02-03-2009 Fethiye Fangri-Çipura

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında avcianil tarafından paylaşıldı.

1. avcianil

avcianil Anıl YÜCELER

Favori Kamış:
    Lineaeffe Oyster Cast 390,Dam quick super 340 rd makine,Apnea powerpoint 90 zıpkın,
    En İyi Avı:
    Lambuka 5.5 kg,Levrek 1.5 kg,Akya 3 kg,Fangri 1.1kg,Çipura 500gr
    Merhaba abilerim..Bugün balıktaydık gerçekten çok zevkli geçti..Dün erkenden yattık..Kıvrıla kıvrıla o heyecan içinde zordu biraz uyumak..Artık nihayet saat 6 olmuştu alarmlarımız öttü,bir heyecanla hemen kalktık yataklarımızdan babam ben ve kuzenim.Hemen giyinip takımları alıp doğru arabaya.10 dakika sonra limana vardık.Kaptanla ve babamın diğer arkadaşlarıyla buluştuk teknenin önünde..Açıldık derin maviye.Sırtılarımızı çekerken sımsıcak çayımızıda yudumlamayı ihmal etmedik tabii..1 saatlik mavi yolculuk sonrası koyumuza vardık.Merada aşırı dalga vardı tekne durmuyordu.Herkesi tuttu deniz ama bu tutku ölene kadar sürecek.Bazıları mamun attı bizlerde sardalya takıp attık ve derin mavi ile buluşturduk oltalarımızı..Fishfinder 120m gösteriyordu.Kurşun dibe iner inmez bir vuruş ! Şimdi gel de çek 120 metre .. Çeke çeke bi hal olduk balıklar birde ayna yaptıki 3 tane hanos :( .Her yerde bizi buluyor bu balık..Ama iri iri hanoslar.Biz aldırmadan gerek hanos çekerek gerek küçük mercan çekerek devam ettik avımıza..Artık kollarımız yorulmuştu 120 metreden oltalarımızı çeke çeke..Tam yem kontrol zamanı geldi dediğim anda çok güçlü bir çekiş hissettiğim anda tasmayı attım.Balık deli gibi yüzüyordu..Gene 3 lü veya 4 lü hanostur dedim ağırlığı hissettiğimde 120 metreden çeke çeke yora yora ıhlaya mıhlaya çektik çektik derken müthiş büyüklükte bir parıldama geldi teknenin altına..Biri çipura biri karagöz biri sinarit diye bağırdı abiler..Ama çektiğimde balığın tüm heybeti güzelliği ortaya çıktı .. Bu müthiş iri bir fangriydi..Hayatımda tuttuğum en iri fangriydi bu..Keşke bu anı tekrar yaşayabilsem diye tekrar tekrar attık oltalarımızı ama hanostan başka balık gelmiyor :( .Akşama kadar yer değiştirerek hanos,ufak mercanlar,ispariler,karagözler çeke çeke turladık.Saat 5 olmuştu..Kaptanımız bizi son bir koya götürdü ordada baya bi kişi olta atmadı sadece ben ve kaptan olta atıyorduk.Umutsuz umutsuz 20 metrede atıp bekliyorduk..5 - 10 dakika sonra küüt diye bir vuruş geldi..Hemen attım tasmayı geçirdim iğneyi damağına balığın..Çeke çeke parlaklık geldi gene teknenin altına..Kaptan karagöz geldiii diye bağırdı ama çektiğimde onun iri bir çipura olduğunu anladık.Çok beğendiğim bi balıktı çipura uzun zamandır bu kadar irisini tutamıyordum..Bu da iyi oldu iri bir çipura ve fangri onlarca hanos,ispari,izmarit alarak avımızı sonlandırdık..Limana doğru süzüldük ve turumuz sona erdi..Herkes vedalaştı ve evlerimizin yolunu tuttuk..Ve bende böylece yaza kadar son tekne ile balık avı yaptım..Saygılarımla..

Resimler : [​IMG]

2. orhan kucukbicmen

orhan kucukbicmen Orhan Kucukbicmen

Favori Kamış:
    El ile balık avlarım, bu şekilde avlandığım için çok mutluyum.
    Favori Makine:
    penn
    En İyi Avı:
    32 kilo Akdeniz kılıcı.

Sevgili Anıl,
    Tebrikler, çok güzel ve doğru bir anlatımla,
    güzel fotoğraflar, fangride çok güzel, ellerine sağlık.:):):)
    iyi geceler.:):):)

3. Anıl kardeşim harika bir avı,harika bir anlatımla bizimle paylaştığın için teşekkür ederim..Balıklar mükemmel..şansın daim olsun:)

4. duzensizifade

duzensizifade Hüseyin

balığı olta çekmez, oltanın ucundaki kişi çeker ;) erdal hocanın dediği gibi "şansın daim olsun"

5. 63SUSKUN

63SUSKUN Şaban ULUK

Favori Kamış:
    Surf- uzatma kamış- dip oltası Deniz için de bir çok takım var.
    En İyi Avı:
    Turna(baraküda)- yanılmıyorsam 2-3 kilo civarında
    anıl kardeşim güzel balıklar. inşallah daha irilerini de yakalarsın. rast gele.

