01.08.2010 Tırıvırı mücadelemiz kaldığı yerden

Konu, 'Organizasyon Duyuruları' kısmında simendifer tarafından paylaşıldı.

Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.
  1. simendifer

simendifer Sennur

Sevgili arkadaşlar,

Bildiğiniz üzere, 27.06.2010 tarihinde yapılacak olan tırıvırı ile mücadele organizasyonunu, hava muhalefeti nedeniyle 01.08.2010 tarihine ertelemiştik. Bu nedenle, 01.08.2010 tarihinde yapılacak olan organizasyon için, katılımcıları yeniden belirlemek durumunda olduğumuzdan, aşağıda yayınlayacağım eski liste üzerinden katılacak olan arkadaşlar isimlerini teyit ettirirlerse seviniriz.

Ercan arkadaşımızın senelik iznini kullanıyor olması nedeni ile kendisi konu ile ilgilenemeyecek olup, katılım ve araç organizasyonu için lütfen öncelikli olarak özel mesaj yolu ile yönetici arkadaşlarımızla irtibata geçiniz. Telefon numarası alışverişini de olumsuz durumlar yaşanmaması açısından özelden yaparsak seviniriz.

:)
    Değerli amatör balıkçı arkadaşlar;

Hepimizin ortak şikayeti olmasına rağmen, balık popülasyonundaki hızlı azalma malesef devam etmektedir. Bizler her ne kadar tebliğler doğrultusunda av yapsak, limitaltı yada üzeri balıkları salsak bile her yeni sezon bir önceki sezonu aratmaktadır.

Bu kötü gidişe karşı kendi çapımızda bir önlem olması amacı ile bir organizasyon planladık. Buna göre, katılımcı arkadaşlara özel mesaj ile bildirilecek tatlısu avlaklarında, yanlış amatör balık avı yapmakta olan kişilere ve özellikle TIRIVIRI ile avlananlara, yaptıkları işin zararlarını birebir anlatmayı ve 2/2 numaralı tebliği dağıtmayı planlıyoruz. Faaliyetimiz bir balık av organizasyonu değildir. Kimseye sakın olta getirmeyin demiyoruz. Ancak değişik avlakların gezilmesi, yeme-içme, dinlenme süreçlerinide dikkate alırsak zaten olta atmaya zaman kalacağını pek sanmıyoruz.

Planladığımız organizasyona katılabilecek, özellikle avlak bölgesine gidiş ve dönüşte merkezi noktalardan arabası olmayan arkadaşlarımızın ulaşımında yardımcı olabilecek arkadaşların katılımlarını bekliyoruz.

Katılımda bulunmak isteyen arkadaşların konu altına yada moderasyon ekibine isimlerini ve araçları olup olmadığını bildirmelerini rica ederiz.

DENİZ YILDIZI

Yazı yazmak için okyanus sahillerine giden
    bir yazar, sabaha karşı kumsalda dans eder
    gibi hareketler yapan birini görür.
    Biraz yaklaşınca , bu kişinin sahile
    vuran denizyıldızlarını, okyanusa atan genç bir
    adam olduğunu fark eder. Genç adama yaklaşır:
    - Neden denizyıldızlarını okyanusa atıyorsun?
    Genç adam yanıtlar;
    - Birazdan güneş yükselip, sular çekilecek.
    Onları suya atmazsam ölecekler. Yazar sorar;
    - Kilometrelerce sahil , binlerce denizyıldızı var.
    Ne fark eder ki?
    Genç adam eğilir, yerden bir denizyıldızı
    daha alır, okyanusa fırlatır.
    - Onun için fark etti ama...

tırıvırı kullanımından vazgeçireceğimiz bir kişi bile, binlerce yavrunun doğmasına vesile olabilir.....

Uploaded with ImageShack.us

Uploaded with ImageShack.us

1. Ercan ( balık kurdu )
    2. Kaan ( Draco ) 1 araç + 2 kişilik yer mevcut
    3. Koray Peksayar ( Korayp )
    4. Günay Turhan ( son mohikan ) 1 araç + 3 yada 4kişilik yer mevcut
    5. Yücel Usta ( yucelusta ) 1 araç + 3 kişilik yer mevcut
    6. Erdem Özsoyeri ( eozsoyeri )
    7. Yasin (m-a-v-i)
    8. Sennur (simendifer)
    9. Umut Keskin ( umutkeskin 7 )
    10. Murat Sülüş ( eşkina_man ) 1 araç + 3 kişilik yer mevcut
    11. Yücel Kayhan ( sky54 )
    12. İbrahim Güçlü ( menopiko )
    13. Yasin (firivay)
    14. Yunus (y.avluk)
    15. Ahmet Tutkun (küspeci)
    16. Veli Gültekin (dewilbis )
    17. Ahmet Rasim Terziakın
    18. Mehmet (carp) 1 araç+ 3 kişilik yer mevcut
    19. Hüseyin Aydoğdu (dersim) 1 araç+ 3 kişilik yer mevcut
    20. Süheyl Başak 3 kişilik yer mevcut
    21. Süheyla Başak
    22. Kazım (kedi)

Organizasyonumuz, Jandarma Komutanlığı'nın bilgisi dahilinde yapılmaktadır.

