Değerli amatör balıkçı dostlar, 21.10.2011 tarihinde en son avımı yapmıştım cyr dile kolay tam 41 gündür oltamda balığın o muhteşem vuruşunu ve mücadelesini hissedememiştim reeling Bu süre bizim buralarda sürekli kuzeyden aldığı sert rüzgarla geçti, balığın olmamasını bizim acemilikten ziyade bu rüzgarlara bağladım.Kolay olanıda bu zaten. Sabah 05:00 de sevgili köşemde yerimi aldım.Hava çok güzel yine kuzeyden rüzgar alıyor ama şiddeti oldukça zayıf umutlanım,sevindim başladım at çek yapmaya sanırım ilk 15 dakika içerisindeydi günün tek vuruşu geldi,balık düzgün verilmiş kalama ayarımında yardımıyla 2 dakika içerisinde kıyılandı.Sevgili balığım 47 cm geldi. Ne kadarda özlemişim sanki ilk defa balık yakalıyormuşum gibi içimi bir sevinç ve huzur kapladı. Saat 07:00 de avımı sonlandırdım.Belki bu gün bir kaç balık daha yakalayabilirdim lakin 05:30 dan sonra limana girmeye başlayan balıkçı teknelerinin ışık ve gürültüsü,yine o saatlerde gelmeye başlayan oltacı dostların çıkarttıkları insanımsı sesler tahmin ediyorum bizim levrekleri ürküttü.Nasib... Daha iyi ve güzel balıklar kazasız,belasız avlarda sizlerin olsun. Makina:Ryobi OASY 4000 Kamış: okuma salina seaspin 240 cm 10-40 atarlı Misina:0.24 angel kiss Sahte:ucuz bir sahte
Çok teşekkürler İbrahim Bey,evet ölcek seciminde biraz daha dikkatli olmak gerekiyor,dikkat edeceğim bundan sonra.
Teşekkürler Volkan,geçen gün yeni sahtelerini gösterdiğin bir konun vardı hatırlarsan sana bu kırmızı kafa Roder ı bir yerden hatırlıyorum demiştim .
Teşekkürler Mehmet Bey,sizlerin avlarınında devamını dilerim.Bu arada Trabzon u çok özledim 12 yıl olacak gelemedim oralara.
tebrikler İlyas bey bayağı uzun zaman olmuş rapor açmayalı ne diyelim avlarınız daim olsun rasgele bol şanslar
Teşekkürler Kadir Bey, Sizlerede beklediğiniz trofeler rastgelir inşallah.Siz bıraktığınız balıklar için fazlasıyla hakediyorsunuz.
Hahahahaha :laughing: :laughing: :laughing: Hatırladım abi :thumb: Ucuz sahteyi bende bi deneyeyim :thumb: (10 Aralıkta)
İlyas abi öncelikle tebrik ederim Levrek süper görünüyor, son günlerde hep Kadir abinin levreklerine bakmaya alışmıştık, didimden de Levrek raporu gelmesi çok güzel. 41 gündür sen mi balığa çıkmamıştın yoksa çıktığın halde mi alamamıştın bunu tam anlamadım. Birde eş-dosttan duyduğuma göre büyük balıkçı tekneleri didimde amatör balıkçılığı öldürmüşler diyorlar bu ne derecede doğru ? amatör balıkçıların didimde durumları nasıl ? Bunları cevaplandırırsan çok sevinirim.
Rastgele şimdiden.Şayet buralardaki gibi çalışırsa inan ki gece bile ayrılasın gelmez o sahteden :laughing:
Teşekkürler Kamuran, Bu geçen sürede en az 15 defa av yaptım(yapamadım ) lakin poyraz çok şiddetli ve benim mera için bu olumsuz bir etken. Didim de saysan 5-6 tane büyük balıkçı teknesi var 2 hafta önce sadece 3 tane vardı.Amatörlere bence zararları yok genelde sardalye ve hamsi avlıyorlar. Amatör balıkçı için buralar cennet şayet araban ve av partnerlerin varsa kısa mesafelerde av yapabileceğin o kadar çok mera var ki hangi birini sayasam. Amatör balıkçılık Didim de oldukca geri kalmış durumda,satıçılar ve amatör balıkçılar bilinçsiz,yeni yöntemlere kapalılar.
Bu çok güzel bi haber, sevindirdin beni ilyas abi sağolasın. Yakında didime uğramayı düşünüyorum, gelipte oranın amatör balıkçılık kültürünü yükselteyim o zaman. Not: bi aksilik olmazsa pazar-pazartesi 2 gün geleceğim.