6. esref surek

esref surek eşref sürek

Favori Kamış:
    tekne ile olta balıkçılığı
    En İyi Avı:
    7 kiloluk sinarit
    Anıl kardeşim güzel bir av günü yaşamışsın dahada büyüklerini yakaladığın avların olsun rastgele

7. balık kurdu

balık kurdu ercan

En İyi Avı:
    4 kilo civarı kofana
    tebrikler anıl kardeşim

8. atcek

atcek ibrahim

balıklar harika. devamını bekliyoruz. bende fethiyedeyim fakat uzun yıllar oldu balığa çıkmayalı. teknenin motorunu kaybettikten sonra bidaha olmadı. ama şimdi hem foruma katıldım hem amatör denizci belgemi aldım hemde tekneme tekrar motor alıcam ve doğru denize. anlatımın beni çok heyecanlandırdı. endimi balıkta hissttim. ağzına sağlık

9. Mehmet Demirörs

Mehmet Demirörs Mehmet

Favori Kamış:
    Oltanın her türü
    En İyi Avı:
    Hatırlamıyorum öyle çok ki
    anıl tebrikler . bizim oralardan biraz havadis almak beni ankarada azda olsa rahatlattı.marttan sonra kaşa da beklerim.biz fethiyeye sık geliriz ama hep iş için.ne yazıkki hiçbirzaman durup bi olta atamadık.ama illada limanı şöyle bi gezeriz.tek tek alırız.oda yolda ölür. talaşada sarsak nafile.o büyük heyecanların devamını dilerim.

10. caner_1907

caner_1907 Caner Yıldırım

Favori Kamış:
    Sportex ve Shimano
    Favori Makine:
    Shimano Makine =)
    En İyi Avı:
    Haskefal(6 Kg)Ahtapot(1 Kg)Pullu Sazan(750 Gr.) 103 tane çıplak mezgit =)
    anıl tebrikler.yazıyı okurken kendimi balıktaymış gibi hissettim gerçekten.bende 2 yıldır iri balık tutamıyorum bu sene bu şanssızlığımı kırmak istiyorum :) en son tuttuğum 2 sene önce haskefal

ŞANSIN YAZ SEZONUNDA AÇIK OLSUN ;)

11. korni

korni koral

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    55 kg trakya kıvırcığı
    tebrikler anıl payşlaşım için teşekkürler:)

12. salahattin

salahattin salahattin kaplan

sevgili anıl çok güzel av yapmışsınız heyecanlı akıcı bir anlatım ve çok güzel resimler için sana teşekkür ediyorum sevgiyle kal.

13. gbasibek

gbasibek Gürcan BAŞIBEK

Favori Kamış:
    Okuma Salina SeaSpin
    Favori Makine:
    Okuma Trio30
    En İyi Avı:
    1.5 Kg Levrek
    Anıl anlatım bir harika balıklarda öyle. Bence sen üniversiteye gelince Balık edebiyatı bölümünü seç :D çok başarılı olursun. Harika av Rasgele

14. avcianil

avcianil Anıl YÜCELER

Favori Kamış:
    Lineaeffe Oyster Cast 390,Dam quick super 340 rd makine,Apnea powerpoint 90 zıpkın,
    En İyi Avı:
    Sağolun abilerim daha iyileri sizlere rastgelir inşallah :) Saygılar..

15. balikci

balikci

Sevgili Anıl,

Yaşıtlarına hem örnek oluyor, hemde kıskandıracak avlar yapıyorsun, tebrik ediyorum. :)

Geçen seneki Levrek raporunu daha dün gibi hatırlıyorum, bu sene daha iyi trofelerinde buluşmak dileğiyle.

16. avcianil

avcianil Anıl YÜCELER

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    Teşekkürler Murat abicim :) Daha iyi trofeler herkese nasip olur inşallah..

17. Aramis

Aramis

Aferin valla Anıl.Bu yaşta bu azim bu sevgi takdir edilesi bir olgu.Bir erkeğin(aman bayanlar yanlış anlamasın zira onların kıraathane,meyhane,kumarhane gibi değerleri olmaz) boş zamanını değerlendirebileceği en güzel meşgaledir balık avı.ANCAKKKK ÇOK ÖNEMLİ daha yaşın çok genç aman ha derslerini ve okulunu aksatma.İleride daha çoookkkk balık tutacak zamanın olacaktır allahın izni ile.

18. avcianil

avcianil Anıl YÜCELER

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    Teşekkürler Bora abi :) Gerçekten boş zamanlarımı en eğlenceli şekilde geçirebileceğim bir aktivite balık avı :) Ömrümün sonuna kadar devam edebilirim..Saygılar..

19. Bandırmalı

Bandırmalı mustafa

Favori Kamış:
    Olta
    En İyi Avı:
    karagöz (1,500gr)Kırlangıç (2kg) Minekop(3kg) Levrek (2kg)
    anıl balıkların kadar raporunda çok güzel kardeşim ellerine sağlık :)

20. avcianil

avcianil Anıl YÜCELER

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    Sağol Mustafa abicim :) Senin balıklarının yanında iyi sayılmaz ama :rolleyes: :rolleyes: :) Saygılarımla..