02 Ekim 2011 Lüfer Av raporu Boğaç&Alico

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında ALİCO tarafından paylaşıldı.

1. ALİCO

ALİCO AliCo

Favori Kamış:
    D.A.M El oltası
    Favori Makine:
    0,33 beden FC
    En İyi Avı:
    Herhalde Toriklerdir. Kofanalarda olabilir.ispendek 13,8 kg, Kırlangıçlar.vs.vs.
    Cumartesi günü balık tutamadık sıkıntılı bir şekilde evlere dağıldık

Cumartesi gecesi saat 23:00 Boğaç Kalk gidiyouz dedim ve saat 02:00 da buluştuk. hemen zargana toplama derken saat 04:30 sularında epey bir yemle beraber ava hazırlandık. saat 05:15 ler gibi merada hazır bekler durumu geçtik gün karanlığında oltalar su ile buluştu. saat 11:00 a kadarda o şekilde devam etti.
    - Yem değiştirmek için takımı çektim yeni yem taktım kurşunu suya bıraktım. fırdöndü elimde kaldı yarısı takımla beraber denize 27 metrelerde. gitti. varan1

- Olsun tamam yapacak birşey yok 2. takımı aç saat 12 gibi oldu. halen birşey bulamadık

- Yer değiştirme kararı 25 dakika kadar diğer meraya geçtik.

- Oltayı atar atmaz Boğaç geliyor dedi. çekti çekti. ama balık yar olmadı parça parça yem yukarıda tamam onada olsun dedik. demek balık var iyi haber

- İçimden derken bana neden gelmıyor şudur budur. 15-20 dakika sonra balık geldi kokladı, daha koklarken tasmaladım yolda birdaha hafiften tasma kaçma ihtimali %0 bas takımı yukarı kurşunu al bedeni al çek çek balığı içeri al derken kaldırırken İĞNE ortadan kırıldı balık suya

-Haydaa onada tamam 1 saat kadar daha direttik ama bu sefer gelen gidende olmadı toparlandık ve ava son verdik

Sonuç yine 0 olsun alışığız bu işlere nasip olmadı dedik ve ayrıldık.

Saat 18:00 suları Arabayla Anadolu hisarı Öğretmen evindeyim. önümde 9 tane tekne var. çakarın önünde indir bindir Lüfer tutuyor adamlar. istavritle işte olayın finali böyle bir tekne elini tutturmuş o kadar balık çıkardıki süper çalıştı.
    Biz balığı nerde arıyoruz balık nereye yaslanmış nerde neler tutuluyor. saat 21 sularına kadar devam etti avları.

Bugünde bu şekilde geçti sonuç sıfır hala tekneye bir balık girmedi. Balık boğazın içinde daha aşağılara düşmedi. bilginize sunulur.....

2. 3182

3182

Reis kötü başladı iyi bitecek inşallah. Bunlar nazarlık olsun.

3. fixahmet

fixahmet AHMET

Favori Kamış:
    Daiwa msp 270
    Favori Makine:
    Ryobi ecusima 4000vi
    En İyi Avı:
    sazan 5150 gr
    nasip işte usta..illaki size de uğrayacak bu balıklar. alıştığımız gibi lüfer dolu raporlarınız yakında düşer buralara. bence de "nazarlık" olsun.

4. Aret

Aret Aret

En İyi Avı:
    Kalkan 4,5 kg. (Boğaz'da)
    Balık tutulmamış ama haberler güzel kaptan. O boğazdaki balıklar birkaç gün içinde senin livarı dolduracaktır. Balık öyle bir akın edecek ki buzluğa koyduğumuz zarganalarla bile yakalayacaksın :)

5. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Okuma V System 2.40 Lineaeffe Spirit Surf 3.90 (fiyat performans 9/10)
    Favori Makine:
    Spro Red Arc 20'lik (Fiyat/Performans : 8/10)
    En İyi Avı:
    Levrek (57 cm - 2.100 gr ) Sargoz (700 GR kadar) Palamut (40 cm üzeri), Lüfer 40 cm, Çipura 950 gr
    Alico kaptan öncelikle seni canı gönülden tebrik ediyorum. Balık tutamadığın halde balığa çıktığını raporlaman olumlu veya olumsuz raporunu yazman beni mutlu etti. Genelde arkadaşlar tutunca yazıyorlar. Ancak ava gidildiyse olumlu veya olumsuz rapor yazılmalı bence. Diğer avcı arkadaşlara da bilgi olmuş oluyor, olumsuz da olsa.

Umarım beklediğiniz lüfere en kısa sürede kavuşursunuz.

6. barbunya

barbunya Faruk

Favori Kamış:
    lineaeffe s-flex 10 kilos surf
    Favori Makine:
    okuma epixpro epb
    En İyi Avı:
    Palamut 39cm
    bu işlerin nasip kısmet olduğunu bir kez daha kanıtladınız, tebrikler, biz burda acaba bu üçlü kofanamı çeker torikmi alır derken boş dönmüşsünüz. ya nasip.