Son düzenleme: 23 Temmuz 2010
  2. LapinCash

LapinCash

Konu çok iyi.Ne kadar katılmak istediğimi tahmin edebiliyorsunuzdur sanırım ama ailemi de tahmin edebiliyorsunuzdur sanırım :(:(

3. eldvin

eldvin Erdoğan Özalp

En İyi Avı:
    30cm Lufer Familyası
    Şehir olarak bir bilgi göremedim neresi acaba?

4. zavullu

zavullu Soner

Favori Kamış:
    Alba star
    Favori Makine:
    Okuma Longbow
    En İyi Avı:
    47 cm Zargana,28 cm Kefal
    Katılmak isterdim ama o tarihte Antalya Adrasanda olacagım ...Belli bir süre önce Forumda ....Kıyıdan Balık Avcılıgı kısmında ....Adrasan için yardım diye konu açmıştım:)Arkadaşlar hadi hayırlısı diyorum.....

5. simendifer

simendifer Sennur

İstanbul'daki tatlı su avlaklarını dolaşacağız. ;)

6. simendifer

simendifer Sennur

Kısmet diyelim. Bir dahakine, tırıvırı organizasyonu değilse bile aramızda olursunuz inşallah. İyi tatiller ve hayırlı yolculuklar dilerim size. :)

7. avciibo1985

avciibo1985 ibrahim

Favori Kamış:
    LINEeAFLE surf
    Favori Makine:
    okuma traventine65 surf okumacompressa cp 65 surf okuma compressa cp 80
    En İyi Avı:
    hangisini yazayım
    öncelikle sazlı bosnayı dolaşın usta gecen hafta ordaydımörnek 100 balıkçı varsa olta atan bunların 70 inde tırıvırı bağlı hernekdar durumu izah etsemde bende kötüsü olmadı

8. eldvin

eldvin Erdoğan Özalp

En İyi Avı:
    30cm Lufer Familyası
    Bende istanbuldayım sizin gibi buyuklerimin yanında bizim gibi genç kardeşlerimizinde olması belki onları utandırır ve bilincine varırlar. Saatleri kaçtan kaça kadar bu bilgiyide verebilirmisiniz acaba?

9. simendifer

simendifer Sennur

Sabah tüm araçlarla uygun bir saatte bir noktada buluşuruz (muhtemelen 08.00 gibi). Çünkü aracı olan arkadaşlar diğer arkadaşları da alacakları için, buluşma saatinin, belirlenecek bir noktada son gelecek olana göre ayarlanması gerekecek. Bu da son iki gün kala belli olur zannediyorum. Akşam 18.30 gibi de dönüşe geçilir muhtemelen.

10. vessa

vessa gürel

Favori Kamış:
    Alivio CX Surf TE
    Favori Makine:
    Daiwa WindCast X5000
    En İyi Avı:
    5.7 aynalı
    arkadaslar bu tırı vırıyla mucadele edeceksek bunun kaynagı olan satıcılardan baslansa avlakları dolasalım ama bence cok tartısma cıkar hır gurultu gıbı cunku adam tırıvırı kullanıyorsa cahıldır ve laftan anlamaz ve terstepkı olusur bence bunun ıcın daha farklı cozum uretelım derım

11. simendifer

simendifer Sennur

Gürel bey merhaba,

Daha önce satıcılarla ilgili bir çalışma yapmıştık. Aşağıdaki linkten bu çalışmaya göz atabilirsiniz. Şimdi de kullanıcılarla ilgili bir çalışma yapmayı planladık. Belli bir süre sonra, satıcılarla ilgili bir organizasyon daha yapabiliriz belki (ki zaman zaman satıcılarla ilgili çalışmalarımız hala devam etmektedir) ama şimdi sıra bunda. ;) Arz edenler kadar talep edenlerin de bilinçlenmesi önemli. ;):)

http://www.balikavi.net/forum/showthread.php?t=18061

12. Süheyl Başak

Süheyl Başak Süheyl Başak

En İyi Avı:
    Torik 3-4 kilo
    Kıymetli Yöneticilerimiz,
    Beni ve eşimi de listeye yazabilirsiniz ancak kesin katılabilme kararımızı birkaç gün sonra verebileceğiz. Esasen katılmak istemeyi arzu ediyoruz. Katıldığımız takdirde arabamız ile geleceğiz ve 2 kişilik yerimiz olacaktır.
    Herkese selamlar,
    Süheyla-Süheyl Başak

