01-02.11.2008 Sazan Avi Raporu

Konu, 'İç sularımızdan (Tatlısu) Güncel Av Raporları' kısmında fixahmet tarafından paylaşıldı.

1. fixahmet

fixahmet AHMET

Favori Kamış:
    Daiwa msp 270
    Favori Makine:
    Ryobi ecusima 4000vi
    En İyi Avı:
    sazan 5150 gr
    EKİP: BEN, METİN(baco), EMRE(yeğen)
    YER : SAMSUN'DA BİR GÖLET
    KULLANILAN YEM: CİVCİV YEMİNDEN HAZIRLANMIŞ HAMUR
    EKİPMAN: YAYLI DİP OLTASI

Aslında avlak yerine varış zamanımız 31.10.2008 saat 22.00 sularıydı. Ama çok karanlığa kaldığımızdan ve hava çok aşırı soğuk olduğundan gece olta atma şansımız fazla olmadı. O yüzden av tarihini 01-02.11.2008 olarak yazmayı tercih ettim. Cumartesi sabah saat 6 gibi uyandık. Çadırdan çıktığımızda bile çok soğuktu hava. Ama iş başı yapma zamanıydı. Hemen karışımı hazırlayıp oltaları suya attık. İlk balığımızı yaklaşık 1 saat sonra aldık. İlk günü 7 adet balıkla kapattık. Gece gene çok soğuktu, yaklaşık 4-5 derece civarındaydı ve çok ayaz vardı. Oltaları öylece suda bırakıp saat 23.30 gibi çadıra girdik. Kulaklarımız zil sesine kurulmuş şekilde uyuduk. Ertesi sabah gene saat 06.00 civarı kalktık. Oltalara gece hiçbişey vurmamıştı. Yemleri takıp tekrar beklemeye başladık. Fakat bir önceki güne göre çok sönük bir ikinci gün oldu. Sadece 2 balık alabildik. 2 günde toplam 9 adet sazanla avı tamamladık. Çok keyifli bir av oldu. Manzara da çok güzeldi, özellikle sabah saatlerindeki sisli anlarda manzara harikaydı,avlak da bizi boş çevirmedi. Güzel bir av oldu.. :) Emeği geçen herkese teşekkür ederim.

Aslında aynalı ve ondan bir büyük olan sazan eve balıksız gitme ihtimaline karşı alıkoyulmuştu. Fakat anlayamadığımız şekilde balıkların birçoğu sudaki çuvalımızın içinde öldüğü için maalesef geri salamadık. Üzgünüz. Bu konuda forumda sizden yardım isteyeceğim. Sayısını tam hatırlayamadığımız kadar (15 civarı) da kasna ve ufak sazan da iade edilmiştir.

Herkese güzel avlar dileriz.

2. Arkadaşlar tebrik ederim..Sazanlar harika şansınız daim olsun:)

Balıkların ölmemesi için biraz derine ve livar benzeri bir yöntem uygun olur diye düşünüyorum..

3. esabi

esabi SENIOR MEMBER

Favori Kamış:
    reklama gerek yok
    Favori Makine:
    favori kamışım bölümünde yazıyor
    En İyi Avı:
    pulu imzamda
    ahmet kardeş aşşağıdaki linkte ağ livar var şu an stokta yokmuş ama onun gibi bir livar kullanırsan balıkların uzun süre ölmezler avın içinse tebrikler:)
    http://www.mcavmarketi.com/urun_detay.asp?pid=1341
    arkadaşlar 2/2 tebliğlere göre olta başına iğne sayısı 3 adettir umarım yaylarda 3 adetten fazla iğne yoktur varsada birdahaki avınızda iğne sayınızı azaltmanızı rica edeceğim;)

Son düzenleme: 3 Kasım 2008
  4. point.shot

point.shot rıfat kayar

Favori Kamış:
    Spro Precision Hot Spin 210 cm 5-15 gr
    Favori Makine:
    Shimano Stradic 3000FI
    En İyi Avı:
    Anadolu Alası Gökkuşağı 63cm

5. fixahmet

fixahmet AHMET

Favori Kamış:
    Daiwa msp 270
    Favori Makine:
    Ryobi ecusima 4000vi
    En İyi Avı:
    sazan 5150 gr
    Utanç Verici

Arkadaşlar. Utanarak ve üzülerek söylüyorum ki, maalesef yaylarda 5er adet kanca vardı. Ama inanın ki tebliğler 1/2 deki 6 iğne maddesinin, tebliğler 2/2 ile 3 e düşürüldüğünü bilmiyordum. Hatta daha da utanarak söylüyorum ki, esabi arkadaş yukarıda yazmasa tebliğler 2/2 den de haberim olmayacaktı. Ben haala tebliğler 1/2 nin yürürlükte olduğunu sanıyordum. Artık daha dikkatli olmaya çalışıcam. Bu arada site düzenleyiciler de anasayfadaki "tebliğler1/2" seçeneğini "tebliğler 2/2" olarak düzeltseler daha iyi olmazmı? Belki bu düzeltme yapılsa ben biz bu hatayı yapmayacaktık. Ama gene de sorumluluk bizde. Daha araştırmacı ve takipçi olmamız lazım.
    Herkese bolşanslar dilerim.

6. gülbaharlar

gülbaharlar gulbaharlar

Favori Kamış:
    el oltası, kamış
    En İyi Avı:
    13 kilo aynalı sazan
    Arkadaşlar Tebrikler Güzel Baliklar

7. smyrna

smyrna Sevil Kurtoğlu

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    olacak inşallah
    Tebrikler :) Bu heyecanı tekrar yaşamanız dileği ile :)

8. aydın karakaya

aydın karakaya Aydın KARAKAYA

En İyi Avı:
    sazan 12 kg
    Tebrikler bu mevsimde gayet güzel bir av olmuş

9. fixahmet

fixahmet AHMET

Favori Kamış:
    Daiwa msp 270
    Favori Makine:
    Ryobi ecusima 4000vi
    En İyi Avı:
    sazan 5150 gr
    soru işareti "?"

