Nippon 0.22 super tought kullaniyordum. Uzun at-cek ler sonrasinda patlama olmaya basladi ve sahte kaybina yol acti. Bende 0.24 kullanmaya basladim fakat bu sefer de balik ugramaz oldu!!! Acaba bu durum sadece tesaduf mu yoksa gercekten 0.02 mm bu kadar farkeder mi?
Eder. Bilhassa, 0.22 denen aslında 0.18 filan, 0.24 denende 0.30 filansa. Ben bugüne kadar çok nadiren gördüm, üzerinde yazan kalınlıkta olan misinayı. Bilhassa ölçerim hem, mikrometre, kumpas filan kullanarak.
Yüzde bir hassasiyetli basit bir Çin malı mikrometre ile bile ölçülebiliyor; kalibrasyonunu iyi ayarlayıp ölçümü 3-4 kere yapar ve ölçümünüz mesela 4 ise 2 ya da 3 kez çıkan sonucu kabul edebilirsiniz; gayet sağlıklı oluyor doğrusu; mikrometreyi de 10 lira civarı bir rakama almıştım Perşembepazarı'ndan... Üzerinde EFTA onayı bulunduran misinalar gerçek değerlerinde oluyor; tabii düzgün depolandı ise (burası sağlamlık yani kg. olarak çeker açısından..) Ölçüsü en sapıtık misinalardan biri maalesef çok kişinin tercih ettiği Asso markasında çıktı... Mesela 0,24-0,26 ve 0,28'inden alırsınız ölçtüğünüzde hepsi 0,28 gelebilir...