Merhaba arkadaşlar. makineme büyük merakla sardığım nippon 0.22 misinaya diğer yaptıklarım gibi bir test uygulamak istedim. Bu testi daha önce açtığım konulardaki gibi aynı şekilde yaptım. (bkz : test) yani çokta hassas olmayan ağırlık ölçer ile bir tarafta palomar düğümlü fırdöndüye bağlı ağırlık ölçer, yaklaşık 1m mesafeden sonra ben. güç ağır ağır arttırılarak ve 3 defa tekrarlanarak test yapıldı. yazdığım sonuçlar ortalamadır. Remixon super maxim 0.25mm yazan çeker : belirsiz test : 2.8kg Nippon 0.22 super tought yazan çeker : 8.10kg test : 3.1kg yorum sizin...
0,26 nippon kullandım yazın, çok memnun kalmıştım. Kopması gereken yerde kopmuyor Kesmek zorunda kalmıştım.
12mm örgünün çeker değeri 7kg..22mm mono için 8.10 biraz düşündürücü..casper gibi bir misina olduğunu düşünmeye başladım.. her 2 misinanın gerçek kalınlığını ölçebilmen için teknik ekipmana ihtiyacın var.. 22mm bildiğin belkide 25mm çıkar ölçümde belkide daha fazla ben süper maxim ve casper kullanıyordum.....casper ın 25 liği süper maxime göre daha kalın idi....o vakit kafa böcükleniyor..bu 25mm ise o kaç mm diye düşünmeye başlıyorsun vs .. 1. her 2 misinanın eşit kalınlıkda olduğuna emin olacaksın.. 2. 1ci şıkkı tamamladıkdan sonra...2 makarayıda sıfır paketinden çıkaracaksın..yorulmuş misinalar ile test yapma.. 3..düğümleri atarken özenli atacaksın.. 4..gerdirme işleminde aradaki küçük farkları kaçırmak istemiyorsan ayrıyetten elektronik bir terazide tartacaksın..el kantarın sabit olacak..darasını ölçtüğün kovanın içine suyu doldururken ağır hareket edeceksin..kova sallanmıyacak vs..... Casper 100mt. Misina0.20 mm7.39 kg Casper 100mt. Misina0.23 mm8.36 kg Casper 100mt. Misina0.26 mm10.34 kg Casper 100mt. Misina0.28 mm12.28 kg bu videoda 19.3 ile eye coresser düğüm galip geliyor..bu oranla polomar düğüme yenilmişti bu düğüm az bir fark ile.. http://www.youtube.com/watch?v=jaY53L4v31c&feature=player_embedded aynı düğüm bu videoda 22.7 ile galip geliyor..polomar bu oranı görememişti eski karşılaştırmada.. böylesine teknik ekipmana sahip firmada..böyle farklar çıkabiliyorsa testlerde... ben hem senin hem bu firmanın yaptığı testlerde kafamın karıştığını belirtmek isterim..net sonuç çıkmıyor ortaya..ki firma aynı bobinden misina bağlıyarak test ediyor.... http://www.youtube.com/watch?v=nUtYlZJjSBo&feature=player_embedded balığı almanda fayda gösteren kısım.. kalama ayarıdır... ölçümünü verdiğin nin 25lik misinanın tam 2 misli ağırlıkda bir yaratık..45dk böyle dolandır durduk limanın etrafında... bu arada shimanoculara daiwacılara duyrulur..10 luk spro passion makina:tea: Uploaded with ImageShack.us
Elinize sağlık... Üşenmeyip bu misina çeker testleriyle uğraşıyorsunuz ya helal olsun. Konusu açılmışken bir soru : Çantamı karıştırırken 0,31 lik effe casper misina buldum sıfır. Zamanın birinde almışım Nasıl değerlendirebilirim bu misinayı, ne önerirsiniz? Teşekkürler
elimdeki misinaları karşılaştırmak için yapmadım bu testi kadir usta. aslında amacım misinaların ne kadar çekeceği değil, üretici firmaların ne kadar salladıklarını öğrenmek. ayrıca ava gittiğimizde misinaya ne kadar güvenmemiz gerektiği. bu arada test, misinalar hiç kullanılmadan yani deforme olmadan yapıldı. test kalamasız yani direk ağırlık ile yapıldı. zaten doğru kombinasyon (makina,kamış...vs) ile bir çok büyük balığı daha ince ve güçsüz misinalar ile kıyıya alabilirsiniz.
aga burda senin düşüncen farklı olabilir ancak okuyan farklı algılayabilir.. ..gerçekden de 22mm ise..tabiki düşünebilinir..testine göre fark atmış..durduk yere kimse 3 4tl daha fark vermesin..bende vermem niye vereyimkihihi merak ettiğim net kalınlık derecesi..orta sert ise gam sorunuda yoksa..bencede düşünebilinir..
kalınlık konusunda haklısın. sanırım diametre gibi bi alet vardı. bulabilirsem kalınlıkları ölçecem test yapıldıktan sonra yaklaşık 5 saat at-çek yaptım kadir usta. hiç bir problem olmadı. ne gam ne keder sakın kimsenin aklına bu iyidir yada bu kötüdür diye bişey gelmesin. ben sadece aldığımız malın ne olduğunu görebilmemiz için bu testleri yapıyorum. bilelim ki avda sürprizler yaşamayalım. :thumb:
Kadir abinin her fırsatta tavsiye ettiği süper maxim i bir türlü bulamayınca, spin için bir kaç farklı monofilament misina denedim. Son durağım nippon super tough oldu. Kullanacağım misina için aradığım ilk kriter, spin avda hiç bir şartta gam yapmaması idi. Bilirsiniz ki gam yapan misina bir süre sonra aynen örgüde olduğu gibi kuşgözü olup sahte ve balık kaybına yol açıyor. Nippon süper tough misina da bu problem gerçekten sıfır. Öte yandan genelde önerilen spin misinaları yumuşak ve esnek yapıda oluyorlar ki bu da tasma atamama gibi sorunlara yol açıyor. Fakat bu misina kafa darbelerini emecek kadar yumuşak ancak tasmalamayı engellemeyecek kadar da sert. Düğüm mukavemeti iyi ve hafif gri rengiyle oldukça iyi bir kamuflaja sahip. Çeker konusu misinalarda pek ilgilendiğim bir durum değildir. Zira kalaması hassas diye makinelere bir dünya para veriyoruz. Dolayısıyla balığı misinam değil kamış ve makinam çekecek. 3makara 0.22mm alıp penn sargus 3000 makinama yekpare halde sardım. uygun kalamayla makul boylarda akyadan bile korkum yok artık. Sanırım daha iyisini bulana kadar bu misinayı kullanacağım. Kısaca; -gam yapmıyor, kuş gözü olmuyor, -ne çok yumuşak ne çok sert. tasma atarken sorun çıkarmıyor -rengi görünürlüğünü düşürüyor.
yemli avlarında kullanırsın tekneden sırtı çekerken kullanırsın nippon u araştıracağım..hoşuma giderse niye 3 5 tl fazla vereyimki