Baştan yazayım sonuç sıfır. Serhat abim, Cüneyt ve ben geçen hafta kararlaştırdığımız gibi Cuma gecesi atçek yapmaya gittik. Cuma saat 02:30 gibi evden çıktık. Yer İzmir Çandarlı. Meraya saat 03.30 gibi vardık. Diğer atçekçilerde teleskobik kamışlar var 2,10 metre gibi. Makinalar 30 luk yada 40 lık. Bende okuma x spin 2,40 kamışı, 25 lik okuma makina var. (Güzel bir kombinasyon, tavsiye ederim. Çok hafif) Saat 3,30 da diğer atçekçiler başladılar atçeke. Serhat abi benim sahtelerden Rapala Maxrap 11 cm Fayu'yu çok beğendi onu aldı. Kamışa Rapala clipsi de taktı. Ben o sıra bagajın ışığı ile Daiwa Saltiga Laser Sardine 12 cm sahteme rapala düğümü atmaya çalışıyorum. Zor bela bi 15 dk'sonra bende hazırım. Merada kimse yok, başladık atçeke hava çok rüzgarlı, En acemi ben olmama rağmen diğer atçekçilerden en az 10 metre daha uzağa atıyorum. Aradan 2 saat kadar geçiyor, diğer atçekçiler yoruldu. Serhat abi arabada yatıyor. Cüneyt merada kuytu da uzanmış, bende de ayakta durmanın yorgunluğu var ama kollarımda yorgunluk yok. Okuma x spin aldığım için çok mutluyum. 2-3 kez ben kamış savururken çok yakınlarımdan 1 balık atladı ama karanlıkta ne olduğunu göremedim. Ya sahtemi takip eden bir ispendekti veya kefalde olabilir. Sabah olmasına yakın meraya 2 atçekçi daha geldi. Onlar slikon attılar. Serhat abi benim Maxrap Fayu'yu takıştırdı akarsuda. Koparmak istemiyo, emanet olduğundan. Ben kopar abi çek boşver çıkmıcak baksana dedim. O da üzülerek kopardı. Sonra ben sahtemi değiştirdim. Ryobi kırmızı kafa taktım, bi yarım saat attım, maxrap 13 cm fb sahtemi de deneyeyim dedim. Maxrap fb'yi taktım. Serhat abimin fayuyu kopartım akarsuda bıraktığı tarafa geçtim. İlk atış, Maxrap fb suda, çekiyorum gelmiyor. Hay Allahım, en güvendiğim sahtelerim sezon başında suda kalacak. Bari bi balık tutaydım da öyle kalsaydı suda diye içimden geçirirken birden sahtem kurtuldu ve geliyor, yüzüm de o on mutluluk, ohhhh kurtardım derken çekmemle şok. Benim Maxrap Fb, biraz önce suda kalan kardeşi Maxrap Fayu'yu kanca halkasından yakalamış, birlikte sarmaş dolaş geldiler. O an çok güzeldi, koca alanda milyon kez atsam denk gelmez. Zaiyat sıfır. Serhat abi, Fayu ya dikkat et çok balık alacak o ondan geldi dedi. Sonra ben arkadaşları bırakıp akarsu kenarından denize doğru yürüdüm, Amaç levrek yakalamaktan ziyade maxrap'in yüzüşünü görebilmekti. Zaten akarsu bulanık ve balık yoktu, kimse tek vuruş alamamıştı. Sabah ortalığı aydınlatmış, ben deniz kenarındaydım. Rüzgar kesilmiş, mis gibi bir iyot kokusu deniz berrak. Başladım azmak ağzında atçeke Maxrapte çok güzel yüzüyo hani. Sarma hızıma falan bakıyorum da sanırım gece boyu yavaş sarmışım. Tecrübe etmek için güzel fırsat. Yalnız rapala clipsi yüzüşü biraz bozuyor. Sahteyi atarken de dengesini bozuyor, sahte havada taklalar atıyor. Clipsi önermiyorum. Derken telefonum çalıyor, arkadaşlar bitmiş gidelim mi diyorlar. O güzel ortamı üzülerek terk ediyorum. Sabah 10.00 gibi Bergama'ya dönüyoruz. 2. Raound : 10.00 dan 14,00'e kadar uyuyorum. Sonra yemek falan, oğlum Doruk'la falan ilgileniyorum. Saat 18.00 civarı, Serhat abiyle yemli beklemeli av yapmaya karar veriyoruz. Eşimin surat 5 karış. Gücü yetse ağzımı burnumu kıracak. Görmemezlikten gelerek yola çıkıyoruz. Malzemecinin önerdiği avlaga varıyoruz. 2 saat kadar orada takıldık, Serhat abi orta boy bir mırmırla bir sargoz yakaladı. Yem mamun, 3 köstekli dip takımı. Olta attığımız yer kumluk sahil. Sıkılıp eski bir avlağa gidiyoruz, amaç isparoz tutup, levreğe bırakma yapmak. Öyle bir rüzgar varki dışarı da durmak imkansız. Merada isparoz bile yok. Daha fazla dayanamıyoruz, Saat 12,30 gibi avı sonlandırıp Dikili'ye çorba içmeye gidiyoruz. Çorbaları da içip, içimizi ısıtıp, saat 02,30 gibi evdeyiz ayakta zor duruyorumsick . Levrek hayalim yine haftaya kaldı. Herkese rast gelsin
Bence de Volkan Arkadaşlar ben de cumartesi sabahı Güzelbahçe' de at çek yapacaktım. Sabah suyuna gittim fakat çok rüzgar ve dalga vardı. Sahilevleri' ne geçtim. Balıkçı barınağının Konak tarafında at çek yaptım ama martılar dışında takip bile yoktu. Kısmet haftaya.