7. John Dory

John Dory Emre

En İyi Avı:
    Büyük beyaz 70 cl, İstanbul Boğazı
    Aliço reis, canınız sağolsun. Balık boğaza girdi ya, gerisi kolay.

Dün o tekneler restoranlardan birine bir varil dolusu kofana getirdi. Lüfer demiyorum, kofana... Balıklardan yarım kilodan aşağı olanı yoktu. Genelde 800 gram - 1 kilo arası balıklardı.

8. ALİCO

ALİCO AliCo

Favori Kamış:
    D.A.M El oltası
    Favori Makine:
    0,33 beden FC
    En İyi Avı:
    Herhalde Toriklerdir. Kofanalarda olabilir.ispendek 13,8 kg, Kırlangıçlar.vs.vs.
    Adamlar bana nazire yapar gibi tam önümde 10-15 metrelerde tulum çıkardılar. olsun lüfer manzarası eşliğinde güzel bir yemekti...:D

9. max cavalera

max cavalera murat

Favori Kamış:
    x_treme-okuma cedross
    Favori Makine:
    okuma px pro..okuma cd 65
    En İyi Avı:
    kofana 3 kg şile acıklarında....palamut ve torikler Büyük beyaz.(70cl)
    Vay ali abim benim..yakındır abi eli kulagında senin meshur raporlarınada az kaldı.... her daim her sartta yanındayım..rastgele

10. VOLKAN_ŞENSOY

VOLKAN_ŞENSOY Volkan Şensoy

Lüfer boğazda mevcut. oltayı ava uygun ve özenli yaparak azıcık sabırla almak mümkün. ctesi günü 15 teknenin arasında sadece ben üstelik canlı istavritle aldım. Hatta şu an boğazda bulunanlar gerçekten çok iri. Toplam 3 saatte 10 kez yemi ve iğneleri paramparça etmeyi başardı. 4 tanesini aldım. Hepsini alabilsem tam bir show olacaktı. En büyüğü de fotoğraftakidir. 35-36 cm civarı. Gece yemlisinin daha çok işe yarayacağını tahmin ediyorum.
    Boğazda avcılık durum şöyle;
    * birisi çaparimi yapıyor hadi bizde yapalım yapmıyorsa balık yoktur. en büyük hatalardan bir tanesi bu. bence insan kendi iç sesini dinlemeli ve en önemlisi ortamı izlemeli. millet istavrit çekmeye çalışıyor tekneden. tek tük geliyor. belliki aşağıda canavar var.
    * sen takımı indiriyorsun ilk lüferi aldınmı? hopp herkes çapariyi bırakıyor çevrede. telefonlar vs. etraf bir anda sürüyle tekne doluyor. :D ama babadan kalma takım iş yapmıyor. ben canlı istavritle lüfer çekerken millet zargana ile bir tane alamadı. pahalı takım ve güzel özenilmiş takım yapacaksın. yoksa çok zor işin.
    ha bu arada en güzel lüfer avlarımı her zaman suyun sıcaklığı 13-14 derecede yaparım. şu an 20 derece deniz.
    Aliço Kaptan sana saygılarımı gönderiyorum. Uzun zamandır senin takipçinim. Sardar Beyin de tabi:) İkiniz en büyük rehberimsiniz. Yaptığım sizlerin cümle arasında söylediklerini kendimden ekleyip uygulamak. Sağolun...

11. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Ron Thompson heavy telecoast, daiwa crossfire,lineaeffe extreme,Pezon&Michel Rafale pro pike
    Favori Makine:
    Daiwa tournement entoh 5500, Mitchell compact gold 7000 , Okuma Razor 65, Daiwa procaster A 4000
    Nasip :) igne kirilmasi da tam nazar olmus ali abi vardir onda da bir hayir

12. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Büyük beyaz; 7 mt. Güney Afrika Açıkları..
    Şimdi vah vah veya başka şeyleri bırakmak lazım, faydaıs olmaz. Birde her şeyi nasip ve kısmete bağlamak, zaten yapılacak en büyük yanlıştır.

Yani, bu raporda olan ve olmayanlardan bir şeyler çıkarmamız lazım, ki bize faydası olsun.

Benim dikkatimi çeken husus şu oldu. Böyle seyrek balık olan zamanda, balık ilk önce hep Boğaç'a vuruyor. Veya hep Aliço'nun yanındakine ki çoğu zaman o Boğaç oluyor.

Buna nasip kısmet deyip geçebiliriz. Öyle de olabilir. Ama bu ya nasip ve kısmetin asıl etki alanı olan tesadüf değilse?

Aliço ustam, yanındakinin tuttuğu takımda, senin elinde olandan farklı bir şeyler var mı? Ne bileyim, bedeni biraz daha uzun veya kısa, iğnesi şöyle değil böyle bağlanmış, kurşunu daha parlak filan vs. vs. ufacık bir fark bile olabilir. Bir gözden geçirmek lazım. Eğer bir fark varsa, belki bu fark balık için bir anlam teşkil ediyor olabilir. Bu durumda o farkı geliştirmek ve her takıma uygulayıp daha iyi verim almak mümkün olabilir.

