Yorucu bir cumartesi sonrasında bugün avıma 06:30 da başladım 13:00 gibi bitirdim.Balık bugün çok nazlıydı ama yine nasibimize düşeni aldık...Kullandığım takım; bluefish rapala ,200 gr kurşun...Şükürler olsun...
tebrikler ibrahim , yine döktürmüşsün...takipteyiz nazlıları böyleyse rica etsem şu sahteleri (b-03, b-22 ve b -07 yi ) fotoğraflayıp paylaşabilirmisin , bide bunlar 80 mm mi ??
Sabah ben de geldim o tarafa ama çok kalabalıktı. Senin kovayı aradı gözlerim ama kimbilir ne taraftan atıyordun Zaten rapala olayının acemisi olduğumdan çok keyif alamadım, 1-2 saat durup ayrıldım. Sanırım ben şu ağır kurşunu uzağa atma olayını kavrayana kadar bu rapala olayında başarılı olamam
ben de dün Emirgandaydım.Saat 13:30'dan 16:30'dan sadece 2 adet sarıkanat tutabildim.İlk defa rapalayla avlandığım için bir şeyi eksik yaptığımı düşünüyorum.Ancak yanımdaki üş kişi en az 40'ar adet balık tuttular.Sebebine gelince onların yemlerini çok uzağa düşürdüklerini gözlemledim.Sizce neden bu olabilirmi?
Ben Lüfer familyasındaki balıkları 10 metredende aldım 100 metre ve üzerindendende aldım.Ava ilk başladığımızda balığın suyunu buluruz ve buna göre av gerçekleştiririz.O gün avlandığınızda balık açıktan geçiyorsa neden o olabilir.Dünkü avda balık orta uzaklıktaydı.Bugün ise 80-100 metre ve ilerisindeydi. Kısaca çok uzağa atmak herzaman balık aldırmaz.Balığı aramak lazım.
Kanlıca tarafından gelirken sahilin baş taraflarındaydım yerim sabittir benim keske uğrasaydınız. Uzağa atma çok önemli ddeğil ama yinede atıyor olabilmemiz gerekli. Uzağa atış çalısacaksanız;Kamışa var güçünüzle abanmak uzağa atış sağlamaz.Püf noktası %50 atış tekniği %50 makine konbinasyonudur.doğru misine veya ip misine ,doğru makara,doğru şok tekniği...
İbrahim inan son günlerde forumu dizi takip eder gibi takip eder oldum. her gün acaba İbrahim bu sabah kaç sarıkanat yakalamış diyerek bakıyorum foruma. Avlarına baktıkça içimin yağları eriyor şeytan dürtüklüyor resmen. Taa Büyükçekmeceden kalkıp gelmek istiyorum boğaza. Profilinde Kanlıca yazıyor ama sürekli Kanlıca tarafında mı avlanıyorsun yoksa emirgan taraflarına da geçtiğin oluyor mu?
Tebrikler gene nasibinizi almışsınız daha iyileri rast gelsin.Bir şey kafama takıldı, sahteyi atarken kimileri ayağının dibine koyuyor sahteyi kimileri üç dört metre arka tarafına, belki başka atanlarda vardır benim gördüklerim bunlar, peki bunların hangisini kullanmak lazım hangisi daha performanslı daha sağlıklı..
Abi balıklar güzel veriyor 1 aydır bütün avlarımı yayınlamadım,sezonluk bölüm olurdu vallaAllahıma şükürler olsun bir kaç senedir hasret kalmıştık bu balıklara.Genelde kanlıcada olta sallarım.Ama ara,ara emirgan tarabya arasındaki kıyılara uğruyorum.
valla abi her yiğidin yoğurt yemesi farklıdır En sağlıklısı cevredekileri dikkate alarak fırlatma şeklidir.Ben rapalayı yanıma koymayı sevmem mesala.Çapari gibi yatırırım ileriye.Bu şekilde güven veriyor ve rahat ediyorum
Valla maşallah diyim de abi nazar değmesin acaip içim gidiyr ***... Bu sabah ben de gelecektim boğaza rapala denemeye ama malesef yanıma birini bulamadım. Tek başıma da sıkılırım diye düşünerekten hali hazırda olduğu gibi raporları okuyup iç geçirerek geçti şu güzelim gün... Sen önümüzdeki hafta içi de devam edecek misin avlara?