Selamlar tüm amatör dostlarım, Antalya bu sene garip bir havaya hakim.. Hemen hemen hergün deniz bozuk :unsure: Uzunca bir süredir ava çıkamamanın vermiş olduğu heyecan ve arzu ile balığa gitmeye karar verdik. Fırtınalar sonrası Sinarit alabileceğimizi düşünerek jig ile avlanmaya karar verdik. Bu avda üç kişiydik, Ben, kayınpederim ve Endrin (Mustafa bey ile aynı kurumdayız ) Sabah 07:45 itibari ile oltalarımız su ile buluştu. Başladık jig yapmaya.. Dipte balık gözüküyor ancak oltalarımıza herhangi bir vuruş alamıyorduk.. Saat 10:00 a kadar balıksız durduk.. Daha sonra eve boş dönmeyelim diye benim uğurlu taşımın üstüne geldik ve Karagöz (Here) tutmaya çalıştık.. Ama garip birşey vardı.. Balık tık etmiyordu gelen bir kaç hannus ve gelincikten sonra kayınpederim irice bir Alibereket(Taş hanisi) çekti. Bir 10 dakika sonra ben bir Karagöz tuttum. Derken 3-5 sepete girebilecek balık tuttuk.. Ama bugün birşey vardı balıkta.. Hiç iştahı yoktu.. Mustafa beyin daha önce tek başına Kova dolusu mercan tuttuğu yere gittik.. Burda da durum pek farklı değildi.. Balık var ama yemiyordu.. 10-15 balıkta burda tuttuk.. Derken saat 12:00 yi geçti .. Biraz daha jig deneyelim istedik. Mustafa beyin daha önce gittiği noktalara baktık biz denizin dibini döverken Kayınpederim yemli çalışıyordu Dibe doğru giden takımı bir anda durdu.. Derken güçlüce bir balık takımı asılıyordu.. Hepimiz heyecanlandık.. Bir süre sonra balığımız gözüktü.. Bu iki kiloya yakın bir Palamuttu.. Yüzlerimiz gülmeye başladı.. Daha sonra çok denediysekte balık alamadık.. Ben yine jige devam saat 13:30 civarı kıyıda jigleyen bir tekne gördük.. Yanlarına gittik.. Onlarda da durum aynıydı. Sabahtan bu yana Sonar Balık var diye çıldırıyor ama vuruş gelmiyordu bir türlü ancak burda sonarın ekranı doldu.. Başladım jiglemeye.. Ben ve mustafa bey jig yaparken Kayınpederim yemli olta atmaya devam etti.. Derken birşey geliyor dedi kamışa baktım balık bastıkça suya vuruyordu kamışın ucu.. Her halde iri bir balon diye tahmin ettim.. Ancak balığın tekneye gelişiyle beklentilerimin tutmadığına ilk kez bu kadar sevindim.. İrice bir Karagözdü Yarım kiloya yakın bir balıktı bu.. Derken 5 dakika sonra aynı boya yakın bir mercan aldı.. Mustafa bey yemliye döndü o da güzel bir mercan aldı.. Dayanamadım ben de yemli attım güzel bir karagözde ben aldım.. Saat çok geç olmadan eve dönelim istedik.. Saat 15:00 da avımızı sonlandırdık.. Jig ile olmasada ketezeden yüzümüz gülerek evimizin yolunu tuttuk.. Balıktan ziyade o deniz havası çok iyi geldi.. Hepimize güzel avlar.. Rastgelsin.. Kayınpederim ve günün güzelleri.. Kayınpederim eski güreşçi olduğundan balıklar biraz küçük kalmış elinde Balıkların boyutlarını yandaki 5 lik pet şişeden oranlıyabilirsiniz. Komşu payı düşüldükten sonra bize kalanlar En kötü günümüz böyle olsun..
Tebrikler.Okurken Balıkları kendi oltamda hissettim. Bu zamanda o palamutta ilac gibi olmuştur Tebrikler,rastgele
O palamut değil, yazılı orkinos palazı. Yüzleriniz boşuna gülmüş. Rapor güzeldi, niceleri rastgelsin.
Teşekkür ederim.. Bizim burda yöresel olarak bu tarz balıklara Palamut diyoruz.. Halbuki karnındaki benekler ve sırtındaki desenlerden orkinos palazı olduğu belli.. Ama bir süre sonra bile bilede olsa palamut diyoruz bu arada hakiki palamut antalya bölgesinde çok nadir göRülüyor reeling
Teşekkür ederim.. Dip balıkları varken lezzet olarak pek tercih etmesekte, mücadele açısından tatmin edici
orkinosa palamut diyorsunuz alıştık ,yakında bizde canım palamutumuza başka bi isim mesela karabalık diyecez .yazılı hani ALİBEREKET,çizgili karagöz HERE ymiş de başlıktaki KETEZE yi çözemedim,sinarit diye tahmin yürüttüm acep doğrumudur .Birde sen(EMRAH),K.PEDER VE ENDRİN üç kişi ava çıkmışsınız ,bide MUSTAFA BEY var o kim .Aydınlatıver bi yol Emrahım,sıkıntı yaptım okurken,5 litrelik bidonuda bulamadım resimde,bilmece gibi vallahi
Keteze yemli av demek Endrin Mustafa beyin Forumlardaki nickidir. Pek aktif üye değildir belki ondan hatırlıyamadınız 5 litrelik bidona gelince Palamutun kuzeyinde (üstünde) yukarıdan gözükmekte Umarım aydınlatabilmişimdir.
Tebrikler Emrah. Beklentiler olmasa da en azından denizde keyifli bir gün geçirmişsiniz ki bu hepsine değer zaten. Hem akşam yemeği de çıkmış, Allah bereket versin. Biz de Pazar sabahı çıkmıştık. Aynı sizin gibi, 4 saat balık olduğunu bildiğimiz yerlerde sallamamıza rağmen jigle birşey çıkaramadık. Keteze avı da önceki haftalara göre çok sönük kaldı, mercan kerterizlerimizde iştahlı vuruşlar yoktu bu kez. Dönüşte tanıdık balıkçılarla sohbet ettik, ne dip balığı ne yüzey balığı, bu ara hiçbirşey yok dediler. Halbuki aynı senin gibi, fırtına sonrası olması sebebiyle daha bir umutluyduk bu kez. Deniz de çırpıntılı, rüzgarlı, güzel bir balık havasındaydı. Ama sonuç önceki haftaları arattı. Sağlık olsun. Umutlar önümüzdeki haftalara kaldı.
3g ile bağlanıyorum,ikinci foto açılmıyordu bidonda gözükmüyordu doğal olarak bu gün açıldı koskoca bidonmuş oysa ilk fotoda(k.pederli) arayıp durdum bidonu 3g mağduru olup,koca bidonu görememişiz anlayacağınız Sevgili Emrah,yöresel terimleri kullanırken,yanına açıklamalarınıda yazarsak,kertezeden sinariti çıkarıp,sazan durumuna düşmeyiz sanırım RASTGELSİN...