01-01-2013 palamutları :) ((ARAYAN BULUR))

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında ozkan79 tarafından paylaşıldı.

1. ozkan79

ozkan79 özkan

Arkadaşlar merhaba öncelikle herkesin yeni yılını tebrik eder 2013 de sağlık dolu günler dilerim.

Aslında nasıl desem nasıl başlasam bilemiyorum ama,balık sevdası işte yılbaşı bayram seyran dinlemiyor ilk fırsatda elimizde olta kendimizi deniz kıyısında buluyoruz :D

Yine öyle oldu 31 aralık akşamı saat 01.00 gibi uykuya dalındı ve sabah 07.45 de koğuş kalk yapıldı :)

Hemen arkadaşım hakanı aradım hadi kalk gelen raporlar hiç içaçıcı değil ama gel senle bir kısmetimizi arayalım pazar günkü avlağımıza gidelim dedim (30 unda dişlileri yakaladığımız bölgeye) neyse hakan geldi bende hazırlıkları tamamlamıştım,çıktık yola;önce balat civarını gözlemledik,balık yoktu o ara arkadaşım mehmeti aradım oda karaköyde sahte at çek yaptığını lakin tek bir vuruş dahi alamadığını,istavrit çıktığını söyledi;bu habere benim moralim çok bozulmuştu idk

Arabamızı karaköye sürdük oda ne 1 ocak sabahı sahiller bomboş oldur derken ortalık ana baba günü sanki atçek lüfer çıkıyor :D

Çapariye gelen balıklar mikro kraça tabi hepsi kovaya banghead banghead

Hiç olta atmadan mehmet arkadaşımızıda alıp tekrar bindik arabamıza istikamet kabataş fındıklı idiki...bir anda telim çaldı arayan hüseyin.... ??

==hüseyin:nerdesiniz
    ==ben:karaköydeyiz kabataş fındıklı tarafına gideceğiz burda balık yok.
    ==hüseyin:bekleyin beni bende geliyorum..

Neyse kısa bir süre beklemeden sonra hüseyin ve tesadüf eseri arkadaşımız oktayda bizim tayfaya takıldı ve bir anda olduk 5 kişi hemen kabataş fındıklı civarına büyük bir heycanla gidildi oltalar açıldı sahteler boğazın serin sularına gönderildi lakin 10 dakika sonra hepimizin yüzündeki ifade aynıydı :(

Yeni yıla çok kötü başlayacaktık bu belli olmuştu bu arada kuzenim eserle telden görüştüm oda balıkta olduğunu boğazda anadolu yakasında muhtelif avlaklar dolaştığını lakin kılçık bile olmadığını söyleyince iyiden iyiye canım sıkılmaya başlamıştı banghead

Arkadaşlara dönüp oltaları toplayıp boğaza gidelim,bir bakıp dolanalım belki kayda değer bir avımız olur düşüncesi ile düştük yollara...

Beşiktaş,arnavutköy,bebek,hisarönü,yeniköy,emirgan hep dolaştık.

Bu değil,bu olmaz,bu sıradan bu hiç olmamış,bu bizi mutlu etmez diyerekten :D hiç olta atmadan boğazdan ayrıldık;ama müthiş balık vardı balık öyle müthiş idiki tüm avlaklar iğne atsan yere düşmeyecek şekilde kalabalıktı.

insanlar ne mi yakalıyordu bunuda siz tahmin edin banghead idk

Tekrardan arkadaşlara dönüp bu mikrolar bize göre değil her Horoz kendi çöplüğünde öter diyerekden boğazdan ayrılıp banko avlaklarımızdan biri olan (sarayburnu,küçükçekmece) arası bir sahil şeridinde arabamızı park edip olta atacaktık ki oda ne :eek: :eek:

gözlerime inanamıyorum :eek: :eek: palamutlar levrek ve karagözler hemde zıpkınla :eek: Bu bir rüya olmalı :)

Arkadaşım hakan teknelere bak uzun olta dolaşıyorlar demesi ile farklı bir aleme olan yolculuğum çoktannnn başlamış oldu bile mrsparkle

Hemen hızlı ve seri bir biçimde kamışlar açıldı :)

Ben hangi sahteyi denesem acaba derken arkadaşım hüseyin;özkan aldım aldım demesi ile elim ayağıma dolaştı reeling mrsparkle

Yakadığımız balıkların ağzından resmen balık fışkırıyordu ağzı dolu balıklar oburluk yapıp bizim sahtelerede atlıyorlardı.

