02.06.2009 taşucu silifke sırtı avı ve inanılmaz bar ceylan ile beşi bir arada barakü

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında avozer tarafından paylaşıldı.

1. avozer

avozer av.özer zayim

Favori Kamış:
    5 litrelik bidona sarılı 90lık misina
    En İyi Avı:
    avcı 16,5 kg
    02.06.2009 salı günü iş çıkışında eşimm ile taşucunda şöyle bir gezinelim dedik. Mükemmel bir hava ve güzel bir deniz vardı. Durur muyum hiç, doğru kum mahallesine..Geçen günkü iğne kazasının ardından sıranın kendimde olduğunu düşündüm. Bu sefer ben balığı yakalayacaktım. Tam güneş batarken indirdik eşimle tekneyi denize... makineli takımı ona verdim, kendim el otası ile başladım. Eşimde beyaz sahte ben de ise sarı-siyah. Tam sırtıya başlamış iken fenerin az biraz ilerisinde sudaki karışıklık dikkatimi çekti. İrili ufaklı bir çok balık kendini suların dışına atıyordu. Aralarından zarganaları seçebiliyordum Duru muyum kırdım dümeni o tarafa, çok geçmediki eşim oltasına bişeyin takıldığını söyleyip verdi makineyi. Önce anlayamadım ağırlığını ama ben iki çekiyorsam balık üç yol istiyor, kalama vızır vızır. Yeni shimano makine kalitesinin hakkını veriyor. 10-15 dakikalık mücadelenin sonucunu videoda izleyebilirsiniz. Tek ricam göz kararı olan bir arkadaş balığın kilosunu benim için tahmin edebilirse sevinirim.

işte video

http://www.izlesene.com/video/amator-tasucunda-devasa-ceylan/954736

Daha sonra yine aynı bölgede dönmeye başladık ve işte sonuçlar. Yukarıdaki balık ve aşağıdakinin dördünü eşim yakaladı. :(

işte fotolar

Son düzenleme yönetici tarafından yapıldı: 3 Haziran 2009
  2. 56562

56562 xxx xxxxx

Tebrikler...

Videoyu izlerken kendi kendime kaçtı kaçacak dedim ve tam o sırada ...... :eek: Acilen iyi bir kepçe edinmeniz gerekiyor bence. Tahminim balığın 3 - 4 Kg civarında olduğu.

3. pasifik

pasifik serdar

En İyi Avı:
    aynalı sazan-4,5 kilo dip oltası ile 97 yılı çalköy
    özer kardeş yazın tatilde silifkedeyim mümkün olursa görüşelim.banada denizin nimetlerinden faydalandırırsın inşallah..

4. mambuza

mambuza ihsan ünlü

Favori Kamış:
    şimdilik yok ama olacak
    En İyi Avı:
    41 cm zargana
    mükemmel bir av tebrik ederim.

5. blueboyfe

blueboyfe Emin Erçelik

Favori Kamış:
    Zıpkın Mamba 130
    En İyi Avı:
    lepistes 14 gr
    tb ler, bu barakudaların tadı nasıl ? ve nesını yapıyorsunuz tavamı fırın mı ? vs

6. mallaca

mallaca Halil Barış Şengül

Favori Kamış:
    Makinalı kamış olta,her türlü el oltası,rapala
    En İyi Avı:
    Kiloluk mırmır,Kiloluk iskorpit
    Acilen kepçe edinmeniz lazım.Ben de büyük balık gelirse tekneye almak için kepçe almıştım.Daha teke yakalamaktan başka işe yaramadı ama olsun bir gün lazım olur demi:)

7. atakule team

atakule team hüseyin

Favori Kamış:
    Bass Pro Shops® extrime xps Mitchell Elite Spin DAIWA EXCELER, EXSF662MHFS 1.98
    Favori Makine:
    shimano sustain 2500 fg shimano exsence 3000cı4
    En İyi Avı:
    hedefim 120 cm
    sllm

özer abicim balıklar süper iyi av olmuş vesselam :D

8. avozer

avozer av.özer zayim

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    avcı 16,5 kg
    tüm yorumlara teşekkürler, ceylanın kaçtığı biraz da iyi oldu, belki de benim ve ya başka bir amatör balıkçının oltasında aynı zevki yine yaşatacaktır. En azından böyle teselli buluyorum :(

9. jigging

jigging Caner

Favori Kamış:
    Penn spinfisher surf & Lineaeffe sorrento & Lucky Craft ESG II
    Favori Makine:
    Penn Surfmaster 750 & Shimano Ultegra XTB & Exage 4000fa & shimano twinpower 4000xg
    En İyi Avı:
    seni meraklı, hadi ordan... nazar değdireceksin..
    Yapmayın, yapmayın.. :( vallahi kaçtı..

Siz derin fileli bir kepçe edinin bence en acilinden :)

Sizi ve eşinizi tebrik ederim :)

Tahminimce banada 2,5-3 kğ civarında gibi geldi ama yanılıyorda olabilirim sonuçta göz kararı.

