0.24mm Misina öneriniz ?

Konu, 'Misinalar' kısmında nuricem tarafından paylaşıldı.

1. nuricem

nuricem Cem

Favori Kamış:
    Okuma safina-x 2.40
    En İyi Avı:
    3kg Lagos
    Nippon ghost 0.24mm kullanıyordum fakat memlun değilim.(at çek yapıyorum).Düğümde sıkıntı yaşıyorum çeker değeri yanlış hatırlamıyorsam 9kg falan diyor ben yarısına da razıyım :)ama o kadar bile dayanmıyor.önerilieriniz varsa alıp denemek istiyorum.

2. medmarine2

medmarine2 Soner Coşar

Favori Kamış:
    Okuma Alumina 270 Mh
    Favori Makine:
    Shimano Nexave 4000 Fc
  3. melanur

melanur hüseyin soy

Favori Kamış:
    olta
  4. GanGBoi

GanGBoi Gürkan

Favori Kamış:
    APIA Foojin'X Grove Stream 93ML, MajorCraft Cross Ride XRS-1002H
    Favori Makine:
    DAIWA Morethan Branzino 2508SH LBD, DAIWA Catalina 4020PE-H
    En İyi Avı:
    48cm 1170 gr Levrek, 45,5 cm 790gr Kofana
    ben okuma seabass ve asso ultra kullanıyorum.. okuma assodan daha esnek bir misina düğüm mukavemeti güzel, assonunda aynı şekilde düğüm mukavemeti güzel.. ikisinden hangisi öne çıkar dersen asso derim esnekliği okuma sea bass dan daha az ama yumuşak misina sert değil düğüm mukavemeti de okuma dan bir tık önde..

5. Cgrtn

Cgrtn Çağrı

Favori Kamış:
    Speedmaster Game Type 2.70 10-50
    Favori Makine:
    Shimano Exsence 4000S
    En İyi Avı:
    Ya sabır...
    İp kullan kopma, esneme vs yaşama:)

6. nuricem

nuricem Cem

Favori Kamış:
    Okuma safina-x 2.40
    En İyi Avı:
    3kg Lagos
    asso ultra kaç mm liğini kullandım?örğü, yaptığım aksiyonlara dayanamaz :) boşluk yaparak aksiyon veriyorum,makina sıkı saramıyor haliyle,örğü dolaşır çözemeyiz idk

7. nuricem

nuricem Cem

Favori Kamış:
    Okuma safina-x 2.40
    En İyi Avı:
    3kg Lagos
    okuma trio 40s var ona örgü sarmayı düşünüyordum,fakat düzgün sarmıyor diye yorum yapmışlar,denemedim bende sende nasıl performans verdi ?

8. HakanDurgut

HakanDurgut Hakan

Favori Kamış:
    SavageGear Bushwhacker XLNT 240cm 10-40gr
    Favori Makine:
    SHIMANO Stradic CI4 3000F
    En İyi Avı:
    88cm 4kg Yayın (spin takım ile)
    Çağrı doğru söylemiş :thumb:

9. HakanDurgut

HakanDurgut Hakan

Favori Kamış:
    SavageGear Bushwhacker XLNT 240cm 10-40gr
    Favori Makine:
    SHIMANO Stradic CI4 3000F
    En İyi Avı:
    88cm 4kg Yayın (spin takım ile)
    Bende okuma trio 30s almayı düşünüyordum sırf bu yorumlar yüzünden vazgeçtim.. işin aslı nedir merak ediyorum..

10. nuricem

nuricem Cem

Favori Kamış:
    Okuma safina-x 2.40
    En İyi Avı:
    3kg Lagos
    bende 40s ve 50s var. bence 30s alma agırlında çok fark yok kafası ne kadar geniş büyük olursa iyi olur.ben misina kullanıyorum makinalar gayet güzel çalııyor ben çok memlunum.sarımıda da kötü gelmedi, bence örgüde boşluğunı aldığın sürece sıkıntı yaratmaz gibi geliyor :)ama yinede bir bilene sormak lazım :)

11. fatihh

fatihh Fatih

Favori Kamış:
    Fury Caster ,L.Effe SeaMaster 4,20 Surf,ProCatch CS Ultra-2.40;Protackle FW-TS 3.60
    Favori Makine:
    Penn Affinty 7000, Okuma Avanger 30b
    bende dün araştirmaya başlamıştım bu konuya rastladığım iyi oldu. gözüme pelikan dozer ,24 lugu kestirdim ama kimse tavsiye etmemiş.

12. ozi1994

ozi1994 Oğuzhan Duran

Ben atçek avımda okuma bluefish 0.26lık kullanıyorum. 2 kere toby kaşıkların iğnesini açtı geldi.Düğüm sağlam olursa zarar görmediyse misina bir bölgeden çok zor kopuyor.Tek kötü yanı biraz esnektir.