Ava sonradan katılan kuzenim eser daha ikinci atışında çok sağlam bir balık aldı fakat balığı sudan çıkartmaya muaffak olamadı balık fişekleyip rapala ile beraber kaçtı,ve bundan sonra eser malesefki balık alamadı idk

ava sonradan katılan arkadaşımız keremde malesef şansılığını kıramadı idk

maçın ilerleyen dakikalarında çok sıcak anlar yaşandı ama bu uzun sürmedi :)

Arkadaşım hüseyin günün en skorer ismi oldu günü 6 balık ile tamamladı.

Hüseyinin balıkları.

Arkadaşımız oktay poz verirken :)
    kendisi bir kaç vuruş aldı ama sadece bir balığı kıyıya alabildi ama bayağı irice bir palamutdu :) ayrıca o soğuk havada sıcak çay demledi ALLAH razı olsun onun sayesinde ısındık.

Arkadaşım hakan günü 4 balık ile tamamladı ustalığını konuşturdu yine.

bunlarda yakaladığımız balıkların bir bölümü

bunlarda benim nasibime düşenler :) günü 3 balıkla tamaladım 3 vuruş 3 balık.

boğaz ve haliç turu yaptığımızdan palamutları bulmakda biraz geç kaldık avlağa vardığımızda ilk bir saat güzel balık yaptı ama sonradan kesti,akşam suyunda ise bir ara palamutlar havada uçuşuyor su yüzeyinde beyaz köpükler çıkartıyorlardı lakin akşam suyunda ben balık alamdım.

gün sonunda bende 3 hakanda 4 hüseyinde 6 oktay arkadaşımızda ise 1 balık var idi diğer arkadaşlarımız malesef balık kandıramadı;herşeyden önce kısmet geliyor işte...

av sonunda toplam 14 balık alı konuldu;1 kez rapala ağzında balık kaçırıldı birkez palamutun biri iğneyi kırıp kaçtı (savagear 6 numara ) bir çok kezde vuruş alındı ama balık kıyıya alınamadı.

Sahteler kendonun muhtelif sahteleri ve 2.5 liraya satılan kalsik kambur kaşıklar.

1 ocak itibari ile kısmetimiz buymuş güzel bir anı oldu okuyan arkadaşlara ayrıca teşekkürler biraz fazla uzun yazıp başınızı şişirdim.sağlıcakla kalınız.

2. kayral

kayral Önder

Favori Kamış:
    awa-shima
    Favori Makine:
    ryobi
    En İyi Avı:
    çupra 2,10kg/Levrek 4 Küsür
    Maşallah çok güzel av yapmışsınız,tebrik ederim :)

3. 4443

4443

Özkan abi bereketli olsun harika kareler :)

Yılın Sonunu başını bağladın raporlarla dahası rastgele sevgiler ...

4. fatihh

fatihh Fatih

Favori Kamış:
    Fury Caster ,L.Effe SeaMaster 4,20 Surf,ProCatch CS Ultra-2.40;Protackle FW-TS 3.60
    Favori Makine:
    Penn Affinty 7000, Okuma Avanger 30b
    Azim ile adım adım zafere yürümüşsünüz..

Tebrik ederim. Afiyet olsun :)

5. Mustafa Mert

Mustafa Mert Mustafa Mert

Abi naptın sen :D Tebrikler

6. Ersin1903

Ersin1903 Ersin

Favori Kamış:
    Okuma Salina Surf 4.20 / Okuma Salina Sea Spin 2.85mt
    Favori Makine:
    Ryobi TT Power 8000 / Tubertini Plus 6000 / Okuma Inspira 40
    Tebrik ederim, oldukça iyi bir av olmuş :clap2: millet kraçalarla uğraşıyorken siz palamutları yollamışsınız kovaya :) afiyet olsun...

7. anton

anton Adnan

Favori Kamış:
    Vega Potenza 4.20, Lineaffe Exteme 4.40, Okuma Salina 4.20 3 parça
    Favori Makine:
    Shimano PA Fliegen TD, Daiwa Emble pro 5000, Shimano spinjoy XT Surf
    En İyi Avı:
    Kova dolusu sarıkanatlar.
    tebrikler özkan, balıklar çok güzel. 2013 açılışın harika :).

