Bu söylediğimi bir tarafa not alınız 01/11/2008 Bu sene kış balıkçılığı olacak Lüfer bu sene kış boyunca bu meralarda kalacak ve tutulacak. Çok güzel kofana haberleri gelmeye başladı sağdan soldan takımlara dikkat. Yer: Sarayburnu Kafa.... Yem : Zarganatek göz Tutulacak Balık : Lüfer ve lüferlerin abisi Ağırlık : 500 Gr.-600 gr takım : Uzunolta Tekgöz zargana Beden : 0,35 Trabucco camo-cast T-1 last genaratiıon Superelite Çekeri (34.912 lb-15,850 Kg Effta'yı bilmem ben test ettim budur) El Oltası : 0,70 maxima. Fırdöndüler: 2 li siyah çelik micro. İğneler : 3,0- WMC. Beden uzunluğu : 4,5 Kulaç Sürat : Sulara karşı 700-800 devir. Evet ancak yen, kendime gelebildim ve konu açmaya fırsatım oldu. Bu arada yeni bir ava hazırlanırken açıyorum konuyu Önce dün ile ilgili neler oldu? Sabaha kadar bir güzel uyumuşuz yemleri sipariş ettiğimizden rahatız saat 05,40 da kalktım ve Boğaç hadi gidiyoruz dedim. hazırlanıp gelmesi benden önceydi arkadaşın. Kahvaltı yapacak dahi vaktimiz yoktu. hazırlıklar tamamlandı arkasından av mekanına ateş ve üstündeyız meranın arkadaşa sipariş ettiğimiz yemleri alıyoruz o kadar iyiki yemler bu sefer güzel olacak diyerek başlıyoruz ava. Neyse kafada güzelce başlıyoruz olaya kes tekgoz al bır balık kkes al bir balık derken yanımızda dostlarımız ferıdun ve turanı görüyoruz kendilerine bolca selam gerçi o hengamede konuşma imkanı bulamıyoruz ya. Çık kafaya bir akış alta balık geliyor. güzel iyide motorun solundan alt kapaktan garip sesler geliyor. (Zaten burası bizi 2 hafta önce uyarmıştı ben sorun oluyorum sıkıntı olucam dıye ama sağolsun bizim teknik servisler olayı başka bir aygıt bilyalarına kadar götürdü )Gözgöze bakışıyoruz boğaçla. ama devam bir sıkıntı yok. ve devam ediyor.o kadar kalabalıkki teknelerın arası neyse tekrar kafaya çıkmaya başlıyoruz. makina tık. stop kitledi.çalışmıyor. bas yok bas yok. kafayı kanala vermişiz en kotu sarayburnu çakara kadar çıkarız bu gidişle kontrollu kaldık yanı. Bi abimize hemen halatı atıyoruz. yanaştırıyor bizi kıyıya ve demirliyoruz. havasına bak yok filtredeler yok yok yok basmıyor. ve hemen servis yapan bir abimizle irtibat ve kumkapıda buluşmaya karar veriyoruz geçen başka bir arkadaşa bizi kumkapıya getırmesini rica ediyoruz. ve tamam kendimizi aldık sağlama bağlandık hemen operasyon başlıyor Ön kapak açılıyor. dişliler sente, mazot şu bu derken yok yok yok. ve mazot pompası diyoruz. gerçı pompa şıkır şıkır mazot basıyor ama. başka biryerde sıkıntı olması imkansız gibi herşey yerli yerinde. zorla pompayı sokuyoruz gerçekte 2 somun 3 dk olay ama anladık sokerken durumun vehametını. kama yuvasıyla beraber dümdüz komple sıyırmış atmış. tamam hemen mazot pompasını gonderıyoruz servise. ve başka bir arkadaş geliyor bizi çekıyor kendı yerımıze ve teknemizi sağlama alıyoruz. Bugunlerde fazla arıza yapmaya başladık anlaşılan gözemi geliyoruz acaba. Ne oldu bu sabah teknem yok. lakın yıllarıdr denıze çıkan fakat balık konusunda neden bana gelmıyor diyen bir arkadaşımın teknesiyle balığa çıkıyoruz. çok şanslıyım diyor. birazdan gideceğim bakalım. bugun kısmete neler olacak. Bugünkü avmı Yanımda Boğaça rağmen 5x balık geldi.herşeyin hayırlısı. Bugunku yemlerı sipariş ettim gelecek birzdan av bugun daha verımlı olacak zannederim. Bu kadar olumsuzluğa rağmen yine guzel bakıyoruz olaya. var böyle şeyler denizcilikte. olacakta. olayın güzelliği burada. tabiat mücadelemiz olanca hızıyla devam edip gidecek güzel günler anılar hep bizimle kalacak. en güzelide o.... (Boğaçım davet eden arkadaş çay kahve kahvaltı kısaca herşey dahil davet etti.en güzelide yemlerinide ben keserim dedi. O ayakkabılar ile bir dahamı??? Tarkan nerdesin gel kurtar beni yoksa bu adam tekneyi tüketecek yavaş yavaş. Ayrıca livarları temizledim sildim.....)