13. gacal

gacal Deniz Uzun

Favori Kamış:
    Okuma Alumina 2.40 5/25
    Favori Makine:
    Shimano Exage 3000 SFD
    En İyi Avı:
    Levrek 4,5 kg
    üstad ben nippon super tought 0.22 kullanıyorum. bazen misine ters bir yere geliyor ve patlama yaşıyorum ama sanırım makine ile alakalı. misineyi buruyordu. gam ve düğüm olarak neredeyse mükemmel. 0.22 misine ile 4.5kg levrek aldım. bir kere sahte dibe takıldı. sahtenin burnu kırıldı geldi.

okuma misineler çok esnek olduğundan kullanışlı olmuyor. düğüm olarak ne kullanıyorsun bilmiyorum ama palomar kullanırsan düğüm konusunda zahmet çekmezsin

14. kALaMa

kALaMa Ferhat

Önerilenler arasında sufix siege kullandım. Yaramaz. Esnektir, fazla dayanıklı değildir, yapısı çabuk bozulur-eskir.

Asso ultranın FCsini kullandım güzel misina ama köstek için. Makineye çok sert. Asso discovery kullandım oda çok yumuşak ve çok gamlanıyor. Normal Asso Ultra nasıl bilmiyorum.

Süper maximi av partnerim kullanıyor. Harika bir misine. Biraz pahalı ama çok güzel. Hem gamı yok denecek kadar az hem çok sağlam hem iyi düğüm tutuyor hem görünürlüğü biçok misineye göre az. Daha ne olsun:D. Bence Mono, bi üstü maxim bi üstü nanofil ve ip misinalar.:D Makinemdeki misine eskiyince bende ondan saracağım.

15. gürbüz

gürbüz İbrahim

Favori Kamış:
    Shimano Catana MH 270-14/40 Lıneaeffe Magnıfıca 3.90 surf - Cormoran Bull Fıghter270
    Favori Makine:
    Shimano Exage 3000 SFC-Daiwa Samurai 3500-7i-Okuma Avenger 55-Shimano Exage 4000FC
    En İyi Avı:
    kofana-kırlangıç-pisi
    Latex Süper Soft 0,23 kullanıyorum gam/düğüm problemi yaşamadım.

16. ercan1977

ercan1977 Ercan

Favori Kamış:
    DAM ON-LINEAR tele spin 30
    Favori Makine:
    SHIMANO jhx 4000F
    En İyi Avı:
    Palamut 2 kg
    Nuri Cem kardeş merhaba.Benim tavsiyem , Asso Double Strength 0,24 ve Maxım 0,24 misina'yı tavsiye ederim.Birinci derecede Asso misina olur derim.Eski yeşil etiketli 100mt. veya çok kullanırım dersen , 200mt. makaraları tavsiye ederim.Mutlu , huzurlu , bereketli , başarılarla ve extra trofe balıklarla dolu , sağlıklı bir hayat dilerim.Bursa'dan kucak dolusu selâmlar.ERCAN 1977 BURSA

17. GanGBoi

GanGBoi Gürkan

Favori Kamış:
    APIA Foojin'X Grove Stream 93ML, MajorCraft Cross Ride XRS-1002H
    Favori Makine:
    DAIWA Morethan Branzino 2508SH LBD, DAIWA Catalina 4020PE-H
    En İyi Avı:
    48cm 1170 gr Levrek, 45,5 cm 790gr Kofana
    asso ultra 0,20 ve okuma seabass 0,28 kullanıyorum.. aralarında kıyaslama yaptım ve asso ultranın okuma seabassdan bir tık daha önde olduğunu gördüm.. bu arada super maxim öneren olmuş bende denemek istiyorum memnun kalan çok..

18. leventturksoy

leventturksoy levent

Favori Kamış:
    Daiwa Procaster 4.20 surf daiwa crosscast 2.74 spin
    Favori Makine:
    Daiwa Crosscast S 5000 Daiwa Procaster 2500 A spin
    kardesim makine ne kullanıyorsun ? ben butun misinalarım nippon hic yasamadım dugumlenme

19. aknysfsrn

aknysfsrn AKINYUSUF

Favori Kamış:
    D.A.M SPEZIPOWER TELE SURF 420
    Favori Makine:
    Shimano aero
    En İyi Avı:
    Yumurtalık Pistaş mevkii LAGOS 5 kg
    Okuma -Asso yada osaka kullan sorun yaşıyacagını sanmıyorum kişisel fikrimide soracak olursan ip misina kullan derim
    birde ürün alırken şuna dikkat et kimisinde hayalet misina yazıyor dolayısıyla florocarbon olması gerekirken florocarbon kaplama yazıyor kaplama almanı tavsiye etmem dogrusu

20. lorel

lorel İLYAS SÖYLEMEZ

0,24 Angel kıss profesyonel misina tavsiye ederim.Uzun zamandır at çek avlarında kullanıyorum, cekeri ve düğüm mukavemeti çok güzel.Tek kusuru az biraz gam yapıyor ama diğer güzel özelliklerinin yanında bu kadar kusur kabul edilebiliyor.