR
 
Avciperdeci - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Mesajlar: 7.912
Favori Kamışı: El Oltası
valla harikasın abi kesinlikle bilgiler çok iyi
Avciperdeci çevrimdışı   Alıntı ile Cevapla
21-03-2007, 12:55   #4
Eczacı
 
Eczacı - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Mesajlar: 3.241
Favori Kamışı: olta
Bülent abi çok teşekkürler,benim için çok faydalı oldu.
Eczacı çevrimdışı   Alıntı ile Cevapla
21-03-2007, 14:24   #5
kykh
 
Mesajlar: 220
ellerine sağlık süper bilgiler
kykh çevrimdışı   Alıntı ile Cevapla
21-03-2007, 15:01   #6
SERKANMHS
 
SERKANMHS - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Mesajlar: 10
Favori Kamışı: OLTA,
En İyi Avı: KARAGÖZ 300-500 GRAM
Thumbs up işte balıkçı

bilgiler için çok teşekkürler bide birşey sormak istiyorum nisan ayının başında arkadaşlar kokar a gidelim dedi sizce nisan ayında hangi çeşit balık bulunur oralarda bilen varmı? bilgileriniz için şimdiden teşekkürler arkadaşlar
SERKANMHS çevrimdışı   Alıntı ile Cevapla
21-03-2007, 19:36   #7
CnKmN
Cenk Kaman / İzmir
 
CnKmN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Mesajlar: 53
Bulent abi cok tesekkurler...
CnKmN çevrimdışı   Alıntı ile Cevapla
21-03-2007, 19:42   #8
bulsep
 
Mesajlar: n/a
SERKANMHS
bilgiler için çok teşekkürler bide birşey sormak istiyorum nisan ayının başında arkadaşlar kokar a gidelim dedi sizce nisan ayında hangi çeşit balık bulunur oralarda bilen varmı? bilgileriniz için şimdiden teşekkürler arkadaşlar
serkan kardeşim.. sanırım imza ayarların eksik o yüzden fazla yanıt bulamayabilirsin. bu konuya özen gösterebilirsen seviniriz.
  Alıntı ile Cevapla
21-03-2007, 19:50   #9
hakanozden
hakan / istanbul
 
hakanozden - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Mesajlar: 1.285
Favori Kamışı: 420 3 parça dam black panter //390 linefea tuornement surf
Favori Makinası: banax sx3000
En İyi Avı: 3,5 kg kalkan
teşekkürler bülent abi
hakanozden çevrimdışı   Alıntı ile Cevapla
21-03-2007, 20:10   #10
bulsep
 
Mesajlar: n/a
hazır yem takma tekniklerinden söz açılmışken.. sevgili ahmet( birahas ) kendi elleriyle taktığı yemleride eklemiş sağolsun var olsun.. arada konu mankenide kullanmış galiba eller farklı..

mamun..





sülünez..



  Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Bu Konuyu Paylaş!
Bu Konuyu Facebook'ta Paylaş!
Facebook
Bu Konuyu Friendfeed'de Paylaş!
Friendfeed
Bu Konuyu Twitter'da Paylaş!
Twitter
Bu Konuyu Google Buzz'da Paylaş!
Google Buzz

Konu Araçları

Yetkileriniz
Yeni Mesaj yazma yetkiniz aktif değil dir.
Mesajlara Cevap verme yetkiniz aktif değil dir.
Eklenti ekleme yetkiniz aktif değil dir.
Kendi Mesajınızı değiştirme yetkiniz aktif değil dir.

Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-KodlarıKapalı
Forum navigasyonu




Bütün Zaman Ayarları WEZ +2 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 15:00 .


Powered by: vBulletin
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Her hakkı saklıdır. Copyright ©2004 - 2014, Balikavi.net