13. kedi

kedi kazim

Favori Kamış:
    Okuma
    Favori Makine:
    Okuma
    Bu orgz. katılmaktan ve tırıvırı ile mücadelemizde hep beraber çalışmaktan onur duyarım.
    Beni de listeye ekliyelim.

14. simendifer

simendifer Sennur

Arkadaşlar, listeyi öne taşımayıp, yalnızca ilk mesajda ekleme-çıkarma ve düzeltme yapacağım. O nedenle, liste durumunu ilk mesajdan takip etmenizi rica ediyorum.

Ayrıca, aracı olup diğer arkadaşlarımızı alabilecek durumda olan arkadaşlarımız, hangi güzergahtan geleceklerini de yazarlarsa, araç arayışında olan arkadaşlarımız da sizlerle irtibata geçebilirler. Biz de buna göre yer ayarlaması yapabiliriz. Kendi aranızda araç koordinasyonu yapmanız halinde, özelden bana ya da moderasyondaki diğer arkadaşlarımıza da bildirirseniz seviniriz arkadaşlar. Şimdiden teşekkürler. ;)

Süheyl amcacığım, sizi ve eşinizi listeye ekledim. Kesinleştiğinde tekrar bilgi verebilirseniz sevinirim. Umarım gelirsiniz, zira organizasyonun yanı sıra, sizlerin gülen yüzlerini de özledik. :)

Kazım, seni de listeye ekledim bilgin olsun. ;)

15. Gundogdu

Gundogdu Hasan hüseyin

Güzergah derken, nerede teoplanıp hangi gölden başlayacağımız bellimidir ?
    Bir aksilik olmaz ise, Motosiklet ile eşimle birlikte katılmayı düşünüyoruz. Ama şu an için listeye eklemeyin. Şu an için hen an iş çıkabilir. Ama o gün boş olursam eşimle birlikte kaltılmayı çok istiyoruz.

16. nedim gürler

nedim gürler Nedim Gürler

Favori Kamış:
    remixon
    Favori Makine:
    yok
    En İyi Avı:
    3-4 kg sazan
    Kolay gelsin arkadaşlar. İnşallah hiç bir tırıvırıya rastlamazsınız diyeceğim ama...

17. kedi

kedi kazim

Favori Kamış:
    Okuma
    Favori Makine:
    Okuma
    Bir öneri
    Gittigimiz avlaklarda tırıvırı kullananlardan bunları istesek yerine birşeyler vermeyi teklif etsek. Mesela sahteler takımlar yada balıkçılık malzemeleri. Kendi adıma silikonlarımdan iğnelerimden ve hazırlayacagım takımlardan fedakarlık yapabilirim. Bir çok üyemizinde katkıda bulunacağından eminim.
    Ayrıca gerekirse sponsorda bulunabilir.

18. GAKKOŞ

GAKKOŞ ALİ BAŞKAN

Favori Kamış:
    shimano alivio cx 4.20 surf
    Favori Makine:
    OKUMA EPIX PRO EPR-65
    En İyi Avı:
    lüfer
    ömerlide kurna köyde markette satıldığını gördümsordum yasak değilmi bu neden satıyossunuz cevap satmak degil tutmak yasak her 2 kişiden biri tırıvırı kullanıyordu

19. simendifer

simendifer Sennur

Teklif edeceğiz zaten. ;) Bunun için sponsorlarımızdan malzeme temini sağlandı bile. Onlara da burdan ayrıca teşekkür ederiz elbette. Bu konuda bize oldukça anlayışlı ve cömert davrandılar. :)

20. simendifer

simendifer Sennur

Satmak da tutmak da yasak ama insanların çoğunun haberi yok ya da haberleri olsa bile işlerine gelmiyor. Tebliğde belirtilmiş durumda zaten ama bunun dışında elimizde genelgeler de mevcut. Bu bahsettiğiniz marketin neresi olduğunu bana özelden tam olarak bildirebilirseniz, yasal olarak yapılması gereken işler ile ilgilenebilirim. ;)

Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.