02-03 Şubat...Levrek Avı...

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında ibrahim ethem türkoğlu tarafından paylaşıldı.

1. Sevgili forum üyeleri hepinize merhaba,

Bu gün sizinle iki günlük bir at çek av raporu paylaşmak istiyorum.Tatil başladı daha kayda değer bir av yapmadım.Haberleşiyorum abilerimle yarın sabah gidelim.Onlardan ayrılıyorum öbür av partnerim arıyor.Konuşma şöle:
    _Alo buyrun.
    _Alo ibo napıyon?
    _iyiyim abi sen nasılsın?
    _İyiyim.Ben balığa gidiyom gelcen mi?
    _Gelirim abi ben eve geçiyom şimdi.
    _Hmm yemek yiyeceksin filan ben şimdi gidecem daha sonra gideriz olmazsa.
    Düşünüyorum yemeği yakın yedim heba olsun levrek uğruna:)
    _Yok abi yeni yedim ben yemeği.
    _Tamam 5 dk sonra in aşağı.
    _Tamam görüşürüz.
    dıııııııt dıt dıt dıt dııııııııııt dıt dıt dıt dıııııııııt
    Çıktım eve 5 dk sonra aşağıdayım.Abim geliyor hoop biz merada.Saat 19,30 suları.Abim diyor ben mendireğin ucuna gidecem sen burda kıyıyı yokla levrek kıyıda olabilir.Tamam abi dedim.Aradan biraz zaman geçti abim geliyor o arada babam arıyor naptınız tıklıyo mu?Tabi alışmış mırmır yakalamaya yok diyorum.Meşhur lafını söylüyor "Balığın iki gözü var".Derken baktım abim elinde bir şey tutarak geliyor iyice yakınlaştı baktım bir levrek.Abi o ne dedim tuttum balığı dedi.Hey maşallah bi baktım balık 1,5 garanti gelir dedik 1,75 kg gelmiş.Balıkla ilgili biraz muhabbet sonra bir iki at çek baktık canlıyada vurmuyor hadi gidelim hava buz nasibi aldık.Tamam gidelim.Saat 22,30 biz evde.Bir av böyle geçti.

Aşağıya paşanın fotoğrafını ve onu tutan plastik sazanın fotoğrafını koyuyorum.Levrek saat 19,50 de at çek yöntemiyle alınmıştır.

2.Gün Gece geç yatmama rağmen hatta bayağı bayağı geç yatmama rağmen sabah uyanıp abimin birini arıyorum o alcak arabayla bizi uyanmıyor.Neyse diğer abimi arıyorum abi Hasan abiyi aradım uyanmadı dedim diyor onun işi çıktı gelemiyecek.Hmm tamam dedim sen bekle ben seni arıyacam diyor.Artık tam bir macera olur diye düşünüyorum malum sabahın soğuğunda motorla ikimiz beraber kaç km yol gidecez bi baktım abim kayınpederinin arabasıyla geliyor.Vay diyorum iyi dek gelmiş.Neyse saat 6,30 gibi meraya varıyoruz bu sefer aşağı mendireğe başlıyoruz at çeke.Atıyoruz slikonları çekiyoruz.Bi şapırtı geliyor bi bakıyoruz kofanalar saldırıda offf diyoruz hemen su üstülerini çıkartıyoruz hop doğru o noktaya.Abim bırakıyor ben hala rover 98 ime devam.Bir iki deneme daha nese diyorum gittiler slikona devam.Bi baktım abimin kamış eğiliyor.Sevinme abi dedim dipteki taşlara takılıyor.Yok ama takılma değil kamışın ucu titriyor.Yanda canlı atanlar var abi diyor bi çekelim oltaları kenerdan çıkartayım.Adamlar sağolsunlar çekiyor oltaları abim çekiyor ama balık nasıl basıyor.Yav diyor babacan bu off abi diyorum bir bakıyoruz ne olsa beğenirsiniz.Su kaplumbağası nam-ı diyar "Tosba".Neyse getiriyor kenera Allah'tan ayağının yanına takılmış dalgaların sayesinde iğneden kurtuldu zarar görmeden gitti.Ama tam da üşüdük adranalin oldu ısındık.Sonradan benim yozuri crystal minnow (F) 044 teşil olan sahtemle denemeler yapıyoruz ama nafile.Bu arada sahteyi kesinlikle öneririm su altında zikzaklar çizerek geliyor ayrıca çok güzel bir sahte.Sonrada yine su üstüne geçmek istiyorum abimin cam rapalası var alıyorum ve onunlada WTD aksiyonu verdirerek deniyorum ama boş.Daha sonra avın bitmesine 20 dk kala abim gececilerden kalma tavuk göğsü bulmuş canlı bulup canlı takacak hemen bir mırmır (tutmaya çalışsan bu kadar irisi gelmez:) ) yakalıyor ve takıyor canlı olarak ama yok.Ne yaptıysak boş.Saatin 08,30 olduğunu görüyoruz ve iş dolayısıyla avı sonlandırıyoruz.Aşağıya da kullandığım sahte ve slikonların fotoğraflarını koyuyorum.
    Yozuri Crystal Minnow 044 yeşil

