01.07.2013 Boğazda Sarıkanat

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında bogazinefendisi tarafından paylaşıldı.

1. bogazinefendisi

bogazinefendisi Serhat

En İyi Avı:
    Kofana Torik belkide bi Kılıç
    Selamlar,

Dün akşam ufak bir deneme yaptık boğazda, sarıkanatlar yüzümüzü kara çıkarmadı. :) Limit altı balıklar geri salındı, limit üstüler livara atıldı.
    Toplamda 18 balık tutuldu.

Video linki aşağıdaki gibidir.

http://youtu.be/S-jOfG-um7I

2. rko

rko mustafa

Serhat çapari çalışmışsınız gördüğüm kadarı ile limit üstü balık aldınız mı ?

3. cakall

cakall Burhan Sait

hem tebrik hemde teşekkür ederim. Gözümün pası silindi sayende, hasret kaldım çinekopa :)

4. ozkan79

ozkan79 özkan

ala alaaa alaa alaaa bu mevsimde ala aalaaa :p :rolleyes:

ne diyelim kısmetiniz bol olsun rastgele :thumb:

5. bogazinefendisi

bogazinefendisi Serhat

En İyi Avı:
    limit üstü 18 adet balık geldi toplam derken onu kastetmiştim, fakat limit altı yapraklardan belki 20 tane salmışısızdır. Geçen sabahta 11 balık tutmuştuk 8 i limit altı diye bıraktık. 3 tane 28 - 30 cmlik sarıkanatlara döndük. kayıkta fotoğraf çekmek zor videoyu bile 1 aydır ilk defa çekiyorum :)

6. bogazinefendisi

bogazinefendisi Serhat

En İyi Avı:
    sazlık bir bölgede akşam hava kararmaya yakın su üstü çaparişi ile kandırılmıştır dişliler. :) asıl beklentim haliiç tarafındaki sardalyanın boğaza girmesi o zaman daha güzel raporları sunacağımdan emin olabilirsiniz :) lüferleri taktim ederim.

7. ozkan79

ozkan79 özkan

evet ya o sardalyaların ne işi var orda aklım almadı gitti idk

onların yuzunden dişli rapalayı yemez oldu banghead

çıkarın o sardalyaları aradan :D hihi

8. leventturksoy

leventturksoy levent

Favori Kamış:
    Daiwa Procaster 4.20 surf daiwa crosscast 2.74 spin
    Favori Makine:
    Daiwa Crosscast S 5000 Daiwa Procaster 2500 A spin
    ozkan gecen gun yazdım karadenizde yicek yok hamsiyok istavritte yokmus balık ac kaldı marmara bogaz sarayburnu gibi serin yerlerde gectimiz pazar deyil once pazar bogazdaydım zıpkıncı kofana vurmustu biraz sohbet ettik cok sayıda sarıkanat oldunu soyledi suruler halinde merak ettim orduda balıkcı arkadasım hamsi ve istavrit yok denecekadar az ondan dolayı havyar brakan balıklar geri donuyor olabilir dedi eyer oyleyse yandık diyebilirim yumurtadan cıkan balıklar 100/80 kendi ırkını yer

9. EMRE FISHING

EMRE FISHING Emre Üsel

Favori Kamış:
    MICHELL Privilege
    Favori Makine:
    MITCHELL Armada Pro 6500
    En İyi Avı:
    BERNA'm
    Ellerinize sağlık.

Ancak bunlar kesinlikle dönüş balığı değil emin olabilirsiniz... Kimse endişelenmesin, çok güzel bir sezon bizi bekliyor ;)

10. leventturksoy

leventturksoy levent

Favori Kamış:
    Daiwa Procaster 4.20 surf daiwa crosscast 2.74 spin
    Favori Makine:
    Daiwa Crosscast S 5000 Daiwa Procaster 2500 A spin
    umarım senin dedigin gibi olur temmuz ayında gorulmus bisey deyil alı***ısın dısında garip seyler oluyor balık dunyasında yada oncedende oluyordu bukadar ilitisim yoktu garip artık su altında su ustunde:) balık nerde hemen haberlesebiliyoruz..

11. ozkan79

ozkan79 özkan

evet üstad okumuştum yazdıklarını.

12. PEHLİVAN

PEHLİVAN mehmet

Favori Kamış:
    SHIMANO, BROWNİNG, LİNAAFFE, DAİWA, CARMORAN
    Favori Makine:
    Daiwa emblem pro 5000,RYOBİ,spro
    En İyi Avı:
    KIRLANGIÇ 3,5 kg
    yaaaa ölede alaa alaaaaa alaaa alaaaa çektirirler adama işte özkanım paşammm:laughing: :laughing: :laughing: :laughing: :laughing:

13. lecharmeur

lecharmeur Faruk

Favori Kamış:
    Vega Potenza Moon Star 425 - 150 - 220 gr & İtalcanna Kombat 4.20 cm - 220 gr
    Favori Makine:
    DAİWA WINDCAST Z 5000 & Penn Affinity 7000
    En İyi Avı:
    Bkz raporladığım avlar....
    1 - Haliçte sadece sardalya yokki geçen akşam üstü kaşık deneyenler vardı bişeyler varki millet kaşık kullanıyor. Kendim pazar akşam üzeri haliçten eşek istavriti denecek boyda istavrit aldım bir kaç parça ve sardalyaların boyuda çinekop kadardı..
    2 - Balığın bu denli uzun kalmasının nedeni boğazdan basılan suyla alakalı olabilirmi,keza su basıldıkça dipteki mikro canlılar hareketlenince sardalya ve ahalisi orda beslenip yumurtayı haliçe bırakabilir onların peşindeki balıkların peşinede dişli tayfası takılmış ve bu yüzden enteresan durumlarla karşılaşıyoruz olabilirmi Özkanım...

Sağlıcakla kalın

14. ozkan79

ozkan79 özkan

olabilir Faruk abi gün ola harman ola zaman ne gösterecek bilinmez :eek:

dişliler için pusuya yatmış bekliyorum :D

15. bogazinefendisi

bogazinefendisi Serhat

En İyi Avı:
    senelerdir bu dişlileri gözlemlemeye çalışırım ve takip ettiğim bir takvimim var son 4 senedir sadece 1 sene 2 gün şaşırdı.. balığın yukarı çıkışında 4 senedir mayıs ayının 13 - 17 arası meramı yoklarım ve hiç yüzümü kara çıkarmadı.. o ilk hızlık balıktan sonra gümüşlerle, istavritlerle yürüyor en son ise haziran 20 gibi son balık önüne sardalyayı alarak yukarı çıkıyor bu sene sardalya hala boğazın içinden yürümedi son balığı bekliyoruz. ama meraların tamamında yaprak çinekoplar, normalleri ve sarıkanatlar mevcut balık hep yatak yapmış.. bu sezon çok verimli geçecek diye düşünüyorum.. iki gün önce uzun olta da boğazın kuzeyinde bir arkadaş 2 adet kofana tutmuş.. bu yıl çok değişik işler var bakalım hayırlısı..

16. istavrit

istavrit Boğaç

Şu anda boğazın 40-45 metrelerinden at çek lüfer tutuluyor ve ister inanın ister inanmayın balık boğazın içinde gidip geliyor ;) O yüzden boğaziçinde muhtelif zaman ve muhtelif yerler değişiklik göstererek av veriyor ama mesela hala boru üstü ve Zeytinburnu av vermiş değil ,yada karadeniz çıkışında hala balık avı haberi gelmiyor.Canlı lüfer-kofana görmek isteyen Samatya 'da istasyonun oradaki tezgahlarda görebilir ;)