Öncelikle herkese merhabalar; uzun zamandır foruma konu açamamıştım gerek işlerimin yoğunlugu gerekse balığın da olmayışı konu açmama engel olmuştu.02/11/2013 tarıhınde boğazın anadolu yakasından güzel dişli cıktığı haberini alınca hemen sahile attım kendımi fakat olta atmak ne mumnkün duyan gelmiş olta atamadım malesef bu arada kuzenim özkan abi (özkan 79) ile sürekli irtibat halindeydim.Yıne forumdan tanıstığımız degerli arkadaşımız hakan(showpane)ile anadolu yakasından ayrılıp avrupa yakasına spın avcılıgı için koyulmustuk yola.Akşam saat 5 30 gibi avlağımızdaydık.Avlaga geldımızde ozkan abinin kovasında 6 7 adet dişli vardı.Bu bizim yüzümüzü güldürmüştü çünkü sakin su neredeyse ölü deniz ve 3 olta atan bizim dışımızda kimsenin olmayışı İstanbul için bulunmaz hint kumaşı idi.Ve başladık at çeke ama tık demiyor bize malesef.Bu arada Özkan abi tek tük alıyor dişliyi saatler 21.00 a geldiğinde ben ve hakan da balık yok iken özkan abi biz geldikten sonra da 4 5 tane daha balık almıştı.Sonra Hakan bir ara costu ve 3 atısta 3 balık aldı. Kafayı yemek üzereydim ki sağolsun Hakan oltanın makinasını atış yaparken kafama çakıverdı Dedım bir an şaka mı bu ama kafamın acısıyla şaka olmadıgını anlamıstım.Baktık ki kanama falan yok devam ettik at çeke.Tek sıkıntım vardı oda balık alamıyordum. Özkan abinin ve Hakanın yanından bıraz uzaklaşarak daha ilerde at çek yapmaya basladım ki balıklar bana yüzünü göstermeye başlamıştı 1 saat civarında 8 adet dişliyi kovama göndermiş belki 10 dan fazlasını kacırmıs yada sararken bırakmıstı.En bombası da gecenin sonunda oltama vuran büyük balıktı kalamamın kapalı oluşunun azizlığine uğrayarak beyaz savagerimi balığın ağzında göndermiştim.Saat 1 gibi toplandığımızda Özkan abi de 13 bende 8 Hakan da ise 5 adet dişli vardı ve bu şekilde avımıza son vermiştik.o güne ait fotoğrafları malesef ı phonenun sarj azizligi üzerıne çekemedim.idk 03/11/2013 pazar günü aksam saat 4 gibi özkan abiyle konustum aynı yerde görüşecektik fakat beniım işlerim sebebi ile yanına biraz geç gıtmiştim.Benı aradığında hızlı bi şekılde gelmemı at çek balık olduğunu soyledi bende hızlı bi sekılde meradaki yerimi aldım o gun Özkan abı nın yorgun oluşu eve erken donmesine sebeb olmustu zaten guzelde balık almıstı.Bende at ceke basladıgımda peş peşe 4 adet dişliyi kovama göndermıştim.İçimden özkan abi gittiğine çok pişman olucak desemde öyle olmamış balık bıçak gibi kesmiş 4 tane ile eve donmek zorunda kalmıştım.Bu sefer resım almıstım ama 05/11/2013 p.tesi günü yıne hedefimizde akşam spın avcılığı vardı.özkan abi ile iş yerinden 6 da çıktık ve girdik köprü yoluna once alibeyköye gidip Özkan abinin takımlarını aldıktan sonra meraya geldik ancak balık cok nazlı idi özkan abi 2 tane almıs bense henüz alamamıştım yer mekan sahte değişiklikleride sonuç vermiyordu tilki hesabı döndük dolaştık aynı yere gelmıştik ki balık ta biraz hareketlenmişti ben peşpeşe 5 balık almış Özkan abi işe 1 tane daha alarak ve balıklarınıda bana vererekten sabahta malum iş olduğundan evimize dönmüştük.Balıkları kursunsuz 11-14 cm savagerle aldım.Bir kaç resım ve vıdeo ekleyerekten herkese iyi forumlar diliyorum. Meraklısına
Tebrik ederim, çok güzel görünüyor dişliler kıyıdayken kafa salladığında rapaladan çıkarttığı sese hayranım bu dişlilerin Spinle oldukça verimli avlar yapılabiliyor, bende bütçemi ayarlayabilirsem yakında bir spin takım yapacağım daha niceleri rastgelsin...