Bu haftayı boş geçtik, varsın olsun. Haftaya nasipse izne çıkacağım. Haftaya yağmur yağarsa şansımız artar. Kısmet artık... Kadir abi Bruce Lee'yi bende severim. 6 yıl çok uzun bi süre, hocalık yapacak kıvamdayım demişsin zaten üstü kapalı. Burdan forumdaki arkadaşları uyarmayı bir borç bilirim. Kadir abiyle zıtlaşmayın, levrek yakaladığı meraları olabildiğince kullanmayın Şans eseri avlakta karşılaşırsanız selam verip, usulca merayı terk edin
zıtlaşacak bir durum yokki ortada ama herkesin kendisinin balık beklediği noktalar vardır,atçekçiler varken oralardan uzak duruyorumbaşıma çok geldi böyle, kaç defa balığı sudan çıkarmadım göze gelmiyelim diye,böyle yaparkende çok kaçırdığım oldu, artık video çekmiye korkuyorum,şak diye aynı takım aynı noktada bitiveriyorlar ben salayım o poşete indirsin uzak doğu sporları yaptığım dönemde olsun,normal yaşantımda olsun,toplum içinde geride ota gitmeyi sevmiyorum,benim uç taraflarda ön safhalarda yer tutmam lazım,bu felsefe ile hayatta koşuşturuyorum, benim yapım bu kısacası mücadele etmeden başarıyı yakalıyamazsın, hayatın çoğu noktasında bu durum böyle, her 2 nizin yazılarını okudum,av saatinde suyun bulanık dalgalı olduğundan şikayetçisiniz,hatta biriniz yer değiştirmiş levreği böyle yerlerde arıyacaksınız,icabında ıslanacaksınız,durgun suda %5 şansınız var,bulanık suda %70
Aslında tamda levrek havası vardı haftasonu izmirde..Ben nöbetteydim,sabaha kadar levrek havası levrek havası diye sayıklayıp durdum kendi kendime
Ben şikayetçi değilim kadir abi, geceden beri olta atıp yakalayamayınca bari berrak suda sahtelerin yüzüşlerini ve çekim hızıma göre sahtenin yüzüşünü göreyim diye yer değiştirdim. O günkü avdan umudu kesip bi nevi haftaya yapacağım avlara hazırlık ve tecrübe olması açısından berrak denizde atçek yaptım. Böylece yavaş sardığımı, rapala clipsinin sahte atımını ve yüzüşünü etkilediğini tecrübe edindim. Senin gıyabında yazdıklarımda şakadan ibaret. Samimiyetine ve iyi niyetine güvenerek yazdım. Alındıysan özür dilerim...
Faruk havası vardı da levrek yoktu. Veyahut rapalaya yüz vermedi. Şiddetli rüzgardan ziyade nerden estiği önemli kuzey egede. Lodos esmeli, güney batıdan esmeli yani. Lodosta canlı mamunla Dikili'den her daim levrek yakalanıyor. Hatta 4 avın 3 ü başarılı oluyor gibi. İlk defa balığa gidenler bile yakalıyor. Neden yemli dersen, rüzgara karşı rapala atmak ve saatlerce sahilde durmak zor olduğundan çevremdeki insanlar. Yemli takımları sahile dizip, arabada oturuyorlar, saat başı kontrol ediyorlar takımları. Rapala da iş yapar, rüzgarda atıp soğuğa dayanabilirsen.