River 2 sea Rover 98 Sarı çizgili

###Slikonlar###

Bu da yakaladığımız kaplumbağa :) (kurtulmuş hali)

Yeri gemişken ekipman konusuna da kısa bir yer vereyim.

Makina=Ryobi Kobe 4500

Bu makina at çek avı için gayet uygun temiz ve düzenli kullanılması sonucunda herkes memnun kalır diye düşünüyorum.Tavsiye ediyorum.

Kamış=Alba Star Aries 3281 270 mt 100-200g

Bu kamış gerek at çek gerekse yemli avlarda oldukça güzel.Fakat at çek avcılığı için başka kamışlara yönelmek lazım.Aksiyon verdirmek için çok fazla güç harcadım kolum halen daha ağrımakta.

Misina=Sufix Xl strong 13 kg çekerli yumuşak yeşil.0,35

Değerli forum üyeleri bu gün size iki günlük bir av maceramı anlattım umuyorum ki memnun kalmışsınızdır ve okurken sıkılmamışsınızdır.Bana gerek at çek olmak üzere bütün avlarımda yardımcı olan sizlere şükranlarımı sunarım.Sağlık,sevgi ve bol trofeli avlara....

Son düzenleme yönetici tarafından yapıldı: 4 Şubat 2011
  2. modena

modena

oooo ibrahim...bu ne güzel rapor böyle...kardeşim valla raporunu okumak büyük keyif verdi...inşallah daha irilerini yakalarsın...

tekrar dan tebrikler...ama bir rapor yetmez bize daha çok isteriz...:)

bu arada unutmadan denizden balık harici çıkan canlılar güzel anı oluyorlar...bende su engereği yakalamıştım at-çek yaparken...

Son düzenleme: 4 Şubat 2011
  3. Turgay abi bu rapor senin sayende olmuştur...Sen olmasan ben daha atçek diye bir şey duymamış olurdum...İnşallah abi gücüm yettikçe rapor göndereceğim...Senden zaten bekliyoruz...Evet kaplumbağa unutulmaz bir anı oldu bizim için...

4. esref surek

esref surek eşref sürek

Favori Kamış:
    tekne ile olta balıkçılığı
    En İyi Avı:
    7 kiloluk sinarit
    Tebrikler bu güzel avlarınızın devamını dilerim rastgele

5. bahti88

bahti88 Bahtiyar Çelik

En İyi Avı:
    1531 gr. Pullu Sazan, 1150 gr. & 58 cm. Turna
    Tebrik ederim kardeşim, çok güzel bir rapor hazırlamışsın. Aksiyon verdirirken yorulman çok normal, kamışın 100-200 gr. atarlı. :) İmkanın olduğunda ortalama 10-40 gr. atarlı bir spin kamışla değiştirmeni tavsiye ederim. :)

6. alparslan07

alparslan07 izzet

Favori Kamış:
    (Okuma Salina SeaSpin 10-40g)(albastar hera 2811 2.70cm.30-60 gr)(ceboastur pantorga 100g 200g 4.20)
    Favori Makine:
    shimano sahara 3000 fd-spro passion fd 720 & 740-d.a.m 1137 840 quick slr spin 840 fd
    En İyi Avı:
    1430 gr levrek
    selam ibrahim:
    evet iyi bir av geçirmişsiniz abin ile baraber.
    yazılarını sonuna kadar soluksuz okudum ama kamış olayına gelince biraz senin adına üzüldüm gerçi bahtiyar kardeşimizde hatırlatmış ama ben'de bahsetmeden geçemeyeceğim o'kamışı çok iyi biliyorum bende kullandım fakat at-çek için uygun olmadığını belirteyim.
    bende sana at-çek avlarında kullanman için en az 10gr 40gr atarı olan bir kamış edinmeni tafsiye ederim.
    tabi bu bütçeye'de bakar fırsatını bulduğunda al derim....
    hoşçakal...