Tebrikler güzel balıklar. İstanbulda spin takımla lüfer yakalamanız beni şaşırtıyor aslında. Geçen zamanlarda hep surf disipliniyle görebiliyorduk bunları. Bu sene spin takımla da bayağı lüfer raporu okudum. Madem spinle çıkabiliyordu neden surf'a yönelinde beni şaşırtıyor. Gerçi bazı meralarda derinden, bazı yerlerden kıyıya yakın geçiyor da olabilir. ???
Hepinizi ayrı ayrı tebrik ederim arkadaşlar:thumb: Şu lüferi spin takımla yakalamanın keyifi ayrı oluyor.Tam gaz başlasada bir yoklasak meraları.Geçen sene 60-65 parçayla eve geldiğimi bilirim inşallah o bereketi yakalarız yine.Afiyet olsun :hungry: :hungry: :hungry:
Merhabalar, Oncelikle rapor için teşekkürler ve av için tebrikler. Spin takım (sahte çeşidi ve düzeneği) ve kullanımı ile ilgili bilgi verebilir misiniz rica etsem ? teşekkürler Fırat Tiryaki
Eser tebrik ederim bu avın çok zevkli olduğu söyleniyor, ben de bir spin takım yaptım ama daha denemedim. Artık başlamanın zamanı gelmiş görüldüğü kadarıyla
Teşekkürler Aret. Sizler bilirsiniz sanırım. Neden bu balık gece yüzeyliyor acaba? Bizler de tam tersi gece lüfer avı yapıyoruz zokalı ve 30 metrelere iniyoruz. Yerden bir iki kulaç kaldırıyoruz takımı. Balığı dipte arıyoruz yani. Balık İstanbul'un coğrafi şartları sebebiyle mi yüzeyliyor. Yoksa gece aşağıda canavarlar avlandığından mı küçükler yüzeyliyor acaba? Yahut başka sebepleri mi var? Spinle yakalanan balıklar küçük gibi sanki. Mesela biz sabah suyunda ne aldık aldık, saat 08:00 oldumu balık vurmaz oluyor, bizlerde dönüyoruz. Oysa balık orada ama yemiyor. Siz gündüz surfla derinden alıyorsunuz??? Kafam karıştı esasen, balığın davranış biçimlerini çözmek lazım. Gerçi çözsem de 65 tane falan tutmam ama bilgi bilgidir.
arkadslar hepınıze tesekkur ederım daha ıyılerı sızlerle olsun inşallah cok balık olmasada spın ıle av yapmanın keyfı gercekten bambaska.Denemeyen yada deneme fırsatı olmayan herkese tavsıyemdir. Sağlıcakla kalın dostlar.
evet abi bu soruyu bende bır cok kez sordum hem kendıme hem ustadlara deneyen kişi sayısı bundan 2 3 sene once neredeyse hıc yoktu dıye bılıyorum bunca sıstem kamısları bu kadar cok sahte cesıtlerı talepler cogaldıkca avcılıkta malzemede bır o kadar genıslıyor dıye dusunuyorum spın avında balık gece kıyıladıgı ıcın ıyı iş çıkartıyor gece nasıl kı dıpten kursunlu alınma ıhtımalı zayıf ise gunduz de tam tersi olarak kursunsuz alınma ıhtımalı bir okadar zor.En azından edındıgım az cok tecrube bu yonde ve tabı kı sessızlık, denıze yansıyan ışık ta balığın gece sahteyi gorebılmesı acısından onemlı oldugunu dusunuyorum.saygılarla abi.
eyw aret abi e çıkalım abi bi akşam döktürelim kurtlarımızı can abi yide alarak tecrubelerınden faydalanalım olmazmı?
can abi o gecen sene sanırım bırdaha 4 5 seneye anca gelır abi be balık bırakmadını kı bizde alalım her pazar lufer kofanaları bogdunuz aret abıyle beraber
eser kafana vura vura balık tutmayı öğrettik daha ne yapalım şaka bir yana arkadşaım tekrar geçmiş olsun.eser gerçekten güzel bir gündü ballıklar birazdaha iri olsa hariaka olacaktı oda benim şansızlığıma, ayrıca o kaçan balık neydiii bakalım ne zaman karaya vuracak, umarım forumdan birine denk gelirde bizde kaçan balığın boyutunu görebilirizi, lüfer olduğunu tahmin ediyorum.
senin canın sağolsun hakan gecti gitti bi 10 dk acıdı o kadar. evet balıklar bıraz daha ırı ve bol olsaydı 10 numara olurdu. Kaçan balık bence de lufer di ama kactıgına gore gercekten büyüktü. görüşmek üzere kardeşim.