10. avozer

avozer av.özer zayim

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    avcı 16,5 kg
    en az 4 civarı var gibiydi ama, ben avın tarafıyım, objektif olamayabilirim. :)

11. avozer

avozer av.özer zayim

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    avcı 16,5 kg
    beklerim her zaman

12. avozer

avozer av.özer zayim

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    avcı 16,5 kg
    tavada yiyoruz genelde, fırını olmaz sanırım.

13. denizci_kaptan

denizci_kaptan Sami

Üstadım baştan sona çok eğlenceli bir konu . Tebrikler ve teşekkürler.

Lakin o balık kaçmamış, siz onu azad etmişsiniz. Yeter ya deyip tekneye atlayacak hali yoktu ya:) Hep kepçe hemde kakıç lazım. Çünkü çok daha büyükleriyle karşılaşabilirsiniz.
    Bence de 4 ve üstü olmalı. Eti sıkı bir balık.

14. jigging

jigging Caner

Favori Kamış:
    Penn spinfisher surf & Lineaeffe sorrento & Lucky Craft ESG II
    Favori Makine:
    Penn Surfmaster 750 & Shimano Ultegra XTB & Exage 4000fa & shimano twinpower 4000xg
    En İyi Avı:
    seni meraklı, hadi ordan... nazar değdireceksin..
    Pilakisini deneseniz birde ? :)

Hem sıcak yaz aylarında hafif, hemde lezzetili olur.

15. avozer

avozer av.özer zayim

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    avcı 16,5 kg
    doğrudur denemek lazım. Ben bu yıl hayatta yemediğim ve beğenmediğim kolyosun bile -eğer doğru pişirilirse- ne kadar lezzetli olduğunu gördüm... Doğru yöntemi bulmak önemli olan. :)

16. Vedat Abayoğlu

Vedat Abayoğlu Vedat Abayoglu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Sevgili Özer
    Güzel bir av günü gecirmişsiniz.Tebrik ediyorum.Lakin ,artık Orta Ege ile Akdenizin bazı bölgelerindfe av vermeye başlayan,mahalli olarak Ceylan denen,Uskumruların akrabası,(King Mackarel)yada Amerikalıların Wahoo dedikleri bu güzel balığın sanki kacmasına yardım etmişsiniz.
    Mücadele esnasında balık muhtelif kereler su üstünde kurtulma hamleleri yapabilmiş.Bu durumda ağzına batan iğnelerin battığı yerden cıkması mümkün olurki zatende olmuş.Kepcesiz sırtı avnın neticeleri b öyle olabilir.Geniş,mümkünse kalınn misinadan yapılmış bir kepce daima teknenizde bulunmalıdır.Balığın 3 kg civarında olduğunu tahmin ediyorum.
    Sevgiyle kalınız.

Son düzenleme yönetici tarafından yapıldı: 4 Haziran 2009
  17. berkerbaris

berkerbaris berker baris

Özer Bey hemşerim, tebrik ederim. Afiyet olsun. Balıklar çok yakışıklı. Daha irilerine inşallah!

18. geneben

geneben Aşkın

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    Deniz turnası 70 cm 900 gr.
    Tebrik ederim gerçekten çok başarılı bir av olmuş Özer .Elbetteki kepçe olmayışı kötü olmuş . Aslında biraz gözünü karartıp galsamasından yada kuyruğundan tutup teknenin içerisine atabilirmişsin o kadar tekneye yaklaşmış balık , ama genelde böyle büyük balıklar tuttuğunda insan heyecandan ne yapacağını şaşırabiliyor ve hatta ellemeye çekinebiliyor.

19. avozer

avozer av.özer zayim

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    avcı 16,5 kg
    sevgili üstad, kepçemin olmayışı gerçekten büyük bir eksiklik, tüm amatör balıkçı arkadaşlarımızın yanında her zaman hedef balıklara göre birer kepçe bulunmalı bence de... İşin kötüsü benim kepçem var ama bu güne kadar kullanmaya gerek olmadığından kuytu bir yerde çürümeye yüz tutmuş bir halde. Bunun sebebi denizlerimizdeki yaşamın gitgide kötüye doğru gitmesi sanırım. Ama ne olursa olsun teknede kepçe bulunmalı... Ayrıca balık sahte balığa tam ortadan takılmıştı ve eğreti bir şekilde iğne saplanmıştı... Az biraz daha yorsam balığı kepçem olmamasına rağmen alabileceğimi düşünüyorum. Ama uzun süredir tekneden amatör olarak balık avına gidiyor olsam da, heyecanıma yenik düştüm. Bu işi güzel kılan da bu heyecan sanırım... Verdiğiniz bilgiler ve yorumunuz için teşekkürler.

20. avozer

avozer av.özer zayim

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    avcı 16,5 kg
    ceylan o kadar dişli bir balık ki bu boydakine kesinlikle elimi uzatmam, hele ki bir gün önce bacağıma saplanan iğneden sonra, :) yorum için teşekkürler