Tebrikler Aliço..Yine harika lüferler tam bir Aliço klasiği Şansın daim olsun Yarınki avdada livarı dolduracağına eminim..Önemli olan tekne değil ustalık ki sen bu işin ustasısın
Maşallah diyelim. Bundan sonra raporlara şunu asın bence.. Bu arada Aliço 2 gün önce verdiğin gazla 6 çinekop 3 sarıkanat boyu yol aldık, sağol varol..
Aliço Allah, nazardan saklasın. Ben senin için bir nazar duası okudum, sen de amiiin de ve lüferleri tutup bize göstermeye devam et. Allah rast getirsin.
Bir solukta okudum. Aliço, çok güzel anlatmışsın, çok keyif aldım okurken. Balıklar da ayrıca çok güzel. Daha nice avların böyle güzel olur ve en kötü avın böyle olur inşallah diyorum. Ha bu arada, nazara inanıyorsun madem, büyükler derler ki, "nazara geldim dedikçe nazara gelirsin"... O yüzden boşver, göze gelsen de geldim deme. Raporun çok güzel olmuş gerçekten. Bir nazar boncuğu da benden olsun.
Arıza team balık avının hakkını veriyor dostluğunuz daim olsun. Ayrıca geçmiş olsun makina kısa çaplı sıkıntı yaratmış aslında birde şu açıdan bakmak lazım sular akmıyor hava lodos çeki yeri yakın arızayı kısa mesafede yapması en azından teselisi olmuş.. 41 kere MAŞALLAH
tebrikler güzel balıklar ewet sarayburnundan iyi balık çıkıyo geçen arkadaşlarla gittik 26 tane çinekop ve sarıkanat aldık
Tü tü tü tü maaşallah Allah kem gözlerden saklasın Tebrikler Arıza Team Not: Aman ha geçen raporda " balıklardan ban de isterim" dedim diye nazarı benden bilmeyesiniz Gözüm yok hiç birinde Laitifeydi sadece
aliço denizdeysen bunlar geliyo insanın başına geçmiş olsun. neyse gecende ses deyince ihmal etme demiştim sevindim ortaya çıkmasına. ters bizamanda uzak bi yerde de olabilirdi. geçmiş olsun yeniden
Değerli bütün arkadaşlarım yorumlarınıza teşekkürler ederiz. Butun dualarınız için amin dıyoruz. Allah hepimizi nazardan korusun. sağolunuz, varolunuz.....
aliço ustam gene harikalr yaratmışın arasıra çıkan aksiliklerde bu balık sevdasının ne kadar ağır bastığının kanıtı olsa gerek gülü sevendikenine katlanır misali
haklısın üstad katlanıyoruz zaten ne dıyelım. tatlı yorgunluk aklımızda kalan güzel muhabbetler tek göz kestiğimiz zarganalar. yaptığımız takımlar. aklımızda kalmazmı güzellikler. Bu gün başka tekne ile çalıştım meğer ne kadar zormuş. kargaburnu nerde? iğne kutusunu ver cevap one?sular yükleniyor el oltasını 0,50 lere düşürelim iyide bende yokki gibi kelimeler tam çileden çıkardı beni. ama neyse yine bereketli bir gün daha çıkardık bakalım hayırlısıyla. Şu teknemiz yarın bi sulara sonsunde tekrar