8. Şimal

Şimal İsa Sivri

Favori Kamış:
    Lineaeffe Surf Mill 4.20
    Favori Makine:
    Daiwa Emcast Plus 5000
    En İyi Avı:
    Balık Avı Dostlarım...
    Son günlerdeki balık kıtlığında çok değerli ve güzel bir av yapmışsınız, tebrikler.Hala boğazda palamut görmek gerçekten çok güzel.:)

Aslında boğazda fazla tutulamayan karagöz ve levrek gibi balıklar için farklı takım denemeleri ve araştırmaları yapmamız gerekiyormuş.Zıpkınla girenler farklı tür balıkları vurubilirken, oltaya denk gelmemelerinin sebeplerini araştırmak lazım bence:rolleyes:

9. PAŞŞA

PAŞŞA Remzi

Favori Kamış:
    Vega Potenza Supercore,Lineaeffe Fury Caster
    Favori Makine:
    Daiwa Windcast Z 5000,Ryobi AP Power
    Tebrikler Özkan son iki haftadır süper avlar yapıyorsun, şeytanın kırılmadık bi tarafını bırakmadın afiyet olsun.sahte takımı kurşunlumu yoksa spin tarzı at çekmiydi? yarin sabahtan bende yoklamayı düşünüyorum o tarafları..

10. Chaosad

Chaosad Levent

En İyi Avı:
    Levrek, 4.880 gr
    Maşallah balıksız geçen bu günlerde raporlarınızı keyifle okuyorum.Daha iyileri rastgelsin ekip olarak ısrarınız iyi netice vermiş :)

11. adalı balıkçı

adalı balıkçı Berkan

Favori Kamış:
    Lineaeffe Surf Mill 4.20 & Spirit Surf 3.90 - ProCatch Carbospin Pro 2.70
    Favori Makine:
    Okuma Avenger Av 65b
    En İyi Avı:
    Her yeni gün daha iyisi için bir fırsattır..
    Vaaay Özkacım vallahi gönülden tebrik ederim, rapor budur işte :thumb: çok iyi bir başlangıç olmuş, talihinin hep böyle açık olmasını dilerim :clap2:

12. eserli83

eserli83 Eser Yazıcı

Favori Kamış:
    shimano speedcast 4 30 200 gr
    Favori Makine:
    SHIMANO ULTEGRA CI4 5500 XSA
    :D Abi tebrikler. Süper bi gündü. Deniz bugun şaşırttı bizleri. Kımsenin kayda değer bişey alamadıgı bugun o palamut oynaklarının uzerine üşüşen martıların, agzından sardalyaler varken hala sahteye atlayan palamutlar inanılmazdı.Ben herkesi kutlar en kotu avlarımızın bugun ki gibi güzel gecmesini dilerim.Resimler süper bir ben yokum resim çektiren o da olta atmayı bırakamamaktan sanırım:D Afiyet olsun. :)

13. berkur

berkur şükrü

Favori Kamış:
    SHIMANO SURF LEADER 450 BX-G 3 PARÇA
    Favori Makine:
    shımono exage-ryobı epplause-shımono power aero fılegentd.
    En İyi Avı:
    lüfer+palamut.
    maşallah güzel bir av olmuş.:thumb:

14. levrekçi 39

levrekçi 39 ersen özkan

Favori Makine:
    shımano.shımano.shımano
    resimlerle beraber süper bir anlatım güzel bir av tebrikler

15. ahtapot2

ahtapot2 Deniz

Favori Kamış:
    Okuma Cedros Telesurf 4,50 , Okuma Vsystem Spin 270 cm. 20-60 gr.
    Favori Makine:
    Okuma Avenger AV65 - Okuma PL865 - Daiwa Emcast Plus 5500 - Cabelas Tournament ZX4000A
    Maşallah.. Özkan tebrikler..

Bugün Sarayburnu'na kadar indik ama daha ileri gitmek gerekiyormuş demek ki:)

16. mustafa inanlı

mustafa inanlı mustafa inanlı

helal olsun iyi av olmuş

17. MERT ISTANBUL

MERT ISTANBUL Mert

Özkan, Şov yapmışsınız tebrikler.

18. drasty41

drasty41 Recep

Favori Kamış:
    lineaeffe unicast, spro spin2,70 ve 2,40
    Favori Makine:
    shimano exage ryobi ekusima4000
    Özkan tüm ekibi kutlarım tüm senen bereketli geçsin afiyet olsun.

19. mustafa inanlı

mustafa inanlı mustafa inanlı

helal olsun

tebrikler arkadaşlar.iyi av olmuş. ayrıca raporlar için teşekkürler

20. ozan1977

ozan1977 ozan sağlam

Favori Kamış:
    lineaeffe extreme cast 420
    Favori Makine:
    okuma v system v65
    En İyi Avı:
    levrek 3kg,kalkan 4.5kg,eşkina 2kg
    süper bir av tebrikler..şu balıksız geçen günlerde herkesin gözlerini bayram ettirdiniz helal olsun size..daha güzel avlar yapmanız dileğiyle..rastgele..