01 EYLÜL 2012 Lüfer - Palamut Avımız(Alico&Boğaç&Deniz) 2012-01 raporumuz. 1Eylül 2012 Sabah 05:00 da başlayan av günümüz gidiş ile beraber 07,00 da palamut çaparisini suyla buluşturmamızla Sezona merhana dedil bu yol boyunca makinayı test ettik hazırlıklara vs baktık ve sezona hazırız. Çapari Sallamaktan Kollarım bir kol boyu daha uzadı nerdeyse ve saat 12:00 a kadar bir adet dahi palamut alamadık.sallaya sallaya inanın adaleler bir o kadar daha gelişti ve saat 12.10 al kanala dön boylamayı çoktan çıkartmış çapariyi toplamaya başlamıştım bile. dönüş yoluna geçtik. Bu arada zarganaların prensi ya bizim zargana ipeği nerde şurdamı burdamı derken ipek suyla buluştu arkasından bu ipeğe gelecek balığın diye başlayan nidaları duydum boğaç efendiden. Onada tamam al ordan yenisini. bu kadar yolla gidilirmi balık gelirmi şu bu derken hemen zarganalar toplandı arkasından eee zarganalar ne olacaktı? Topladık toplamasınada derken hadi şuraya bakalımtamam bakalım arkasından bizde gelmişken ana merayı dolaşalım. dedik ve başladık dolanmaya her zamankı nokta takım gerildi. dınkkk üstünde o sırada büyük bir keyifle uyumak üzere olan arkadaşımızın gözlerinden fışkıran ateş gözlükleri eritti adeta. tamam abi hemen nerde benim takım şu bu oltayı çıkarmak arkasından suyla buluşturmak 2 dakika sürmedi. İlk balığı nemi yaptım saldım Suya desem herhalde isyan sesleri çıkacak ama bitmedi. Dönuyoruz tekrar aynı yerde çift takım iki takıma birden üstünde demezmi hayda tamam oda güzel onları aldık içeri arkasından yanımızda bir tekneci abim. geçiyor boğaç yavrum balık üstünde çekemiyorum ne yapayım. çeksene abi. yok onuda salladım kaçırdım. ve boş tura devam. hıı balık yokmuş dedi herhalde tekneci arkadaş gitti. Arkasından uygulamadığımız bugüne kadar yapmadığımız bir kararla Boğaç Ben bu balıkları salacağım. Anlamadım abi. hastamısın bir sıkıntın yok dimi derken salıyorum tamammı tamam dedik ve balıkları suya iade ettim. Bugün Sıfır palamut tuttuk 1 Çinekop (Limit altıydı) 4 sarıkanat (Lİmitlerde 21-25 )1 Lüfer (Limit üstü) tarafımdan suya iade edilmiştir. Şimdi gerekçe söylüyorum. biz bu balıkla dönemeyiz dönersek yarın burası 40-50 tekne kaynayacak ve talan edilecek. o yüzden sıfır balık tuttuk diyerek elimiz boş olarak döndük. Sabah 05:00 da Allah kerim. Bilmiş arkadaştan cevap Yarın o balık burda duracak dimi? evet kesinlikle duracak diyorum bir yandan, diğer yandanda dua ederek sezonu bu şekilde açarak Hayırlara vesile olmasını diliyorum. içimden eğer balık meralamamışsa ben balığı bulana kadar herhalde yarın denmedik laf kalmayacaktır. Bugünkü av raporumuz bu durumdan ibaretttir. Ertesi yarın diyoruz....
abi elinize emeğinize sağlık daha iyileri rast gelsin inşallah (demek ki neymiş kimse çakmasın diye her tuttuğumuzu alıkoymamak lazımmış )
Güzel av en azında olta kıpırdamış da, balık tutmak mı daha zor meraları yamyam lardan korumak mııı onu bir çözebilsek...
tekne muhabbeti de ilginç denizde diğer tekneleri komşu ziyareti gibi gezip balık var mı diye soruyorlar ) var desen bir dert yok desen takım ucunda balık en güzelini yapmışsınız
Aliço üstadım, burada bir terslik var. Çinekop, sarıkanat lüfer aynı yerde birarada. Bu sana da ters gelmiyor mu? Hele ki sezonun başında.
cumartesi sabahı tekneler saray burnundan saat 11-12 ye kadar hiç ayrılmadı acaba sohbetmi ediyorlardır yoksa balıkmı vardır
ellerinize sağlık, birkaç balığı eve götürsek de olur, götürmesek de. nasıl olsa yakalama zevkini almışsınız. bazen, aynen sizin bahsettiğiniz sebeplerden balık çantamızı saklıyoruz milletten. insan gibi avlamıyorlar ki, geçen yıl bir yerden 4 - 5 tane iri levrek aldığımızı görenler olmuştu. ondan sonra o bölgeye, kıyıdan 50 m açığa çin seddi gibi ağ serildi uzun süre.
Bol balıklı olmasada güzel bir av olmuş, balıkları salmanız ve avlağın sonrası ile ilgili korumacı yaklaşımınız tamda örnek olma noktasında.Aliço abi sen yine kendine yakışanı yapmışsın bana göre.Ellerine sağlık hem tuttuğun hemde bıraktığın balıklar için.Bol ve güzel avlar dilerim.
niye 3 boy birbirinin içine girmis ki? bunlarin sürüleri ayri ayri olur, hatta lufer sarikanata, sarikanat çinekopa, bahçivan usaga, usak söföre vss... diye bir durumlari olur diye biliyorum. meydan savasina mi tutusmuslar yoksa
Evet, büyük lüfer küçük olanı yer. Ama geleneksel olarak, önce en büyükler görülür, sonra giderek küçülür gider bunlar.
sezonu açtık hayırlısı olsun ,ilk balıkları önce biraz sıkıntı ile sonra gönül rahatlığı ile saldık Üçü bir arada durumuna gelince Usta yazmamış ama yaprak da çıktı yani aslında dördü bir arada ,bu sene her şey çok ilginç bakalım nasıl devam edecek Alıco yazacak belki dünde de çıktık ve yine aynı senaryo bu sefer dolanan tekne sayısında artış vardı , Hiç abartmıyorum birisi meraya gitse ben çinekop tutucam derse yarım günde ortalığı yıkar ,ama o balık bir kalır 15-20 gün biraz dayanabilirse bu sene lüfer rekoru kırılır Herkese Rasgele
Bence en doğrusunu yapmışsınız,bu benimde çok sık başıma gelen bir olay.Balığı göstermeyelim diye nicelerini feda ettik.
Hayırlısı olsun bu sene lüfer kendini geçen seneye göre oldukça erken gösterdi, umarım daha bol ve bereketli olur.
Kutlarım,işte tam bir amatör davranışı, kendimizi değil doğayı düşündüğümüz anda dünya çok daha güzel oluyor.