7. İyi dilekleriniz için teşekkürler :)

8. Teşekkür ederim...Evet kamış değiştirme konusunda uzun süredir düşünüyorum...İnşallah en kısa zamanda kamışımı değiştireceğim...Rastgele

9. Aytech48

Aytech48 Engin Aytekin

Favori Kamış:
    Cormoran profiline spin 2.10
    Favori Makine:
    Ryobi Ecusima 3000Vİ
    En İyi Avı:
    Kendi akvaryumumdan yakaladağım 4 cm Sarı Prenses :D
    Tebrikler İbrahim güzel bir av olmuş.2 haftadır balığa çıkamıyorum raporunu okumak iyi geldi :)

10. Selamlar abi...Evet kamış değiştirmeyi düşünüyorum ama kamış değiştirirsem bir de makina alayım diyorum...En iyisi biraz bekleyip yeni bir at çek takımı yapayım...Rastgele :)

11. Teşekkürler...İnşallah hepimiz gönlümüzdeki trofelere ulaşırız...Sevgilerimle...

12. boranersoy

boranersoy Boran ERSOY

Favori Kamış:
    Shimano Vengeance MH 240
    Favori Makine:
    Ryobi Ecusima 4000 VI
    En İyi Avı:
    42 cm. 1.250 Kg Perch
    Dostum, balık için tebrikler... Raporuna gelecek olursak gerçekten eline sağlık, çok güzel bir rapor olmuş.
    Rastgele. :)

13. Teşekkürler...Umuyorum ki herkesin hoşuna gider...Sevgilerimle...

14. darthvader61

darthvader61 Mehmet

Favori Kamış:
    Shimano Technium DF 270 MH // Shimano ForceMaster 240M 10-30
    Favori Makine:
    Shimano Biomaster 4000 FB // Shimano Rarenium 3000 SFA
    Güzel rapor tebrikler. Kullandığınız slikonun markasını merak ettim.

15. Teşekkürler...Turuncu ve simli slikonlar roglou diğer slikon ise yanlış hatırlamıyorsam spider diye bir markaydı...Zaten o şekilde bir çok firma üretiyor...Alış veriş yaptığınız mazaya slikon turna var mı derseniz varsa vereceklerdir...Diğer balığı alan sazan da spider olması lazım...

16. Sebastian

Sebastian Murat Yıldız

Favori Kamış:
    Okuma V System 2.40
    Favori Makine:
    Okuma Trio 40
    En İyi Avı:
    2.750 gram yazılı orkinos 3 kilo şeytan gridasi sayısız zargana turna sinavrit ve niceleri
    rastgele balık av raporun harika ama sana bir tavsiye vereyim, kesinlikle paslı olta vs kullanma saglık acısından, arkadasım bu yüzden nallari dikiyordu, iğne tetenoz vs.. paslı oltaylada balık avlama....

17. Teşekkürler...Verdiğiniz bilgileri not ettim...;)

18. melanqoliq

melanqoliq FATİH KOÇ

Favori Kamış:
    Okuma Salina SeaSpin, Lineaeffe master jig
    Favori Makine:
    Shimano Hyperlop, Ryobi Ecusima 3000vi, Okuma Salina SA 2 16000
    En İyi Avı:
    Sülemem nazar değer :D
    İbrahim çok güzel bir rapor bu ellerine sağlık..
    Umarım daha nicelerinide tutarsında bizlerde buradan okur, o anları yaşarız..
    Teşekkürler ve tebrikler...

19. Teşekkürle Fatih abi...İnşallah abi fırsat buldukça rapor göndereceğim...Sevgilerimle...:)

20. Seydihan

Seydihan seydihan

Favori Kamış:
    lineaeffe extreme siyah 4.30
    Favori Makine:
    okuma bluehawk 765
    güzel rapor olmuş ... tebrikler