Yada takım aynıdır, ama olay Boğaç'ta bitiyor olabilir. Boğaç sigara içiyor mu mesela? Yada takımı tutarken, bilir bilmez çekiştiriyor mu? Bunun gibi hususlar yani...

13. ALİCO

ALİCO AliCo

Favori Kamış:
    D.A.M El oltası
    Favori Makine:
    0,33 beden FC
    En İyi Avı:
    nedeni basit.

Her zaman dümen tutandan çok yanında oturana gelir balık sebebi ise ben nasıl olsa dümendeyım takımımı kollarım, dümenci ise yanındakını düşünür sarmasın takmasın diye böyle oluncada onun istediği gibi çalıştırırsın takımını ister istemez ona yardım etmiş olursun. Kısaca ben peryaneye sarmam dersın takımını ben onu kollıyım dersın boyle oluncada yanındaki adamın takımı sürekli suya oturur

14. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Peki şey yapsak, şöyle bir şey...

Kurşunun atıyorum 5 kulaç önüne bir şey takacağız. Onu takınca bizim takım 5 m sancak tarafına açılacak. Yani, otomatikman kendini yana çekecek, tekneden 5m öteden gelecek.

Yani, takımın altımızdan değilde, arzu ettiğimiz kadar sağ veya soldan gelmesini sağlayacağız, biz çekerken. Eğer bunun bir faydası olacaksa, bunu yapmak zor değil.

Kamış + Makine'nin kendine göre bir takım faydaları var ama, el oltasının sağladığı imkanlar çok daha fazla. Özellikle daldırma, yana çekme gibi hususlarda, kamışla yapılamayacak pek çok şeyi yapmak mümkün.

15. ALİCO

ALİCO AliCo

Favori Kamış:
    D.A.M El oltası
    Favori Makine:
    0,33 beden FC
    En İyi Avı:
    Farketmez genel dürtü ile sürekli yan taraftaki adama baıyorsun takımı düzgün geliyormu takılırmı rahat balık tutarmı diye....

16. ALİCO

ALİCO AliCo

Favori Kamış:
    D.A.M El oltası
    Favori Makine:
    0,33 beden FC
    En İyi Avı:
    Bugün kafamda şimşekler çaktı bir anda ;

Gittim Okuma %100 FC aldım. yanına kırmızı renkli Gamakatsu iğne 2/0 yoktu 1/0 ını aldımki hemen hemen normal boy iğnede 2/0 a tekabül eder. yanındada Owner 53132 -2/0 aldım aldığım FC 0,33 bakalım düşündüğümü uygulayabilirsem vay haline. FC den örme kasa yapacağım. araya hiç fırdondü bağlamadan kendi içinde bırakacağım takımın diğer kısmını ve kurşunluğu dahi kendisi ile öreceğim, sadece fırdöndü kalacak 1 er adet takımın dışında biir bedene giden birde el oltasına. onlarda zaten Abd den getirttiğim fırdöndüler. çekerleri kuvvetli. iğneler Kırmızı Beden FC takım kırmızı. el oltasına giden kısma kadar FC yapacağım Düğüme gelmesede değişik teknikle düğümleyeceğim. kionada ihtiyac kalmayacak arkasında sürekli yaprak zargana kullanacağım yarım oda kanlı ve kırmızı..... 3 lü iğnelerde kırmızı 9 numara yoktu 11 le idare ediceğim. onunda bir iğnesini boşa çıkartıp halkalaştıracağım arkasına takımı dizeceğim

Bak bakalım yeni nesıl takım nasıl oluyormuş rekor yapacak takım rekor....

17. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    %110 FC, vuruşları %1000 artıracaktır. Ama misinanın kırmızı olmasıyla biraz tereddütlerim var şahsen. Kırmızıyı lüfer göremez. Bu siyah demektir. Yani lüfer için o misina aslında kapkara bir misina.

Bu derin suda faydalı olsada, dibi ışığın ulaştığı sığlıklarda kötü etki yapabilir. Bilemiyorum, denemek lazım.

18. ALİCO

ALİCO AliCo

Favori Kamış:
    D.A.M El oltası
    Favori Makine:
    0,33 beden FC
    En İyi Avı:
    Misina clear zaten onda sorun yok beyaz serdar

19. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Birde OWNER'ın şöyle bir iğnesi var. Hazır laf açılmışken bir not düşeyim.

Çılgın bir iğne. Uzun olta için bilhassa. Lüferin iki gözünün arasından çıkıyor atm olarak, affetmiyor, kaçarı olmuyor.

Ama bulması zor piyasada. Bir ara sık kullanırdım, ama bulamıyorum şu aralar.

20. ALİCO

ALİCO AliCo

Favori Kamış:
    D.A.M El oltası
    Favori Makine:
    0,33 beden FC
    En İyi Avı:
    iğnede bu sefer 2 takım bağlayacağım birisi owner ıle birisi kırmızı ile bakalım randımanı ne olacak bence kırmızı dahada çalışacak.