Arkadaşlar, raporda da belirttiğim gibi ilk günün bereketi 2. gün yoktu. biz aklımıza göre teoriler ürettik nedenini bilmediğimiz için. 2 gün arasındaki tek fark 1. gün hava çok bulutluydu, 2. gün ise hava tamamen açıktı, tek parça bile bulut yoktu ve sıcaklık mevsim normallerinin çok üzerindeydi(o kadar ki, soyunup güneşlendim ve biraz bronzlaştım:) ). Acaba bu bir etken olabilirmi? Balıklar bulutlu havalarda, açık havalara göre daha çok yemleniyor olabilirlermi? Yoksa tamamen tesadüfi mi oldu ilk günün bereketi?

10. esabi

esabi SENIOR MEMBER

Favori Kamış:
    reklama gerek yok
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    pulu imzamda
    yapmış olduğunuz gürültü ve gece yakmış olduğunuz kamp ateşi ve ışıklar yüzünden balıkları ürkütmüş olabilirmisiniz;)

11. uaytun

uaytun ufuk

Favori Kamış:
    olta
    güzel bir av olmuş tebrikler.

12. fixahmet

fixahmet AHMET

Favori Kamış:
    Daiwa msp 270
    Favori Makine:
    Ryobi ecusima 4000vi
    En İyi Avı:
    sazan 5150 gr
    kesinlikle hayır.

gece ne gürültü, ne kamp ateşi, ne de aşırı bir ışık vardı. sadece çay demlemek için semaveri yaktık iki kere. onun da ateş içinde yanıyo zaten. dışardan görünmüyor. biz bir anlam veremedik. nasibimiz o kadarmış demekki. zaten ziyadesiyle yetti. bundan fazlası da israf olurdu zaten. sadece merak ettik neden dün vuran balık bugün vurmadı diye. keyifli bir kamp ve av oldu. burda rporlara bakarken "acaba bizde böyle balıklar tutabilecekmiyiz?" diyorduk metinle aramızda. artık yapabileceğimize inandık.

13. carphunters

carphunters sebahtin

Favori Kamış:
    shimano, fox, kryston, jrc, korda, esp, garmin, nutrabaits, pelzer, chub

sorunuzun cevabı esasında içinde gizli
    bulutlu rüzgarlı hava iyi balık yapar
    güneşli hava su kumaş gibi dalgasız balık yapmaz
    bu avlakta ben olsam çok çok soğuk havalarda bile avlanırım belli ki sazan potansiyeli var daha irilerini yakalamak için değişik yontemler denemenizi tavsiye ederim
    bana gore gece ateşi ve ışık balık verımını düşürmez
    çok gürültü yaptıysanız yada müzük dinlediyseniz o zaman verim düşer

Son düzenleme: 4 Kasım 2008
  14. esabi

esabi SENIOR MEMBER

Favori Kamış:
    reklama gerek yok
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    pulu imzamda
    sabri gece ateşi ve ışık sazan avında verimi herzaman düşürür en azından benim avlarımda bu böyle olmuştur

15. solakali79

solakali79

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    Sazan 2KG
    Tebrikler güzel av olmuş.

16. fixahmet

fixahmet AHMET

Favori Kamış:
    Daiwa msp 270
    Favori Makine:
    Ryobi ecusima 4000vi
    En İyi Avı:
    sazan 5150 gr
    daha büyük sazanlar da mevcut bu gölette zaten. 15-20 kg çekenler oluyor nadiren de olsa. fakat herkes bizim yöntemle avlanıyor hemen hemen. soğuk havalarda da deneyeceğiz. bu gazla biz zaten her hafta kaçarız oraya:) o avlarğın kış aylarında av verip vermediğini bilmiyoruz. daha önce duymadık. ama deneyeceğiz. balık olsa da olmasa da, muhabbet ve manzara güzel oluyor.

17. akın usta

akın usta

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    sazan
    Tebrikler güzel av olmuş...

18. NİHATSUNAR

NİHATSUNAR

Favori Kamış:
    olta ve çapari
    En İyi Avı:
    22 tane sargan
    Ahmet kardeşim,seni ve ekibini kutlarım.Senin de dediğin gibi kararında bir av olmuş,fazlası hakikaten israfa kaçardı.Selamlar.

19. fixahmet

fixahmet AHMET

Favori Kamış:
    Daiwa msp 270
    Favori Makine:
    Ryobi ecusima 4000vi
    En İyi Avı:
    sazan 5150 gr
    haklısın abi.

çok teşekkür ederim. haklısınız. herşeyi tadında bırakmak lazım. ama gözümüz doymak bilmiyor işte. bundan sonra kişi başı 3 balıktan fazla olursa salıcaz. öyle karar aldık arkadaşlarla.

20. HÜRGENERAL

HÜRGENERAL SİNAN

Tebrikler arkadaşlar.Devamına rasgele.Fakat şu aralar denizi boş bıramkasanız diyorum daha güzel vakit geçirirsiniz.Özellikle Samsun gibi denize sıfır bir yerdesiniz.Ben yaklaşık bir aydan fazladır sazan takımlarını elime almadım.Deniz çok güzel bizim burda,sarıkanat,lüfer ve kalkan avlıyoruz.Selamlar,saygılar,rasgele.