Levrek havası vardı belki ama Güzelbahçe' de cidden iyi rüzgar vardı. bi iki atış yaptım ama kıyılar olduğu gibi yosundu. Kısmet haftaya artık. Benim de işler yolunda giderse Karaburun' a gideceğim cuma akşamından. 2 gece yemli dip ve atçek yapacağım kısmetsereeling reeling reeling
alınacak bir durum yokki ortada rapala klipsi nin sahtenin yüzüşüne yan etkisi yok benim düşüncem bu yönde,iğneye attığın düğümün aynısını sahtenin çemberine bağlarsan,rapala düğümü ile normal düğüm arasında çok az bir farklılık yatatır, normal düğümde sahte tam salınım yapamıyor, bence uğraşma bunlarla, okumanın 9 numara rapala klipsi oldukca güzel,, gündüz berrak suda çok ağır sarım yapma,çok hızlıda yapma, gece ağır sarım takılabilirsin,kıyıda gece yemlik balıklar suda ok gibi dururlar,ağır hareket ederler,gündüz ışığındaki gibi hareketli olmazlar,olurlarsa yerlerini belirtirler avcı balıklara....
Rapala düğümü atınca sahte atımda ok gibi gidiyor, clips takınca dengesi bozulup taklalar atıyor havada. Yüzerken clips ağırlığıyla kafası hafif aşağıda geliyor ve sanki daha fazla dalıyor gibi abi. Bu tüyo'yu ilk defa duyuyorum ve gayet mantıklı. Güzel bir tüyo teşekkür ederim. Gece daha ağır sarma, gündüz berrak suda biraz daha hızlı sarma. Yazdım bunları aklıma.
Bende cuma gecesi yine dayanamayarak aliağaya gittim.Bu sefer gitmiycem dedim yol boyunca hep kendime ama dayanamadım.Hatta gitmeyeceğim diye inat ettiğim için O patlak havaya daha önce bakmama rağmen üstüme giyecek bişey dahi almadım.Sadece ince bir gömlek. Tam yemcimin önünden geçiyorum.Tabi gene dürtüolar beniani bi manevra ve korna sesleri arasında kendimi yemcide buldum hala inat ediyorum yem almıcam bikaç bişey alıp çıkayım diyorum ama nafile o caaanım mamunları görünce gene dayanamıyorum ver abi ordan tadımlık 2 bardak mamun gittim avlak yerine.Allam küçük kıyamet kopuyo... kurşunsuz atayım diyorum bakıyorum mamunlar kafamda ensemde geziotaktım 40 gr kurşun;atıyorum 2 metre önüme düşüyor .bekliyorum ; süperrrr... haramiler tırtıklamıyo yemi.olur bu iş diyorum ama kuzey rüzgarı iliklerime kadar işlio üstümde sadece bi gömlek olunca.arabanın bagajını didikliyorum bu örtü buluyorum atıyorum omuzlarıma hadi diyorum bi yarım saat durayım diyorum olur bu iş diyorum ama nafile... 10 dakika dayanabildim.aynen arabaya dönüş apar topar resmen kaçtım oradan
:laughing: Komik bir anı olmuş. Hava çok bozuktu geçen hafta. Bu hafta sonu yağmur ve lodos var, kaçırma
Valla volkan kardeşim pazartesiden beri gözüm zaten poseidon da zırt açıyor pırt kapatıyorum Cuma akşam üzerinden cumartesi öğle civarlarına kadar gene aliağa da olucam nasipse cuma akşam üzeri sırtı , gece kıyıdan , cumartesi sabahın ilk ışıkları gene sırtı ve sonrası bot ile derin su avı cuma akşamüstünden cumartesi öğlene kadar hava 1-2 lodos... ama cumartesi öğlen hava 6 ve üzerine çıkıyor.resmen patlıyor fakat yağmur yok cuma akşam üzerinden cumartesi öğlene kadar... ben poseidon dan bakıyorum... sen nerden baktın ki? yağmuru neresi gösterio?
Ben hafta sonu yağmurlu dedim zaten. Ben bizim gariban dmi'den baktım Poseidon moseidon çıkarma başıma şimdi Bi de onu takip etmeyeyim. :laughing:
et abi bence ben uzun süredir poseidon dan bakıyorum.3 saatlik dilimler halinde rüzgar yağmur çamur herşeyi gösterio havanın saat kaçta nasıl deişeceğinden tut yağmurun kaçta nerden geleceğini dahi gösterio ahanda bu da cumartesi öğlen 12 de egenin hali http://www.poseidon.hcmr.gr/sailing_forecast.php?area_id=naeg yok link atınca sadece şuanki saat dilimini veriyormuş.pardon
Anlaşıldı sık kullanılanlara bi de poseidon eklenecek Önerin için teşekkür ederim.Bu hafta sonu bizde Aliağa'da olabiliriz. Dikili'de olabilir, lodos kaçmaz