İskenderun askeri iskelesinde abimle birlikte 15 saatlik ugraş sonucu yakaladıgımız kofana lüfer mırmır ve sargoz..akşam 18 suları başladımız av sabah 09 sularında bitti..yem olarak karides ve kayış balıgı kullandık.. tarihi yanlış yazdım kusura bakmayın 02.01.2008 olcaktı
kayış balıgını sürtme yaparak yakaladık,baya zahmetliydi.daha sonra şunada şahit oldum bnm kayabalıgı için attıgım ucunda karides olan oltamı lüfer paramparça etti..yanımızda avlanan bi abide çuprayı yaprak fileto yaparak bi tane kofana aldı..
Mehmet Akif merhaba. Öncelikle güzel avın için tebrikler. Ben ve arkadaşlarım da İskenderun Körfezinin müdavimleri arasındayız. Havanın güzel olduğu hafta sonları Gaziantep'ten yola çıkıp, tekne kiralayarak açıkta avlanıyoruz. Birkaç kez kıyı avcılığı için niyetlendik ama bu konuda (avlanma şekli, avlak alanları vs.) yeterli bilgiye sahip olmadığımız için gerçekleştiremedik. Ama hala kıyı avcılığından vazgeçmiş değiliz. Maalesef bölgemizden siteye üye olan ve forumlara katılan amatör balıkçı sayısı az. Paylaşımlarını bekliyoruz. Umarım bir gün birlikte avlanma fırsatı buluruz.
Teşekkür ederim,İskenderun'da kıyı avcılıgı için cok fazla yer oldugu söylenemez,genelde fabrikaların veya özel tesislerin iskelelerinden faydalanıyoruz bu konuda,oralarada herkesi almadıkları için birazda torpil lazımyalnızca iskenderuna girmeden denizciler mvkiinde eger deniz müsait olursa güzel çupra ve kaya balıgı alınıyor oralardada deniz taşlık oldugu cok fazla takım kaybediliyor.birde iskenderun-arsuz-samandag hattında güzel avlak yerler var orasıda uzak ve yolda pek iyi olmadıgı için pek tercih edilmiyor.bnm tavsiyem siz tekneden vazgeçmeyin biraz cesaretimi toplayabilsem bende tekne avına başlıcam zaten..